Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
mgas XLR
Novinec

Napisal/-a mgas XLR Sr jul 20, 2005 3:21 pm

Bidba je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Škoda je v začetku dražja kot berlingo, deli so dražji in prostora ima manj.
Jst ti predlagam berlingota.

Napisal si da imaš še 400 v rezervi - 200 je registracija, in 100 so nove gume, pa še 100 za zimske in ti ni nič ostalo - probaj raje malo manj za avto pa res orenk servis na njem naredi.

Sam sem kupoval terenčka ferozo - bile so 3 na izbiro - ena za 300 druga za 500 in tretja za 750, vse tri isti letnik. Šel sem z vsako na testno vožnjo.

Tista za 750k sit je imela uničene amortizerje, Gume ene nalite, v notranjosti niso delali vsi gumbi, mašina z motorupom nafilana, a pleh komplet cel in brez praske - samo pleh se da poštimat, generalna mašine pa stane, tko da sem ga poslal v K*U*R*A*C.

za 500k je bil avto koker tok v zelo klavrnem stanju mašina komaj da je še delala, amortizetji komplet zanič, zanič gume in spet pleh komplet lep, še podvozje prebarvano in zaščiteno - in spet sem ga nekam poslal.

za 300k sit - avto odzunaj ko da bi ga z bejzbolko božal. Mašina je imela generalno, tzamenjani vsi ključni deli v motorju, notranjost lepo ohranjena in vse je delal razen ventilatorja v notranjosti. Gume pa all terrain na litih feltnah. Avto sem potem vzel pod pogojem da mi da še ene feltne in ene gume zraven, in vrgel gor še 12k sit za obnovitev notranjih blatnikov - da voda not ne pride, če čez lužo zapelješ - kupil sem liftkit 3cm za 20k sit in bullbar sem montiral spredaj - vse skupaj z avtom sem dal 350k sit - kar pomeni še vedno 150k ceneje od drugega najcenejšega.
Tko da ni vse v ceni, ker avtomobili so bili isti letnik, samo eni pleh preveč cenijo, da bi realno spustili ceno za avto, ki je realno vreden 200k sit.

No tko se tebi lahko zgodi, da boš dobil avto za 1.8 miliona pa boš moral uložit še 500k da bo avto zares vredu, da mu boš zaupal, lahko pa dobiš isto znamko in isti letnik avto že za 1.5 miliona, ki bo bolj poštiman, samo lastnik bo vedu kok je realna cena - nategnt te pa tko vsi hočjo za čimveč.

Evo še moja izkušnja z Škodo Octavio.

Pred približno 1 letom sm iskal Octavio na izbiro sem jih imel 2-3 (iskal sem 1,6 (75 PS) s klimo - takih je malo), no in ko sem šel gledat Octavio 1998 letnik, ki sem jo izbral sem videl da je bila spredaj levo in po boku karambolirana (sem opazil da je bila izredno profesionalno popravljena z vsemi originalnimi deli), motor je delal brezhibno in je bil na mestu (le klima ni delala), Sem imel kolega mehanika zraven in je rekel da ker je kompresor not se vse da zrihtat (bil je samo pretrgan kabel pri stikalu za vklop klime - vrejetno od rukerja - strošek 0,00 SIT, samo polnjenje 10.000,00 sit), gume je imela meseca maja še zimske obute (sem jih zvozil čez poletje in še pozimi sem jih imel letos poleti pa sem kupil nove Michelinke energy ( od kolega ugodno 12.000 sit/kom).

Avto je imel 125.000 km, pri 115. 000 menjan zobati jermen narejen servis...

V avto nisem rabil naslednjih 10 mesecev vložit niti ficka razen za bencin.

Nakar me je zgrablo da ga bom mel vsaj 3 leta in sem zamenjal amortizerje (Monroe Reflex 79.000,00 Sit z delom), nosilce motorja in menjalnika, zobati jermen (sem imel občutek ga da ljudje ob menjavi jermena menjajo le jermen brez natezalca in vodne črpalke), gumi ležaje amortizerjev, in še rdni servis + plus par žarnic in malenkosti (z delom 65.000,00 Sit)

Torej Octavia letnik 1998 1,6 i (75 PS) Klima z 125.000 km

Cena 1,400.000,00 Sit (zaradi karambola in klime zbita cena na 1,150.000,00 Sit)
Stroški prvih 9 mesecev 0,00 sit + dopust za mlado družino v vrednosti 250.000,00 sit.
Za registracijo (ki pa že zaradi majhne in švoh mašine ni bila velika sem pa porabil denar od kadeta ki sem ga imel prej (zanj sem dobil 170.000,00 Sit).

Vgrajeni so bili sami nahbau deli!

Torej stroški ki sem jih imel do sedaj z karamboliranim 7 let starim [/b]VAG-om[b]so bili
Registracija 120.000,00
gume 48.000,00
amortizerji 79.000,00
servis jer., nosilci, ...65.000,00
klima 10.000,00

SKUPAJ 322.000,00 Sit
Popust 250.000,00 sit
Razlika od prodaje atarega avta in redistracijo (170.000,00 - 120.000,00 = 50.000,00)

vse cene so v tolarjih z vračunanim DDV brez računa

Torej 22.000,00 Sit za porihtanje avta ki ga kupiš je po moje O.K.

Res ti toplo priporočam ne glede na to kaj boš kupil prodajalcu vrži pod nos vsako pomanjklivost in zbijaj ceno pa lahko komot zbiraš avto ki stane 2,000.000,00 sit ali 2,100.000,00 sit (pol pa daš keš pred njega pa rečeš to pa to pato morem porihta t an avtu daš miu pa seveda 1,700.000,00 na mizo pa te čudno gleda ( a dnar vsakega človeka mika) pa reče 2 mil. ti pa butn še tistih 100.000,00 pa reči 1,800.000,00 pa roka ( pa še to pato pato je treba popravit - kar prodajalec žiher ve) pa si zmagal.

Jaz sem mojemu bil pripravljen dat 1.200.000,00 pa sem mu ponudo 1,000.000,00 pa sva se sreečala pri 1,150.000,00

Res Glej avte okoli 2,0 - 2,1 mil SIT.

pa vso srečo z družinskim avtom

Lp
Miha

prav maš sam v sindirello idi tam je pošten prodajalc uvaža pa sam dizle po večini nemce in je ful pošten moj ata je kupvo passata variant 19tdiin pa je hoto zbit ceno iz2550000 na 2500000 pa je namesto 50 jurjov dobu 4 lita platišča z novimi gumami gr
pa je sicer že bil naret servi z 100000km in je ata sičer dal dele z žigom wv gr (nikol ne veš)
lp
Slika

Uporabniški avatar
Bidba
Nov uporabnik

Kraj: mb

Napisal/-a Bidba Če jul 21, 2005 6:48 am

mgas XLR je napisal/-a:
Bidba je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Škoda je v začetku dražja kot berlingo, deli so dražji in prostora ima manj.
Jst ti predlagam berlingota.

Napisal si da imaš še 400 v rezervi - 200 je registracija, in 100 so nove gume, pa še 100 za zimske in ti ni nič ostalo - probaj raje malo manj za avto pa res orenk servis na njem naredi.

Sam sem kupoval terenčka ferozo - bile so 3 na izbiro - ena za 300 druga za 500 in tretja za 750, vse tri isti letnik. Šel sem z vsako na testno vožnjo.

Tista za 750k sit je imela uničene amortizerje, Gume ene nalite, v notranjosti niso delali vsi gumbi, mašina z motorupom nafilana, a pleh komplet cel in brez praske - samo pleh se da poštimat, generalna mašine pa stane, tko da sem ga poslal v K*U*R*A*C.

za 500k je bil avto koker tok v zelo klavrnem stanju mašina komaj da je še delala, amortizetji komplet zanič, zanič gume in spet pleh komplet lep, še podvozje prebarvano in zaščiteno - in spet sem ga nekam poslal.

za 300k sit - avto odzunaj ko da bi ga z bejzbolko božal. Mašina je imela generalno, tzamenjani vsi ključni deli v motorju, notranjost lepo ohranjena in vse je delal razen ventilatorja v notranjosti. Gume pa all terrain na litih feltnah. Avto sem potem vzel pod pogojem da mi da še ene feltne in ene gume zraven, in vrgel gor še 12k sit za obnovitev notranjih blatnikov - da voda not ne pride, če čez lužo zapelješ - kupil sem liftkit 3cm za 20k sit in bullbar sem montiral spredaj - vse skupaj z avtom sem dal 350k sit - kar pomeni še vedno 150k ceneje od drugega najcenejšega.
Tko da ni vse v ceni, ker avtomobili so bili isti letnik, samo eni pleh preveč cenijo, da bi realno spustili ceno za avto, ki je realno vreden 200k sit.

No tko se tebi lahko zgodi, da boš dobil avto za 1.8 miliona pa boš moral uložit še 500k da bo avto zares vredu, da mu boš zaupal, lahko pa dobiš isto znamko in isti letnik avto že za 1.5 miliona, ki bo bolj poštiman, samo lastnik bo vedu kok je realna cena - nategnt te pa tko vsi hočjo za čimveč.

Evo še moja izkušnja z Škodo Octavio.

Pred približno 1 letom sm iskal Octavio na izbiro sem jih imel 2-3 (iskal sem 1,6 (75 PS) s klimo - takih je malo), no in ko sem šel gledat Octavio 1998 letnik, ki sem jo izbral sem videl da je bila spredaj levo in po boku karambolirana (sem opazil da je bila izredno profesionalno popravljena z vsemi originalnimi deli), motor je delal brezhibno in je bil na mestu (le klima ni delala), Sem imel kolega mehanika zraven in je rekel da ker je kompresor not se vse da zrihtat (bil je samo pretrgan kabel pri stikalu za vklop klime - vrejetno od rukerja - strošek 0,00 SIT, samo polnjenje 10.000,00 sit), gume je imela meseca maja še zimske obute (sem jih zvozil čez poletje in še pozimi sem jih imel letos poleti pa sem kupil nove Michelinke energy ( od kolega ugodno 12.000 sit/kom).

Avto je imel 125.000 km, pri 115. 000 menjan zobati jermen narejen servis...

V avto nisem rabil naslednjih 10 mesecev vložit niti ficka razen za bencin.

Nakar me je zgrablo da ga bom mel vsaj 3 leta in sem zamenjal amortizerje (Monroe Reflex 79.000,00 Sit z delom), nosilce motorja in menjalnika, zobati jermen (sem imel občutek ga da ljudje ob menjavi jermena menjajo le jermen brez natezalca in vodne črpalke), gumi ležaje amortizerjev, in še rdni servis + plus par žarnic in malenkosti (z delom 65.000,00 Sit)

Torej Octavia letnik 1998 1,6 i (75 PS) Klima z 125.000 km

Cena 1,400.000,00 Sit (zaradi karambola in klime zbita cena na 1,150.000,00 Sit)
Stroški prvih 9 mesecev 0,00 sit + dopust za mlado družino v vrednosti 250.000,00 sit.
Za registracijo (ki pa že zaradi majhne in švoh mašine ni bila velika sem pa porabil denar od kadeta ki sem ga imel prej (zanj sem dobil 170.000,00 Sit).

Vgrajeni so bili sami nahbau deli!

Torej stroški ki sem jih imel do sedaj z karamboliranim 7 let starim [/b]VAG-om[b]so bili
Registracija 120.000,00
gume 48.000,00
amortizerji 79.000,00
servis jer., nosilci, ...65.000,00
klima 10.000,00

SKUPAJ 322.000,00 Sit
Popust 250.000,00 sit
Razlika od prodaje atarega avta in redistracijo (170.000,00 - 120.000,00 = 50.000,00)

vse cene so v tolarjih z vračunanim DDV brez računa

Torej 22.000,00 Sit za porihtanje avta ki ga kupiš je po moje O.K.

Res ti toplo priporočam ne glede na to kaj boš kupil prodajalcu vrži pod nos vsako pomanjklivost in zbijaj ceno pa lahko komot zbiraš avto ki stane 2,000.000,00 sit ali 2,100.000,00 sit (pol pa daš keš pred njega pa rečeš to pa to pato morem porihta t an avtu daš miu pa seveda 1,700.000,00 na mizo pa te čudno gleda ( a dnar vsakega človeka mika) pa reče 2 mil. ti pa butn še tistih 100.000,00 pa reči 1,800.000,00 pa roka ( pa še to pato pato je treba popravit - kar prodajalec žiher ve) pa si zmagal.

Jaz sem mojemu bil pripravljen dat 1.200.000,00 pa sem mu ponudo 1,000.000,00 pa sva se sreečala pri 1,150.000,00

Res Glej avte okoli 2,0 - 2,1 mil SIT.

pa vso srečo z družinskim avtom

Lp
Miha

prav maš sam v sindirello idi tam je pošten prodajalc uvaža pa sam dizle po večini nemce in je ful pošten moj ata je kupvo passata variant 19tdiin pa je hoto zbit ceno iz2550000 na 2500000 pa je namesto 50 jurjov dobu 4 lita platišča z novimi gumami gr
pa je sicer že bil naret servi z 100000km in je ata sičer dal dele z žigom wv gr (nikol ne veš)
lp

Veš nisem mislil nekega car dealerja oz. uvoznika.

Tako zbijanje cene je možno pri fizičnih osebah oz. navadnih osebkih ki prodajajo avto.

Lp
miha

Pa ni treba nobene sindirele samo malo komercialnega znanja.

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Če jul 21, 2005 7:53 am

Pa dejte zaboga eni ze nehat nabijat, da avtomobili VAG grupe crkujejo vsi povrst preden dosezejo 100kkm, crknejo vse pumpe, masino u luft vrze, bat ti v glavo prleti unga uzad pa s tdijem itak zadimis, da se potem zaleti, ker nic ne vidi. :roll: Tale tema me spominja na kurcanje kvalitete fiatov in na cinicne lenivcove odgovore.

Pa ne citiriajte postov dolgih celo stran, ker potem forum rata totalno nepregleden :x

Glede kvalitete nemcov je nazalost res tko, da gre navzdol, tako kot vecini ostalim proizvajalcem. Pokvari se lahko vsak avto, res, nekateri bolj, nekateri manj, vsi hyundaii pa subaruji NISO nepokvraljivi, kot se tudi vsi VAGovci ne bojo pokvarl. Nekateri ocitno ne prenesejo nemcov, zanimivo vecinoma tisti, k vozjo japonce pa korejce.

Mel sem Golfa IV 1.6 '98 pa sem ga vozil 60kkm do 120kkm in ni crknilo _nic_. Sedaj imam Golfa IV TDI '00 pa ze spet zacuda dela in ima 110kkm, se je pa zabasala cevka za dovod nafte, priznam :roll: . Pri nobenem nisem naredil velikega servisa, ko sem ga kupil, sem se pa preprical o njuni zgodovini. Vem za Octavio TDI, k se je ni merkal, hladno tisal, vroco ugasal, 3. ornk karambolirana pa s 100kkm se vedno dela. Vem se za precej drugih VAG avtomobilov, k tud se po cestah vozjo. :oops:

Octavia ima enako podvozje kot Golf, Passat pa ma drugacno.

Za moje pojme z Octavio ne bos zgresil, se posebej ne, ce se vozis na daljse relacije. Berlingo, Kangoo in podobni so bolj prostorni kot Octavia in za moje pojme tudi bolj prakticni za uporabo v mestu, za kaksne daljse relacije pa niso.

Nakup rabljenega avtomobila ni tako grozen, kot tu nekateri pisejo, le prej se prepricaj o zgodovini avtomobila in se ob morebitnih dvomih o resnicnosti podatkov, ki ti jih pove prodajalec, raje obrni in poglej za drugim avtomobilom. Jih je dovolj in sploh ce se ti ne mudi, bos sigurno dobil enega, ki bo vredu. Pokvari se pa vsak avto lahko in je na to treba racunati. Je pa manjsa verjetnost, da se pokvari ce z njim lepo delas - ga ne priganjas, ko je hladen, ne ugasas vrocega, ne divjas po luknjah, kar pa ne pomeni, da ga nikol ne smes prtisnt, tud to je treba na vsake tok casa, da ostane "v formi". Pa dober nakup. ;)
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če jul 21, 2005 8:28 am

Mate je napisal/-a:Pa dejte zaboga eni ze nehat nabijat, da avtomobili VAG grupe crkujejo vsi povrst preden dosezejo 100kkm, crknejo vse pumpe, masino u luft vrze, bat ti v glavo prleti unga uzad pa s tdijem itak zadimis, da se potem zaleti, ker nic ne vidi. :roll: Tale tema me spominja na kurcanje kvalitete fiatov in na cinicne lenivcove odgovore.

Pa ne citiriajte postov dolgih celo stran, ker potem forum rata totalno nepregleden :x

Glede kvalitete nemcov je nazalost res tko, da gre navzdol, tako kot vecini ostalim proizvajalcem. Pokvari se lahko vsak avto, res, nekateri bolj, nekateri manj, vsi hyundaii pa subaruji NISO nepokvraljivi, kot se tudi vsi VAGovci ne bojo pokvarl. Nekateri ocitno ne prenesejo nemcov, zanimivo vecinoma tisti, k vozjo japonce pa korejce.

Mel sem Golfa IV 1.6 '98 pa sem ga vozil 60kkm do 120kkm in ni crknilo _nic_. Sedaj imam Golfa IV TDI '00 pa ze spet zacuda dela in ima 110kkm, se je pa zabasala cevka za dovod nafte, priznam :roll: . Pri nobenem nisem naredil velikega servisa, ko sem ga kupil, sem se pa preprical o njuni zgodovini. Vem za Octavio TDI, k se je ni merkal, hladno tisal, vroco ugasal, 3. ornk karambolirana pa s 100kkm se vedno dela. Vem se za precej drugih VAG avtomobilov, k tud se po cestah vozjo. :oops:

Octavia ima enako podvozje kot Golf, Passat pa ma drugacno.

Za moje pojme z Octavio ne bos zgresil, se posebej ne, ce se vozis na daljse relacije. Berlingo, Kangoo in podobni so bolj prostorni kot Octavia in za moje pojme tudi bolj prakticni za uporabo v mestu, za kaksne daljse relacije pa niso.

Nakup rabljenega avtomobila ni tako grozen, kot tu nekateri pisejo, le prej se prepricaj o zgodovini avtomobila in se ob morebitnih dvomih o resnicnosti podatkov, ki ti jih pove prodajalec, raje obrni in poglej za drugim avtomobilom. Jih je dovolj in sploh ce se ti ne mudi, bos sigurno dobil enega, ki bo vredu. Pokvari se pa vsak avto lahko in je na to treba racunati. Je pa manjsa verjetnost, da se pokvari ce z njim lepo delas - ga ne priganjas, ko je hladen, ne ugasas vrocega, ne divjas po luknjah, kar pa ne pomeni, da ga nikol ne smes prtisnt, tud to je treba na vsake tok casa, da ostane "v formi". Pa dober nakup. ;)

Mate očitno te je resnica prizadela. VAG in na splošno vsi proizvajalci delajo vedno bolj zanič avtomobile - včasih so delal avtomobile po meri ljudi, danes se pa avtomobili delajo po meri prodaje. Tukaj ne moreš nič. Če pam gremo gledat kok so pokvarljivi pa predlagam da naj si kupi renaulta - v vsakem selu ima servis in ga bo lahko popravljat :twisted: :lol: :lol: .
Večinoma sem vozil evropske avtomobile in ne japonskih(tko da mi ne moraš očitat da en maram nemcev zato ker vozim japonca ali korejca. Korejca sploh še nisem imel(pa ga tut ne bom), Vozim pa trenutno japonskega terenca, ki je dost bolj vzdržljiv in trpežen kot večina evropejcev z evropskimi terenci in suvi na čelu.

Tudi nisem pisal da vsi po vrsti crknejo, povedal sem pa za letnik 2002 in 2003, ki jih imamo doma ali pa jih imajo sorodniki - od petih avtomobilov VAG grupe so 4 crknili pred 100k kilometrov - to je 80% avtov enega koncerna - če pa to ni razlog za preplah, pol pa ne vem kaj. Imel sem japonca s katerim sem delal ko svinja z mehom - tukaj gor ti lahko velik uporabnikov pove kje vse sem vozil in kje vse sem skakal, pa avto ni crknu. Mojemu očimu(edini voznik tega avta), ki počaka zjutraj da se dizel ogreje in potem ko se ustavi počaka eno minuto ob prižganem avtu, in ga šele takrat ugasne,vozi stalno samo relacija domov - služba - domov, pa poleti na morje, ki nikjer ne pohodi gasa do konca in vozi stalno po omejitvah, ter avto redno servisira je pa nov avto ribnu pri 84k kilometrih.
Za moje pojme to ni normalno. Kaj bi blo, če bi šele norel, pa ga držal stalno v visokih obratih, pa ga že takoj ko bi bil vroč ugašal in podobne stvari - a pol bi mogu pa crknt pr 30k kilometrih? KVALITETA JE POVSOD SLABA, PA ŠE SLABŠA BO, KER JE AVTOMOBILSKA INDUSTRIJA U K*U*R*C*U!!!
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Zzooommm Če jul 21, 2005 9:29 am

nebivedu je napisal/-a:Napisal si da imaš še 400 v rezervi - 200 je registracija, in 100 so nove gume, pa še 100 za zimske in ti ni nič ostalo - probaj raje malo manj za avto pa res orenk servis na njem naredi.

BTW mene pa zanima kakšne avtomobile ti sploh kupuješ - sfukane do konca? Pa valda da ne boš kupil avta, ki ima na gumah 2mm profila. Jaz sem pred pol leta kupil avto s 5,7mm profila na vseh štirih gumah, kar je še za ohoho kilometrov, če bi mel pa gume znucane bi pač vztrajal na nižji ceni.
Če je avto ohranjen pač narediš en preventiven servis in imaš dolgo časa mir, če je pa sfukan in je vidt, da bo treba marsikaj zamenjat pa pač ceno znižaš.

Nerix je napisal/-a:Pa še nekaj; ali se morda splača vzet bencinarja, ki so nekoliko cenejši?

To boš pa sam najbolj vedel; za dizla moraš narediti vsaj 15kkm na leto, da se ti na dolgi rok obrestuje. Za moje pojme je to še vedno premalo, ker pač prišparaš nekaj malega maš pa veliko več potencialnih možnosti za okvare. Če ne misliš delat minimalno 20kkm na leto ne vem če se ti sploh splača o dizlu razmišljat.

Uporabniški avatar
mgas XLR
Novinec

Napisal/-a mgas XLR Če jul 21, 2005 10:49 am

kar drugi zaj pišemo je čisto budalesanje(tut sam sem to pisu sam se nisem zavedo) namsto da bi mu pomagali se sam kregamo glede vag-ov rajš mu pmetno svetujmo pa ne šimfajmo pa nej me kdo popravi če ni rs rajš napišite več dorih kot pa sleabih stvari sorry za oftopiuc
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Če jul 21, 2005 11:45 am

Zzooommm je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Napisal si da imaš še 400 v rezervi - 200 je registracija, in 100 so nove gume, pa še 100 za zimske in ti ni nič ostalo - probaj raje malo manj za avto pa res orenk servis na njem naredi.

BTW mene pa zanima kakšne avtomobile ti sploh kupuješ - sfukane do konca? Pa valda da ne boš kupil avta, ki ima na gumah 2mm profila. Jaz sem pred pol leta kupil avto s 5,7mm profila na vseh štirih gumah, kar je še za ohoho kilometrov, če bi mel pa gume znucane bi pač vztrajal na nižji ceni.
Če je avto ohranjen pač narediš en preventiven servis in imaš dolgo časa mir, če je pa sfukan in je vidt, da bo treba marsikaj zamenjat pa pač ceno znižaš.

Sej lahko ti na preventivnem servisu vse pogleda in bo vse dobro zgledalo, ker pa ima avto prevrtene kilometere nazaj in bi moral bit servis 20.000km prevoženih nazaj ti bo ravno takrat ko se ti na morje pelješ avto zaribal.

Bil sem zraven na servisu(nekoč sem delal tam, pa ko so začel golfat sem šel stran), pa se serviser ni zavedal da sem zraven(oziroma mu ni potegnil, da ga lahko poslušam in gledam kaj dela), ko je pregledal jermen, ampak res samo pregledal, odšraufal svečke, jih ščistil in dal nazaj, posesal zračni filter, odzunaj spucal oljni filter, preveril nivo olja v motorju, preveril zavorno olje in vodo v hladilnem sistemu. Takrat je vzel telefon in poklical lasnika - avto je poservisiran - zamenjano je olje, voda , dolito zavorno olje, menjane svečke in filtri, ter zamenjan jermen - cena za vas malo ceneje 56k sit s popustom + ddv. Tok o serviserjih v sloveniji, ne pravim da so vsi isti, večina jih pa proba golfat.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Če jul 21, 2005 12:08 pm

Stratus_ je napisal/-a:fak ej..da ne zamenja oljnega filtra..joj tistga jurja..fak toj tko, ko dab si s posranim papirjem rit brisal.. :roll:
Js če grem h mehankarju, sm zmer zravn da vidm kua se dela.. :?

Zamenjal ni nič in računal je 56k sit + ddv.

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Napisal/-a Zzooommm Če jul 21, 2005 12:18 pm

Tole ti čist verjamem, ker to kar se dogaja v določenih primerih je kriminal. Tko je lahko vsak mehanik, zamenjaš samo olje (pa še to ga naliješ čist do vrha da že čez teče :roll:) ostalo mal spucaš in si kao zamenju, tist kar se ti pa ne da jebat pa napišeš - kotrola: da, menjava: ne. Pr nas je to super; al morš mehanika osebno poznat, al morš stat skoz zraven al pa doma vse še enkrat natančno pogledat če je sploh blo zamenjano in če je sploh blo zamenjano vse tisto, kar bi moralo biti. :evil:
V bistvu mi je čist jasno kaj si hotu povedat z dodatnimi stroški. Če ti naredijo tak servis, potem 100 jurjev za avto ni nič ker ti bo šlo enkrat vse v falus in potem se takoj znebiš par sto jurjev takoj.
Tko da svoje prispevajo tud nesposobni serviserji. Če smo že pri VAGu, znanka je v golfa 4 na uradnem servisu zmetala 500kSIT pa je bila elektronika še vedno v pizdi. Popravljal, popravljal pa nič popravil. No pol je pa šla k tadrugemu vrtaču pa so lahko takoj "čudežno" popravl. :roll:
Zadnjič spremenil Zzooommm, dne Če jul 21, 2005 12:23 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Napisal/-a Zzooommm Če jul 21, 2005 12:24 pm

Že, sam kaj ko je eden izmed mnogih...

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če jul 21, 2005 12:38 pm

Kot sem že enkrat rekel, pri servisih obvezno stat zraven mehanika pa gledat kaj dela, magar vzet dopust za tist dan ko imaš servis, ker v enmu dnevu nikol ne zaslužiš toliko kolker ti on lahko zajebe pr avtu če nisi zraven.

Uporabniški avatar
DognerDJ
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a DognerDJ Če jul 21, 2005 12:50 pm

Zato pa imajo večje firme notranji nadzor nad pooblaščenimi servisi. Nekaj let sem honorarno delal za takratni Revoz. Obiskal sem (undercover) večino Renaultovih servisov na Štajerskem , in lahko vam povem da so se vsi kolkotolko dobro izkazali.
Renault Megan 2 Ai Edition

Uporabniški avatar
mgas XLR
Novinec

Napisal/-a mgas XLR Če jul 21, 2005 1:21 pm

to je najboljš
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Če jul 21, 2005 1:22 pm

Zzooommm je napisal/-a:Tole ti čist verjamem, ker to kar se dogaja v določenih primerih je kriminal. Tko je lahko vsak mehanik, zamenjaš samo olje (pa še to ga naliješ čist do vrha da že čez teče :roll:) ostalo mal spucaš in si kao zamenju, tist kar se ti pa ne da jebat pa napišeš - kotrola: da, menjava: ne. Pr nas je to super; al morš mehanika osebno poznat, al morš stat skoz zraven al pa doma vse še enkrat natančno pogledat če je sploh blo zamenjano in če je sploh blo zamenjano vse tisto, kar bi moralo biti. :evil:
V bistvu mi je čist jasno kaj si hotu povedat z dodatnimi stroški. Če ti naredijo tak servis, potem 100 jurjev za avto ni nič ker ti bo šlo enkrat vse v falus in potem se takoj znebiš par sto jurjev takoj.
Tko da svoje prispevajo tud nesposobni serviserji. Če smo že pri VAGu, znanka je v golfa 4 na uradnem servisu zmetala 500kSIT pa je bila elektronika še vedno v pizdi. Popravljal, popravljal pa nič popravil. No pol je pa šla k tadrugemu vrtaču pa so lahko takoj "čudežno" popravl. :roll:

Jst nobenemu serviserju ne zaupam več - bil sem sam serviser na 2 leti potem sem pa na parih servisih še honorarno pomagal šraufat mašine(pa še pr par privatnikih sem vsake tok časa še danes) in od takrat nočem da mi katerikoli serviser šari po avtu, razen če sam ne znam popravit(kar se pa že težko zgodi) - pa še to sem zraven.
Niso pa vsi ljudje zraven in kaj hitro se naredi da so takole opravljeni servisi. Potem pa avto začne nagajat in se ga lastnik na hitro znebi. Ti potem kupiš avto ki je bil na hitro poštiman od preprodajalca in avtro bo delal mesec ali 2 in potem boš rabil pa še 500k sit za popravilo.

Zato pa tukaj opozarjam glede VAG avtomobilov - VAG avtomobili so bili znani po robustnosti in si lahko imel isto olje 50.000km v avtu, pa ni bilo nič narobe - ker pa serviserji in nekateri"poznavalci" delajo z novimi VAGi še vedno kot z golfom 2, se pa ti kvarijo na veliko. Če si imel golfa 2 si tankal karkoli(od cvička do tapravga dizla), si dal notri kakršnokoli olje(od jedilnega do olja za športne avtomobile) in si se vozil, pa vozil, pa vozil - samo današnji avtomobili niso več to - danes je v avtu cel kup elektronike, precizne in občutljive pumpe, senzorji - ki kaj hitro crknejo, če jih tko servisiraš kot enga golfa 2 - na žalost se pa serviserji in "poznavalci" še vedno naslanjajo in držijo ko pijanec plota na staro reklo, če je nemc iz vag-a bo vse zdržal - kar pa danes ni več res.

Zato bi sam vzel citoena - citroeni so že od nekdaj znani da niso robustni in se morajo malo drugače servisirat in na splošno jih tudi servisirajo tako kot jih morajo, drugače prej crkne.

Torej kar se srvisiranja tiče so vsekakor francizi bolj servisirani kot nemci.

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Napisal/-a Zzooommm Če jul 21, 2005 1:47 pm

Se strinjam glede VAG. Pa v tistem primeru z golfom 4 bi se zgodilo točno to kar si reku - rekla mi je, da če ji takrat nebi golfa uštimali, bi ga prodala, ker je že popolnoma obupala nad avtomobilom. Servis ti ga zajebe (ali pa ga folk zajebe sam) iz malomarnosti, ti ga za silo uštimaš in prodaš, en drug pa to kup.
Mislim pa, da če so določeni VAG serviserji za en qrc to še ne pomen, da maš pri drugih avtomobilih boljše šanse, zajebeš lahko vsak avto pač ene mal težje.
Recimo jaz ko sem kupoval avto na VAG še pomislil nisem (zdeli so se mi precenjeni), iskal in iskal sem pa vedno je bilo nekaj narobe - izmišljeni kilometri, rja, šlampasto vzdrževanje... Končno najdem nekega cliota zgleda ful vredu ohranjen napram drugim ko sem jih gledal, pol vidim da je bil volan menjan, šaltkebl preveč obrabljen, motor je enkrat že zakuhal, pol sem s sabo še mehanika pripeljal in smo ugotovil, da ima vsaj 100kkm (rečeno je blo 60kkm). Na začetku sta lastnik in prodajalec isto štorijo govorila, potem pa vsak drugače, ko smo jih seznanili z dejstvi :roll: Na koncu proti vsem pričakovanjem najdem ohranjenega VAGovca za normalno ceno, ko smo avto med prevnetivnim servisom dodobra prešraufal se je izkazalo, da so kilometri res realni in da ga je prejšnja lastnica ful pazila, tko da lahko vsaj mirno spim. Fak, če pomislim kolk energije sem vložil v iskanje avtomobila... Me kar mine za vsaj 10 let, da bi še kaj iskal.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 37 gostov