Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Loopz
Stalni uporabnik

Napisal/-a Loopz Sr avg 17, 2005 12:29 pm

V tej dilemi bi ti priporočal 1.6 16V...sicer je vse isto kot pri 1.4, vendar malo bolje, registracija, poraba in stroški vzdrževanja so praktično identični...toliko o tem. :)

Drugače je zelo soliden avto in da, z njim lahko šolaš marsikateri na papirju precej močnejši avto, ampak pretiravati spet ne gre. Če si malo bolj divja voznica, kot praviš, bi ti priporočal, da si omisliš kakšne športne vzmeti, kar bo bistveno popravilo serijsko lego, ki je bila meni občutno premehka. Moraš pa vedeti, da gre v prvi vrsti za clio z zmogljivim motorjem, ne za nekega superšportnika ;) ...

Glede problemov bodi najbolj pozorna na vžigalne tuljave in elektronski gas (potenciometer), ki sta serijski hibi teh avtov. V mehanskem smislu pa je motor zelo soliden, jaz v svojih 70k km nisem imel niti enega problema, seveda pa to spet ni tako merodajno.

Skratka, za ta avto ti ne bo žal, če ga kupiš, priporočam pa ti, da se ozreš morda še za 100-konjskim dci motorjem, ki bi po zmogljivostih utegnil biti še boljši od 1.6 16V.

P.S.: glede tistega cliota, ki si ga ogledala v oglasu, bi bil jaz zelo previden - če ga boš šla gledat, vzemi seboj nekoga, ki se na zadeve dobro spozna...
GTI
ITR
E30

Uporabniški avatar
Clio_16V
Novinec

Kraj: No Adress

Napisal/-a Clio_16V Sr avg 17, 2005 9:02 pm

Gume sm tut js na svojmu menju ze pr 21 000km( 1,2 16V 2004 letnik). Sem se pa z njimi vozu polet in pozim ;) Dozdej nism meu ksnih tezav z njim ,razn menju zarnco lih zadnc, pa bremze so neki zezale ampak je ql zdj ;) Je pa zdle en let star pa ma cca. 25 000km ;) Mamo pa se enga doma ki je pa letnik 2001 pa isto dela kot urca, nobenih tezav do zdej z njim ni blo, redni servisi itd, ma pa cca. 50 000km ;)

Uporabniški avatar
TOCA
Nov uporabnik

Napisal/-a TOCA Sr avg 24, 2005 7:40 pm

pozdravljeni. evo, sem šla zadnjič gledat onega modrega cliota od kateraga link je čisto na začetku. avto je bil že močno karamboliran, takoj opazili :), leva vrata se slabo zapirala, desna kitana :) potem smo se peljali, avto za 1.6 16v ni nikamor šel. danes sem šla gledat pa drugega, nič predelanega, privilega oprema, avtomatik klima,... smo se peljali spet štirje, avto ful gre :)

zdaj vas pa nekaj vprašam, vozila sem že 1.2 16v in 1.4 16v in vidim da 1.6 16v še bolj gre, sam avto je za moje pojme bolj trd, a je to mogoče?mislim volan se bolj trdo obrača. to mogoče zato, ker je močnejša mašina?pa tudi me zelo moti pedalo za sklopko, je tudi bolj trdo, menda ima 1.6 nekaj drugače narero pri sklopki, kdo to ve kako je nareto?

no v glavnem ta zadnji je kot nov sam ima pa skoraj 90k prevoženih, ampak je bil vedno na pooblaščenem servisu in ima vse račune kar je pač menjal. ima preveč kilometrov?to me moti, drugega pa nič. realni kilometri so pa tudi 100%, gor ima še 1. letne gume original, tako da se je moral kar lepo vozit, čeprav je rekel da je velik imel zimske gor, ampak vseeno. prosim, pomagajte mi.

Uporabniški avatar
car_freak
Novinec

Kraj: Domzale

Napisal/-a car_freak Sr avg 24, 2005 8:21 pm

Kot sem ze prej omenil sem imel 1.6 16V l.99 in je avto ze original bolj trd za peljat saj ima bolj trse vzmetenje (fedri in to). To glede volana pa se mi zdi cudno. Za vsak primer poglej ali je dovolj olja za servo volan (ce slucajno nima ze elektricnega-moj je imel se servo). Ce ima 90k km se mi to ne zdi veliko, ce ima servisno.
BMW 4 EVER! - BRUMMMM!

Uporabniški avatar
TOCA
Nov uporabnik

Napisal/-a TOCA Če avg 25, 2005 3:59 am

Nič mi nočete pomagat :(

prijam
Nov uporabnik

Napisal/-a prijam Če avg 25, 2005 7:45 am

TOCA je napisal/-a:pozdravljeni. evo, sem šla zadnjič gledat onega modrega cliota od kateraga link je čisto na začetku. avto je bil že močno karamboliran, takoj opazili :), leva vrata se slabo zapirala, desna kitana :) potem smo se peljali, avto za 1.6 16v ni nikamor šel. danes sem šla gledat pa drugega, nič predelanega, privilega oprema, avtomatik klima,... smo se peljali spet štirje, avto ful gre :)

zdaj vas pa nekaj vprašam, vozila sem že 1.2 16v in 1.4 16v in vidim da 1.6 16v še bolj gre, sam avto je za moje pojme bolj trd, a je to mogoče?mislim volan se bolj trdo obrača. to mogoče zato, ker je močnejša mašina?pa tudi me zelo moti pedalo za sklopko, je tudi bolj trdo, menda ima 1.6 nekaj drugače narero pri sklopki, kdo to ve kako je nareto?

no v glavnem ta zadnji je kot nov sam ima pa skoraj 90k prevoženih, ampak je bil vedno na pooblaščenem servisu in ima vse račune kar je pač menjal. ima preveč kilometrov?to me moti, drugega pa nič. realni kilometri so pa tudi 100%, gor ima še 1. letne gume original, tako da se je moral kar lepo vozit, čeprav je rekel da je velik imel zimske gor, ampak vseeno. prosim, pomagajte mi.

kerga si pa kasneje gledala?
mas kaksen oglas?

yurchek
Poznavalec gnojmobilizma

Napisal/-a yurchek Če avg 25, 2005 9:13 am

TOCA je napisal/-a:Nič mi nočete pomagat :(

Clio ki ga boš kupla mora met obvezno menjane tuljave aka cinšpule, to je prva stvar ki jo poglej, saj je to bolezen 16v cliov, ena pa stane 15000sit (so pa 4). 2. disk ploščice zdržijo okol 40000km, tko da lahk tud po tem vidiš realne km. 3. bolezen je tudi ploščice v bobnih, če boš vzela 1.416v, ki rade zaribajo. Tazga z 90000km jst neb kupu, ker bo hmal tadrag servis. Mami ima 1.4 16v letnik 2001 z 90000km prevoženih, pa je blo menjano že vse možno, in zdej kak tedn se dogaja da sploh noče vžigat, pa jim ne rata ugotovit kaj je....bomo ta j***a čimprej zamenjal.

p.s.: klima pri teh francozih je pol deci hladne vode vredna, sploh če je temne barve....

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar Če avg 25, 2005 9:58 am

ziv.
resno razmisli, če že mora bit clio - o nakupu cliota dci (faza III), vsaj 80 km (to mam jest in je čipan na 100km) ali pa 100km in ga čipaj na 115 km.
Jest osebno z avtom nimam nobenga problema, sosed pa ima cliota letnik 2000 in motor 1.4 16V, prevozenih 70.000 in ma skoz probleme (avto ne vziga ali pa kr crkne in noben ne ve kaj mu je....) :shock: :?
Zato malo razmisli o nakupu in verjemi, da clio 1.6 16V ne bo imel porabe 7l ampak okol 10....kar paje velika razlika glede na dizla, ki bo mel porabo v najslabšem primeru okoli 5-6 litrov. Zdej pa kalkulator v roke in prec izracunaj koliko km delas na leto in koliko te pride prevožen kilometer z bencinarjem in dizlom, pa boš prec vidla razliko. 8)
sam sej ves kako je.....vse se zacne in konča pri denarju, zato če imaš možnost finančno vzami raje III. fazo. 8)
amapk tud custva nekaj stejejo-vcasih prevec in svojim konjičkom odpuscamo napake in napake... :ue
Pa dobr kupi in sporoc .
Lp

yurchek
Poznavalec gnojmobilizma

Napisal/-a yurchek Če avg 25, 2005 11:00 am

jp 1.6 ma res porabo od 8.5 do 10 l....tud čez 10 se ga sprav, 1.4 16v je bol varčen kar se tega tiče....Diesel je pa občutljiv na nafto in ma nekvalitetne turbine, beri rade crkujejo in to pri vseh renaultih.

H3llAng3l
Nov uporabnik

Kraj: Poljčane

Napisal/-a H3llAng3l Če avg 25, 2005 11:25 am

hja..
ce bi jaz kupoval bi poiskal enega b1 z 1.6 masino in 90 konji pa malo kilometri, ce se najde..
..to sam zarad tega ker b1 poznam (vozim sicer 1.2) in ker ne zaupam najbolj zanesljivosti 16v masin...
kar se pa tice mojih izkusenj z 1.2...
avto je super..ceprav je masina pac.. taka kot je no..
dopade se mi da nima servo volana... ker pol dobis tist taprav obcutek za cesto.. avto se res lepo pelje, handling je zelo predvidljiv in se da lepo pricvilit skozi vse ovinke
sicer se avto kar mocno nagne, ceprav sam po sebi ni mehak, ampak se vseeno obmocje zdrsa da prej napovedat...
..res odlicen avto za naganjat se skoz ovinke...
..sem presrecen ce se na relaciji slov. bistrica-poljcane (od tam sem) kdaj najde kak podobno neumen voznik, sred noci, da se malo naganjamo...
hvalabogu je tam cesta taksna, da ne rabis kaj dost zavirat in se 1.2 ne pozna tolko..

najrajsi bi tu noter dal 1.6, pa brez servota.
:)
kar se tice razlike med 1.4 in 1.6 16v, se po mojem ne splaca kupovat 1.6 ker je ze 1.4 vec kot dovolj za tak avto.. pri 1.6 16v se ti bo dostikrat dogajalo da se pri pospesevanju iz ovinka notranje kolo vrti v prazno, malo kadi in smrdi, in grejo gume 123...
..tudi sem opazil da pri vseh cliotih dizlih prednje gume grejo kot sus... medtem ko zadnje ostanejo ok (sklepam da zaradi tezjega motorja)..

zapomni pa si, da ce bos kupovala bencinca, z dizlom ne bos mogla dirkat... sploh pa ne passatom TDI 130... pa ne da sem zagovornik nemskih avtov (ker imamo precej slabe izkusnje z novejsimi VW), ampak 1.9 dizel je pac dizel, in ima navora 310nm, in medtem ko se bos ti ubadala z prestavno rocico (da bos na roki imela odtis prestavne sheme kot v reklami) se bo clovek s passatom lepo vozil v 4. ali 5. prestavi in se poigraval s plinom... pihnila ga bos mogoce le v ostrih ovinkih, ce ne bos vrtela koles v prazno... pa se to ne zaradi motorja ampak zarad zasnove in velikosti avta.

v glavnem, da potegnem crto..
clio bencinc z 90-95 konji je po mojem cisto dovolj, prihranila bos nekaj na bencinu, gumah, ipd. skoda edino za volan, jaz bi mel brez serva.

pa lep dan vsem!
Ni nam lahko.

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Kraj: Long Melford, Suffolk, England

Napisal/-a Miholl Če avg 25, 2005 11:45 am

disk ploščice zdržijo 40 k km?? A so z "dreka" narjene??Pa še lahek avto je....

H3llAng3l
Nov uporabnik

Kraj: Poljčane

Napisal/-a H3llAng3l Če avg 25, 2005 11:54 am

meni so na 1.2, ki nima niti tone, in ima enak motor kot pingo, sle ploscice na 47tkm, sem lepo ostal brez zavor usred hriba.. ni slo ustavit, sem se enkrat pritisnil, in sem porisal diske, tako da je nastal se en strosek..
ploscice bi se na cliotih naj menjevale na 30tkm, diski na 60tkm.
tako pravijo.
seveda pa odvisno od voznje, kolega vozi isti avto in je prve ploscice menjal na 100tkm, ampak on ne zna zavirat.
LP
Ni nam lahko.

yurchek
Poznavalec gnojmobilizma

Napisal/-a yurchek Če avg 25, 2005 12:02 pm

Miholl je napisal/-a:disk ploščice zdržijo 40 k km?? A so z "dreka" narjene??Pa še lahek avto je....

Ne vem iz česa so...ampak verjetno je to davek da zavore relativno dobro primejo....v bistvu je pri hiši to drugi clio in je ta interval +- 5000km ves čas isti.....je pa res da je večinoma vožen po mestu, tko da tud to neki vpliva

Uporabniški avatar
TOCA
Nov uporabnik

Napisal/-a TOCA Če avg 25, 2005 3:50 pm

yurchek je napisal/-a:

Clio ki ga boš kupla mora met obvezno menjane tuljave aka cinšpule, to je prva stvar ki jo poglej, saj je to bolezen 16v cliov, ena pa stane 15000sit (so pa 4). 2. disk ploščice zdržijo okol 40000km, tko da lahk tud po tem vidiš realne km. 3. bolezen je tudi ploščice v bobnih, če boš vzela 1.416v, ki rade zaribajo. Tazga z 90000km jst neb kupu, ker bo hmal tadrag servis. Mami ima 1.4 16v letnik 2001 z 90000km prevoženih, pa je blo menjano že vse možno, in zdej kak tedn se dogaja da sploh noče vžigat, pa jim ne rata ugotovit kaj je....bomo ta j***a čimprej zamenjal.

p.s.: klima pri teh francozih je pol deci hladne vode vredna, sploh če je temne barve....

brat ima, 1.2 16v, letnik 01, prevoženih 120k, klima odlična, vžigalne tuljave nobena še zanič, čeprev vem da pri nekaterijh je bila, ni pa glih tako da zihr crkne :lol:

Uporabniški avatar
TOCA
Nov uporabnik

Napisal/-a TOCA Če avg 25, 2005 3:52 pm

radar je napisal/-a:ziv.
resno razmisli, če že mora bit clio - o nakupu cliota dci (faza III), vsaj 80 km (to mam jest in je čipan na 100km) ali pa 100km in ga čipaj na 115 km.
Jest osebno z avtom nimam nobenga problema, sosed pa ima cliota letnik 2000 in motor 1.4 16V, prevozenih 70.000 in ma skoz probleme (avto ne vziga ali pa kr crkne in noben ne ve kaj mu je....) :shock: :?
Zato malo razmisli o nakupu in verjemi, da clio 1.6 16V ne bo imel porabe 7l ampak okol 10....kar paje velika razlika glede na dizla, ki bo mel porabo v najslabšem primeru okoli 5-6 litrov. Zdej pa kalkulator v roke in prec izracunaj koliko km delas na leto in koliko te pride prevožen kilometer z bencinarjem in dizlom, pa boš prec vidla razliko. 8)
sam sej ves kako je.....vse se zacne in konča pri denarju, zato če imaš možnost finančno vzami raje III. fazo. 8)
amapk tud custva nekaj stejejo-vcasih prevec in svojim konjičkom odpuscamo napake in napake... :ue
Pa dobr kupi in sporoc .
Lp

sem gledala že dva cliota 1.6 16v, oba imata na računalniku porabo povprečno 7l ,poznam več lastnikov cliov 1.6 16v vsi porabo 6,5 do 7l.

dizel, predragggggggg :lol:

Uporabniški avatar
TOCA
Nov uporabnik

Napisal/-a TOCA Če avg 25, 2005 3:54 pm

H3llAng3l je napisal/-a:hja..
ce bi jaz kupoval bi poiskal enega b1 z 1.6 masino in 90 konji pa malo kilometri, ce se najde..
..to sam zarad tega ker b1 poznam (vozim sicer 1.2) in ker ne zaupam najbolj zanesljivosti 16v masin...
kar se pa tice mojih izkusenj z 1.2...
avto je super..ceprav je masina pac.. taka kot je no..
dopade se mi da nima servo volana... ker pol dobis tist taprav obcutek za cesto.. avto se res lepo pelje, handling je zelo predvidljiv in se da lepo pricvilit skozi vse ovinke
sicer se avto kar mocno nagne, ceprav sam po sebi ni mehak, ampak se vseeno obmocje zdrsa da prej napovedat...
..res odlicen avto za naganjat se skoz ovinke...
..sem presrecen ce se na relaciji slov. bistrica-poljcane (od tam sem) kdaj najde kak podobno neumen voznik, sred noci, da se malo naganjamo...
hvalabogu je tam cesta taksna, da ne rabis kaj dost zavirat in se 1.2 ne pozna tolko..

najrajsi bi tu noter dal 1.6, pa brez servota.
:)
kar se tice razlike med 1.4 in 1.6 16v, se po mojem ne splaca kupovat 1.6 ker je ze 1.4 vec kot dovolj za tak avto.. pri 1.6 16v se ti bo dostikrat dogajalo da se pri pospesevanju iz ovinka notranje kolo vrti v prazno, malo kadi in smrdi, in grejo gume 123...
..tudi sem opazil da pri vseh cliotih dizlih prednje gume grejo kot sus... medtem ko zadnje ostanejo ok (sklepam da zaradi tezjega motorja)..

zapomni pa si, da ce bos kupovala bencinca, z dizlom ne bos mogla dirkat... sploh pa ne passatom TDI 130... pa ne da sem zagovornik nemskih avtov (ker imamo precej slabe izkusnje z novejsimi VW), ampak 1.9 dizel je pac dizel, in ima navora 310nm, in medtem ko se bos ti ubadala z prestavno rocico (da bos na roki imela odtis prestavne sheme kot v reklami) se bo clovek s passatom lepo vozil v 4. ali 5. prestavi in se poigraval s plinom... pihnila ga bos mogoce le v ostrih ovinkih, ce ne bos vrtela koles v prazno... pa se to ne zaradi motorja ampak zarad zasnove in velikosti avta.

v glavnem, da potegnem crto..
clio bencinc z 90-95 konji je po mojem cisto dovolj, prihranila bos nekaj na bencinu, gumah, ipd. skoda edino za volan, jaz bi mel brez serva.

pa lep dan vsem!

tebe pa sploh raje nebom komentirala :lol: bom mogla še več napisat kot si ti :bonk

Uporabniški avatar
TOCA
Nov uporabnik

Napisal/-a TOCA Če avg 25, 2005 4:04 pm

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=158945

takšnega moram dobit, 1. lastnik, maksimalno 60k kilometrov, pa 1.6 16v, pa klima, pač dynamic ali privilege oprema, cena pa da dobim za ene 1,5 miljona, nič več, pa če se le da ne preko posrednika, ker ta samo zasluži pa itak ga nebo imel za 1,5 mil., če ga bo pa imel pa zihr nekaj nebo vredu. Na oglede pa itak skoz vodim zraven dva mehanika, eden ima tudi tega novega cliota letnik 01.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Če avg 25, 2005 5:20 pm

yurchek je napisal/-a:

Ne me basat s takimi forami kot so ploščice. Moj ima že 54.000 km pa so še prve ploščice notri pa tudi mesa je še za vsaj 10.000 km, čeprav sem vse prej kot nežen voznik. Ko zaviraš je treba zavirat ne pa z nogo na zavori ploščice kurit. Zadnji bobni res znajo kdaj pa kdaj malo štekat, ampak ob rednem servisiranju (vsakih 50 do 60.000 km se bobni odprejo in čistijo) ni nobenih težav.

Volan je povsem dobro odziven, res pa je da ni to nek dirkalen avtomobil, vsekakor pa pri 100km motorju velja razmišljati o kakšnih dobrih nizkopresečnih gumah 195/50R15 oz 195/45R16

Lp Tristan01

Jan_87
Novinec

Kraj: Slovenia

Napisal/-a Jan_87 Če avg 25, 2005 5:33 pm

yurchek je napisal/-a:jp 1.6 ma res porabo od 8.5 do 10 l....tud čez 10 se ga sprav, 1.4 16v je bol varčen kar se tega tiče....Diesel je pa občutljiv na nafto in ma nekvalitetne turbine, beri rade crkujejo in to pri vseh renaultih.

hja...ne vem od kje tebi te izkušnje...to SE JE dogajalo pri Lagunah 01. Sicer pa lahko iz prve roke povem da so dCi motorji bomba.
Mel smo cliota dizla (80 KM), zdej pa megana 1.5 (100 KM), pa zaenkrat ni šla še nobena turbina, kljub temu, da se avto ne "špara". :?
Poraba Cliota dizla pa je 4,5 v povprečju...čeprav se ga na dolge relacije na avtocesti spravi na 3,9. Moj glas gre dizlu, ker 1.4 16v ne gre nikamor proti 1.5 dCi (80 KM). ;)

yurchek
Poznavalec gnojmobilizma

Napisal/-a yurchek Če avg 25, 2005 6:31 pm

Jan_87 je napisal/-a:
yurchek je napisal/-a:jp 1.6 ma res porabo od 8.5 do 10 l....tud čez 10 se ga sprav, 1.4 16v je bol varčen kar se tega tiče....Diesel je pa občutljiv na nafto in ma nekvalitetne turbine, beri rade crkujejo in to pri vseh renaultih.

hja...ne vem od kje tebi te izkušnje...to SE JE dogajalo pri Lagunah 01. Sicer pa lahko iz prve roke povem da so dCi motorji bomba.
Mel smo cliota dizla (80 KM), zdej pa megana 1.5 (100 KM), pa zaenkrat ni šla še nobena turbina, kljub temu, da se avto ne "špara". :?
Poraba Cliota dizla pa je 4,5 v povprečju...čeprav se ga na dolge relacije na avtocesti spravi na 3,9. Moj glas gre dizlu, ker 1.4 16v ne gre nikamor proti 1.5 dCi (80 KM). ;)

Od kje men to? V službi mamo kr neki cliotov....in dciju je šla turbina, prav tako kangooju, pa zaribu je en zarad nafte.....tko da mam izkušnje verjem....+ da sem z dvema clio-ma naredu skor 200000km in ni en delal tko k je treba...sicer sta oba od mami ampak je prvi žrl enormne količine olja, konstantno ga je zajebavala elektrika, pri drugem pa je bilo menjano vse živo, sem že v enem postu naštel, tko da lahk poiščeš če te zanima. v glavnem avto smo plačali z gotovino vsak mesec mamo pa tok stroškov kot če bi vzel kredit. In ja 4x smo menjal ploščice po 40000km, nazadnje pa še diske. Če diesel poje bencinarja ne bom govoru....na 400m ga pomoje ne....navor se pač pozna...itak mi je vseen....lahko zagovarjate ta francosko-slovenska j***a....jst nimam o naših 2 ene lepe besede povedat, razn da sta dobr šla dokler sta šla....jst se renaultov ognem na daleč, pa čeprav so mi lepi in dobri za vozt.....dokler peljejo
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov