hja..
ce bi jaz kupoval bi poiskal enega b1 z 1.6 masino in 90 konji pa malo kilometri, ce se najde..
..to sam zarad tega ker b1 poznam (vozim sicer 1.2) in ker ne zaupam najbolj zanesljivosti 16v masin...
kar se pa tice mojih izkusenj z 1.2...
avto je super..ceprav je masina pac.. taka kot je no..
dopade se mi da nima servo volana... ker pol dobis tist taprav obcutek za cesto.. avto se res lepo pelje, handling je zelo predvidljiv in se da lepo pricvilit skozi vse ovinke
sicer se avto kar mocno nagne, ceprav sam po sebi ni mehak, ampak se vseeno obmocje zdrsa da prej napovedat...
..res odlicen avto za naganjat se skoz ovinke...
..sem presrecen ce se na relaciji slov. bistrica-poljcane (od tam sem) kdaj najde kak podobno neumen voznik, sred noci, da se malo naganjamo...
hvalabogu je tam cesta taksna, da ne rabis kaj dost zavirat in se 1.2 ne pozna tolko..
najrajsi bi tu noter dal 1.6, pa brez servota.
kar se tice razlike med 1.4 in 1.6 16v, se po mojem ne splaca kupovat 1.6 ker je ze 1.4 vec kot dovolj za tak avto.. pri 1.6 16v se ti bo dostikrat dogajalo da se pri pospesevanju iz ovinka notranje kolo vrti v prazno, malo kadi in smrdi, in grejo gume 123...
..tudi sem opazil da pri vseh cliotih dizlih prednje gume grejo kot sus... medtem ko zadnje ostanejo ok (sklepam da zaradi tezjega motorja)..
zapomni pa si, da ce bos kupovala bencinca, z dizlom ne bos mogla dirkat... sploh pa ne passatom TDI 130... pa ne da sem zagovornik nemskih avtov (ker imamo precej slabe izkusnje z novejsimi VW), ampak 1.9 dizel je pac dizel, in ima navora 310nm, in medtem ko se bos ti ubadala z prestavno rocico (da bos na roki imela odtis prestavne sheme kot v reklami) se bo clovek s passatom lepo vozil v 4. ali 5. prestavi in se poigraval s plinom... pihnila ga bos mogoce le v ostrih ovinkih, ce ne bos vrtela koles v prazno... pa se to ne zaradi motorja ampak zarad zasnove in velikosti avta.
v glavnem, da potegnem crto..
clio bencinc z 90-95 konji je po mojem cisto dovolj, prihranila bos nekaj na bencinu, gumah, ipd. skoda edino za volan, jaz bi mel brez serva.
pa lep dan vsem!
Ni nam lahko.