Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Kraj: Prevalje

Napisal/-a uros_p Po maj 26, 2008 8:08 am

Jerch_ je napisal/-a:sicer pa res vsi kupujete tako smoterno?? ker če bi, potem nebi na cesti bilo avtov z več kot 1200kg, 100 konjev, 185 širokimi gumami... pa še to ni smoterno

Po tvojem ne, namreč imam avto z 225 gumami, 1700 kg in 210 konji. Ampak zopet: ne sprašujem kaj je najbolj poceni! Sprašujem kaj je smiselno v določenih okvirjih! Ko sem jaz kupoval avto, sem imel kriterij: čimvečji, vendar sedan in čimbolj udoben. In tako sem prišel do svojega avta. Kakšen malček, kjer se z sosvoznikom tolčeta čigav komolec bo na sredinski konzoli, če jo sploh ima, je pač pri meni odpadel.
Slika

Mighi
Nov uporabnik

Kraj: KP

Napisal/-a Mighi Po maj 26, 2008 8:17 am

Ne vem za ostale znamke, sam sem 06 kupil novega Megana karavana in tem "hudo" padajo cene. Nov 17k€ po 2-letih imam občutek da bi dobil cca. 10-12k. Ampak saj ga nisem kupil, da ga bom prodal, dokler gre.

Nov avto- če imaš denar, slabe izkušnje z nakupom rabljenega, zakaj pa ne. Sam vidim tak nakup kot varen, nov avto itaq preplačaš, ampak česa pa ne (stanovanja, hrana, benz...) ...ne odobravam pa nakupa novega, dragega avta "na kredit".

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po maj 26, 2008 11:05 am

uros_p je napisal/-a:zanima me kako najbolj smiselno obrniti denar z ozirom na določene kriterije.

.....ha, ha to tud mene zanima (in marsikoga tukaj "gor" in v širši okolici)

P.S sem enkrat že napisal: če bi to vedel, kar danes vem pred petnajstimi leti..... :D

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Napisal/-a uros_p Po maj 26, 2008 12:47 pm

sašo5 je napisal/-a:
uros_p je napisal/-a:zanima me kako najbolj smiselno obrniti denar z ozirom na določene kriterije.

.....ha, ha to tud mene zanima (in marsikoga tukaj "gor" in v širši okolici)

P.S sem enkrat že napisal: če bi to vedel, kar danes vem pred petnajstimi leti..... :D

I wish that I knew what I know now When I was younger. :D

Ooh La La
by Ronnie Wood & Ronnie Lane

Tudi jaz bom nekoč verjetno enakega mnenja. Do takrat pa, preveč rad delam svoje napake, da bi druge poslušal :P
Slika

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH To maj 27, 2008 5:51 am

Meni osebno je nesmisel sploh debatirat (beri:iskanje univerzalnega odgovora) o tej tem - gre za individualno vprašanje in odgovorov je praktično toliko kolikor je sodelujočih v debati.

Osebno se mi zdi neumno, smešno, ... (kakorkoli to imenuješ) razmišljanje o "borbi za naslon komolcev" z drugo besedo prostornosti "malčkov".
CLIO in ostala konkurenčna druščina so za dve osebi dovolj udobni tudi za daljše poti.

Kritizirat prostornost in se na drugi strani ubadat s smotrnostjo - ne vidim smisla.

Osebno pa raje novega malčka (razred TWINGO, CLIO), kot pa rabljenega višjega razreda.

LP

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Napisal/-a uros_p To maj 27, 2008 7:27 am

KARL ABARTH je napisal/-a:Meni osebno je nesmisel sploh debatirat (beri:iskanje univerzalnega odgovora) o tej tem - gre za individualno vprašanje in odgovorov je praktično toliko kolikor je sodelujočih v debati.

Osebno se mi zdi neumno, smešno, ... (kakorkoli to imenuješ) razmišljanje o "borbi za naslon komolcev" z drugo besedo prostornosti "malčkov".
CLIO in ostala konkurenčna druščina so za dve osebi dovolj udobni tudi za daljše poti.

Kritizirat prostornost in se na drugi strani ubadat s smotrnostjo - ne vidim smisla.

Osebno pa raje novega malčka (razred TWINGO, CLIO), kot pa rabljenega višjega razreda.

LP

Poslušaj, Sherlock :P Ravno to sem rekel nekaj postov nazaj, da ni enoličnega odgovora in da me zanimajo ravno subjektivna mnenja vsakega posameznika, ki se mu ljubi s tem ubadat. Zakaj me to zanima in ali je to smiselno zame, pa prepusti meni.
Osebno pa se izogibam tem, ki so mi nesmiselne za debatirat, tako za v razmislek :D
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov