Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx Ne nov 06, 2005 2:00 pm

osebno nisem nek ljubitelj renaultov sam kar se pa porabe tiče so pa super, sem dosti vozil cliota 14.16v in je mel POVPREČNO porabo po mestu in ob precej težki nogi s klimo 6.4 litre, na relacije pa tud pod 5 litrov. tak da se da z meganom 1.6 16v kamot s porabo okol 7 litrov zadovoljit. prav tako porabo ima peugeotov 1.6 16v motor. nažalost je pa pri renaulto veliko preveč ostalih napak ki mečejo slabo luč na drugače precej dobre motorje.

aaxxx
Nov uporabnik

Napisal/-a aaxxx Ne nov 06, 2005 2:05 pm

Dunker

Tole Lancio: http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=519258 , prodajam jaz.
Če te zanima jo pridi probat, pa bos definitivno spremenil svoje mnenje o gayevskem avtomobilu. Pa se to, dam ti jo za milijoncek.

Lp

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Ne nov 06, 2005 2:15 pm

Sory sam takšno lancio je mel tut moj sošolec pa se je samo zgražal nad njo baje je motor čist v k***u sam nimam izkušenj sam kolikor po njegovih izjavah sklepam je ta model lancije en velik j**c (da ne bo kdo jezen to si nisem izmislil ampak moj kolega je mel same probleme z njo je bil več na servisih kot pa na cesti)mogoče je pač sam naletel na slab izdelek
Jst sem se zmeraj za nekaj iz VAG koncerna tkoada dunker mal premisli
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

aaxxx
Nov uporabnik

Napisal/-a aaxxx Ne nov 06, 2005 2:37 pm

seat je napisal/-a:Sory sam takšno lancio je mel tut moj sošolec pa se je samo zgražal nad njo baje je motor čist v k***u sam nimam izkušenj sam kolikor po njegovih izjavah sklepam je ta model lancije en velik j**c (da ne bo kdo jezen to si nisem izmislil ampak moj kolega je mel same probleme z njo je bil več na servisih kot pa na cesti)mogoče je pač sam naletel na slab izdelek
Jst sem se zmeraj za nekaj iz VAG koncerna tkoada dunker mal premisli

Hm ne vem, samo potem ima tudi Punto motor v k........., ker je namrec popolnima isti motor. Sicer pa rekla kazala je nekaj drugega kot pa dejanske izkusnje z avtom, in moje so zelo dobre, celo tako dobre da spet kupujem Lancio.

LP

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Ne nov 06, 2005 2:40 pm

dunker je napisal/-a:Heja!

Eni predlogi so way out of my league, sicer ste pa pohvalni. ;)

Ja, Mojster Miha, tole žlahto sem že gledal, ampak je nekoliko predraga, sploh za to kaj dobiš. Drugi razlog je, da se letos na faks vozimo 4 komadi, Puma ima pa zadaj gotovo še precej manj prostora kot Ka.

Glede moje vožnje... S tem, da sem umirjen voznik, sem hotel povedati, da ne divjam vsevprek itd. itd. Obožujem avtomobile, rad slišim dober zvok, včasih na poznani cesti tudi par ovinkov malo hitreje odpeljem, nisem pa divjak, ane. Tako da tistile "Cuore Sportivo" v mojem avatarju ima le nekaj podlage. ;)

Glede 1.4 motorja jaz mislim, da z neko zmerno relacijsko vožnjo v Lj in nazaj le ne bi smel kuriti kaj dosti več kot 7 litrov... Sem pa opazil, da ima v Alfi 1.6 motor isto moč kot 1.4, ja... Ali gre za 1.6 8v motor? Ali pa je to boxer, ki ga osebno raje ne bi vzel, kljub hudemu zvoku?

Madoniš... kar ne najdem enega primernega vozilca zase... Zaenkrat vodijo Alfe, ampak bi rad dobil črno ali pa živo rumeno (ki je v celi Nemčiji samo ena na prodaj :shock: )... Grem še malo brskat.

Vsem se zahvaljujem za kulturno debato, ki se odvija v tej temi. ;)

Anže

Če se že 4 komadi vozte v enem avtu, pa potem razdeli bencin na 4 dele. :P

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Ne nov 06, 2005 2:49 pm

aaxxx je napisal/-a:Dunker

Tole Lancio: http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=519258 , prodajam jaz.
Če te zanima jo pridi probat, pa bos definitivno spremenil svoje mnenje o gayevskem avtomobilu. Pa se to, dam ti jo za milijoncek.

Lp

Hja, če si poštenjak... Dunker pogledat se splača. Edina uradna slabost Alf je baje, da potrebujejo pri 100.000 km malo manj kot generalko. :roll: Res pa je, da veljajo za pokvarljive ampak pri teh je tako, da lahko dobiš j**c ali pa super dobrega. Nasplošno pa pomoje ustreza vsem tvojim pogojem. Odločitev je še vedno tvoja, mi le sodelujemo pri izbiri. :P
AAXXX ti pa glej, da je avto v lepem stanju. :) Aja kako to, da ima avto tako malo kilometrov pa ga tut ti že prodajaš (že 2 lastnika)... :roll:
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

aaxxx
Nov uporabnik

Napisal/-a aaxxx Ne nov 06, 2005 2:54 pm

Symon je napisal/-a:

Lp

Hja, če si poštenjak... Dunker pogledat se splača. Edina uradna slabost Alf je baje, da potrebujejo pri 100.000 km malo manj kot generalko. :roll: Res pa je, da veljajo za pokvarljive ampak pri teh je tako, da lahko dobiš j**c ali pa super dobrega. Nasplošno pa pomoje ustreza vsem tvojim pogojem. Odločitev je še vedno tvoja, mi le sodelujemo pri izbiri. :P
AAXXX ti pa glej, da je avto v lepem stanju. :) Aja kako to, da ima avto tako malo kilometrov pa ga tut ti že prodajaš (že 2 lastnika)... :roll:

Stvar je taka da je bila propeljana iz IT, od znanega lastnika. Tako da on je prvi jaz pa drugi. Tega modela pri nas nisi mogel kupiti, jaz pa sem hotel točno tako

Lp

maccek_21
Uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a maccek_21 Ne nov 06, 2005 6:24 pm

Lesane Parish Crooks je napisal/-a:
maccek_21 je napisal/-a:
seicento je napisal/-a:
Symon je napisal/-a:PA pišuka VAM MATERINA ČLOVEK IŠČE AVTO DO ENEGA MILIJONA OD 60-100 KONJEV, DA BO PORABA ZMERNA (OKOLI 7 LITROV)
A je to tako težko dojet? Če je kje kak moderator: Daj zbriši vse poste, kjer avti ne sodijo v to kategorijo.... :roll:

samo avto s sto konji nebo pil samo 7 litrov

to so samo sanje

ja jaz sem ponosen voznik avta z celih 108 konjev pa poraba redko kdaj gre čez 7 litrov...prej manj!....samo je pa renault...... :P

maš ja.mogoče takrt k ti v garaž stoji.dej model mal se zamisl pol pa piš

ja za razliko od tebe se jest vozim z mojim avtom in je lepo in predvsem dobro ohranjen.....zdj pa če ti "model" ne verjameš boš dal pa 11 jurjov za polhn tank pa boš sam probal koliko mi pokuri....pa res je....vzim Renaulta...biser avtomobilističnega sveta....pa ne mi pamet solit no.....

Brez zamere....

LP
Fantje so avtomobili: če ne paziš si pod njimi!

dunker
Stalni uporabnik

Napisal/-a dunker Ne nov 06, 2005 11:39 pm

Halo, spet jaz.

Za Alfo 145 sem sedaj ugotovil, da me nekoliko moti, da jo je oblikovno že malo načel zob časa... pač je modelno leto cirka 1994 in to se mora nekje poznati...

Kaj pa tale Bravo? Ve kdo kaj o njem? Za motor 1.4 vem, da se ga je treba ogniti kakor hudič križa, preko 1.6 16V pa še nisem slišal kakšnih hudih kritik... ??? Ima kdo kakšne izkušnje s tem motorjem ali pa ve kaj o zgodovini dotičnega avta?

Hvala vnaprej,
Anže

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a don CONSIGLIO Po nov 07, 2005 2:12 am

CupraR je napisal/-a:Honda Civic 1.4 z 75 oz 90 ps. Zelo primeren za študentski žep :D

Samo primer:

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=531263

Se popolnoma strinjam.

Pa še nekaj. A nisi rekel, da si želiš nekaj izstopajočega? Ne vem, saj je Bravo super avto, ampak ne ravno izjemno izstopajoč,...

Honda je po mojem odlična izbira z vseh tvojih vidikov.

LP,
don CONSIGLIO
Slika

Skratek
Novinec

Kraj: rogatec

Napisal/-a Skratek Po nov 07, 2005 8:15 am

če pa hočeš res izstopajoč avto pa kupi neki za ene 500 jurjov, pa ga pol za 500jurjov predelaš in bo verjetn zlo izstopajoč.

lp matej

dunker
Stalni uporabnik

Napisal/-a dunker Sr nov 09, 2005 11:47 pm

Halo, spet jaz.

Tokrat bi vas lepo prosil za vse izkušnje s Fiatovimi motorji 1.2 16v (ca. 85 HP), 1.6 16v (ca. 105 HP) in 1.9 JTD (ca. 105 HP), ki jih je moč najti v Bravotih. :D

Zanima me pa predvsem zanesljivost motorja, kakšen občutek je pri vožnji (kar se moči tiče) in povprečna poraba...

Hvala za odgovore!

Anže

maccek_21
Uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a maccek_21 Če nov 10, 2005 4:10 am

maniaxxx je napisal/-a:osebno nisem nek ljubitelj renaultov sam kar se pa porabe tiče so pa super, sem dosti vozil cliota 14.16v in je mel POVPREČNO porabo po mestu in ob precej težki nogi s klimo 6.4 litre, na relacije pa tud pod 5 litrov. tak da se da z meganom 1.6 16v kamot s porabo okol 7 litrov zadovoljit. prav tako porabo ima peugeotov 1.6 16v motor. nažalost je pa pri renaulto veliko preveč ostalih napak ki mečejo slabo luč na drugače precej dobre motorje.

Kolega kupi renaulta....velik rezervnih delov nizka poraba in manjpa pokvarljivost kot pri fiatu....pa še megane coupe je malo bol opazen kot kakšen fiat brava in bravo....odločitev je pa seveda tvoja
LP in srečen nakup
Fantje so avtomobili: če ne paziš si pod njimi!

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Če nov 10, 2005 6:21 am

dunker - če si na kratko pristaš bencinskih motorjev potem 1,6 litrski bencinski agregat. Osebno bi se raje odločil za JTD agregat. Predvsem zaradi tvojih prvih dveh zahtev - navajam :
"- bencinar s porabo cirka 7 litrov ali manj;
- primeren za študentski žep (12x mesečno grem v Lj - 50 km v eno smer); "
Najprej z bencinarjem boš po mojih izkušnjah težko dosegel omenjeno porabo, kot drugo če prav razumem tvojo "kilometrino" 12x50 v eno smer torej 24x50 v obe smeri - pomeni 1200 km mesečno, kar pri običajni razliki v porabi med bencinskim in dizelskim agregatom (2 -3 l/100 km) pomeni okrog 30 l goriva razlike mesečno
Poleg tega mi osebno bolj "dišijo" zmogljivosti dizla (navor + prožnost).
MACEK - ti si mi pa "kr neki" - veliko rezervnih delov - a ti mogoče avto kupuješ, da boš "šaraufal" al se boš vozil,
pa tudi "opaznost" megane coupe - da se ti ne bo folk smejal prosim nehi

LP

dunker
Stalni uporabnik

Napisal/-a dunker So nov 12, 2005 11:08 am

Res nihče nima osebnih izkušenj z 1.2 16v, 1.6 16v in 1.9 JTD motorji v Fiatih?
Mojster Miha, hvala za nasvet.

Zanima me tudi to, koliko časa (koliko kilometrov) naj bi ob rednem servisiranju in nasploh lepi vožnji (niti na misel mi ne pride, da bi mrzel avto pritiskal itd.) zdržala 1.6 16v mašina ali pa 1.9 JTD? Ker mislim, da bo moral avto v mojih rokah zdržat vsaj kakšnih 120'000 km od nakupa dalje do konca faksa...

Hvala za odgovore,
Anže

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Kraj: Long Melford, Suffolk, England

Napisal/-a Miholl So nov 12, 2005 11:42 am

Symon je napisal/-a:

Lp

Hja, če si poštenjak... Dunker pogledat se splača. Edina uradna slabost Alf je baje, da potrebujejo pri 100.000 km malo manj kot generalko. :roll: Res pa je, da veljajo za pokvarljive ampak pri teh je tako, da lahko dobiš j**c ali pa super....

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Pokaž mi eno alfo k je mela generalko pri 100k km...aja mislš uno k ma 15 let pa že 6 lastnikov za sabo pa čudežnih 80 tisoč na števcu...

stifler
Nov uporabnik

Napisal/-a stifler So nov 12, 2005 1:29 pm

poglej mal za bmw ji serije 3 e36, letniki okol 95, jih dobiš od 500 jurjev dalje.men je naprimer tti ful všeč:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=532067#

pa zadnji pogon, klima..... :D to je tisto pravo!!!

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker So nov 12, 2005 1:42 pm

stifler je napisal/-a:poglej mal za bmw ji serije 3 e36, letniki okol 95, jih dobiš od 500 jurjev dalje.men je naprimer tti ful všeč:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=532067#

pa zadnji pogon, klima..... :D to je tisto pravo!!!

ja, tale bmw pa tut pije sigurno mnj kt 7l. my ass. pod 10 najbrž tžko pridš. pa še omejitev 100konjev je postavu. pa tut iztopajoč nau nč bolj kt s kirim drugim avtom. aja, pa tut z bravotom ne boš izstopal. k tle v naših koncih ga mam skor vsak tatret.

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man So nov 12, 2005 1:51 pm

Ne kupovat alfe če hočeš porabo 7l, hec je da imajo vse alfe med 1.4 in 2.0 zelo podobno porabo, ampak nobena ne izpod 8, razen mogoče če se res res trudiš. Ampak to ni to. V specifikacijah piše da je povprečna poraba (kombinacija mestne vožnje in relacij) okrog 8.4 če se prav spomnim, in to po mojih izkušnjah z 1.6TS kar drži.

Glede moči, 1.6 mašine v 145 in 146 imajo 120 konjev, edina 1.6 mašina ki ima manj konjev je v nekaterih modelih 147, in nadomešča bivšo 1.4. Jaz bi ti tud priporočal 1.6, ker poraba ne bo nič višja kot pri 1.4, zato pa bolj gre. No, zavarovanje bo nekaj dražje od 1.4, ampak ni taka grozna razlika.

Pri 100k ni nobena generalka, ampak se takrat naredi menjava svečk in zobatega jermena, kar pri TS motorjih pride dražje ker imajo 8 svečk namesto 4. Jaz sem dal za to, plus kup filtrov in potrošnega materiala ki pride zraven ter olja malo manj kot 120 jurjev na pooblaščenem servisu, če zapelješ kam drugam je pa seveda ceneje. Od tega so ble svečke, filtri in olje cca 65 jurjev (z delom seveda), ostalo pa jermeni in stuff ki je zraven. Btw., stric je zamenjal jermen na Cliotu in plačal okrog 60k, tako da ne bi zdej o kao ugodnih servisih pri Renaultu :roll:

Kar se oblike tiče mi je osebno Alfa 145, še posebej pa 146 še vedno dosti lepša in bolj moderna od polovice novih avtomobilov, tako po zunanjosti kot po notranjosti.

Osebno ti glede na zahteve bolj priporočam Hondo Civic šeste generacije al pa Mazdo 323F (94-98 letnik) ali 323C, imajo nižjo porabo kot alfa, nižjo registracijo, tudi dost kul zunanjost, notranjost mi osebno sicer ni ne vem kaj, ni pa slaba. Gredo pa tud dobro kljub manjšim mašinam, ker so lažji avtomobili od Alfic.

dunker
Stalni uporabnik

Napisal/-a dunker Ne nov 13, 2005 2:22 pm

Hvala še enkrat.

Zdaj sem nekako vključil v izbor tudi Puntote, čeprav jih je res precej... So mi pa vizualno lepi, sploh pa črni. Tako ali tako bi potem dal gor še kakšen custom dodatek, da bi se me ločilo od drugih. :D

Kaj pravite sicer na Puntota? Zanima me predvsem 1.2 motor v navezavi s klimo... Bojim se, da je 60 konjev premalo za klimo in neko normalno vožnjo? Kako pa je s porabo in zanesljivostjo takih motorjev? To sprašujem, ker trenutno gledam tegale.
Vesel bi bil vsakih informacij v zvezi s Puntoti, lahko pa tudi v zvezi prav s tem, ki ga trenutno gledam.

PS: Še to... A je na Puntotu homologirana dimenzija 195/50-15 (s tem mislim, da je po obsegu enaka serijski dimenziji)? Ker bi rad imel 15'' feltne, ampak vse druge dimenzije so nenormalne drage, te so pa res ugodne...

Hvala,
Anže
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov