Avto, ki je med svojo konkurenco postavljal standarde, zaradi tega se ta razred med drugim imenuje tudi GOLF-ov razred. Zakaj ? Najprej, konkurenca še vedno ni uspela narediti prodajno bolj uspešnega modela in to ne v aktualni ampak v vseh ostalih generacijah, za "piko na I" GOLF je velikokrat prodajno najboljši avto v EU. Zakaj ? Očitno ima kar nekaj imidža, ki pa ni "kr neki" ampak je zgrajen na zelo preprostem dejstvu - kakorkoli ocenjuješ in primerjaš konkurenco z njim - GOLF je z ocenam vedno v vrhu, kar nikakor ne pomeni najboljši ampak med najboljšimi, ampak nobenih lastnosti nima izrazito slabih.
Lej enim tle gor še vedno ni jasno da ne pluvamo po Golfih ampak po dejstvo da je za enak denr možno dobit tudi več če so eni pristaši ene znamke to pomeni da jim avtomobili te znamke pač ne delajo problemov in služijo svojim namenom in to je dobro kaj ne.Jaz lah na srečo svojo izkušnjo povem iz svoje roke nemško tehnologijo vozim v španski preobleki in zaenkrat deluje BP.Sem pa vozil tut Golfa V in pač ni zadovoljiv mojega pričakovanja naj povem tut da velik tistih zagriženih prisežencev prisega da je vsak novi golf slabši in da so pač najboljši Golfi I in II ter III ter pogojno IV tut moj stric je mel zmeraj Golfa zmeraj ko je prišel nov model ven ga je kupil med prvimi in zj ostal pri Golfu IV ker pravi da so novega Golfa "preveč našminkali" torej ljudski avto je bil mišljen res kot "kmečki avto" in je bil robusten ter je pač samo služil svojemu namenu od točke A do točke B in zato še zj po podeželju vozi zlo velik Golfov I in II torej niso tko slabi a kaj ko je pač VW moral it z časom naprej in pač bil prisiljen naredit nekaj kompromisov ki pa žal zj v novi preobleki z oznako Golf V tut največjim zagrizencom niso več tko všeč sam to naj skrbi druge ne nas

Mene enostavno z svojo pojavo ni prepričal enostavno mi je bolj všeč Golf IV ker mislim da je že ta model na meji "ljudskega" avtomobila je pa res da ma novi Golf velik opreme ki pa je žal doplačljiva in to kr za veliko ceno medtem ko konkurenca to pač da to opremo kot serijsko

(zj lahko me popljuvate sam jst sam svoje mnenje povem

Če je komu všeč Golf V in ga bo kupil mu samo povem da bo kupil preverjeno tehnologijo v lični embalaži torej zelo dober avto z odličnimi motorji samo moti me samo to da bo za te lastnosi žal odštel preveč denarja