Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Sr nov 23, 2005 3:17 pm

Avto, ki je med svojo konkurenco postavljal standarde, zaradi tega se ta razred med drugim imenuje tudi GOLF-ov razred. Zakaj ? Najprej, konkurenca še vedno ni uspela narediti prodajno bolj uspešnega modela in to ne v aktualni ampak v vseh ostalih generacijah, za "piko na I" GOLF je velikokrat prodajno najboljši avto v EU. Zakaj ? Očitno ima kar nekaj imidža, ki pa ni "kr neki" ampak je zgrajen na zelo preprostem dejstvu - kakorkoli ocenjuješ in primerjaš konkurenco z njim - GOLF je z ocenam vedno v vrhu, kar nikakor ne pomeni najboljši ampak med najboljšimi, ampak nobenih lastnosti nima izrazito slabih.

Lej enim tle gor še vedno ni jasno da ne pluvamo po Golfih ampak po dejstvo da je za enak denr možno dobit tudi več če so eni pristaši ene znamke to pomeni da jim avtomobili te znamke pač ne delajo problemov in služijo svojim namenom in to je dobro kaj ne.Jaz lah na srečo svojo izkušnjo povem iz svoje roke nemško tehnologijo vozim v španski preobleki in zaenkrat deluje BP.Sem pa vozil tut Golfa V in pač ni zadovoljiv mojega pričakovanja naj povem tut da velik tistih zagriženih prisežencev prisega da je vsak novi golf slabši in da so pač najboljši Golfi I in II ter III ter pogojno IV tut moj stric je mel zmeraj Golfa zmeraj ko je prišel nov model ven ga je kupil med prvimi in zj ostal pri Golfu IV ker pravi da so novega Golfa "preveč našminkali" torej ljudski avto je bil mišljen res kot "kmečki avto" in je bil robusten ter je pač samo služil svojemu namenu od točke A do točke B in zato še zj po podeželju vozi zlo velik Golfov I in II torej niso tko slabi a kaj ko je pač VW moral it z časom naprej in pač bil prisiljen naredit nekaj kompromisov ki pa žal zj v novi preobleki z oznako Golf V tut največjim zagrizencom niso več tko všeč sam to naj skrbi druge ne nas :D
Mene enostavno z svojo pojavo ni prepričal enostavno mi je bolj všeč Golf IV ker mislim da je že ta model na meji "ljudskega" avtomobila je pa res da ma novi Golf velik opreme ki pa je žal doplačljiva in to kr za veliko ceno medtem ko konkurenca to pač da to opremo kot serijsko :D
(zj lahko me popljuvate sam jst sam svoje mnenje povem :))
Če je komu všeč Golf V in ga bo kupil mu samo povem da bo kupil preverjeno tehnologijo v lični embalaži torej zelo dober avto z odličnimi motorji samo moti me samo to da bo za te lastnosi žal odštel preveč denarja
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Sr nov 23, 2005 3:29 pm

seat - preveč denarja za GOLF V - vsekakor tvojemu mnenju ni oporekat, pa tudi drugim, ki enako mislijo ne - pač vaše mnenje in pika.
Sicer pa zastavljam vsem, ki tako mislite vprašanje - zakaj se kljub visoki ceni najbolje prodaja v svojem razredu ?

LP

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Sr nov 23, 2005 3:46 pm

sej sem ti napisal zgoraj
če so eni pristaši ene znamke to pomeni da jim avtomobili te znamke pač ne delajo problemov in služijo svojim namenom in to je dobro kaj ne

Če bo men Seat vredi služil vrjem da bo tut naslednji avto iz Seatovega brloga in tko počas postaneš pristaš določene znamke ali modela pač eni se držijo načela da je" le preizkušeno dovolj dobro" in zato ker jim je prejšni Golf vredi služil bo naslednji tut Golf in tko naprej.......
Sej jst sem do zdaj tut mel sam Seat-a in ker mi dela vse OK sem tut zj kupu Leona pa še "poceni" sem dobu nemško tehnologijo :D
Na podeželju pa se vsi držijo stereotipa v smislu " če ni Golf pol ni avto" in to tut dviguje prodajo pa ker vedo da so jim dosedanji Golfi vredu služili pač odštejejo mal več keša ker pač vedo da bo tut novi Golf služil namenu
sej sem lepo reku edin kar ga tepe je Cena
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr nov 23, 2005 4:36 pm

Golf V 1.6 (105KM) comfortline z 5-imi vrati stane 4 mio. Od opreme ma serijsko ABS+EBV+ASR, 8x airbag, klimo climatic, potovalni računalnik, vse šipe na elektriko, daljinsko centralno, volan nastavljiv po višini in globini, oba prednja sedeža nastavljiva po višini, voznikov nastavljiv še v ledvenem delu, el. ogledala, lite feltne, radio s CD, tempomat, meglenke pa še kej sem mogoče pozabu. Men osebno se tolk denarja za tolk opreme ne zdi preveč kot eni tle zatrjujejo. Mal si poglejte cene R magane, C4, astra, honda civic, focus, stilo... pa boste ugotovil da so cene +-200jurjev.

Uporabniški avatar
mihakrapez
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a mihakrapez Sr nov 23, 2005 4:57 pm

Mojster Miha je napisal/-a:Mihakrapez - več kot očitno ti na cestah vidiš, kar pač hočeš videt, ostalo spregledaš in če hočeš videti GOLF-e oz PASSAT-e jih vidiš, drugače pa jih ne oz jih kot že rečeno spregledaš. Drugače si ne morem razložiti tvoje izjave, ker bi enostavno pri nas moral videti več CLIO-v, kot GOLF-ov, ker so mali RENOJI občutno bolje prodani oz jih je več kot GOLF-ov na Slovenca.
Sicer pa imam dve vprašanji zate - pa prosim konstruktiven in z dejstvi podkrepljen odgovor !
Osebno si upam s tabo ali pa bilo kom stavit recimo gajbo pive, da GOLF VI generacije ne bo bistveno drugačen od GOLF-a V generacije - oz bo glede designa podoben tako kot je GOLF V generacije podoben GOLF-u IV generacije. In boš vsaj pr GOLF-u lahko samo brezupno čakal na design Made in Italy - znaš odgovorit zakaj ?
Me pa tudi zamnima razlaga tvoje izjave, da je GOLF predrag, oz da ne dobiš skoraj nič opreme in je treba seči po doplačilu .

LP

Jaz sem o navedenem članku govoril o pasatu in ne o golfu (glede designa).
Rekel sem, da je v Sloveniji največ golfov in pasatov na prebivalca in ne največ nasploh.
Glede cene pa: To vozilo se imenuje folkcvagn-ljudsko vozilo
po domače (prevozno sredstvo za rajo).
Pa mi povej koliko povprečnih Slovenskih družin si lahko privošči avto za 5mio. :roll:

lp, pa brez zamere,
mihakrapez
Slika

Gobavc
Novinec

Kraj: LJ-Vič

Napisal/-a Gobavc Sr nov 23, 2005 5:39 pm

Mah ni več takih razlik. Do predkratkim so bili celo 400k sit ceneje. Je pa res to, da če se preseravaš z opremo, mu cena kar zraste.

Uporabniški avatar
M-Fan
Novinec

Napisal/-a M-Fan Sr nov 23, 2005 5:51 pm

pogo je napisal/-a:mene pa zanima kaj vas tolk moti pr golfih. Razn to da jih je največ na cesti????

kaj me mot... pa poglejmo: 1. Avto sploh ni nč posebnega, ne zuni ne znotri!
2. nikol ni Golf vreden denarja za kolikor ga prodajajo
3. na mostu(pri menjalniku) ma tista dva trikotnika kokr so mel učas na tramvajih da si se lahko držu
4.avto je narejen za penzioniste....
5. sloh pa-a je kak VW vredn svojga dnarja?
.
.
.
Itd.
RX-8 ...::LEPOTICA IN ZVER::... RX-8

Slika

maki13
Novinec

Napisal/-a maki13 Sr nov 23, 2005 6:07 pm

Ni nujno da je avto za penzionerje.
Moj kolega je pred enim mescom kupu golfa5,
2.0tdi-140km,z vso mozno opremo+velik dodatne.
avto je tak stroj,ful leti,udoben,prostoren,6prestav,majhna poraba.
Vsa vredu samo cena je mal visoka.Pa da ne bo kdo mislu da sem golf fanatik,sem pa bolj za japonce,ampak avto je pac zlo dober in nimas kej.

Uporabniški avatar
Cyrus
Novinec

Napisal/-a Cyrus Sr nov 23, 2005 6:13 pm

Nevem kaj jokate, saj so cene čist primerljive z ostalimi avti v tem razredu. Poleg tega je golf dovršen pri vseh zadevah (podvozje, solidni motorji, varnost, notranjost, tehnika). Avto narjen za penzioniste? Če maš notr pravo mašino in športno podvozje je še za koga drugega.
In nevem zakaj ne bi bli vredni denarja. Po vseh testih so VWji v tričetrt primerih na prvem mestu; poleg tega pa so le malenkost (ali sploh ne) dražji od ostalih.
Avto ni samo oprema in številke o moči motorja, oblika ampak je važno kako se pelje, koliko ma napak. Npr. za kakega Audia, Bmw bi tut reku, da je precenjen pa, ko se enkrat pelješ vidiš razliko. Proti kakem francozu so te avti kot dan in noč.

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Sr nov 23, 2005 6:30 pm

MihaKrapez - a maš ti kašne konkretne podatke al ti to "kr tko" ocenjuješ - glede GOLF oz PASSAT na prebivalca v SLO oz v EU ?
Pa še odgovor na tvoje vprašanje - glede na prodajne rezultate GOLF-a u SLO si lepo število SLO družin lahko kupi omenjen avto - ima vedno dobro prodajo.

In še cena GOLF-a, ki se nekaterim zdi previsoka - v primerjalnem testu AM so ga letos primerjali z 10 dizel konkurenti primerljivih moči motorjev. Ko so izenačili opremljenost vozil z enako ceno ni bil najdražji ampak v "zlati sredini" - 3 cenejši - 4 približno enako - 2 dražja in 1 občutno dražji.
Torej - kako si razlagate njegovo precenjenost oz to, da nudi manj kot konkurenca za odštete "cekine" ?

LP

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Sr nov 23, 2005 6:32 pm

Popravljam zgoraj zastavljeno vprašanje

In še cena GOLF-a, ki se nekaterim zdi previsoka - v primerjalnem testu AM so ga letos primerjali z 10 dizel konkurenti primerljivih moči motorjev. Ko so izenačili opremljenost vozil z enako opremo ni bil najdražji ampak recimo v "zlati sredini" - 3 cenejši - 4 približno enako - 2 dražja in 1 občutno dražji.
Torej - ne vem kako si razlagate njegovo precenjenost oz to, da nudi manj kot konkurenca za odštete "cekine" ?

LP

Uporabniški avatar
mihakrapez
Novinec

Napisal/-a mihakrapez Sr nov 23, 2005 6:57 pm

Mojster Miha je napisal/-a:MihaKrapez - a maš ti kašne konkretne podatke al ti to "kr tko" ocenjuješ - glede GOLF oz PASSAT na prebivalca v SLO oz v EU ?
Pa še odgovor na tvoje vprašanje - glede na prodajne rezultate GOLF-a u SLO si lepo število SLO družin lahko kupi omenjen avto - ima vedno dobro prodajo.

In še cena GOLF-a, ki se nekaterim zdi previsoka - v primerjalnem testu AM so ga letos primerjali z 10 dizel konkurenti primerljivih moči motorjev. Ko so izenačili opremljenost vozil z enako ceno ni bil najdražji ampak v "zlati sredini" - 3 cenejši - 4 približno enako - 2 dražja in 1 občutno dražji.
Torej - kako si razlagate njegovo precenjenost oz to, da nudi manj kot konkurenca za odštete "cekine" ?

LP

Vsake oči imajo svojega malarja.
Hvalabogu da je na trgu toliko izbire da si lahko vsak izbere tisto, kar mu pač sede.
In očitno slovencem (vsaj nekaterim sede golf).
Pa ga naj kupijo in hvalijo če jim tako paše.

Ampak na koncu slišiš deca (moj sodelavec 48let in ima kmetijo na dolenjskem.
Si je kupil novo5 ko tdi.
Čez en teden mu posveti lučka za olje (šment cena 5400sit za liter :lol: )

Pol je pa reku "prokleta j***a k sm meu 2ko ni nič crknl pa še prasca sem notr brezskrbi naložu tle pa je vse neki nežno da vse kar primeš ti u roki ustane.
Kolk mi je žal da sem 2ko prodal vse neki bež pa vse se pozna pa zadnč k sem šu na nivo pridelk pogledat sem ostal v blatu to se z 2 ko ni nikul zgodl " :-P
Slika

Uporabniški avatar
TomyBoy2
Uporabnik

Napisal/-a TomyBoy2 Sr nov 23, 2005 7:06 pm

INFINITI je napisal/-a:Problem golfa je predvsem da "vsak kmet ga ima" in zato se ga marsikdo izogiba.

Tudi kmet se more z nečim naokoli prevažat. :oops:

seat je napisal/-a:........Če je komu všeč Golf V in ga bo kupil mu samo povem da bo kupil preverjeno tehnologijo v lični embalaži torej zelo dober avto z odličnimi motorji samo moti me samo to da bo za te lastnosi žal odštel preveč denarja

No, govoriš kot bil bil VW preklemano dražji od Seata. Mislim, da je cena kar zelo podobna in tudi serijska oprema se ne razlikuje. Moraš gledati avtomobil po naročilu. Če ti trgovec ponuja pač različne ugodnosti je to druga stvar. Kar recimo za redno stranko pri VW sigurno drži in lahko omenim, kar leeeeepe popuste za novo vozilo- PO NAROČILU !
Pa vsi pozabljate eno stvar, GOLF se bo prodal kot za med, vsak ki pozna slovensko tržišče ve, da bo "folk" enostavno razgrabil lep ohranjen primerek Golfa, ni važno na opremo ali motor. Da boš ravno pri prodaji pridobil, glede na mogoče malce višjo ceno, ki si plačal za avto. Ta bo sigurno višja od konkurečnega avtomobila iste klase.
Tako pač, je ker je to ljudski voz. ;)
Razlika med TDI (105)modeloma je res očitna, vsega 68.000 SIT. Dej no... :roll:
In ni videti nič kaj bogatejše opreme, same o o o o o o o vidim. Kje je ESP ??? Pri golfu serijsko.
http://www.volkswagen.si/si/doks/preis_pdf/53.pdf
http://www.seat.si/si/files/novileon.pd ... 3,0&extra=
Zadnjič spremenil TomyBoy2, dne Sr nov 23, 2005 7:22 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
TomyBoy2
Uporabnik

Napisal/-a TomyBoy2 Sr nov 23, 2005 7:17 pm

mihakrapez je napisal/-a:Precenjena Nemška j***a.
Pa tudi v golfu ni skoraj nič opreme vse je treba doplačat.
Na koncu, ko pa potegneš črto pa vidiš, da si za avto nižjega srednjega razreda odštel veliko preveč.

Res argumentirani posti. :lol:
Ti sploh veš kakšne so cene novih avtomobilov v tem segmentu in njihove oprema ? Malo na netu poglej strani različnih Slovenskih uvoznikov, za določeno znamke in si oglej njihove cenike ter serijsko opremo osnovnih modelov. Boš videl, te tako imenovane "veliiiiiiiike" razlike. :roll:

Uporabniški avatar
RKay
Stalni uporabnik

Napisal/-a RKay Sr nov 23, 2005 7:25 pm

Zdj bom pa tko povedal, tip ki je objavil to temo je verjetno mislil da ma kdo na tem forumu kaj pojma o golfu V, ker pa to očitno ni tako se brez veze kregate. Tema je bila namenjena tem ki imajo izkušnje in ne tem ki sklepajo pa bluzijo itd., torej če mate izkušnje povejte svoje, tisti ki jih pa nimate pa ne govorte bedarij.
Brez zamere, sam butast se mi zdi k se kregamo tle gor za brezveze.
Škoda cajta
LP,Klemen

Uporabniški avatar
RKay
Stalni uporabnik

Napisal/-a RKay Sr nov 23, 2005 7:31 pm

Tukaj maš cene:
http://www.najdi.si/avtomobili/
Ker kol avto hočš, tle maš cene!!!

Uporabniški avatar
RKay
Stalni uporabnik

Napisal/-a RKay Sr nov 23, 2005 7:33 pm

Tukaj maš cene:
http://www.najdi.si/avtomobili/
Ker kol avto hočš, tle maš cene!!!

Uporabniški avatar
Cyrus
Novinec

Napisal/-a Cyrus Sr nov 23, 2005 7:34 pm

TomyBoy2 je napisal/-a: Če ti trgovec ponuja pač različne ugodnosti je to druga stvar. Kar recimo za redno stranko pri VW sigurno drži in lahko omenim, kar leeeeepe popuste za novo vozilo- PO NAROČILU !

Ko ravno omenjaš popuste. Moja starša zdej nameravata kupit karavanskega passata s polno opremo in vsem živim tko, da nanese okrog 9 miljonov (VW haterji prosim zadržte se) . Kaki popust se bi dal tuki iztržit in pri katerem prodajalcu?

Uporabniški avatar
TomyBoy2
Uporabnik

Napisal/-a TomyBoy2 Sr nov 23, 2005 7:43 pm

Cyrus je napisal/-a:Ko ravno omenjaš popuste. Moja starša zdej nameravata kupit karavanskega passata s polno opremo in vsem živim tko, da nanese okrog 9 miljonov (VW haterji prosim zadržte se) . Kaki popust se bi dal tuki iztržit in pri katerem prodajalcu?

Žal o kakšnih konkretnih popustih, ne morem(ne smem) govoriti. ;)
Vsak, ki je v VW-Audi salonu, tekom let kupoval nove avtomobile, se pri vsakem naslednjem avtomobilu lahko pogovorja, kar o lepem popustu. Naš je bil to že 8-mi pri istem prodajalcu. :)
Če je govora, v tvojem primeru o nakupu prvega vozila, potem ne vem kako bo. Se pa sigurno da za kakšen določen procent zmenit. Govorim o vozilu po naročilu, na katere trgovci neradi dejejo popuste.

Uporabniški avatar
Cyrus
Novinec

Napisal/-a Cyrus Sr nov 23, 2005 7:47 pm

Vsaj približno, o kakih procentih je tu govora?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov