Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter Ne dec 18, 2005 12:22 pm

Nasty je napisal/-a:Tomcatter;

Sem pristaš Fiatov in AR. :D

Veliko lažje se je pogovarjati o stvareh s katerimi imaš lastne izkušnje.
Gibljem se bolj v avtomobilskih krogih, zato ti bom tudi jaz naštel napake vozil
o katerih sem nekje, nekaj slišal, oziroma slišal od lastnikov takih vozil:
- BMW E46; 30d in 30i, 98-01: narobe izračunano vpetje zadnje preme.
Vpetje je odtrgalo iz karoserije;
- BMW 5; E60; znanec: Petka mu je "plavala" po cesti. Napake niso ugotovili.
Po 6 mesecih je avto prodal;
- MB E, od 02 dalje; tudi znanec. Med vožnjo se mu je neprestano odpiral predal
pred sovoznikom. Cvililo mu je podvozje. Na servisu so mu vedno samo
"nekaj" namazali. Prodal avto po 7 mesecih;
- MB C; aktualni model; znanec. Podvozje škripalo: nič zamenjali,
samo vedno namazali. Avto prodan po 6 mesecih;
- WV Passat 1,9 TDI, 3BG; po 6 mesecih crknil turbina. Dobil novo.
- VW Passat 1,9 TDI, 3BG; tudi znanec. Ob predaji/prevzemu novega vozila
ugotovili, da je zadnja prema kriva. Brez besed zamenjali.

Lahko bi ti še našteval, ampak se mi ne zdi smiselno.

Zaradi vseh naštetih napak, še ne pomeni, da v primeru, da mi je nek model od
zgoraj omenjenih znamk všeč, ne bom kupil vozilo te znamke. Upal pa bi, da
se meni kaj takega ne bi dogajalo.

PS
Fiat ali AR me za enkrat še nista "pustila na cesti". Audi pa že. ;)

Ok tkole...
MB E in passat, sploh ne bom šteu, ker se vsak avto pokvari in teh je že toliko da ni čudno da tu pa tam en crkne.
Fiat ni biu nš pa nas je pustu na soncu ko smo šli na morje...neka elektronika v motorju je šla. Rajše ne naštevam, ker se lahko čisto VSAK avto pokvari odvisno od sreče. Mamo opla z SERIJSKO napako, že 15 let, in so samo blatniki izrjaveli, drugo pa dela. Kr smo pač mel srečo, pa kr je fotr pazu na avto.

Zakaj jst passata in ne alfe??--Kr mi je Alfa enostavno ful grda, in kr sm pač pristaš VW-Audi. To se lohk kregamo par mesecev, in vse kar sm jst napisu je da z 7 milijoni kupim passata. Oprosti če sm kje kaj slabega čez alfo reku, kr ne maram prepirov.

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch Ne dec 18, 2005 3:59 pm

Tomcatter ne odkrivi tople vode. Pokvarljivost je relativna in . To da imas raje Passata ni nic napacno in da ti je lepsi kot Alfa tudi ne. Nekako ne razumm zakaj je folk takoj uzaljen, ce rece nekdo, ki ima rad VW grup in mu je lepsa k Alfa - pac jim je. Ne strinjam se s tabo glede oblike in marsicesa, toda s tem nikamor ne bomo prisli. Tko da nehite govort, ce je topic se drugi avto za 7 mil bodo pac povedal druge avte. :roll:

Zdej pa nazaj na temo.

Jaz pravim, da dobro konkurira Fiat Croma ima isti dizl, vec prostora, tako da ce rabis za druzino je Croma bolsa izbira.

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker Ne dec 18, 2005 4:46 pm

Se strinjam z Dejchom, tud glede konkurenta Alfi (Fiat Chroma) čeprav lastniki 159-ke in Chrome so pomojem čist drugačni, pri Chromi takšne športnosti ne boš našel kot pri Alfi, ima pa zato svoje druge adute.
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter Ne dec 18, 2005 5:34 pm

Žal mi je Dejch, jst sm milslu tm rečt da se lahko bilokeri avto pokvari, ne glede na znamko in model.

Nazaj na temo:
Mislm da tut nova opel Vectra 1.9 Cdti (150KM), bi bla tut konkurent. Zgleda ok, ma isto placa, motor je sicer slabši, ma pa manjšo porabo, in večji prtljažnik. Je pa zato dosti cenejša :!:

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch Ne dec 18, 2005 5:40 pm

Tomcatter je napisal/-a:Žal mi je Dejch, jst sm milslu tm rečt da se lahko bilokeri avto pokvari, ne glede na znamko in model.

Nazaj na temo:
Mislm da tut nova opel Vectra 1.9 Cdti (150KM), bi bla tut konkurent. Zgleda ok, ma isto placa, motor je sicer slabši, ma pa manjšo porabo, in večji prtljažnik. Je pa zato dosti cenejša :!:

Glede pokvarljivosti je tocno to kar sem rekel.

Vectra ima 1,9 150KM in ni pravi razred. Ker tak motor ima tudi 159 in s tem je tudi cenejsa.

Toyota Avensis zna bit dobr konkurent tudi, glede na to da ima 2,2 177KM.

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Kraj: Lj-Krško

Napisal/-a _VeNoM_ Ne dec 18, 2005 6:10 pm

Evo tole si ubod, sam spet je stvar okusa! 8)

Slika
Slika
Slika

http://www.skoda.si/files/docs/price/29.pdf

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty Ne dec 18, 2005 6:54 pm

Tomcatter

Napisal sem samo odgovor na to, kar si ti napisal: " Sicer pa zame še
vedno ni primerjave-->izbral bi Passata, najbl zato kr mi je Alfa grda,
pa kr tok slabih stvari o alfah slišm (zanesljivost, uporabnost)".

Ne vem zakaj Alfa nebi bila uporabna? Smešno.
Res pa je, da Alfa ni uporabna, primerna za vozit krompir na in iz tržnice.

Vse lepo in prav. Kupi oziroma izberi si Passata. Toda ne piši takih butastih:
"... pa kr tok slabih stvari o alfah slišm (zanesljivost, uporabnost)",
če AR nikoli nisi imel (hvala bogu, da je tudi ne boš).
Ti o Alfah slišiš, jaz pa sem večino tega, kar sem napisal videl, oziroma občutil v
praksi. Zato se o tem ne moreva pogovarjati.

Ne vem zakaj zagovarjaš MB in VW. Če pri teh dveh znamkah kaj crkne,
so opravičilo velike prodajne številke. Če pa crkne Alfa je pa vzrok kvaliteta.

Ljudje, ki kupujejo italijanske avtomobile, so po značajo popolnoma drugačni,
od ljudi, ki kupujejo nemška vozila. Razlika je, kot noč in dan. Je bila oddaja o
tem, na SAT TV pred časom.

Še replika na temo Opel, ki ga omenjaš:
avtomobili crkavajo, v veliki večini zaradi preveč elektronike v avtu (starejša
vozila jo imajo zelo malo).
Lep primer je nova S klasa na predstavitvi, ko so se zaleteli, ko je zatajila elektronika.

Nazaj na temo:
kolikor sem imel možnosti, tudi F. Croma ni napačna. Meni osebno se zdi cena malo
pretirana. Vsaj sedaj. Verjamem pa, da bodo cene v prihodnosti malo znižali.
To je že praksa kar večine avtomobilskih proizvjalcev.

Se strinjam s tem kar je napisal "_VeNoM_" : "Evo tole si ubod, sam spet je stvar okusa!".

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Ne dec 18, 2005 7:04 pm

Lp
Mojster Miha je napisal/-a:ROK 46 - tvoje pojmovanje avtomobilskih razredov je napačno. 159 je naslednica 156 oba modela pa sodita v isti razred oz točneje v razred kamor sodijo še BMW serije 3, MB razreda C, HONDA ACCORD, P 407 in podobni
159 je v primerjavi z 156 napredovala - vsekakor, ampak več ali manj so napredovali tudi vsi aktualni avtomobili v primerjavi s predhodniki - potem takem bi recimo PASSAT ali serija 3 (ker sta letos dobila naslednika) po tvojem prepričanju morala soditi razred višje ?
O avtomobilskih razredih se dej še malo poučit, da boš razumel kako se tej stvari "streže".

ZMEDEN - tista o traktorjih resnično sodi k tvojemu nick-u - boljše ga ne more opisat. Sicer pa razloži to tvojo navedbo. Glede na trenutno stanje avtomobilske industrije bi rekel, da je zadeva ravno obratna. Poglej si samo "konjenico" ki si jo lahko dobil oz kupil - kdo je po tej plati traktor in kdo avto ?

LP

vem da je 159 naslednica 156...hotu sm sam to rečt da še zmeri ne morš primerjat 156 pa 159 kr sta si avta zlo različna in obenem se še zmeri ubedva prodajata ,bmw pa ne prodaja še zmer stare 3ke in nove 3jke,zto sm reku da to ˝spada v nov razred˝ čeprou u bistvu ne...no upam da me kaperaš kaj čm rečt...no sej usen 8)

lp
Slika

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter Ne dec 18, 2005 7:13 pm

Nasty je napisal/-a:Tomcatter

Napisal sem samo odgovor na to, kar si ti napisal: " Sicer pa zame še
vedno ni primerjave-->izbral bi Passata, najbl zato kr mi je Alfa grda,
pa kr tok slabih stvari o alfah slišm (zanesljivost, uporabnost)".

Ne vem zakaj Alfa nebi bila uporabna? Smešno.
Res pa je, da Alfa ni uporabna, primerna za vozit krompir na in iz tržnice.

Vse lepo in prav. Kupi oziroma izberi si Passata. Toda ne piši takih butastih:
"... pa kr tok slabih stvari o alfah slišm (zanesljivost, uporabnost)",
če AR nikoli nisi imel (hvala bogu, da je tudi ne boš).
Ti o Alfah slišiš, jaz pa sem večino tega, kar sem napisal videl, oziroma občutil v
praksi. Zato se o tem ne moreva pogovarjati.

Ne vem zakaj zagovarjaš MB in VW. Če pri teh dveh znamkah kaj crkne,
so opravičilo velike prodajne številke. Če pa crkne Alfa je pa vzrok kvaliteta.

Ljudje, ki kupujejo italijanske avtomobile, so po značajo popolnoma drugačni,
od ljudi, ki kupujejo nemška vozila. Razlika je, kot noč in dan. Je bila oddaja o
tem, na SAT TV pred časom.

Še replika na temo Opel, ki ga omenjaš:
avtomobili crkavajo, v veliki večini zaradi preveč elektronike v avtu (starejša
vozila jo imajo zelo malo).
Lep primer je nova S klasa na predstavitvi, ko so se zaleteli, ko je zatajila elektronika.

Nazaj na temo:
kolikor sem imel možnosti, tudi F. Croma ni napačna. Meni osebno se zdi cena malo
pretirana. Vsaj sedaj. Verjamem pa, da bodo cene v prihodnosti malo znižali.
To je že praksa kar večine avtomobilskih proizvjalcev.

Se strinjam s tem kar je napisal "_VeNoM_" : "Evo tole si ubod, sam spet je stvar okusa!".

Uporabnost sem napisal točno zaradi tega kar si ti reku (ne boš drv z zelo dragim pa luksuznim avtom peljal)
Nikjer sploh NISEM rekel da je kvaliteta in uprabnost Alfe SLABA, kar pa mi ljudje z izkušnjami govorijo pa se reče da sem slišal, in od tebe ne slišim nič slabega.
Še enkrat se opravičujem če sem koga užalil.

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Po dec 19, 2005 6:21 am

ROK 46 - prodaja ALFE 156 je samo vprašanje časa oz odvisna od odločitev lastnikov tovarne in povpraševanja tržišča - sicer pa je na nekaterih spletnih straneh z ponudbo avtomobilov je ni več (nove).
Moraš se pa zavedat naslednjega - 156 je sodeč po logiki avtomobilske industrije predvsem pa tempa razvoja in lansiranja novih modelov že ostarela "zadeva" - s predstavitvijo 159 pa zastarela - ker ima tovarna na tržišču naslednika modela, s katerim se starejši model enostavno ne more kosat.
Smešno je namreč postavljat 159 razred višje, ker ima predhodnico še v prodaji. 159 je aktualni model v omenjenem razredu in nič več in nič manj. 156 pa kot sm že povedal po logiki avtomobilske industrije zastarela.

LP

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS Po dec 19, 2005 1:57 pm

Okej da se ne boste prevec jokali... kvaliteta alfe JE slaba... in ne mi govorit da ne vem ce je nisem mel; mamo razlicne doma ze od leta 90...

cena te alfe je zelo ugodna, ampak ravno zarad tezav z kvaliteto bi se jaz odlocil za bolj kvalitetno, boljse opremljeno ampak malo manj sportno hondo accord 2,2 cdti executive.

140km
340nm/2000 (motor ima vec nagrad za najbolsi dizelski motor)
poraba manjsa
210kmh
9,3s

v opremi poleg napisanega za alfo se: satelitska navigacija, elektricno stresno okno, usnje povsod (tudi sedezi), audio naprava z 6cd changerjem, dezno tipalo, elektricno nastavljivi sedezi...

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty Po dec 19, 2005 3:05 pm

HajdukS

mislim, da si hotel reči: kvaliteta Alf je bila slaba.
V inf.:
pri hiši smo imeli (imamo): AR Sprint, AR 33, AR 75, AR 145, AR 164,
AR 164 Super, F. Punto (176 in 188), F. Bravo, F. Mareo 1.8 in 2.0,
F. Scudo.
Nobeden od zgoraj omenjenih nas ni nikoli pustil na cesti.
Do AR 145 so imele Alfe svoje muhe. Črički, mal je noter teklo,...
Kaj pretresljivega pa nisem doživel.Govorim, pišem iz lastnih izkušenj.
Imam pač dobre.

Je pa tudi nekaj. Alfisti ob nakupu vozila na kakšne napake tudi
računajo(mo).Zato niso(mo) toliko razočarani, ko je kaj narobe.
Za razliko od ljudi, ki kupujejo predvsem nemška vozila. Za katere mislijo,
da so nepokvarljiva.

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Po dec 19, 2005 3:08 pm

Mojster Miha je napisal/-a:ROK 46 - prodaja ALFE 156 je samo vprašanje časa oz odvisna od odločitev lastnikov tovarne in povpraševanja tržišča - sicer pa je na nekaterih spletnih straneh z ponudbo avtomobilov je ni več (nove).
Moraš se pa zavedat naslednjega - 156 je sodeč po logiki avtomobilske industrije predvsem pa tempa razvoja in lansiranja novih modelov že ostarela "zadeva" - s predstavitvijo 159 pa zastarela - ker ima tovarna na tržišču naslednika modela, s katerim se starejši model enostavno ne more kosat.
Smešno je namreč postavljat 159 razred višje, ker ima predhodnico še v prodaji. 159 je aktualni model v omenjenem razredu in nič več in nič manj. 156 pa kot sm že povedal po logiki avtomobilske industrije zastarela.

LP

ne vem kako bi powedou da bi me razumel kaj hočm rečt s tem novim razredom.sej sm dau v navednice,tko da ni to mišleno dobesedno...in točno to mislm da je 156 zastarela glede na 159,sm pač ne najdem pravih besed...no sej niti ni več važno...mislm da je point dojet

Lp
Slika

sviz2000
Novinec

Kraj: nova gorica

Napisal/-a sviz2000 Po dec 19, 2005 3:22 pm

hm,jst trenutno vozim 156 2.4 m-jet al kako se že imenuje,letnik 04 poleg nje imam še bencinko letnik 98 in sem tudi jst kumi čakal na 159,kr na slikah je zgledala oh in sploh,pole pa sem jo šel pogledat u živo,se peljal en krog in se odločil:TEGA PA JST ŽE NE BOM KUPU,ker,sedet v njej normalno se še zmeraj ne da,notranjost je kopiranje novejših bmwjev,sedeži še vedno previsoki,zadaj nič prostora,cena pa je šla u nebo.Poleg tega je pa glavni razlog zakaj ne alfe servis,vsaj u sloveniji je to problem n.1.jst sem jo mel zadnjič na servisu 20000 kilometrov,zdej pa hodim vsak drugi dan nazaj ker šraufi ven odpadajo,razna škripanja so pa itak že od rojstva prisotna,Kar se tiče kvalitete samega avta,je prejšnja,letnik 98 veliko boljše sestavljena skupaj.Sicer je res,da še vedno uživam pri vožnji,samo sem zdej mel sposojenega bmw 535d in moram rečt da je svetlobna leta naprej od prejšnjega modela,ker meni bmw prej niso bli filing z vozit,ti zdej so pa druga pesem,zdej bom še počakal na 330d,z opremo po moji želji,pa bom se potem odločil kako in kaj.S ceno je pa tako,če hočeš točno določen avto,boš plačal kar stane,če pa iščeš po ceni,vzemi daewo,pardon,chevrolet,saj tudi moj sanjski avto je MB SL 55 AMG,samo se mi zdi blesavo tolko dat za avto

kwan
Nov uporabnik

Napisal/-a kwan Po dec 19, 2005 3:29 pm

Meni je 159 po obliki naravnost fantastična, samo 7 miljonov ne dam za tak avto, ki mu cena čez par let preveč pade. Raje počakam dve leti in si jo kupim za 3! Sicer ne vem zakaj jim cene tako padajo?! Sicer pa mi ni dosti stvari jasno, zakaj so novi avtomobili vedno dražji!? Primerjava s tem, da vgrajujejo ono in tisto je smešna. Razvoj gre naprej in s tem nove tehnologije. Potemtakem bo logično sklepat da bo naslednica 159 stala 9-10 miljonov? :shock:

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch Po dec 19, 2005 3:34 pm

Sam 3ka BMW nima kaj vec placa odzadaj kakor 159. Gebek je prakticno isti falus. Tako, da napake ki jih ocitajo Alfi, jih zanimivo noben ne BMWju. Da se visoko sedi je cisto logicno, ker je limuzina, v Breri se ne. Sedi se notri dobr, sam cista bedarija je, da ne mors po visini nastavljat varnostnega pasu. Pravzaprav pa, hvala bogu, da se ne prodaja tako mnozicno kakor BMW ali Audi, ker pol bi ze sama po sebi Alfa zgubila šarm.

Malo neopraviceno padajo dolocene kritike na nove Alfe, posebaj ker jih novinarji in vozniki hvalijo.

http://www.topgear.com/drives/A0/00/roa ... 01/01.html

Tukaj je se en test Brere in padajo res orng pohvale, tako da so te Alfe svetlobna leta pred starimi. Neke pomanjkljivosti kot je prostor odzadaj in gebek, pa ne vem zakaj konstantno povdarjate, ker pac avto je se zmer sporten in ni cisto druzinsko usmerjen kakor npr Audi ali MB. BMW ma iste probleme, ker je bol sportno usmerjen in ni vzeta kot slabost ampak kot normalni pojav.

P.S. Prepricevat HajdukaS je brez poante, ker ga cist stekam. Sami nimajo dobre izkusnje in zakaj bi zdaj mislil drugace. Jaz nimam z japonskimi in vem, da mi nc ne pomen ce mi 1000 ljudi rece, da je cisto brez problemov. Vsakemu pa res ne more bit vsec. :)

Uporabniški avatar
Rancid
Stalni uporabnik

Napisal/-a Rancid Po dec 19, 2005 6:16 pm

Glih siolovo stran brov, pa tale mondeo za dost opreme solidn dnar
http://avtomoto.siol.net/default.asp?ar ... 2081125220

Aja al pa to
http://avtomoto.siol.net/default.asp?ar ... 5031058110

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Po dec 19, 2005 8:04 pm

Dejch - jst ne vem kaj ti misliš s svojo izjavo češ da " so te Alfe svetlobna leta pred starimi ". Predvesem ne vem koliko stare ALFE misliš, ampak kar je bila v svojem času, glede na konkurenco recimo ALFASUD ali ALFETTA, da o kakšnih bolj "strupenih" ALFA-h niti ne govorim - so današnje ALFE milo rečeno "nepremičnine".

LP

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch Po dec 19, 2005 8:32 pm

Govorim o koncni izdelavi, kvaliteti plastike, vzdrzljivosti... Kar se tice hitrosti pa niso vec kar so bile. In to je sam dobro, teh kosilnic ne rabim, zdaj je saj AVTO v pravem pomenu besede.

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Po dec 19, 2005 11:44 pm

O kakšnih kosilnicah ti to dejch?
Lušna je 159-ka ja.Ampak če počakaš 2 leti jo dobiš za pol manj denarja :idea:
Sicer pa mislim da bodo počasi tudi prišel čas, ko bodo cene alfam nehale tako drastično padat, ker tole sedaj je res nenormalno in mislim da tudi neupravičeno.
Se pa strinjam z tistim, ki je rekel da pri nakupu alfe pričakuješ da bo šla kakšna zadeva po gobe.So pa večinoma to relativno poceni stroški.Še posebaj, če znaš sam kakšno zadevo odvit in privit.
Čas bo prinesel svoje.Če prodaja na steče se alfi zelo slabo piše.Stava je zelo visoka ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov