tristan01 je napisal/-a:maniac je napisal/-a:hja
mi smo pri 110.000 km meli na pežoju 406 2.0 hdi 110ks cca 400.000 sitstroškov, ker je turbina šla, pa še nekaj malenkosti (pa je avto od penzionerja-u nulo ohranjen), tko, da jst osebno se bojim teh turbin kot ne vem kaj....zaenkrat zelo slabe izkušnje.
fotru pije od 6-8 litrov/100km.
lp
A ti je že kdo povedal da moraš avto od penzionerja utekat še bolj kot novega?
Ti starci kupijo avto, ki stoji 360 dni na leto v garaži in z njega brišejo prah, tistih 5 nedelj ko grejo z njim k maši pa ga povsem brez posluha in hladnega ženejo da motor poje (tako kot je moral nekoč peti pri fičkih in podobnih antičnih izdelkih). Avto res v nulo ohranjen, ampak na motorju je pa narejenov eč škode kot če bi vsak dan delal 100 ali več km, in ga vozil z malo pameti.
Poraba tvojega očeta je tipična za nekoga, ki je prestopil z bencinarja na dizla, ne pozna pa osnovne razlike v vožnji obeh motorjev. Če voziš dizla v območju največjega navora (slabih 2000 RPM) je takšna poraba absurdno velika.
LP Tristan01
PS: preden me kdo napade zaradi te izjave, vse to sem že neštetokrat doživel in videl na lastne oči.
Doc206 je napisal/-a:kar sm vidu ste primerjali sam neke "šfoh" avte... akj pa kakšni močnejšinad 150 hp??? kaj pa tam se ne splača, k ti bencinar porabi 1x več
maniac je napisal/-a:pa res ni feelinga dizla terat, ne bmw 530d, ne hdi-ja, ne tdi-je....so primerno tudi za dinamično vožnjo, ampak o užitku pri tem, pa ne bi.
lp
Bel-Tirid je napisal/-a:Doc206 je napisal/-a:kar sm vidu ste primerjali sam neke "šfoh" avte... akj pa kakšni močnejšinad 150 hp??? kaj pa tam se ne splača, k ti bencinar porabi 1x več
Vzameva bencinarja z 200KM in pije ob normalni vožnji 9l. Zdej kolko mislis da bi kuril dizel z 200KM, mogoče liter manj.
In za ta literček, si nebom nikol vzel ta filing bencinarja
RR je napisal/-a:Bel-Tirid je napisal/-a:Doc206 je napisal/-a:kar sm vidu ste primerjali sam neke "šfoh" avte... akj pa kakšni močnejšinad 150 hp??? kaj pa tam se ne splača, k ti bencinar porabi 1x več
Vzameva bencinarja z 200KM in pije ob normalni vožnji 9l. Zdej kolko mislis da bi kuril dizel z 200KM, mogoče liter manj.
RR je napisal/-a:kris je napisal/-a:RR je napisal/-a:Bel-Tirid je napisal/-a:Doc206 je napisal/-a:kar sm vidu ste primerjali sam neke "šfoh" avte... akj pa kakšni močnejšinad 150 hp??? kaj pa tam se ne splača, k ti bencinar porabi 1x več
dizel kuri 30% manj v povprečju kot pa bencinar se pravi 200km bencinar ob priganjanju 13l, dizel 10l isto pri normalni vožni 9l bencinar 6l dizel. Pa vsi govorite o filingu, če imate možnost za kakšen teden dobit kakega sodobne dizla ga malo vozite in ko se ga boste navadili vam povem ko se boste vsedli nazaj v bencinarja se vam bo zdelo da stojite na mestu, to pišem iz lastnih izkušenj imel sem alfo 156 1.8 ts 144km zdaj imam alfo gt 1.9 jtd 150 km in ni primerjave, priznam od začetka ko sem bil navajen bencinarja mi je bil mal smešen zvok motorja in način vožnje ampak ko se navadiš je pa res super, saj je prožnost pri dizlu velko večja kot pa pri bencinarju, tako da od zdaj naprej, ko bom menjal avto bom 100% vzel dizla.
lp
kris
Ravno tvoj avto mi je en najbolj smešnih dizlov (Alfa coupe in dizel)
SENATOR je napisal/-a:Vsekakor raje bencinarja. Kajti, kar prisparas na porabi das na servisih.
RR je napisal/-a:Bel-Tirid je napisal/-a:Doc206 je napisal/-a:kar sm vidu ste primerjali sam neke "šfoh" avte... akj pa kakšni močnejšinad 150 hp??? kaj pa tam se ne splača, k ti bencinar porabi 1x več
zyg je napisal/-a:Čist tko, z uradne BMW strani...
http://www.bmw.si/cars/tehnicni_podatki ... muzina.pdf
BMW 525i
moč: 218KM / 6500rpm
navor: 250nm / 2750rpm
mestna poraba: 12,4 (13,5) l/100km
izvenmestna poraba: 6,5 (7,0) l/100km
BMW 530d
moč: 218KM / 4000rpm
navor: 500nm / 2000rpm
mestna poraba: 9,5 (10,8) l/100km
izvenmestna poraba: 5,5 (6,1) l/100km
Sm hotu prevert še registracijo pa mi je na www.amzs.si pokazal isto vrednost za oba avtomobila, zdj ne vem a jim nagaja sistem al pa je res pr obeh ta za moj primer okoli 275.000 SIT. Sam nisem pristaš dizla, ampak je več kot očitno da dizel manj pije, ob tem ogromnem navoru pa tud vožnja ni dolgcajt. Ampak men osebno obupen zvok dizla in prožnost bencinarja odtehta tolarčke pr benzu...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov