Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

DIZELAŠ
Novinec

Napisal/-a DIZELAŠ So dec 24, 2005 11:29 am

Pecho ta članek si pa lepo napisal,zelo realno.Vsak avto ima svoje prednosti in slabosti,tako bencinar kod dizel.Gotovo ko nam bodo dvignili plače in ko ne bo hudih davkov bomo srečni vsi,da si privoščimo kar obe opciji bencinsko in dizelsko in to ta Hhhuuuuudddddoooooooo!!!

Srečno 2006!!!

pele
Novinec

Napisal/-a pele So dec 24, 2005 1:08 pm

Sport!Strinjam se s teboj , da ima vsak svoje veselje.Zanima me v katerih primerih ti pride prav pospeševanje od 0 do 100 km/h? Ali mogoče pri semaforjih?
Po mojem je dober pospešek , pomemben samo za dirkalne avte.

Uporabniški avatar
maniac
Novinec

Napisal/-a maniac Če dec 29, 2005 5:51 pm

tristan01 je napisal/-a:
maniac je napisal/-a:hja

mi smo pri 110.000 km meli na pežoju 406 2.0 hdi 110ks cca 400.000 sit :x stroškov, ker je turbina šla, pa še nekaj malenkosti (pa je avto od penzionerja-u nulo ohranjen), tko, da jst osebno se bojim teh turbin kot ne vem kaj....zaenkrat zelo slabe izkušnje.
fotru pije od 6-8 litrov/100km.
lp

A ti je že kdo povedal da moraš avto od penzionerja utekat še bolj kot novega?
Ti starci kupijo avto, ki stoji 360 dni na leto v garaži in z njega brišejo prah, tistih 5 nedelj ko grejo z njim k maši pa ga povsem brez posluha in hladnega ženejo da motor poje (tako kot je moral nekoč peti pri fičkih in podobnih antičnih izdelkih). Avto res v nulo ohranjen, ampak na motorju je pa narejenov eč škode kot če bi vsak dan delal 100 ali več km, in ga vozil z malo pameti.

Poraba tvojega očeta je tipična za nekoga, ki je prestopil z bencinarja na dizla, ne pozna pa osnovne razlike v vožnji obeh motorjev. Če voziš dizla v območju največjega navora (slabih 2000 RPM) je takšna poraba absurdno velika.

LP Tristan01

PS: preden me kdo napade zaradi te izjave, vse to sem že neštetokrat doživel in videl na lastne oči.

ta penzionistek je naredil v 3 letih 100.000 km in to v glavnem na relacijah celje-munich.. :!: .je dober prijatelj fotra (Prej je ta penzjonerček-res pa da je še delal vozu hondo civic 1.6 vti :twisted: ) in tud fotr avta ne tera, jst pa z njim delam zelo pazljivo...segrevanje/ohlajanje...klljub temu, da se z njim zelo hitro vozim (uporabljam ga samo za relacije)!
fotrova poraba je takšna (od 7-8) ker vozi večinoma samo strogo mesto vožnjo, na relacijah tudi njemu pije cca 6-6.5 l/100km. ;)

turbina je pač ena stvar več, ki lahko crkne in slej kot prej tudi crkne , popravilo pa ni poceni!

dizel se splača, če delaš dosti kilometrov in ga dobiš za enako ceno, kot bencinarja.

pa res ni feelinga dizla terat, ne bmw 530d, ne hdi-ja, ne tdi-je....so primerno tudi za dinamično vožnjo, ampak o užitku pri tem, pa ne bi.

lp

Uporabniški avatar
salesky
Poznavalec foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a salesky Če dec 29, 2005 5:54 pm

Sam alfa 1.9JTD ma res zlo bencinski zvok. Nism verjel da je dizel.

LP
The MAN

Uporabniški avatar
SENATOR
Stalni uporabnik

Kraj: near Nova Gorica

Napisal/-a SENATOR So dec 31, 2005 8:21 am

Vsekakor raje bencinarja. Kajti, kar prisparas na porabi das na servisih.
Pri dizlu se pri 4000 obratih veselje konca, takrat ko se pri bencinarju sele zacne. 8)
Je pa res da ima dizel, seveda ce ima turbino, vec navora.

LP
Zadnjič spremenil SENATOR, dne So dec 31, 2005 9:27 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Kraj: Cela EU

Napisal/-a McLaren So dec 31, 2005 8:30 am

Moj fotr naredi v 4 letih od oka 200000km z dizlom (HDi 2.0) in je reku da ni pogojev da gre nazaj na bencinarja. Pa verjemite da ve kaj govori ker je skoz za volanom (služba oddaljena 90km)

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid Ne jan 01, 2006 5:29 pm

Doc206 je napisal/-a:kar sm vidu ste primerjali sam neke "šfoh" avte... akj pa kakšni močnejši :?: nad 150 hp??? kaj pa tam se ne splača, k ti bencinar porabi 1x več :?:

Vzameva bencinarja z 200KM in pije ob normalni vožnji 9l. Zdej kolko mislis da bi kuril dizel z 200KM, mogoče liter manj.

In za ta literček, si nebom nikol vzel ta filing bencinarja :D
Slika Slika

BMW Motorsport
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Center

Napisal/-a BMW Motorsport Po jan 02, 2006 5:52 pm

maniac je napisal/-a:pa res ni feelinga dizla terat, ne bmw 530d, ne hdi-ja, ne tdi-je....so primerno tudi za dinamično vožnjo, ampak o užitku pri tem, pa ne bi.

lp

535d od BMW-ja je bol odziven kot marsikateri športni bencinc...
in takih bo čedalje več.
Bayerische Motoren Werke fuer immer!!!

P.S.: Need $ for Bavaria: Please donate... ;)

Uporabniški avatar
RR
Stalni uporabnik

Napisal/-a RR To jan 03, 2006 12:32 pm

Bel-Tirid je napisal/-a:
Doc206 je napisal/-a:kar sm vidu ste primerjali sam neke "šfoh" avte... akj pa kakšni močnejši :?: nad 150 hp??? kaj pa tam se ne splača, k ti bencinar porabi 1x več :?:

Vzameva bencinarja z 200KM in pije ob normalni vožnji 9l. Zdej kolko mislis da bi kuril dizel z 200KM, mogoče liter manj.

:pivo

Uporabniški avatar
kris
Novinec

Napisal/-a kris To jan 03, 2006 12:57 pm

RR je napisal/-a:
Bel-Tirid je napisal/-a:

dizel kuri 30% manj v povprečju kot pa bencinar se pravi 200km bencinar ob priganjanju 13l, dizel 10l isto pri normalni vožni 9l bencinar 6l dizel. Pa vsi govorite o filingu, če imate možnost za kakšen teden dobit kakega sodobne dizla ga malo vozite in ko se ga boste navadili vam povem ko se boste vsedli nazaj v bencinarja se vam bo zdelo da stojite na mestu, to pišem iz lastnih izkušenj imel sem alfo 156 1.8 ts 144km zdaj imam alfo gt 1.9 jtd 150 km in ni primerjave, priznam od začetka ko sem bil navajen bencinarja mi je bil mal smešen zvok motorja in način vožnje ampak ko se navadiš je pa res super, saj je prožnost pri dizlu velko večja kot pa pri bencinarju, tako da od zdaj naprej, ko bom menjal avto bom 100% vzel dizla.

lp
kris

sviz2000
Novinec

Kraj: nova gorica

Napisal/-a sviz2000 To jan 03, 2006 1:56 pm

ne ne,to je samo dokaz da v sodobnem času dizel=športnost,pa še šparaš zraven

Uporabniški avatar
kris
Novinec

Napisal/-a kris To jan 03, 2006 3:55 pm

RR ne vem zakaj bi bila to smešna kombinacija včasih mogoče zdaj je to čisto normalno naprimer bmw 320cd ali mercedes clk 270 cdi, tudi ta dva sta coupeja z dizelskim motorjem, in oba super avta, in zaradi tega nič manj športna kot pa z bencinskim motorjem, prav tako ni moj avto nič manj športen se peljem z mojim avtomobilom isto hitro in športno kot pa prej z 156 1.8 ts, tako da se ne strinjam s tabo in še to na leto naredim 40.000 km in zaradi tega se mi splača imeti dizla, in gt coupe mi je bil ful lep avto in sem ga ravno zato kupil ker je imel dizelski motor, če ga ne bi bilo ga verjetno ne bi vzel tako da še sreča da obstaja kombinacija coupe+dizel. 8)

lp
kris

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec To jan 03, 2006 4:37 pm

RR je napisal/-a:
kris je napisal/-a:
RR je napisal/-a:
Bel-Tirid je napisal/-a:

dizel kuri 30% manj v povprečju kot pa bencinar se pravi 200km bencinar ob priganjanju 13l, dizel 10l isto pri normalni vožni 9l bencinar 6l dizel. Pa vsi govorite o filingu, če imate možnost za kakšen teden dobit kakega sodobne dizla ga malo vozite in ko se ga boste navadili vam povem ko se boste vsedli nazaj v bencinarja se vam bo zdelo da stojite na mestu, to pišem iz lastnih izkušenj imel sem alfo 156 1.8 ts 144km zdaj imam alfo gt 1.9 jtd 150 km in ni primerjave, priznam od začetka ko sem bil navajen bencinarja mi je bil mal smešen zvok motorja in način vožnje ampak ko se navadiš je pa res super, saj je prožnost pri dizlu velko večja kot pa pri bencinarju, tako da od zdaj naprej, ko bom menjal avto bom 100% vzel dizla.

lp
kris

Ravno tvoj avto mi je en najbolj smešnih dizlov (Alfa coupe in dizel :lol: )

fantje če vam bencinc z 200km ob kombinirani vožnji žre 9l se vam res ne splača kupit dizla
je pa res da vse kar sem jst probal žre mnogo mnogo več, vsaj z mojo nogo- tko dam ma cca 110km- 1.6 okol 9-10l porabe
me pa neki zanima- kako ste zdej pršl do ugotovitev da se pr mlinčkih splača pr ''avtomobilih'' pa ne?, če je splošno prepričanje ravno nasprotno
lp

Uporabniški avatar
davorkat
Novinec

Napisal/-a davorkat Sr jan 11, 2006 9:01 am

SENATOR je napisal/-a:Vsekakor raje bencinarja. Kajti, kar prisparas na porabi das na servisih.

Jst mam že 10 let bencinske avte, zadnjih 6 let Hondo, od nedavnega imamo doma še dizla s katerim sem naredil dva servisa na 45K in na 60K, IN CENOVNO SERVIS ZA DIZLA NI NIČ DRAŽKI KOT ZA BENCINARJA, menjali so mi olje, zr. filter, klima filter,... praktično isto kot pri bencinarju. Zato ne vem kdo si je to zmislu...

Tiste ki imate take bolne ideje z veseljem pokličem, ko bom šel delat naslednji servis z Hondo in z Golfom, da se mi pritružite in mi na obeh računih pokažete kaj je dražje!!!!!!!

lp davor

Uporabniški avatar
davorkat
Novinec

Napisal/-a davorkat Sr jan 11, 2006 9:12 am

RR je napisal/-a:
Bel-Tirid je napisal/-a:

litrček ha ha, ta je pa dobra, jst mam dizla 130 KM, delam po večini relacijo, hitrost med 140 in 170 km/h, povprečna poraba poleti je 5l, zdele po zimi pa 5,5l s. Kolega ma A3 1.8T , resda ma 20KM več,vendar mu ob istih pogojih pogoji pogoltne cca. 4 litre več, če gremo pa na 200km in več je pa ta razlika še večja, npr. drug kolega ma MB E 220 CDI okol 170 KM (l.2003) in ma po računalniku povprečno porabo 6.8l/100km!!!!

lp davor

Uporabniški avatar
maius28
Novinec

Kraj: Gališki slapovi

Napisal/-a maius28 Sr jan 11, 2006 9:23 am

Na kratko. Škoda komentarjev, ker niso preveč zreli. Sodoben dizel je v primerjavi z benzinom v prednosti. pa lahko pišeta kaj hočete. poglejte si malo teste na www.autobild.de. Pa vrednost glede na ceno. Nekaj pa je tudi res. Če delate malo kilometrov se dizla zaradi višje cene ne izplača.
Ostali komentarji pa so seveda strar osebnega okusa in pri tem ima vsakodo nekaj prav. Lep dan vam želim.

Uporabniški avatar
kljukecXXL
Nov uporabnik

Kraj: Kisovec

Napisal/-a kljukecXXL Če jan 12, 2006 10:18 am

Lep pozdrav ne morem si pomagat se morem malo vmešat. sam mam peugeota 206 2.0 HDi pije mi od min5 do max 7.5 l dizla ima 90 konjev in ga ne bi zamenjav niti za bencinarji ki bi el kakšnih 10 konjev več prijatelj ima alfo 146 1.4 ts in mu golta 2 litra več ima sicer 105 konjev ampak zmogljivosti so pri mojem bolš vse razen končne hitrosti. Doma imamo pa tudi CLK 270 CDI in vam povem da so te novi dizli od mercedesa fenomenalni v kombinaciji z avtomatskim menjalnikom je zlo živahen avto. je pa stvar taka ko si enkrat veliko na cest 30000km letno se ti zlo pozna pri denarcih. Je pa res da pa hudo športni avtomobili ne bodo nikoli mel dizla ker se preprosto ne vrti.
TUNING je drag špas

Uporabniški avatar
zyg
Nov uporabnik

Napisal/-a zyg Če jan 12, 2006 1:08 pm

Čist tko, z uradne BMW strani...
http://www.bmw.si/cars/tehnicni_podatki ... muzina.pdf

BMW 525i
moč: 218KM / 6500rpm
navor: 250nm / 2750rpm
mestna poraba: 12,4 (13,5) l/100km
izvenmestna poraba: 6,5 (7,0) l/100km

BMW 530d
moč: 218KM / 4000rpm
navor: 500nm / 2000rpm
mestna poraba: 9,5 (10,8) l/100km
izvenmestna poraba: 5,5 (6,1) l/100km

Sm hotu prevert še registracijo pa mi je na www.amzs.si pokazal isto vrednost za oba avtomobila, zdj ne vem a jim nagaja sistem al pa je res pr obeh ta za moj primer okoli 275.000 SIT. Sam nisem pristaš dizla, ampak je več kot očitno da dizel manj pije, ob tem ogromnem navoru pa tud vožnja ni dolgcajt. Ampak men osebno obupen zvok dizla in prožnost bencinarja odtehta tolarčke pr benzu...
Dying 2 Live

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Če jan 12, 2006 2:10 pm

pomembna razlika med bencinci in dizli glede na uradno porabo je, da se ob težki nogi veliko bolj poveča poraba bencinarja kot pa dizla
tako ti lahko povem da je razlka v porabi med 525 in 539d 3-4l- ob razmiroma težki nogi
tko da ne vse vrjet uradnim podatkom, ker ga ni avtomobila, ki bi pri ''normalni'' vožnji pil toliko kot je uradno zapisano
dejstvo pa je da če vam kuri bmw 525 pov. 8l je brezveze razglabljat o dizlih
kakor je meni znano se da do 1.5 mašine spravt na 8l, vse ostalo monogo mnogo več- sploh v6
lp

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Pe jan 13, 2006 12:06 pm

zyg je napisal/-a:Čist tko, z uradne BMW strani...
http://www.bmw.si/cars/tehnicni_podatki ... muzina.pdf

BMW 525i
moč: 218KM / 6500rpm
navor: 250nm / 2750rpm
mestna poraba: 12,4 (13,5) l/100km
izvenmestna poraba: 6,5 (7,0) l/100km

BMW 530d
moč: 218KM / 4000rpm
navor: 500nm / 2000rpm
mestna poraba: 9,5 (10,8) l/100km
izvenmestna poraba: 5,5 (6,1) l/100km

Sm hotu prevert še registracijo pa mi je na www.amzs.si pokazal isto vrednost za oba avtomobila, zdj ne vem a jim nagaja sistem al pa je res pr obeh ta za moj primer okoli 275.000 SIT. Sam nisem pristaš dizla, ampak je več kot očitno da dizel manj pije, ob tem ogromnem navoru pa tud vožnja ni dolgcajt. Ampak men osebno obupen zvok dizla in prožnost bencinarja odtehta tolarčke pr benzu...

Zavarovanje je isto(najvišji razred) medtem ko cestnina ni enaka in je pri dizlu višja(nad 2,5litra prostornine motorja)
;)
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov