Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
tejo
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a tejo Pe dec 30, 2005 9:24 pm

BMW je za študenta predrag, kot je že Jan_87 ugotovil ;)

Tud M je dost pravilno ugotovil, ker zdele še nism čist ziher, kaj bi sploh rad...

Ne preveč močen avto, do največ 100kW, po možnosti s klimo, pa da je lepe oblike - večinoma so lepi tisti, ki so se na trgu pojavli okrog leta 95/96.

Sej počasi bom našparov teh 850 jurjev, se že bližam tej vsoti 8)

Uporabniški avatar
marko stare
Novinec

Napisal/-a marko stare Pe dec 30, 2005 9:34 pm

Kupi Hyunda-ja vsaj okvar ne boš imel in eno skrb manj :D , pa tuti če že kaj crkne :?: so deli smešno poceni-skratka vzdrževanje minimalka-dobiš za ta denar dobro Lantro ali Acenta...se splača razmislit :!:

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx Pe dec 30, 2005 9:37 pm

ja Hyundai ni slab...sam deli niso ravno smešno poceni, ma Fiat cenejše. sam sem za zamenjavo kolektorja na accentu pa olje v menjalniku dal vec k 40k, to pa ni ravno poceni ne?

Uporabniški avatar
Thor
Novinec

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a Thor Pe dec 30, 2005 10:37 pm

bmw 318i e36 kupi...prav zato ker ni ne tic ne mis :D ...to govorim zato ker tak avto ima dost moči (118KM), da ga ni treba skoz gnat in na obratih vozit in prav tako ni neka huda masina za divjake. Glede na zgoraj povedano obstaja velika moznost, da dobis dost ohranjen in kakovosten avto za tak denar. Kar se registracije tiče, stane tolk kot drugi v tem razredu, poraba ni tolk velika in mas avto za vsestransko uporabo.
lp

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Pe dec 30, 2005 11:17 pm

Jaz bi za ta denar sigurno nabavil bmw-ja trojko z dvolitersko mašino. To je že soliden avto, lepo uravnotežen in ravno prav športen, da še prenese vedno suha denarnica.
Pelješ se pa veliko lepše kot v kakem japoncu za ta denar. Vozil sem eno starejšo trojko (mislim da 93) in ti povem, da se pelješ dosti lepše kot v mojem polotu 2001, ki pa stane še enkrat toliko. Skušaj dobiti takega čimbolj serijskega in sigurno boš zadovoljen.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha So dec 31, 2005 12:28 am

maniaxxx - ploščice na 100.000 km ?

Meni osebno noben problem - pri R 5 dizel sem naredi 80.000 km z original ploščicami, pri zdajšnjem GOLF IV, ki sem ga imel jeseni na prevenitvnem pregledu, je mojster ugotovil, da jih na zdajšnjih slabih 70.000 km, po njegovih izkšnjah čaka še vsaj enkrat toliko "življenja" - torej pustimo 140.000 km - recimo občutno manj - torej nekje 100.000 km.
Pa naj če ne verjameš v "Made in EU", naj ti povejo lastniki znamke HONDA kako se naredi prek 100.000 km z original zavornimi ploščicami .

Noben problem ni "skurit" ploščice oz diske pri 25.000 km - "problem" je narediti 100.000 km z istim kompletom - pa čeprav si upam trditi, da pridem na cilj v recimo nekaj 100 km oddaljen kraj v istem času kot tvoj brat, ki pridno "kuri" ploščice.

LP

Uporabniški avatar
SENATOR
Stalni uporabnik

Kraj: near Nova Gorica

Napisal/-a SENATOR So dec 31, 2005 8:14 am

Vprasnje je, kaj bi iz tega avta pocel. Ga mislis rabit ali ga tudi kej tunat :)
Drugace se pa strinjam s tistim kar je Thor napisal. Kupis 318i pa ti se za registracijo ostane pa se za kake pol leta bencina. :D
LP

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha So dec 31, 2005 8:37 am

Tejo - predlagam ti, da sam izbereš nekaj modelov po tvojem okusu - potem bomo tvoj izbor komentirali
Zraven pa navedi na kratko, kaj od avtomobila pričakuješ - recimo, ali pričakuješ od avtomobila, da te bo preprosto prevažal od točke A do točke B, ali pričakuješ boljše zmogljivosti, lego na cesti...

LP

Uporabniški avatar
BMW
Nov uporabnik

Kraj: Primorska

Napisal/-a BMW So dec 31, 2005 11:20 am

Če boš kupoval BMW-ja potem najmanj 318,ker 316 je prešibek in več pokuri.Užitki pa se seveda začnejo pri 6 cilindrih.Vzdrževanje je poceni.
Kar se tiče stroškov.Najdražje je vzdrževanje na original servisu,pa ni važno kakšna znamka je.Če avto servisiraš pri kakšnem mehaniku ali znancu se stroški takoj prepolovijo.Naprimer naša Honda Accord l.96,klima,tempomat,vsa oprema,povprečna poraba okoli 8 litrov,stroški vzdrževanja za leto 2005 so:10000 sit za olje in filter in 6500 sit za zadnje ploščice.Zamenjal sem sam in to je vse.
Še enkrat pa moje mnenje.Rajši za isto ceno dober avto,dobra znamka,pa četudi ima več kilometrov.Pri takih strojih kilometraža ni problem.

Uporabniški avatar
H2
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a H2 So dec 31, 2005 12:26 pm

Uporabniški avatar
tejo
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a tejo Po jan 09, 2006 3:36 pm

Par stvari o avtih katere ste našteli v temi:

- Audi mi je všeč, tko A3 kot tud A4 (boljši zaradi klime).
- BMW odpade zaradi zadnjega pogona.
- Hyundai Lantra mi ni všeč, mogoče se dobi kak novejši model z lepšo obliko??
- Za italjane sm že na začetku rekel, da se jih izogibam, zarad slabim izkušenj doma (meli fiat tipo in alfo 155)
- Peugeot se kvari, če pa že.. bi pa vzel Peugeot 406 letnik 97 (s klimo)
- Citroen Xsara je zanimiv avto, ampak me moti, ker je večina delov enaka kot pri ostalih manjših pežojih in citroenih
- Rover 400 oz. 416 je lep avto, z veliko opreme, ampak je tovarna propadla
- Ford Mondeo

Od naštetih so mi zanimivi: audi, peugeot 406, citroen xsara

Zdej če ma kdo še kak predlog bi bil vesel :)

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx Po jan 09, 2006 3:56 pm

mojstermiha, moj brat vozi čisto normalno in ni skuril ploščic v 20kkm ampak so se uničili diski zarad nemške " kakovosti" ;) , js osebno pa ne naredim veliko kilometrov s ploščicami ker imam pak tak način vožnje ;) ;) , nisem rekel da se ne da ampak kje je point, da kupiš avto, če potem se ne voziš, da nima preveč kilometrov, če se že voziš voziš kot po jajcih da ne kuri preveč, da se ne zrabijo ploščice ipd, da ga vsak dan 2x opereš na ja ne bi bil umazan pa ne vem kaj še,, zakaj pol kupujete ne vem kak močne avte, če pol šparate na benzu :roll: zame je avto pač stvar za uporabo in za vozit in me zanima kok žre pri moji vožnji, ne pa pri 70kmh v peti, takrat vsak avto mal žre, in glede vožnje in kilometrov mam sam eno omejitev, vozim kolkr pač mam dnarja za benz ;) pa kolkr mi paše, ne gledam na kilometre ne na vremenske razmere(mene sneg ne ustavi), in ko vozim vozim tak da ne bom plačeval preveč kazni ( to mi glih ne ratuje :oops: ) pa da ne ogrožam preveč drugih :!: , ne pazim pa na ploščice in podobne malenkoti, konec koncev je avto le dobra tona pleha...važni so ljudje :!: , zato pa naredim tudi po 40ali več tisoč km na leto ( pa sem študent in se ne vozim v službo nekam daleč), vozim se predvsem iz zabave ker pač uživam v vožnji ( kokr se pač da uživat s hyundaiem)
Zadnjič spremenil maniaxxx, dne Po jan 09, 2006 4:33 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
SENATOR
Stalni uporabnik

Kraj: near Nova Gorica

Napisal/-a SENATOR Po jan 09, 2006 4:27 pm

Bmw odpade zaradi zadnjega pogona......ta je pa dobra, z zadnjim pogonom so uzitki v voznji dost vecji, je pa res da zahteva boljsega soferja. 8)
To je edini razlog, al kaj?
Kaj pa je narobe z zadnjim pogonom, da ti je taki ''TABU'' ????

LP

Uporabniški avatar
aniscar
Novinec

Napisal/-a aniscar Po jan 09, 2006 9:33 pm

Ja za polet je zakon zadnji pogon,sam za zimo pa smrt,še posebi te t stari k nimajo tok elektronke!
Drugace pa ne wem kaj je narobe z francozi,npr za ta denar dobis lepega pezoja 406!
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=464893
pa imas use! opremo,udobje,moc,lepoto..kaj bi se želeu!

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Po jan 09, 2006 11:49 pm

Zanimivo tole z bmw in zadnjim pogonom.Če je kakšna stvar zaradi katerega bi imel bmw je to zadnji pogon :roll: Jaz ga nimam pa bi ga rad mel :P RWD namreč.
Mislim da solidnega audija za tvoj denar s tem ne boš dobil.No če ga že dobiš imaš dobre šanse, da bo že kar utrujen.Če ti je samo zato, da se nekam pelješ bi jaz vzel kakšnega korejca, ki bo za ta denar skoraj nov :P No poglej mogoče, še hondo, čeprav jaz je nebi :)
Tale piđo je kar simpatičen, samo ima kar nekaj kilometrov.To lahko nima veze ali jo pa tudi ima.Vglavnem karkoli rabljenega je loterija.Pusti nekaj denarja, ko boš avto že kupil v denarnici za vsaj redni servis in stvari, ki jih bo mogoče treba zamenjati.

butara
Nov uporabnik

Napisal/-a butara To jan 10, 2006 12:56 am

kaj pa kaksen W passat

jranzi
Nov uporabnik

Napisal/-a jranzi To jan 10, 2006 7:30 am

Lej, saj smo dosti teoretizirali. Imaš izbor 5 avtomobilov, najdi takšnega z ustrezno ceno na avto.net v tvoji bližini in pojdi pogledat. Itak si moraš potem vsaj 10 avtov ogledat še v "živo", da boš dobil približno občutek kaj ti paše in kaj ne in sploh, da boš dobil avto, ki je res ohranjen in ne le "našminkan".
Če boš pa še en mesec samo tipkal po netu, ne boš kupil avta pred poletjem ;)

Uporabniški avatar
RR
Stalni uporabnik

Napisal/-a RR To jan 10, 2006 8:57 am

Torej jaz priporočam:

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=572881

ali tole z klimo recimo:

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=595183

Nekaj v tem smislu, zelo všečen avto, zanesljiv, poskočen, poraba resnično majhna, že skor smešno majhna....

Pusti EU avte, za ta denar dobiš bl mal dobrega...moje mnenje, da ne bo kregarije... ;)

Lp

Pršutek
Nov uporabnik

Kraj: Škofja Loka

Napisal/-a Pršutek To jan 10, 2006 9:02 am

Tri zelo dobre Tipote z vso opremo lahko dobiš za 900 jurjev :roll:
Koliko ti zdrži avto in kakšne imaš stroške z vzdrževanjem je veliko odvisno tudi od načina vožnje.Če vožiš v rangu omejitev in malo čez,pa brez teranja do fula in brez neke velike športne vožnje,..potem ti tudi Tipo zdrži 253000 km (tako kot meni).Da pa ne zariba pa moraš malo gledat na porabo olja,vode,..
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov