Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Pe jan 27, 2006 1:19 pm

Če govoriš o tistih adac ipd podatkih moraš vedeti da se ne gleda število okvar po številu okvarjenih avtomobilov, ampak se gleda različno v teh statistikah; eni merijo število okvar na 100 ali tisoč vozil, drugi gledajo najpogostejše okvare na modelu... skratka dela se na enakopravnem sistemu in ne po številu zjebanih avtomobilov, torej tisto o več prodanih cliotov = bolj se beležijo okvare je bosa v tem primeru.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Re: ?

Napisal/-a kljukec Pe jan 27, 2006 1:31 pm

FLINK je napisal/-a:
kljukec je napisal/-a:
FLINK je napisal/-a:
davorkat je napisal/-a:Živjo,

najprej naj povem, da ne moreš primerjat francoza z japoncem,sploh na ne najslabšega francoza z nojbolšim japoncem.
Če bi se rad vozil po servisih vzemi Renoja, če bi se rad vozil po cesti pa Toyoto.

LP Davor

Emmmm....ja,to si pa butnu vn ja :pray: ....se bom raj zadrzal.
Lp

predvidevam da si ponosni lastnik nonstop servisiranega renoja in nikoli toyote
kolega je delal na servisu od bmwja- potem so na istem servisu popravljal toyote in baje da se je dejansko poznalo manj napak
poznam ljudi, ki imajo veliko težav z toyoto, subarujem,..., pa seveda tudi francozi
tko je vsi se kvarjo
zdej kolk maš smolo, pa bošđ dobu res slab avto, ki je bil narejen tik pred malico...
nujno si morš pogledat oba- yaris mi je rahlo dolgočasen, čeprav mislim da bi se osebno odločil zanj
lp

Lej sploh nism navijal tle za cliota al pa govoril d je reno boljsi ali karkol.ampak da je clio najslabsi francoz(poglej kter avto je avto leta, kterih se najvec proda) in da je yaris najbolsi avto toyote. in ben ti ne zagotavla k avto kupis kok bos mel problema. verjetno je clio bol na udaru saj se jih prodal zdalec najvec in posledicno jih je vec na servisu-so tudi taki k nimajo problemov.in verjemi, kokr ti pravis, tudi toyote se kvarijo.
Lp

sej ubistvu sploh nisem repliciral nate ampak na neumen post od davorkat
gre za to da so toyote morda relativno manj pokvarljive, vendar poznam kar nekaj ne prav ponosnih lastnikov toyot, ki so več na servisih kot na cestah
gre sam za to da se vsi avti kvarjo- važn je sam kakšno srečo maš
lp

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Re: ?

Napisal/-a FLINK Pe jan 27, 2006 2:39 pm

kljukec je napisal/-a:
FLINK je napisal/-a:
kljukec je napisal/-a:
FLINK je napisal/-a:
davorkat je napisal/-a:Živjo,

najprej naj povem, da ne moreš primerjat francoza z japoncem,sploh na ne najslabšega francoza z nojbolšim japoncem.
Če bi se rad vozil po servisih vzemi Renoja, če bi se rad vozil po cesti pa Toyoto.

LP Davor

Emmmm....ja,to si pa butnu vn ja :pray: ....se bom raj zadrzal.
Lp

predvidevam da si ponosni lastnik nonstop servisiranega renoja in nikoli toyote
kolega je delal na servisu od bmwja- potem so na istem servisu popravljal toyote in baje da se je dejansko poznalo manj napak
poznam ljudi, ki imajo veliko težav z toyoto, subarujem,..., pa seveda tudi francozi
tko je vsi se kvarjo
zdej kolk maš smolo, pa bošđ dobu res slab avto, ki je bil narejen tik pred malico...
nujno si morš pogledat oba- yaris mi je rahlo dolgočasen, čeprav mislim da bi se osebno odločil zanj
lp

Lej sploh nism navijal tle za cliota al pa govoril d je reno boljsi ali karkol.ampak da je clio najslabsi francoz(poglej kter avto je avto leta, kterih se najvec proda) in da je yaris najbolsi avto toyote. in ben ti ne zagotavla k avto kupis kok bos mel problema. verjetno je clio bol na udaru saj se jih prodal zdalec najvec in posledicno jih je vec na servisu-so tudi taki k nimajo problemov.in verjemi, kokr ti pravis, tudi toyote se kvarijo.
Lp

sej ubistvu sploh nisem repliciral nate ampak na neumen post od davorkat
gre za to da so toyote morda relativno manj pokvarljive, vendar poznam kar nekaj ne prav ponosnih lastnikov toyot, ki so več na servisih kot na cestah
gre sam za to da se vsi avti kvarjo- važn je sam kakšno srečo maš
lp

isto sem hotel povedat tud jst....ktere primejave je dal...nima veze. dejstvo je da je cist odvisn od srece in kak ravnas z avtom.dost off topica.
kokr je blo ze receno, oba pejt pogledat, zapelji se in odloci-sam najbl ves kaj je najbols za tebe. srecno pri izbiri in nakupu ter sporoci kak si se odlocu, pa naj bo to reno, toyota al pa kter drugi avto.
Lp
:)

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Pe jan 27, 2006 3:27 pm

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Pe jan 27, 2006 3:34 pm

Naj še malo jaz povem. Poznam tud velik velik lastnikov Cliota in noben do zdaj z kakimi težavami,recimo na našem parkplacu jih je ene 6 in kot sem se malo pogovarjal z sosedi so vsi zadovoljni,moja punca tud voz Cliota in tud brez težav.Je čisto odvisno kako avto voziš in vzdržuješ pa naj si bo mercedes toyota al pa reno.Če pa malo za šalo malo zares pa naj povem še to,da velikrat ko se peljem na morje je na odstavnem pasu al Audi al Mercedes al pa BMW ki dela dimno zaveso za sabo dolgo kilometer ;) Še nikol nisem videl renoja okvarjenega na cest ;)
Slika

BMW Motorsport
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Center

Napisal/-a BMW Motorsport Pe jan 27, 2006 4:04 pm

Mislm da mal slabo gledaš. Js namreč zelo redko vidm take prizore. Velikokrat pa vidm okvarjene francoske avtomobile, ki jih šleper pelje v delavnco.. Še največkrat je to bil C3.

Naute verjel sam sm bil priča ko sta se v enmu tednu pred mojim delovnim mestom ustavla taka avta. Pa vprašam kaj je blo, pa v obeh primerih avto ni hotu užgat. Pridejo s servisa ugotovil so da je računalnik crknu - avtu k je skor nov in se mi zdi da nima nevem kakih zapletenih računalniških opravil da bi kr odpovedu zard preobremenjenosti kot je to bilo včasih v Stuttgartu. No v glavnm puncam ni blo nč jasn. Js sm si pa svoje mislu (kaj pa kupuješ če ne veš..). :twisted:

P.S.: A tiste zgodbe o Pahorju al kdo je že bil k se mu je Laguna na avtocesti kr vžgala nisi slišu? ;)
Bayerische Motoren Werke fuer immer!!!

P.S.: Need $ for Bavaria: Please donate... ;)

BMW Motorsport
Stalni uporabnik

Napisal/-a BMW Motorsport Pe jan 27, 2006 4:11 pm

Če si pa že vidu Mercedesa v taki situaciji ti pa loh sam čestitam, ker si vidu enga najbolj redkih prizorov na cesti.

Če je pa Mercedes kje zanesljiv so pa to njihovi motorji. Edina stvar k jih na Autobahnu ustav so počasni avti na prehitevalnem pasu al pa nesreča. ;)

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Pe jan 27, 2006 4:39 pm

Sej priznam da sem mercedesa videl samo ene dva,Audijev pa ogromno.Pa tud tama k se voz z Cliotom malo na jug :D pravi sami Audiji ob cesti z odprtimi haubami ;)

Kaj boš pa kupil pa se sam odloči kaj ti najbolj paše 8) Čeprav se OLI od prvega posta ni več tu oglasil mi nabijamo prazno slamo :D
Slika

DJRawer
Nov uporabnik

Kraj: Cerklje na Gor.

Napisal/-a DJRawer Pe jan 27, 2006 4:40 pm

Mam cliota že slabi dve leti in nobenih težav, tko da ne vem kaj vsi piskate da crkuje to, crkuje un....To so same prazne besede, ki nimajo nobene podlage! Moj ata je do zdej zamenju vse cliote kar jih je blo(od prve do zadnje geneacije) ni imel z nobenmu nobene težave, ma zdej tut tanovga in je zelo zadovoljen z njim. Tut jest sem se voz znjim in je res 1a. Nimam nobenih pripomb. Ima maino 1.2 pa se mi sploh ne zdi tko zamorje, je kr poskočen.

Morm pa priznat da se nisem vozu s tanovmu yarisom ampak že oblikovno mi je OSEBN dost zgrešen, pač ni me prtegnu!!

Kot sklepaš že iz mojga odgovora sem za CLIOTA....ne morš falit

Lp

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Omelo Pe jan 27, 2006 4:50 pm

Ja tudi jaz se nekako strinjam s Cliotom. Nasploh Renault in jaz očitno nekako pašemo skupaj... Nobenih problemov. Je pa res da je novi clio precej zgrešen. V primerjavi s starejšim modelom je kar nekaj stvari, ki so za moje pojme slabše. Dve najbolj kritični sta podvozje in pa sedeži. V npr. extreme verziji, so bistveno boljši kot v novem cliotu.
Jaz bi se odločil za starejši model.

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Pe jan 27, 2006 5:16 pm

Itak, clio prejšni model je zakon :D

PRODRIVE
Poznavalec foruma

Napisal/-a PRODRIVE Pe jan 27, 2006 6:33 pm

Meni novi Clio glih ravno ne sede,lepši mi je prejšnji model,bo pa RS ta prav oblikovno kot funkcionalno.
CARPE IMPREZAM

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Pe jan 27, 2006 7:25 pm

DJRawer je napisal/-a:Mam cliota že slabi dve leti in nobenih težav, tko da ne vem kaj vsi piskate da crkuje to, crkuje un....To so same prazne besede, ki nimajo nobene podlage! Moj ata je do zdej zamenju vse cliote kar jih je blo(od prve do zadnje geneacije) ni imel z nobenmu nobene težave, ma zdej tut tanovga in je zelo zadovoljen z njim. Tut jest sem se voz znjim in je res 1a. Nimam nobenih pripomb. Ima maino 1.2 pa se mi sploh ne zdi tko zamorje, je kr poskočen.

Morm pa priznat da se nisem vozu s tanovmu yarisom ampak že oblikovno mi je OSEBN dost zgrešen, pač ni me prtegnu!!

Kot sklepaš že iz mojga odgovora sem za CLIOTA....ne morš falit

Lp

Hja evo kontra; od matke sodelavka; od vedno vozi cliote in skos se ji kvarijo pa pol ostaja na cesti sred zime ipd; in ženska še kar vztraja :?:
Pa ravno danes imamo sestanek pa zamudi ena ženska iz agencije in izjavi da je prišla z fantovim avtom, ker ji je Clio zopet crknil(ni sploh vžgal) in je bila vsa besna - avto je novi clio. Od 4 ljudi, ki jih poznam da si cliota lastijo si vsak jezno mrmra v brado zakaj ga je kupil.
Tako da tisti ki ga imate in ste zadovoljni kakor pravite ste lahko po mojem zelo veseli
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec So jan 28, 2006 1:12 pm

BMW Motorsport je napisal/-a:Če si pa že vidu Mercedesa v taki situaciji ti pa loh sam čestitam, ker si vidu enga najbolj redkih prizorov na cesti.

Če je pa Mercedes kje zanesljiv so pa to njihovi motorji. Edina stvar k jih na Autobahnu ustav so počasni avti na prehitevalnem pasu al pa nesreča. ;)

tud merc ostane na cesti nč bat

Uporabniški avatar
[SlasH]
Uporabnik

Napisal/-a [SlasH] So jan 28, 2006 3:47 pm

BMW Motorsport je napisal/-a:Če si pa že vidu Mercedesa v taki situaciji ti pa loh sam čestitam, ker si vidu enga najbolj redkih prizorov na cesti.

ne le da sem videl mercedesa v okvari, sem to tudi doživel..pred leti nam je crknila vsa elektronika v čisto novem E-ju..ga nismo mogl premaknt za pol metra..Avto na vlačilca in iz gorenjske do ljubljane s taksijem namesto z avtom, ki ga tako kuješ med zvezde.
Tile novi E-ji so dost nezanesljivi..kr vpraši mau lastnike..

Glede cliota in yarisa: Dones sem peljal yarisa 1.3..moram reči, da sem bil kar navdušen nad avtom. Je lepo izoliran, zelo prostoren in ima veliko uporabnih predalčkov po celotni armaturi. Oprema Sol ima kar nekaj poslastic: 9 zračnih vreč, odklepanje brez ključa in avtomatsko klimo.
Seveda ima tudi nekaj slabih lastnosti: armatura izgleda na nekaterih koncih nekoliko površno spojena, motor se je zelo slabo odzival ( morda, je razlog v temu, da ima avto šele nekaj čez 1000 kilometrov).
Kot celota je avto zelo dober paket za katerega zahtevajo kar zajeten kupček denarja - 3.3mio (1.3 Sol + kovinska barva).
Let there be rock!

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI So jan 28, 2006 4:24 pm

Sej te debate o kvalitetah...jaz si tako predstavljam zadeve; ni 100% nepokvarljivega avtomobila. Res pa je da po vseh raziskavah vodijo predvem japonski proizvajalci; večinoma z toyota na čelu. To ne pomeni da če pa zdaj kupim Toyoto nebo nikoli nič narobe in če kupim Ranult bo vse šlo v rit - ne; jaz mislim da je le manjša ruleta pri toyoti da boš imel probleme. Tudi znotraj znamke same so lahko določeni modeli problematični. Naprimer ko je sedanja Corrola prvič prišla ven je imela netipično število težav, zato so jo po cca dveh letih prenovili, da so pošlihtali zadeve in je sedaj zopet med najzanesljivejšimi. -Je treba malce bolj vzeti pod drobnogled zadeve.

BMW Motorsport
Stalni uporabnik

Napisal/-a BMW Motorsport So jan 28, 2006 10:01 pm

[SlasH] je napisal/-a:

ne le da sem videl mercedesa v okvari, sem to tudi doživel..pred leti nam je crknila vsa elektronika v čisto novem E-ju..ga nismo mogl premaknt za pol metra..Avto na vlačilca in iz gorenjske do ljubljane s taksijem namesto z avtom, ki ga tako kuješ med zvezde.

Glede cliota in yarisa: Dones sem peljal yarisa 1.3..moram reči, da sem bil kar navdušen nad avtom. Je lepo izoliran, zelo prostoren in ima veliko uporabnih predalčkov po celotni armaturi. Oprema Sol ima kar nekaj poslastic: 9 zračnih vreč, odklepanje brez ključa in avtomatsko klimo.
Seveda ima tudi nekaj slabih lastnosti: armatura izgleda na nekaterih koncih nekoliko površno spojena, motor se je zelo slabo odzival ( morda, je razlog v temu, da ima avto šele nekaj čez 1000 kilometrov).
Kot celota je avto zelo dober paket za katerega zahtevajo kar zajeten kupček denarja - 3.3mio (1.3 Sol + kovinska barva).

.., ki ga je seveda plačal Mercedes-Benz. Garancija je kr dolga pr Mercedesu. Vozen mora bit 30 let če se ne motm.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Ne jan 29, 2006 4:03 pm

BMW Motorsport je napisal/-a:
[SlasH] je napisal/-a:

.., ki ga je seveda plačal Mercedes-Benz. Garancija je kr dolga pr Mercedesu. Vozen mora bit 30 let če se ne motm.

prosim?
garancija sibio je za 3 leta oz 100.000 km- oz 4je redni servisi
na prerjavenje je 10 , 12 ler ne vm točno
ne vem od kje teb podatki da 30let halo- ti mislš da ti bo 30let tovarna plačvala rezervne dele?
zbud se
lp

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Ne jan 29, 2006 4:21 pm

On misli tisto garancijo na mobilnost in res piše 30 let. Mislim da ima audi celo neomejeno; samo mi ni jasno gaj naj bi se tukaj garantiralo; saj to ni tisti road assistance, ko ti avto crkne pa ti ga odšlepajo ti pa avtomatično dobiš al nadomestno od trgovca al pa namestitev v hotelu.
Tako da mislim da je tisti podatek o 30 let bolj risanka

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Ne jan 29, 2006 5:17 pm

INFINITI je napisal/-a:On misli tisto garancijo na mobilnost in res piše 30 let. Mislim da ima audi celo neomejeno; samo mi ni jasno gaj naj bi se tukaj garantiralo; saj to ni tisti road assistance, ko ti avto crkne pa ti ga odšlepajo ti pa avtomatično dobiš al nadomestno od trgovca al pa namestitev v hotelu.
Tako da mislim da je tisti podatek o 30 let bolj risanka

kar se tiče asistence je lohka tud neomejena- sej ti jo vračunajo na servisu
več al mn vse firme imajo asistence- res pa je da ko je šla pri men elektronka da sm mel v pol ure nadomestno vozilo dostavljeno v grosupje- k sm bil na študentu
lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 13 gostov