Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Po feb 13, 2006 5:44 pm

Samotar - malo boje si preberi kaj sem zapisal, sicer pa imaš malo višje na kratko razložene bistvne razlike.

LP

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter Po feb 13, 2006 6:05 pm

Mojemu prijatlu ki je kupil passata so bile luči podstavljene z kartonom kr je popokal tist ki jih gor drži, pri drugemu prijatlu pa je na soncu razpokala lesena armaturka.
Drugače je pa avto super, ampak sta oba dva 1.9TDI brez 4motion-a

Aja pa Quattro ni isti kot 4motion. Je podoben, ker je Audi ko je biu kupljen tut pomagu pri razvoju pa to...., ampak Quattro je pa obdržal sam zase in ga ni dal VW-ju :!:
Slika

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Po feb 13, 2006 6:42 pm

Tomcatter, ker že modruješ "Quattro ni isti kot 4motion" sklepam, da več kot očitno nimaš dovolj znanja, o navezi VW-AUDI oz koncernski politiki, zato raje ne trosi naumnosti ! Sicer pa mi povej naslednje
- kakšen pogon ima A4 in kakšnega A3, ter kakšnega imata GOLF oz PASSAT z tehničnega vidika in z vidika komericalnih oznak.
- kdaj je nastal prvi avto s pogonom Quattro in od kdaj deluje naveza VW - AUDI ?

Tista zadnja " Quattro je pa obdržal sam zase in ga ni dal VW-ju " je pa višek neumnosti.

LP

Uporabniški avatar
RR
Stalni uporabnik

Napisal/-a RR To feb 14, 2006 9:49 am

Omelo. zgoraj si omenil:
Passatov je res veliko... ampak neumno se mi zdi da ne bi kupil avta ker jih je veliko. Mogoče to potrjuje kvaliteto ali uporabnost...

O kvaliteti Passata raje ne bi razpravljal oz. raje zanesljivosti, kvaliteten je mogoče še res nekako. Passatov je na cesti zelo veliko, vendar zgolj samo zaradi uporabnosti kot družinski avto in njegove cene, ki je padla v poden, samo zaradi uvoznikov, ki vozijo j***a iz tujine z ogromno kilometri, ki pa jih prodajajo nam "balkancem" z kao 70.000 do 130.000 kilometri. S tem so zbili vrednost pri nas kupljenih avtomobilov.

O raznoraznih prodajalcih uvoženih avtomobilov, ki so tudi tule bili omenjeni raje nebi izgubljal besed, za kilometre na Passatu tudi ne moreš bili prepričan, ker ti noben računalnik ne pokaže realne slike, mogoče pri čisto novem modelu, na starem verjemi da ne. Na kolikor so jih zvrteli, toliko bo pokazalo in nič drugače, škoda denarja, da greš preverjat :!:

Torej tudi sam sem imel Passata, ki sem ga zase uvozil, imel dve leti in prodal totalno razočaran nad zanesljivostjo in udobjem, ki ga ni, vsaj zame osebno, kdor pravi da je, ni vozil še dosti avtomobilov. To je robustni avto, za privatnika, ki v njem vsakodnevno prevaža sod nafte za svoj bager od gradbišča do gradbišča (se opravičujem, če sem koga užalil 8) )
Je pa prostoren :? , če to odtehta slabo podvozje in temu primerno lego na cesti.

Pazljivo pri nakupu ;)

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS To feb 14, 2006 10:13 am

jao. 4 motion in quattro ni isto. 4 motion dela na principu senzorjev in haldex sklopke, quattro pa na torsen diferencial (pri haldexu, ce sprednja kolesa zdrsnejo, se moc prenese tudi na zadnja, quattro je pa stalen 4x4 in zacuti razlike v navoru na kolo ko to zdrsne in prenese moc)

ampak to ne pomeni da majo vsi Audiji z quattro oznako dejansko torsen diferncial. Vsi vag avti z precno postavljenimi motorji imajo 4 motion. Kokr jst vem.

tomcatter: nic ni pomagal pri razvoju ker je ta razvoj razvijala neka druga zunanja firma. Vsaj haldex sklopko kot glavni del pogona. Pa tut quattro ni nobena lastnina niti izum audija, pac oni so tak sistem najbolj dodelali. Katerakoli firma se lahko odloci za tako obliko 4x4 pogona. A mas ti kksne druge podatke? Ce sm se zmotil me prosim popravi.

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter To feb 14, 2006 8:27 pm

HajdukS: Posluš, po pravic povadano jst nimam pojma kko je s tem. Mi mamo prjatla ki dela v Audijevi tovarni, in on je rekel da nista 4motion pa Quattro ista, oz. rekel je da nihče drug razen Audija nima sistem Quattro, tudi VW ne----toliko je povedal.
Slika

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS To feb 14, 2006 8:43 pm

S tem se strinjam. Kokr jst vem majo tut lamborghini in celo bugatti haldex sklopko ( se pravi 4 motion). :lol: :lol: :jao:

oti
Nov uporabnik

Napisal/-a oti Če feb 16, 2006 9:40 pm

Quattro je zaščiteno ime za 4-kolesni pogon pri vozilih Audi. 4-motion je ime za 4-kolesni pogon pri vozilih VW. Obe imeni ne pomenita točne izvedbe pogona. Stari passat in A4 imata identične motorje, podvozje in prenos moči. Identične so celo kataloške številke delov. Oba imata srednji diferencial torsen, Novi passat ima zaradi prečno postavljenega motorja Haldex sklopko, zato pogon ni stalen.
go hard or go home

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS Pe feb 17, 2006 11:45 am

hmmm... star pasati pa a4ke so meli vsi vzdolzno postavljen motor? mal dvomim... :roll:

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Pe feb 17, 2006 6:37 pm

HajdukS je napisal/-a:hmmm... star pasati pa a4ke so meli vsi vzdolzno postavljen motor? mal dvomim... :roll:

Seveda so imeli, kaj pa misliš, da so imeli eni A4 prečno, eni pa vzdolžno? Nekatere motorje imajo celo malenkost različne od A3 in TT ;)

Stvar je popolnoma točno zapisal oti. Oznake 4motion in quattro so dandanes le komercialne oznake za 4kolesni pogon. Na kakšen način se moč prenaša na kolesa, pa razkrije pogled pod pokrov motorja. VSI modeli z vzdolžno nameščenim motorjem, torej tudi stari model passata, imajo pogon na vsa kolesa speljan preko diferenciala torsen, ki moč stalno prenaša na vsa kolesa v razmerju 50:50, v primeru zdrsa 75:25-25:75(govorimo o civilnih modelih!!!) Je pa res da je to tudi izvorni quattro pogon, čeprav Audi tudi na modelih A3 in TT uporablja omenjeno oznako, pogon pa je drugačen...
...in sicer takšen, kot ga ima novi passat, pa tudi vsi avtomobili koncerna VAG s prečno nameščenim motorjem(od Audijev sta to A3 in TT, škoda Octavia 4x4(spet nova oznaka kajne?), Golf IV in V, Bora), ta pa moč prenaša "s sprednjih na zadnja kolesa z elektronsko nadzirano sredinsko sklopko haldex, ki posreduje navadno šele ko prednja kolesa zakopljejo.

Stari passat je torej ravno tako izjema, kot sta izjemi A3 in TT pri Audiju z oznako quattro, izjema pri VW-ju, saj nosi oznako 4 motion kljub sredinskemu diferencialu torsen.

Da vam bo še lažje, A3 in TT imata (v teoriji) pogon 4motion, oznaka je pa tradicionalno vseeno Audijeva, quattro! Stari Passat pa ima (v teoriji) quattro pogon(torsen), oznako pa nosi enako kot vsi folciji tj. 4motion oziroma prej synchro.

P.S Pred leti je syncro pomenil recimo v golfu pogon prek sredinske visko sklopke, ki pa je bila bistveno počasnejša in bolj groba pri vklopu kot je haldex, čeprav je delovala na istem principu(zdrs prednjih koles povzroči vklop zadnjega)
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS Pe feb 17, 2006 7:51 pm

aja sm mislu da so mel ze stari pasati precno postavljen motor.

Drugac pa, zdaj vem vse. :D

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide So feb 18, 2006 10:19 am

Tomcatter je napisal/-a:HajdukS: Posluš, po pravic povadano jst nimam pojma kko je s tem. Mi mamo prjatla ki dela v Audijevi tovarni, in on je rekel da nista 4motion pa Quattro ista, oz. rekel je da nihče drug razen Audija nima sistem Quattro, tudi VW ne----toliko je povedal.

Upam da ne dela kaj preveč pomembnega za razvoj modelov ali pa (boh ne dej) da slučajno ne prodaja avtomobilov ampak natika brisalce. :nae Mene so naprimer prepričevali da imata A4 3.2 in A3 3.2 enak motor. Če pustimo ob strani "malenkost" :jao: kot je direktni vbrizg goriva, ki ga najdemo le v A4, imata recimo že prostornino motorja različno...očitno so bolj slabo podkovani nekateri zaposleni :? In takšni ti potem prodajajo avto :evil: In tole s pogonom ni nič manj kritično kot glede motorjev...obup skratka
Celo na list ki je naliman na šajbi imajo nekje drugje!!!(ne bom delal slabe reklame) na A3-ju napisano takole oznako. Audi A3 3.2quattro FSI DSG :bonk
BTW: že pogled v tovarniško literaturo ali pa na internet pove kar nekaj razlik med motorjema...ampak neeeee :roll:

Pa brez zamere, ampak ni to osamljen primer kjer uslužbenci blage veze nimajo in širijo krivo vero in seveda še zdaleč ni to samo pri Audiju, da ne bo pomote ;)
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
davorkat
Novinec

Napisal/-a davorkat Sr feb 22, 2006 3:13 pm

Mojster Miha je napisal/-a:Samotar - ne klati neumnosti !!! In se prej malo pouči o zadevi, preden zapišeš !

Quattro = 4 Motion - v primeru, da gre za PASSAT o katerem teče debata. In če smo prou dlakocepski oz natančni so prve serije imele oznako Syncro.

LP

Točno tako, LOL mislš da bojo 4 krat razvijal isti drekza vsacga posebej AUDI,VW,SEAT,... , poglej kako delajo z mašinam, do pike isto, pa tud če gledaš podvozja A4=passta, A3=golf,...

LP

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Omelo Sr feb 22, 2006 3:28 pm

Premislis sem se :) Preprosto ni nobenega passata, ki bi bil vsaj približno ohranjen. Ali pa mogoče imel celo realne kilometre. Naročil sem nov avto, dobim ga konec marca. Avto pa bo poslikan iz vseh koncev in krajev :)

Lp, Matic

jony
Novinec

Napisal/-a jony Pe feb 24, 2006 12:38 pm

ja jest bi sam še potrdu to da prodajalci ne vedo kaj prodajajo!
V TPV - ju me je tip prepričval, da clio II dci 65 km NIMA TURBINE?
ZANIMIVO a ne?

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Pe feb 24, 2006 12:55 pm

Omelo je napisal/-a:Premislis sem se :) Preprosto ni nobenega passata, ki bi bil vsaj približno ohranjen. Ali pa mogoče imel celo realne kilometre. Naročil sem nov avto, dobim ga konec marca. Avto pa bo poslikan iz vseh koncev in krajev :)

Lp, Matic

Kaj si pa naročil??
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Omelo Pe feb 24, 2006 3:21 pm

Kot sem rekel, bo poslikan iz vseh koncev in krajev :P

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Pe feb 24, 2006 8:15 pm

Omelo - po mojih izkušnjah sodeč si prehitro obupal - za dober, rabljen avto dobit je potrebno včasih malce več časa, potrpljenja in iskanja.
Sicer pa srečno z novim !

LP
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov