Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
axa
Novinec

Kraj: Ilirska Bistrica

Napisal/-a axa To feb 14, 2006 4:05 pm

Feint je napisal/-a:
Pišeš kr neki brezveze nove alfe niso več tisto za kar jih imaš ti, prvo si kupi eno in jo vozi 300.000 km potem pa govori o generalkah itd.

doma smo meli alfo 33 pa ni docakala 150 tauznt kilometrov TAK DA ALFA JE ZA MENE ALFA pa ne glede kaj ma pod pokrovom ali kak na zunaj zgleda......kar se pa cene tice pa je isto samo bom se enkrat napisal ALFA JE ALFA,ce ne drugac pa si boma mnenja cez 5 let spet izmenjala pa bomo vidli kolko bo stal CLK versus ta ALFA ;)

Hmmm se pravi na bazi ENEGA starega avta si ze obsodil celotno znamko?Uh res objektivno.Sej drugac pa to je tvoje mnenje in je lepo da se ga drzis.

Naj se dodam....ce bi jaz razmisljal tako kot ti pol bi lahko
obsodil marsikatero znamko in med njimi tudi dve nemski.

Uporabniški avatar
kris
Novinec

Napisal/-a kris To feb 14, 2006 4:06 pm

Kljukec - Ja sej ravno to sem hotel povedat on pa na primer gleda ceno clk-ja in gt-jke, ko je clk star 9 let alfa pa 5 pa vidi oba sta 2 milijona in potem reče lej 5 let stara alfa pride isto kot pa 9 let star mercedes zraven pa ne gleda tega da je bil clk nov vreden za dve gt-jki, drugače je pa res da mercedes bolje drži ceno kot alfa samo treba je pa primerjat cenovno približno podobne avtomobile in potem se vidi da alfa tudi ne zgubi tako veliko več kot se nekaterim zdi.
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Feint
Nov uporabnik

Napisal/-a Feint To feb 14, 2006 4:13 pm

dobro saj nema veze jaz sme svoje povedal ;)

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 To feb 14, 2006 5:28 pm

Feint je napisal/-a:dobro saj nema veze jaz sme svoje povedal ;)

si powedou ja,s tem pa pokazou svoje neznanje in tko k je že nekdo reku obsojanje celotne znamke na podlagi avta k je str 15 let...33ka ni bla glih narjena v bolših letih te ferme..sicr pa bwz kej govort še dalje.
Slika

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter To feb 14, 2006 8:21 pm

Kaj mate dobre vsi :lol:
Se pravi če se meni pokvari en avto določene znamke v nekem obdobju to pomeni da znamka ne dela dobrih avtov al kaj.
Mercedes velja za kvalitetnega, ampak mogoče bo glih TVOJ tisti ki se bo kvaril. Na to ne moreš vplivat :(

Na tvojem mestu bi pa vzel Mercedesa, sicer zame ni blizu drugih po lepoti iz iste hiše ampak proti alfi mi je pa lepši. Bo pa zavist ustvaru verjetn :?
Slika

acx
Novinec

Napisal/-a acx To feb 14, 2006 8:31 pm

glas gre alfi, ker je novejsa, poleg tega pa je clk cabrio kar mi za tipa glih ne potegne :?

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha To feb 14, 2006 8:53 pm

Razlaga nekaterih "nejasnosti" o CLK-ju - preden ocenjujete MB dejte se zavedat, da je to avto, kjer je poudarek na udobju, podčrtanem z varnostjo in temu primerne so zmogljivosti, ustroj podvozja in še česa. Športne zmogljivosti so prihranjene predvsem za avtomobile z oznako AMG, če komu to še ni dovolj lahko potrka na vrata pri recimo BRABUS-u.
Torej, kdor tega ne ve, naj se pouči in naj odraste !
Vsakdo ima tudi svoje mnenje in oznako »drvarnica« po lastni presoji in mili volji »prilepi« na čisto vsak avto. Se je pa za vprašat ali gre tu za strokovnost ali morda čisto slovensko zavist nekomu, ki je zmožen kupiti 5 x dražji avto. Bolj strokovno podkovani ljudje bi kot »drvarnico« prej ocenili HYUNDAI COUPE. Torej vse kaže, da tu bolj »diši« na slovensko zavist, kot na strokovnost.
In še razlaga nekomu, ki ima povsem zgrešeno predstavo o »znački« - zdej al gre spet za zavist al kaj drugega – s tem se ne mislim zopet obremenjevat. Zakaj ljudje kupujejo MB ? Zaradi "značke" ? Tudi, ampak ta "značka" ima tudi "vsebino" in dovolj tehtne razloge in argumente. Boljše kot tisti, ki CLK primejra s HYUNDAI COUPE - ta več kot očitno ne ve, da je CLK imel že pred skoraj desetletjem 5 stopenjski avtomatski menjalnik, katerega »sposobnosti« konkurenca danes večinoma šele osvaja – med tem pa znajo sami ponudit primerno sodobnejšega, da ima ustroj podvozja (večvodilska zadnja prema), katerega konkurenca šele dohaja (sami pa so jo imeli že pred dobrima dvema desetletjema), da je pred skoraj desetletjem ta avto zaviral odlično (zavorna pot pri 100 km – dobrih 37 m), kar je v še v današnjem času dober dosežek, da je imel cabrio različice že veliko pred konkurenco in da je imel CLK v času nastanka izdelavo platnene strehe na zavidljivi ravni - od natančne izdelave, do posledično izredno majhnega hrupa v notranjosti in piša vetra okrog spojev pri velikih hitrostih in tudi danes se glede tega brez težav postavlja standarde, to, da je v tistih časih imel klimatsko napravo, ki je znala ločiti in ustrezno prilagoditi delovanje pri odprti oz zaprti strehi je spet poglavje zase in še in še ….. bi lahko našteval, zakaj MB ni samo »značka«.
Sicer pa če kdo noče dojeti – pač noče. Stvar njegove "strokovnosti", zavisti .... ? Kdo bi vedel !

LP

Uporabniški avatar
kris
Novinec

Napisal/-a kris To feb 14, 2006 9:17 pm

Tomcatter je napisal/-a:Kaj mate dobre vsi :lol:
Se pravi če se meni pokvari en avto določene znamke v nekem obdobju to pomeni da znamka ne dela dobrih avtov al kaj.
Mercedes velja za kvalitetnega, ampak mogoče bo glih TVOJ tisti ki se bo kvaril. Na to ne moreš vplivat :(

Na tvojem mestu bi pa vzel Mercedesa, sicer zame ni blizu drugih po lepoti iz iste hiše ampak proti alfi mi je pa lepši. Bo pa zavist ustvaru verjetn :?

Opažam da pač tebi nobena alfica ni všeč saj v vseh postih to pišeš sej to je tud ok sam da ti je pa clk lepši od gt-jke to pa ne morem verjet a ti to zanalašč tako čez alfice govoriš ker pač večina govori da so lepe in tebe to mogoče moti ker drugače pa res ne vem kako to da ti je clk lepši za mene sta naprimer clk in pa razred e prejšnje generacije za mene 2 najgrših avtov kar sem jih kdaj videl vsi drugi zdajšnji mercedesi so mi pa lepi sam ta dva sta pa :jao: , vidim da okus za avte imaš če so ti všeč audiji so zelo lepi avtomobili sploh zdej novejši modeli tako da mislim da v tem ni problem ;)
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter To feb 14, 2006 9:21 pm

Ja verjetn maš prou, pol nekak vsako alfo potegnem prek bilokerga druzga :oops:
Ker ta MB tko kot praviš res ni lep, ampak če bi se jst med tema dvema odloču bi vseen rad mel trikrako zvezdo nad haubo enkrat v življenju :P
Slika

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI To feb 14, 2006 9:24 pm

@mojster miha; izjava v stilu "ne šimfaj moje priljubljene ropotuljice, saj vem da si zavisten" mueeee, mueeeeee

:cry :cry :cry

-Vozim tudi BMW serije 7; kaka zaviste neki :bonk -Razlika med mano in tabo je le ta da se sploh ne obremenjujem z znamkami. -Kupim avto za določen namen in določen denar; pač po lastni izbiri in ne takšnih izjavah.
-Zdej pa nehaj z otročjimi offtopici, ker se obnašaš kot užaljeno dete in tudi drugi prosim; držite se debate med temi dvemi avtomobili ;)
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch To feb 14, 2006 9:40 pm

INFINITI je napisal/-a:@mojster miha; izjava v stilu "ne žali moje ropotuljice, saj vem da si zavisten" mueeee, mueeeeee

:cry :cry :cry

-Vozim tudi BMW serije 7; kaka zaviste neki :bonk
-Zdej pa nehaj z otročjimi offtopici, ker se obnašaš kot užaljeno dete in tudi drugi prosim; držite se debate med temi dvemi avtomobili ;)

Sej a ti kej drugace odreagiras, ko nekdo rece da imas plastik fantastik? Ne. Se ena izmed tem, kjer nasvetov naslovnik ne bo dobil, ampak kreg o tem kaj je bolse oz. se boljse povedano, kaj je vecji j**c. :roll:

Obadva avta sta po svoje svetska, vse kar moras ti narediti, ki to kupujes je, da ves, katere napake pri doloceni znamki oz. modelu, te bodo najmanj motile... Vsak avto je delan za dolocen segment in ce isces druzinski avto, ti npr Alfa ne bo odgovarjala in zato iskat napake v stilu kako ima mali gepek je releventno, ce hocs sportni avto, potem v vw passatu iskat pomanjkanje sportnosti, je ista glupost drugo pakovanje.

Uporabniški avatar
tuscani
Novinec

Kraj: Pivka

Napisal/-a tuscani To feb 14, 2006 10:21 pm

INFINITI je napisal/-a:
Biskvitek je napisal/-a:Meca....... ker nudi nekaj kar alfa GT nikoli ne bo mogla....veter v laseh ;)

pa naglušnost, pa izpadanje las, pa prehlad, pa vedno svinjsko umazuano notranjost, pa živo-rdeče zapačeno faco poleti v primeru nesreče pa še izgubo skalpa ob prevračanju :lol: :lol: :lol:

Ja to bo to pa prtjažnik verjetno tudi ni kaj prida pri MB zarad strehe,jaz si pa tudi ne bi upal dat kake boljše muzike notr ker ti sam platno prerežejo pa poberejo ven.Ne verjamem da ima kak alarm na platnu :roll:
Jaz bi MB vzel edino če imaš res rad vetr v faco pa še to samo v toplejšem vremenu ki pa ga pri nas ni ravno v izobilju drugače pa definitivno alfo.Boš imel vsaj trdo streho nad glavo in plac za sub u kofani :D pa še vse druge prednosti ki so jih omenili drugi.

HajdukS imaš tudi ti prav.

Pa fantje danes je valentinovo ne se kregat kaj je bolše in kaj ne se mormo imet radi :vc :mrgreen:
Customize your Korean http://www.TuscaniCustoms.com http://WWW.NEWTIBURON.COM

Uporabniški avatar
gorgo
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a gorgo To feb 14, 2006 11:31 pm

HajdukS je napisal/-a:
gorgo je napisal/-a:ti si pa pravi ja, CLKaja primerjas s coupejom.. res žalostno. nimam nič proti coupeju , prav lep avto mi je, ampak da take pišeš... pa hyundai 2.0 je hitrejsi ...lol
poglej Mercedes je prestiž, hyundai ni. Zelo malo je bogatasev, ki si bojo kupli Hyundaia in se z njim kazali, v mercedesu lahko to počno.. tu je ta razlika...
drugace pa sem pristaš Alfe in se bi tud jaz v tem primeru odločil za GTjko..
lp
gorgo

sej sm reku da se jih ne da primerjat sploh glede na to da je merc 2x drazji.

Ni hitrejsi? pospeske ma boljse pa lazji je, mercedesovo podvozje je prirejeno za udobje in tocno to doticno (clk200) nima nobene veze z sportnostjo ( to da je clk 200 kupe izdaja samo njegova zunanjost - podobno kot nalepka cez tank za bencin, zgleda kot nekaj kar ni :D, je ubistvu krava od avta )

Noben bogatas ne bo kupil kupeja.

Kupe se ne more primerjat po udobju izbranih materialih, dizajnu celotnem in malenkosti...

Aja pa prestiž pomeni kazanje? miselnost povprecnega slovenca...

seveda je 2x drazji!!! si se vprašal zakaj?
glede na to pa da se delaš pametnega (vidim da ne veš kaj pomeni prestiž) in me obsojas kot nekega povprežneža, pa ti bom jaz povedal kaj pomeni prestiž!
Prestiž je način, kako vplivati na druge in ustvariti nanje vtis. Večina teh luksuznih avtomobilov izžareva samovšečnost.. izražajo nek značaj in pustijo na nas določen vtis.. Mercedez Benz ga v primerjavi z hyundajem definitivno...
pa upam da sma končala..

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Sr feb 15, 2006 12:33 am

gorgo je napisal/-a:
HajdukS je napisal/-a:
gorgo je napisal/-a:ti si pa pravi ja, CLKaja primerjas s coupejom.. res žalostno. nimam nič proti coupeju , prav lep avto mi je, ampak da take pišeš... pa hyundai 2.0 je hitrejsi ...lol
poglej Mercedes je prestiž, hyundai ni. Zelo malo je bogatasev, ki si bojo kupli Hyundaia in se z njim kazali, v mercedesu lahko to počno.. tu je ta razlika...
lp
gorgo

Ni hitrejsi? pospeske ma boljse pa lazji je, mercedesovo podvozje je prirejeno za udobje in tocno to doticno (clk200) nima nobene veze z sportnostjo ( to da je clk 200 kupe izdaja samo njegova zunanjost - podobno kot nalepka cez tank za bencin, zgleda kot nekaj kar ni :D, je ubistvu krava od avta )

Kupe se ne more primerjat po udobju izbranih materialih, dizajnu celotnem in malenkosti...

glede na to pa da se delaš pametnega (vidim da ne veš kaj pomeni prestiž) in me obsojas kot nekega povprežneža, pa ti bom jaz povedal kaj pomeni prestiž!
Prestiž je način, kako vplivati na druge in ustvariti nanje vtis. Večina teh luksuznih avtomobilov izžareva samovšečnost.. izražajo nek značaj in pustijo na nas določen vtis.. Mercedez Benz ga v primerjavi z hyundajem definitivno...
pa upam da sma končala..

ma sej je brezveze s hajdukom o znamkah govort
v drugi temi je napisal o mb a classi ''Za mercedes A razumem ker je obcutno slabsi (katastrofa od avta v prav vsakem pogledu) )sam drugac mi povej kje je razlika. Razn v ceni seveda. Jst sm ti ze napisal da ma honda boljsi motor bolj je zanesljiva pa boljse vozne lastnosti ma kot preimerljiv bmw al pa mercedes po ceni.''
jst se s tem seveda ne strinjam saj si ga drugače nebi lastil ;)

predvsem je problem na forumu debatirat o dragih avtomobilih, ker se spomnem da sm se pred pol leta z nekom pričkal o nekem avtu za okrog 10mio (on ga je kurcal- ni vreden, j***a...)- nakar pa preberem v drugi temi, ko je ta isti človek napisal da nikdar nebi kupil avta vrednega več kot 1mio sit
aja pa da ne bo pomote to ne leti na hajdukSa

jst uglavnem preferiram letnik- torej avto se kupuje čim mlajši za enak denar
lp

Uporabniški avatar
crni vran
Novinec

Napisal/-a crni vran Sr feb 15, 2006 6:40 am

Ja večina glasov gre alfi medtem ko vidim da meržota kr močno (eni)pluvate.opazo sm da pa čez to alfo ni blo niti ene pripombe o slabosti avtomobila kar mi je všeč napram starejšim alfam.močno so se popravle.za mercedesa sm pa resno mislo da je bogoovski avto pa za tako ceno ampak ko sedež v oba avtomobila bi reko da je alfa tud pravi lusuz.no seveda je dost mlajši letnik ampak je avto kot more bit kvalitetne izdelave dobri materjali nism opazo nobenih površnosti vglavnem zelo dober.
z obema še morm opravit testno vožnjo da še to vidim sam se je že poveslo vse proti alfi in je resnejši kandidat.mercedesa bi pa res mogo vzet kak drug model pa bi blo čist drugač sam ta mi je tak najbliže temu kar bi kupo no ostalo me ne interisira al pa žal nimam dost dnarja.
Nič Te Ne Zapelje Kot...RENAULT :)

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS Pe feb 17, 2006 11:48 am

kljukec je napisal/-a:
gorgo je napisal/-a:
HajdukS je napisal/-a:
lp
gorgo

pa upam da sma končala..

ma sej je brezveze s hajdukom o znamkah govort
v drugi temi je napisal o mb a classi ''Za mercedes A razumem ker je obcutno slabsi (katastrofa od avta v prav vsakem pogledu) )sam drugac mi povej kje je razlika. Razn v ceni seveda. Jst sm ti ze napisal da ma honda boljsi motor bolj je zanesljiva pa boljse vozne lastnosti ma kot preimerljiv bmw al pa mercedes po ceni.''
jst se s tem seveda ne strinjam saj si ga drugače nebi lastil ;)

predvsem je problem na forumu debatirat o dragih avtomobilih, ker se spomnem da sm se pred pol leta z nekom pričkal o nekem avtu za okrog 10mio (on ga je kurcal- ni vreden, j***a...)- nakar pa preberem v drugi temi, ko je ta isti človek napisal da nikdar nebi kupil avta vrednega več kot 1mio sit
aja pa da ne bo pomote to ne leti na hajdukSa

jst uglavnem preferiram letnik- torej avto se kupuje čim mlajši za enak denar
lp

Povej s cem se tocno ne strinjas?

-da ni bolj zmogljiva pa ma boljse vozne lastnosti kot po ceni primerljiv mb?
-al da ne spadata v isti razred predvsem zarad cene (mb drazji ampak en razred nizje)
-da je avto katastrofa? (povej eno lastnost ki je dobra, zaradi katere izstopa; inovacijo ki jo ma vgrajeno, karkoli...)

pa se nekaj, to, da si ga ti lastis pomeni, da je dober avto? LOL

Uporabniški avatar
GEISTERFAHRER
Novinec

Napisal/-a GEISTERFAHRER Pe feb 17, 2006 12:40 pm

Ta mercedes cabrio zgleda, kot star keson napram Alfi GT...
Alfa-146 BOXER, za dušo in telo!
Slika

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Ne feb 19, 2006 2:55 am

Alfa je tukaj očitna izbira - mečka je že na videz polom, dizajn 15 let za cajtom, preplačaš značko, ubistvu pa je avto, ker je kabriolet težji, se pravi počasnejši. Ta meca je res sam za kazat se pa nč druzga. Pa za cruisat počas :P
Do alfe kot znamke sem sicer še vedno malo skeptičen, ampak tu ni kaj mozgat. ALFA
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
ghostrider
Novinec

Kraj: kva te boli ku...

Napisal/-a ghostrider Ne feb 19, 2006 9:06 am

INFINITI je napisal/-a:
Mojster Miha je napisal/-a:Svetujem ti testno vožnjo pa se potem odloči. Stroški so odvisni od tega kaj kupiš oz ohranjenosti. Poraba bo jasno nižja pri ALFI. Padanje vrednosti, ustreza imidžu MB-ja in jasno boljša kot pri ALFI.

Predvsem pa ne poslušaj tle modrovanj tipa Infiniti - "drvarnica", "nekultiviranost", "podvozje kot lada" - dej, dej zdej al si vozu kako "strokovno" popravljeno razbitino al kej podobnega, ker drgači mi gre na smeh. Voziš HYUNDAI-a COUPE in zdej boš govoril o "drvarnici" in ne vem še čemu ....
V primeru, da je CLK tako ohranjen kot tvoj COUPE je če malo pretiravam svetlobna leta pred njim - od izdelave, podvozja, zavor, voznih lastnosti, izdelava recimo platnene strehe, mehanizma, zvočne, toplotne izolacije in vsega kar sodi zraven v poglavju CABRIO napram drugim avtomobilom te sorte in še bi se našlo
Tista o nekultiviranosti je pa pika na i - če ne veš kaj je kompresor in kako deluje .... na kratko bolj kultiviranjega turbo motorja ni !

LP

Brezveze da sploh razlagam - naj se vsak zapelje zase pa še kaj drugega pa bo ugotovil isto ali pa ne. Novi CLK je svetlobna leta pred tem o katerem govorimo. Ampak glede stvari, ki sem jih zapisal za tega stojim 100%. In ja še toliko bolj žalosno, da se mi je v primerjavi z 5X cenejšim avtom zdel drvarnica.
Kultiviranost tega motorja je pa definitivno na ravni 15 let starega pralnega stroja Gorenje. Brni kot svinja in nič ne da od sebe. Karoserija se uvija, da je joj - in posledično je tudi lega katastrofa. Volanski mehanizem je tipa "recilculating ball", ki že sam po sebi slobi kot najslabša zasnova, ki naredi avto popolnoma nekomunikativen in volnen pod rokami-To ni mercedes, ki je vreden nakupa. Kljukec je dal boljši izbor če že iščeš primerljivo meco.
Tako, da še vedno je Alfa GT 10X boljši izbor od starega CLK.

Pa drugače imam rad Mercedes (treba je le vedeti kateri je dober), tako da ne bluzi neumnosti - glede coupeja pa verjetno veš le kako značka na njemu gor zgleda. -Odrasti malo!

Še bomo govorl o drvarncah... Ko bomo med sabo primerjal mercedesa pa hyundaia :lol: :lol: :lol: :lol:

V tem primeru pa sm jst tud za alfo. Če maš pa ful keša pa še mal počak da pride brera vn. No sj ubistvu baje da ne bo niti milion draži od 159-ke.
Svaki čedo svoga konja hvali!

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS Ne feb 19, 2006 1:08 pm

Mojster Miha je napisal/-a:Razlaga nekaterih "nejasnosti" o CLK-ju - preden ocenjujete MB dejte se zavedat, da je to avto, kjer je poudarek na udobju, podčrtanem z varnostjo in temu primerne so zmogljivosti, ustroj podvozja in še česa. Športne zmogljivosti so prihranjene predvsem za avtomobile z oznako AMG, če komu to še ni dovolj lahko potrka na vrata pri recimo BRABUS-u.
Torej, kdor tega ne ve, naj se pouči in naj odraste !
Vsakdo ima tudi svoje mnenje in oznako »drvarnica« po lastni presoji in mili volji »prilepi« na čisto vsak avto. Se je pa za vprašat ali gre tu za strokovnost ali morda čisto slovensko zavist nekomu, ki je zmožen kupiti 5 x dražji avto. Bolj strokovno podkovani ljudje bi kot »drvarnico« prej ocenili HYUNDAI COUPE. Torej vse kaže, da tu bolj »diši« na slovensko zavist, kot na strokovnost.
In še razlaga nekomu, ki ima povsem zgrešeno predstavo o »znački« - zdej al gre spet za zavist al kaj drugega – s tem se ne mislim zopet obremenjevat. Zakaj ljudje kupujejo MB ? Zaradi "značke" ? Tudi, ampak ta "značka" ima tudi "vsebino" in dovolj tehtne razloge in argumente. Boljše kot tisti, ki CLK primejra s HYUNDAI COUPE - ta več kot očitno ne ve, da je CLK imel že pred skoraj desetletjem 5 stopenjski avtomatski menjalnik, katerega »sposobnosti« konkurenca danes večinoma šele osvaja – med tem pa znajo sami ponudit primerno sodobnejšega, da ima ustroj podvozja (večvodilska zadnja prema), katerega konkurenca šele dohaja (sami pa so jo imeli že pred dobrima dvema desetletjema), da je pred skoraj desetletjem ta avto zaviral odlično (zavorna pot pri 100 km – dobrih 37 m), kar je v še v današnjem času dober dosežek, da je imel cabrio različice že veliko pred konkurenco in da je imel CLK v času nastanka izdelavo platnene strehe na zavidljivi ravni - od natančne izdelave, do posledično izredno majhnega hrupa v notranjosti in piša vetra okrog spojev pri velikih hitrostih in tudi danes se glede tega brez težav postavlja standarde, to, da je v tistih časih imel klimatsko napravo, ki je znala ločiti in ustrezno prilagoditi delovanje pri odprti oz zaprti strehi je spet poglavje zase in še in še ….. bi lahko našteval, zakaj MB ni samo »značka«.
Sicer pa če kdo noče dojeti – pač noče. Stvar njegove "strokovnosti", zavisti .... ? Kdo bi vedel !

LP

Meni pa tvoj post deluje kot slovenska debilnost (ce ze oznacujes dolocene lastnosti kot slovenske) :roll: PA, ko ti govoris o strokovnosti me kr srat prime.

Gorgo: Prestiž definitivno ni noben nacin, ne trosi neumnosti. Prestiž je samo tujka za ugled oz. veljavo nekoga v primerjavi z drugim. Tebi se zdi prestizno, ce nekdo da ogromno denarja za bedn avto, da na cesti povprecen gorgo pogleda za njim, ker pozna znacko.

Men se zdi prestiz da gledam tega bebca iz boljse opremljenega, mocnejsega, novejsega avta in razmisljam ali on res misli, da je prestiz, dat za neko stvar veliko denarja, samo zato ker drugi mislijo da je to prestiz. Recimo, da sva dala za avto enako denarja (pa tukaj ne govorim o coupeju ki je totalno neprestizen. Recimo primerjava alfa-MB al pa se boljse lexus-mb)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov