Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
škoda
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a škoda To feb 28, 2006 9:01 am

Feint je napisal/-a:baje majo skode full slab pleh ,tak mi je en avtoklepar trdil sam tud ne vem ce je to res zato me ne 100% za besedo drzat.....

Uff to si pa zgrešu!! Imel ga je!! Skratka na avtih kot so favorit felicia!! Octavia pa ne rjavi kar tko razen če je kakšna velka praska ki se dolgo časa ne popravi!! Tko kt pr vseh WV!!
SKODA TEAM SLOVENIJA
www.skoda-team.com

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice To feb 28, 2006 9:06 am

fiat_tempra: včeraj sem govoril z lastnikom nekaj let stare octavie - 3x mu je crknila v enem letu, zmetal že 1,5mio za popravila... mogoče je mel samo "srečo" pri nakupu, tko da najbol da o vzdržljivosti (reliability) povejo sami vozniki. Men je to pomemben faktor pri avtu...

Mnenja o avtomobilih prosim pišite v našo bazo podatkov in NE na forumu (dajte samo link):
http://www.avtomobilizem.com/znamke/skoda/octavia
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To feb 28, 2006 9:36 am

ice je napisal/-a:fiat_tempra: včeraj sem govoril z lastnikom nekaj let stare octavie - 3x mu je crknila v enem letu, zmetal že 1,5mio za popravila... mogoče je mel samo "srečo" pri nakupu, tko da najbol da o vzdržljivosti (reliability) povejo sami vozniki. Men je to pomemben faktor pri avtu...

Mnenja o avtomobilih prosim pišite v našo bazo podatkov in NE na forumu (dajte samo link):
http://www.avtomobilizem.com/znamke/skoda/octavia

Ice pr nas doma smo mel v dveh letih z novo v garanciji za okoli 700k sit stroškov. Tko da jst odsvetujem nakup. Rajš kej drugega kot VW in Škoda, ker to dvoje je oboje za en k...
Old subarus never die, they just get faster!

Fabia RS
Nov uporabnik

Napisal/-a Fabia RS To feb 28, 2006 10:41 am

Fantje kot prvo ne fantazirat da Octavia rjavi. Je v celoti vroče cinkana obojestransko. Najdite mi eno Octavio, ki rjavi!!!! Prerjavenje, tudi če bo samo površinska rja jo bodo zrihtali pod garancijo. (pri Škodi se da marsikaj zrihtat kar se pri drugih znamkah redkokdaj da).
To da ste nekateri zmetal 700.000 SIT za popravila v garanciji je vaš problem. Zakaj saj je v garanciji se ne znate nč zment al kaj.
Večina, ki vas tukaj piše o raznih okvarah sploh ne veste kaj je škoda. Kaj se samo Škode kvarijo! Dajte no lahko se vsak avto pokvari pa kaj.

Verjetno večina sploh ni sedela v Škodi!

Motor 1.8 20V so zamenjali z 2.0 zaradi izpušnih plinov (EU standard) in malce prevelike porabe. S TDI-ji ni težav z 1.8T pa tud ne. Če bi kupoval bencinarja bi kupu 1.8T, od dizla je pa čist vseeno. Kupit od letnika 1999 naprej, ker imajo prenovljene armature, ki so precej lepše od ta prvih.
Saj tud 1.8 20V ni slab, malce večja poraba. Je pa res da se ga da dobit za zelo solidno ceno. :D

fiat_tempra
Nov uporabnik

Napisal/-a fiat_tempra To feb 28, 2006 10:47 am

Hvala vsem za odgovore.
Z nakupom sem zaključil po 500m testne vožnje.
1. Nikoli nisem še imel priložnosti peljat Octavio vendar že ko sm speljal in je motor dbival obrate mi je njegov zvok (motorja) deloval nekoliko praskajoče, kot bi cilindri na suho tekli. No mogoče imajo tej motorji res tak zvok ne bom trdil.
2. Druga zadeva je bila ta, da avto sploh ni nikamor vlekel. Službeno vozim Megana 1.4 16V ki ima cca 100KM in vem približno kok bi moral ta avto z motorjem 1.8 dat od sebe.
3. Tudi ko je bil avto na mestu, ko sm pohodil gas se mi ni zdelo da bi obrati hitro narasli. Odzival se je zelo počasi.
4. Rednega servisa ta avto ni videl nikoli. Servisne knjige ni.
5. Stekla so novejšega datuma kot je avto.
6. itd

jony
Novinec

Napisal/-a jony To feb 28, 2006 11:00 am

po moje da niso vse octavie cinkane. Vsaj tiste prve ne. Znanec jo ma (letnik 97), pa je rjava ko hudič. (pa ni bla razbita, ker je prvi lastnik).

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden To feb 28, 2006 11:12 am

jony je napisal/-a:po moje da niso vse octavie cinkane. Vsaj tiste prve ne. Znanec jo ma (letnik 97), pa je rjava ko hudič. (pa ni bla razbita, ker je prvi lastnik).

nasa je una prvih serij pa ni niti pikice rje, barva kot nova.

je pa res da je nasa z opremo SLX-najdrazje kar se je dal dobit takrat. ce ma tvoj sodelavec LX opremo, je pa naj naj osnovnejsa. mogoce da ta model ni bil res pocinkan.

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden To feb 28, 2006 11:14 am

fiat_tempra je napisal/-a:Hvala vsem za odgovore.
Z nakupom sem zaključil po 500m testne vožnje.
1. Nikoli nisem še imel priložnosti peljat Octavio vendar že ko sm speljal in je motor dbival obrate mi je njegov zvok (motorja) deloval nekoliko praskajoče, kot bi cilindri na suho tekli. No mogoče imajo tej motorji res tak zvok ne bom trdil.
2. Druga zadeva je bila ta, da avto sploh ni nikamor vlekel. Službeno vozim Megana 1.4 16V ki ima cca 100KM in vem približno kok bi moral ta avto z motorjem 1.8 dat od sebe.
3. Tudi ko je bil avto na mestu, ko sm pohodil gas se mi ni zdelo da bi obrati hitro narasli. Odzival se je zelo počasi.
4. Rednega servisa ta avto ni videl nikoli. Servisne knjige ni.
5. Stekla so novejšega datuma kot je avto.
6. itd

zgleda da ta skodicka ni bla dobr vzdrzevana kar se vidi po praskajocem zvoku, stekla zamenjana, brez servisne knjizice... probi kaksno 1.8T. naj ta prvi avto k si ga probal ne odvrne od nakupa octavije. :D

fiat_tempra
Nov uporabnik

Napisal/-a fiat_tempra To feb 28, 2006 11:56 am

Ne to me sploh ne bo odvrnilo od nakupa.

Fabia RS
Nov uporabnik

Napisal/-a Fabia RS To feb 28, 2006 2:03 pm

Čisto vse Octavie so cinkane, tud ta prve. Oprema nima zveze s tem.

Tista k je pa rjava je blo z njo nekaj hudooo narobe.

Dober 1.8 20V bi mogu dobr povleč pa tud tiho mora laufat.

Uporabniški avatar
škoda
Novinec

Napisal/-a škoda To feb 28, 2006 10:19 pm

Fabia RS je napisal/-a:Čisto vse Octavie so cinkane, tud ta prve. Oprema nima zveze s tem.

Tista k je pa rjava je blo z njo nekaj hudooo narobe.

Dober 1.8 20V bi mogu dobr povleč pa tud tiho mora laufat.

:clapclap :pivo
SKODA TEAM SLOVENIJA
www.skoda-team.com

Uporabniški avatar
rover416
Poznavalec foruma

Kraj: žužemberk

Napisal/-a rover416 To feb 28, 2006 10:30 pm

mi mamo novo octavio doma tdi 100km eleganze oprema.avto je super res motor je zakon vlece za 100km ful koker je avto tezak.in udobje da ne govorimo kaksen passat se skrije .in obilka avta je superska.pa se to kot sem ze omenil.zakj ma skoda 2 leti garancije na motor vw pa eno leto.a motorja sta ista golf 5

Uporabniški avatar
škoda
Novinec

Napisal/-a škoda To feb 28, 2006 10:33 pm

rover416 je napisal/-a:mi mamo novo octavio doma tdi 100km eleganze oprema.avto je super res motor je zakon vlece za 100km ful koker je avto tezak.in udobje da ne govorimo kaksen passat se skrije .in obilka avta je superska.pa se to kot sem ze omenil.zakj ma skoda 2 leti garancije na motor vw pa eno leto.a motorja sta ista golf 5

Praši se tud zakaj nima ta nova octavia stranskih zračnih blazin. Ker pol bi mela tud škoda 5 zvezdic in bi pol preveč konkurirala WV. Praši se če bi bil pol vsen passat avto leta- mogoče!!
SKODA TEAM SLOVENIJA
www.skoda-team.com

Uporabniški avatar
rover416
Poznavalec foruma

Kraj: žužemberk

Napisal/-a rover416 To feb 28, 2006 10:39 pm

škoda je napisal/-a:
rover416 je napisal/-a:mi mamo novo octavio doma tdi 100km eleganze oprema.avto je super res motor je zakon vlece za 100km ful koker je avto tezak.in udobje da ne govorimo kaksen passat se skrije .in obilka avta je superska.pa se to kot sem ze omenil.zakj ma skoda 2 leti garancije na motor vw pa eno leto.a motorja sta ista golf 5

Praši se tud zakaj nima ta nova octavia stranskih zračnih blazin. Ker pol bi mela tud škoda 5 zvezdic in bi pol preveč konkurirala WV. Praši se če bi bil pol vsen passat avto leta- mogoče!!

ni mi cist jasn kaj si hotu z 2 stavkom povedat

Uporabniški avatar
škoda
Novinec

Napisal/-a škoda To feb 28, 2006 10:43 pm

Ja octavia bi pol delala konkurenco passatu za avto leta!!
Pobrala mu je že nagrade:
- najnižja poraba
- Zlati volan
SKODA TEAM SLOVENIJA
www.skoda-team.com

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec To feb 28, 2006 10:44 pm

rover416 je napisal/-a:
škoda je napisal/-a:

ni mi cist jasn kaj si hotu z 2 stavkom povedat

prav da če bi mela octavia 5 zvezdic da bi bla avto leta
sam to po moje ni res ker smo slovenci preveč mahneni na znamke
poglej tisto bedarijo od najbolši avto 2006 sami bmwji
lp

Uporabniški avatar
škoda
Novinec

Napisal/-a škoda To feb 28, 2006 10:46 pm

Lahko bi bla!! V nečem pa mora biti slabša od passata.
SKODA TEAM SLOVENIJA
www.skoda-team.com

T2a
Uporabnik

Napisal/-a T2a To feb 28, 2006 11:01 pm

ooo škoda octavija....ravno par dni nazaj sm jo šlepal :lol:

je zmankal bencin :lol:

Uporabniški avatar
Feint
Nov uporabnik

Napisal/-a Feint To feb 28, 2006 11:05 pm

ja, mogoče letnik 1990 Smile naša bo zdej 8 let stara pa niti pikice rje. sploh pa ma 10 let garancije proti prerjavenju. z rjo so mele problem felicije, cca 10 let stare in sicer na zadnjih vratih. octavije nimajo nobenga problema z rjo!!

nisem ravno tega mislil tisti tip mi je trdil da ce poknes kje se zmecka kot papir al je res al ne ne vem ne mislim nobenga odvrnit od nakupa samo pisem kar slisim obenem pa me tud mnenja drugih zanimajo ;)

Fabia RS
Nov uporabnik

Napisal/-a Fabia RS Sr mar 01, 2006 10:45 am

škoda je napisal/-a:

:D Ma stranske zračne blazine serijsko in po novem ma 5zvezdic (na začetku 4 zvezdice). :D
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov