Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Ne mar 05, 2006 9:18 pm

Srečno vožnjo !

Za razbijat ? Predlagam macolo :lol:

Se hecam - verjetno imaš v mislih avtoakustiko - obstaja tema tudi za to področje pa poglej oz vprašaj

LP

Uporabniški avatar
SENATOR
Stalni uporabnik

Kraj: near Nova Gorica

Napisal/-a SENATOR Po mar 06, 2006 10:36 pm

VLEKAR je napisal/-a:aja 2.5 V6 calibra pije manj kot 2.0 16 v??

tukaj se bom pa še česa novega naučil
2.5 V6 po mojih izkušnjah(VR6) ne pade pod 15,če se kolk tolk peleš,če pa na 2000obratov "cigulš" pa sm matraš use skp
da pa goneš,uhh pol smo pa tm ko treba spet magno uporabt:)

Ne govori neumnosti!!
Vsi vejo da je golf vr6 pil kot zolna, ne mores ga pa primerjati z oplovim motorjem.
Jaz ti povem: kolega ima calibro V6 pa mu pije povprecno 9-11 litrov, ce se prav potrudi pa tudi okrog 8.
Pa se nekaj, meni Senator ki je 3.0 24V pije 12,5 povprecno......zato ne ti meni o 15 litrih. Tolk o tem.

LP
30 STYLING AWARDS

http://www.youtube.com/watch?v=fZYbGHM5WY0

Uporabniški avatar
Neyo-Neyo
Uporabnik

Napisal/-a Neyo-Neyo Po mar 06, 2006 10:52 pm

SENATOR je napisal/-a:[
Ne govori neumnosti!!
Vsi vejo da je golf vr6 pil kot zolna, ne mores ga pa primerjati z oplovim motorjem.
Jaz ti povem: kolega ima calibro V6 pa mu pije povprecno 9-11 litrov, ce se prav potrudi pa tudi okrog 8.
Pa se nekaj, meni Senator ki je 3.0 24V pije 12,5 povprecno......zato ne ti meni o 15 litrih. Tolk o tem.
LP

tole bi pa res rad vidu da 2,5 V6 calibro spravš na 8 litrov to je ista fora k je en tuki pr nas govoru k ma audija A6 2.8 quattro automatic pa je reku da mu 8 pije :?: samo jaz mu ne verjamem pa sm mu že reku da mu plačam povn tank pa se greva pelat pa noče :roll:k je meu prjatu doma 2.8 quatro a6ko pa sva ga pohodila in je pokazal 57 litrov trenutna k ej avto an mestu laufu je bla pa 13,4 litra če se je vozu k povž ga je pa mogoče spravu na 12
toliko o tem
....

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 To mar 07, 2006 8:12 am

viLLa je napisal/-a::D :D :D
kupla sm kr 2.0 16v
1998ccm 110kw/150KM za 250 jurjev, sm mal dol spustila 8)
Mdonca ko to potegne :shock: hja prej sm vozila skodo...
No mrcinica ni nč rjasta bo pa treba ročno popravt pa zobati jermen zamenjat
pa luči nč ne svetjo pa notranja razsvetljava ne dela pa kaj sm še pozabila?
Hmmm? Aja kupit bom mogla nekj da razbija :twisted:
Kaj priporočate ;)

Čestitam, za nakup, zdaj pa se resno loti popravila pomanjklivosti. Najprej bo treba zamenjati vse jermene, olje, filtre in svečke, ker glede na stanje vozila prejšnji lastnik tega ni naredil. Potem si poišči dobrega električarja, da bo popravil vse tiste luči. Če bo ostalo še kaj denarja pa je čas za "razbijanje" po avtomobilu.

LP Tristan01

Uporabniški avatar
SENATOR
Stalni uporabnik

Napisal/-a SENATOR To mar 07, 2006 8:19 am

Neyo-Neyo je napisal/-a:
SENATOR je napisal/-a:[
Ne govori neumnosti!!
LP

tole bi pa res rad vidu da 2,5 V6 calibro spravš na 8 litrov to je ista fora k je en tuki pr nas govoru k ma audija A6 2.8 quattro automatic pa je reku da mu 8 pije :?: samo jaz mu ne verjamem pa sm mu že reku da mu plačam povn tank pa se greva pelat pa noče :roll:k je meu prjatu doma 2.8 quatro a6ko pa sva ga pohodila in je pokazal 57 litrov trenutna k ej avto an mestu laufu je bla pa 13,4 litra če se je vozu k povž ga je pa mogoče spravu na 12
toliko o tem

Quattro ze tko pije vec, ker je 4 kolesni pogon. Ne mores primerjat ta dva avta. Audi ima vec kubature, vec konjenice, tezji je, pa se avtomatik. Ze samo to da je 4x4 pomeni vsaj liter vec na porabi.
Pri porabi pa vpliva tudi teza avtomobila, pa zracni koeficient.
Primer: Calibra ali Vectra turbo......isti motor 2 razlicna avtomobila, po tezi skoraj enaka, pa je calibra pila skor cel liter manj.

Pri hisi smo imeli Senatorja 2.5 l.83, pa je pri 200000 kilometrih 13 litrov zrl.

LP
30 STYLING AWARDS

Uporabniški avatar
SENATOR
Stalni uporabnik

Napisal/-a SENATOR To mar 07, 2006 8:23 am

viLLa je napisal/-a::D :D :D
kupla sm kr 2.0 16v
1998ccm 110kw/150KM za 250 jurjev, sm mal dol spustila 8)
Mdonca ko to potegne :shock: hja prej sm vozila skodo...
No mrcinica ni nč rjasta bo pa treba ročno popravt pa zobati jermen zamenjat
pa luči nč ne svetjo pa notranja razsvetljava ne dela pa kaj sm še pozabila?
Hmmm? Aja kupit bom mogla nekj da razbija :twisted:
Kaj priporočate ;)

Cestitam za nakup.
Lepo jo postimaj, pa veliko varnih kilometrih in uzitkov.

LP
30 STYLING AWARDS

VLEKAR
Novinec

Kraj: cviček land

Napisal/-a VLEKAR Če mar 09, 2006 10:52 pm

besed o porabi je škoda,ker usakemu vozniku avto drugače pije
samo pa prvič slišim da bi- poudarjam-šescilinderski motor pil 9L

se pa začudim nekaterim da jim različni avti pijejo zelo malo glede na kubikažo,
namreč kako lahko nekomu avto pije še 1x manj kot drugemo pa oba vozita enako
a je tu kak strokovnjak ki mi lahko to objasni
Pa naj svetujejo samo tisti ki imajo pod sedežem V6 ali dalje,ker fantiči z raznimi sportivami 1.6-se mi zdi da si še ne predstavljate kaj je V6 motor in dalje-kar se porabe tiče,da ne bo nesporazuma!

moja izkušnja VR6,GTI III,calibra 2.0 16 v,2.0,pa razni terenci npr. frontera 2.4 i,... pred časom ko so to še bili "avtomobili",pa ne vem kako bi lahko katerega izmed teh pripeljal na 9L ali še manj?? z zmerno vožno,ne mislim tiščanja,če se tipči potem poraba ni važna

pa LP

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Če mar 09, 2006 10:59 pm

VLEKAR je napisal/-a:besed o porabi je škoda,ker usakemu vozniku avto drugače pije

se pa začudim nekaterim da jim različni avti pijejo zelo malo glede na kubikažo,
Pa naj svetujejo samo tisti ki imajo pod sedežem V6 ali dalje,ker fantiči z raznimi sportivami 1.6-se mi zdi da si še ne predstavljate kaj je V6 motor in dalje-kar se porabe tiče,da ne bo nesporazuma!

moja izkušnja VR6,GTI III,calibra 2.0 16 v,2.0,pa razni terenci npr. frontera 2.4 i,... pred časom ko so to še bili "avtomobili",pa ne vem kako bi lahko katerega izmed teh pripeljal na 9L ali še manj?? z zmerno vožno,ne mislim tiščanja,če se tipči potem poraba ni važna

pa LP

jst sm eden tistih strokovnjakov k ti lohka obrazloži :lol:
eni lažejo o porabi- seb in ostalim
vrjetno iz razloga da jih ne boli glava kolk dajo za bencin
k kolegu tud žre avto (bencinar) manj kot moj(dizel)- pa je zanimivo k smo šli na ''izlet'' je mogu vmes tankat :roll: - jst sm pa lahko naredu še pa još km
lp

VLEKAR
Novinec

Kraj: cviček land

Napisal/-a VLEKAR Če mar 09, 2006 11:02 pm

no točno to sem hotel ,
ne pa da nekateri #buzijo# in oprostite izrazu pametujejo o porabi svojih konjiče,na koncu meseca pa jih zaboli glava ko se potegne črta ali ko pride račun za magno

LP
kit bo zacelil use,kit bo polepšal avto le.....

Uporabniški avatar
SENATOR
Stalni uporabnik

Napisal/-a SENATOR Pe mar 10, 2006 8:29 am

VLEKAR je napisal/-a:besed o porabi je škoda,ker usakemu vozniku avto drugače pije

pa LP

Glej jaz ti lih zato pravim ker imamo 6 cilindrske avte pri hisi ze 25 let.
S tem mojim kolegom ki ima calibro V6 sva se sla stavit, pa sem mu pizzo placal ko je avto GO-LJ-GO to pa je bilo od pumpe do iste pumpe nazaj 224.7 km. Porabil pa je tocno 21,06 litrov goriva.
Je pa tudi res da si dosti gobcacev, ki lazejo. Pri nekaterih imam obcutek, kot da hodijo na bencinsko ''odtocit'' bencin :twisted:
Jaz se zavedam stroska zato pa tudi posteno povem, pri senatorju si zapisujem ko tocim, pa mi zadnjih 60.000 km poraba niha od 11,8 do 12,5 odvisno kolk je vmes mestne voznje, ce ga pa vozim ''po jajcih'' kot se temu rece pa tudi 10,5
Mamo tudi bmw 325 doma pa tudi ta povprecno pije od 11-11,5
Vprasanje tudi kolk je avto zgonjen ko se gleda na porabo.
Banalen primer. Imamo tudi corso 1.0 doma, ki povprecno pije okrog 6 litrov, pa me je zacel senzor zraka zajebavat, avto je pil cel liter vec.....
Pa se neki, 4 cilindrski motor od honde1.8 VTI bo pri voznji npr.150 km/h pil vec kot 6 cilindrski 2.5 od calibre, ker je 6 cilindrasa potrebno manj tiscat, pa imata oba prbl. enake konje.
Je pa tudi to, vsak ima svojo predstavo o tem kaj pomeni normalna voznja kaj pa sparovna.
Vsak ima svoj nacin voznje, primer: Jaz in moj brat, isti avto, ista relacija, podoben cas, meni je avto pil vec kot pol litra manj. Vprasanje, kolk konstantno vozis, ce vozis sunkovito, pa dost pospesujes pa pol po zlajfu, bo itak avto pil vec.
No pa sem se razpisal :)

LP
30 STYLING AWARDS

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Pe mar 10, 2006 9:07 am

Čestitam za nakup.

Če pa rabiš kake rezervne dele pa je v Medvodah en odpad caliber pa ti bojo mogoce znali kaj pomagat.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
viLLa
Nov uporabnik

Napisal/-a viLLa To maj 16, 2006 12:59 pm

Ojla :D
Prišel je čas ko rabim kakšne rezervne dele... Kje u Medvodah je odpad?
No da vam še pokažem kero lepoto sm kupla 8)
Priponke
calibra_2.jpg

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 To maj 16, 2006 1:46 pm

lepooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!! 8)
ne se ozirat na tiste, ki ti avto odsvetujejo, ker za vsak avto se slišijo slabe novice!
pazi na avto in srečno vožnjo!
od daleč zgleda lepa, daj še kako slikco gor iz druge perspektive....
Slika

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ To maj 16, 2006 2:27 pm

Odpad je v Medvodah, drzi ga en prijeten par starejsih let.

040/973-633

Tukaj je telefonska.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
viLLa
Nov uporabnik

Napisal/-a viLLa Sr maj 17, 2006 9:42 pm

Hojla!
K ste tolk fajn evo še dve slikce ;) Od mašince pa nimam slike :roll:
Se vidimo na cesti.
:D
Priponke
3_calibra.JPG
1_calibra.JPG

DrMac
Nov uporabnik

Kraj: Tolmin

Napisal/-a DrMac Sr maj 17, 2006 10:04 pm

kje je odpad caliber tudi mene zanima. :D

Ve kdo za kakšno slabše ohranjeno lahko tudi rahlo poškodovano, neregistrirano....za cim manj denarja :P ...takoj kupim

Bom v njo že tako al tako preveč vložil :oops:
---Avtodeli rabljeni in novi za vse znamke vozil !---
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov