Courage™ je napisal/-a:Pa ne pretiravam, povem pač kake so moje izkušnje.
Sazo je napisal/-a:Courage™ je napisal/-a:Vozim 1.4 HDI pa mam povprecno porabo 7.1 lit.
Pod 7 se nisem priso, pa se vozim normalno
Mislim da se na porabo 3.9 litra pride ce se na avtocesti od Maribora do Kopra peljes 90 km/h.
to je prva realna izjava...hvala bogu...pijačka pade...
ja 530d sm jst tud že dostkrat furu...pa sm meu porabo 12 pa sm čist lepo peljal...pa bmw ma nižjo porabo že s tem k majo vrstne motorje in ne V...majo dobro ekonomijo...sam če pa ti tišiš 3.0d vrjem da takoj skoč na 20...pa probi sej ni težko no...sej ti rečm da prestav pr 50 v drugo pa pr 100 v tretjo...pa jst večinoma skoz tko delam...večina folka ma pa pr 80 že v 4 al pa 5ti ane...
Sazo je napisal/-a:Courage™ je napisal/-a:Vozim 1.4 HDI pa mam povprecno porabo 7.1 lit.
Pod 7 se nisem priso, pa se vozim normalno
Mislim da se na porabo 3.9 litra pride ce se na avtocesti od Maribora do Kopra peljes 90 km/h.
to je prva realna izjava...hvala bogu...pijačka pade...
ja 530d sm jst tud že dostkrat furu...pa sm meu porabo 12 pa sm čist lepo peljal...pa bmw ma nižjo porabo že s tem k majo vrstne motorje in ne V...majo dobro ekonomijo...sam če pa ti tišiš 3.0d vrjem da takoj skoč na 20...pa probi sej ni težko no...sej ti rečm da prestav pr 50 v drugo pa pr 100 v tretjo...pa jst večinoma skoz tko delam...večina folka ma pa pr 80 že v 4 al pa 5ti ane...
Sazo je napisal/-a:kok vi folk prbijate da je jo......ke boš meu s 150konjiskim avtom porabo 7.5litra po tvojem pri hitri vožnji (razn če je zate hitra vožnja 61km/h tm k je omejitev 60km/h drugač ne gre)...a si neumn al pa vidš polovico od realnih številk...mi mamo doma tud 1.9TDI nemškega pa ma 130konjev in ma porabo 9.0...ampak fotr fura kt da je str 170let...k ga jst pelm mam povprečno porabo nič manj kot 16litrov...če dizla gonš ma še hujš porabo kt bencinar....fakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk....3litre spije krava mleka za zajtrkkk!!!
Wrecker je napisal/-a:Zanimajo me dizli in sicer Alfa 1.9JTD,Ford 1.8 tddi in tdci,Seat 1.9 tdi,Renault 1.5 dci,Opel 1.3 1.7 tdci in pa mitshubisi did!Prosim da vsi ki imate izkušnje s temi vozili napišete svoja mnenja.Katerega se bolj splača kupiti in kakšna je cena vzdrževanja?
Za avto bi odštel 2 milijona ali malo več!
Hvala za vse inf.
hladni je napisal/-a:to da je JTD najbolj modern je malo za lase privlečeno...konc koncev je common rail in zato nč posebnega. vw ma pumpe duse tehnologijo, edini! kiri je boljši...je težko ali nemogoče rečt. rečemo lahko samo to, da ima vw manjšo porabo in večji navor pr istih konjih. vw tdi brez pumpe duse, 110km im najnižjo porabo od vseh, sploh ni debate o tem. res pa je da ma manj navora (5-10) kot konkurenti z bolj modernimi motorji. navaden tdi je tudi najbolj vzdržljiv!
lp
Courage™ je napisal/-a:Ne prehitevam (z 70 KM se bolj tezko prehiteva), vozim se vecinoma po mestu, pa je poraba od prvega dne do danes po BCju 7.1 l/100 KM. Na relaciji MB-BOSNA-MB sem pri konstantni voznji 150km /H mel porabo (povprecno) 7.2
Bom pa res enkrat sou do kopra pa se bom peljal 120 km/h. Me zanima ce bo padla poraba kaj.
Pa ne pretiravam, povem pač kake so moje izkušnje.

AMG Kompressor je napisal/-a:@Sazo: verjetn si res gledal trenutno porabo na računalniku ki pa je nerealna na dalj časa kot samo trenutek!!!
ta poraba se namreč izračunava glede na položaj stopalke za plin!!!
pa tut vrstni al pa V motor nima veze pr porabi če sta enake prostornine in zmogljivosti ter tehnologije!!
vrstni motorji so edino bolj prožni in pa mirno tekoči, Vmotorji pa bolj odzivni in pa višje vrteči!! poleg tega V motorji omogočajo vgraditev v manjši avto kot pa vrstni ki ima dolžino dvanajstvaljnika
Walker_P je napisal/-a:zupi13 je napisal/-a:no, jst pa vidm na servisu, imajo nekateri clio motorji 1,5 (65 in 80 KM), povprečno porabo tut okol 4 litre, to je 4,1; 4,2,... manj kot 4 še nisem videl avta...
O ja, js pa na lastne oči vidu pr kolegovmu 1.5 dci 80KM povprečna poraba 3,7, s tem da je bil on prvi v okoloni.
domi je napisal/-a:Walker_P je napisal/-a:zupi13 je napisal/-a:no, jst pa vidm na servisu, imajo nekateri clio motorji 1,5 (65 in 80 KM), povprečno porabo tut okol 4 litre, to je 4,1; 4,2,... manj kot 4 še nisem videl avta...
O ja, js pa na lastne oči vidu pr kolegovmu 1.5 dci 80KM povprečna poraba 3,7, s tem da je bil on prvi v okoloni.
Takšna poraba je možan samo po bc, realna poraba je sigurno za 0,5-1l večja, meni ne uspe z enim tankom (45 l) narediti več kot 900 - 950 km vendar pri najbolj pazljivi vožnji in šparanju z gorivom, ponavadi pa naredim od 870-900 km; pri porabi 3,7 l pa bi moral tako narediti več kot 1200 km.
meni bc povprečno porabo vedno kaže 4,2-4.5 l realna poraba pa je 4,8 -5,3 l
Ko govorite o porabi jo dejansko izračunajte glede na porabljeno gorivo in prevožene kilometre, ker poraba po bc-ju je sigrno manjša kot dejanska.
lp domi
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov