Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Sokol
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Sokol Po apr 24, 2006 4:24 pm

pa po katerem ceniku vi gledate da vidite da je astra OPC 2.0 T 240KM cenejša od megana 2.0T RS

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Po apr 24, 2006 7:04 pm

Eclipse R. Napisal sem to kar mislim. Preberi si moje poste od prvega do zadnjega. Res je da sem večkrat napisal vzem Megana, in še enkrat bom :P Sploh prvi post si preberi. Pa preberi si še kaki , boš vidu da sem pisal objektivno in brez megana ;)

Pač zaupam Renault Sportu, zato mene osebno bolj vleče k meganu.

Še en moj citat ;)
Kaj jaz vem. Resno bi ti priporočal Megana, saj Renault Sport res zna poskrbeti za super lego na cesti in zelo mamljive performanse

Konec koncev z nobenim nebi zgrešil

Še vedno sem za Megana :D :P
Slika

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Po apr 24, 2006 8:32 pm

sej je bla sam opazka, da ti tut znaš to delat ;) :P

lp
Slika

Uporabniški avatar
Sokol
Novinec

Napisal/-a Sokol Po apr 24, 2006 8:53 pm

Se pravi ga z megananom sigurno nebom pihnil :D
A mogoče se kdo kaj ve ima ta megan RS kakse vecje hibe npr.turbina, injektorji ,razna tipala.senzorji.....
Zdaj pa mi se samo povejte če jaz kupim avto v švici kako to poteka?
HVALA

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter Po apr 24, 2006 9:07 pm

Hmmm..... moja sestrična si ga je kupila v Nemčiji, sam ga bo verjetno prodala, ker ni zadovoljna, pa čeprav ji je oblika všeč (meni osebno ni) in cena je dobra bla :?
Pa meni se Golf GTI še vedno zdi bolš glede overall paketa :)
Slika

Uporabniški avatar
Sokol
Novinec

Napisal/-a Sokol Po apr 24, 2006 9:13 pm

Zakaj ga bo pa prodala,če smem vprašat?
Kaj jo na avto moti?

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Po apr 24, 2006 9:14 pm

jaz bi na tale tvoj list mogoče še umestil leona cupro.

je pa po top gearu najboljši civic, potem cupra, potem gti.

renault je zelo dober glede podvozja, le moč baje ni najbolje izkoriščena.

jaz bi na tvojem mestu vzel opla, ker jih ni veliko kot sam praviš. bom probal najt test na netu.

Uporabniški avatar
MacAudio
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a MacAudio Po apr 24, 2006 9:17 pm

Nič drugega razen OPCjke ali STja! Noro huda avta. PREVEČ!
TSI+DSG = T.N.T.!! ;-))

Uporabniški avatar
DoubleG
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a DoubleG Po apr 24, 2006 9:33 pm

čist lepo so jih primerjal v top gearu.

opc - moč
rs - lega
gti - dovršenost

čist stvar posameznika za kaj bi se odločil. Vprašaj se v čem najbolj uživaš. lega na cesti, rad dirkaš skozi ovinke, se rad voziš hitro in tiščiš n avtocesti, dregaš na semaforjih, al pa nevem, kakšno prednost ima VW tudi pravgotovo :)

Med temi bi se najraje odločil za megana. pa ne zato, ker sem pripadnik znamke, ampak ker uživam v dirkanju skozi ovinke :) (izmed teh treh je dosegel najboljši čas na tistem krogu)

dare01
Novinec

Napisal/-a dare01 Po apr 24, 2006 9:38 pm

Sokol je napisal/-a:Se pravi ga z megananom sigurno nebom pihnil :D
A mogoče se kdo kaj ve ima ta megan RS kakse vecje hibe npr.turbina, injektorji ,razna tipala.senzorji.....
Zdaj pa mi se samo povejte če jaz kupim avto v švici kako to poteka?
HVALA

te švica matra, a :) ? sej maš prav. davki so od kantona do kantona kar različni.
jaz sem na začetku tud švico gledal.
sem že v eni drugi temi nalimal pa bom spet. revija sportauto-isto dirkališče-isti voznik. na nordschleife pa vemo da se v 25-ih kilometrih zgodijo skoraj vse situacije:od ravnin, naglih zaviranj, hitrih kombinacij, počasnih kombinacij,....
Slika
jaz nisem vozil vseh avtov, ki si jih naštel in dvomim da tudi kdo od tukaj sodelujočih forumašev. vsak avto ima svoje dobre in slabe strani. podatki v tabeli pa govorijo za sebe.ne bom ti "svetoval" kateri hot hatch si nabavi ker ne bom objektiven in sem že prej napisal da nisem imel priložnost voziti vseh med katerini izbiraš. zato sem nekako moral zaupati številnim revijam in primerjavam.
če pa hočeš probat mi pošlji PM. se dobiva v celju pa je.
lp, dare

Uporabniški avatar
Sokol
Novinec

Napisal/-a Sokol Po apr 24, 2006 10:27 pm

Dobro recimo da sem 98% da bom kupil megana.Resnično pa me bega še to podvozje bi nebi, ker glede nato da je doplačilo 200.000 in dobiš bolše zavore povečan glavni zavorni cilinder, volan z več povratnimi informacijami cel avto je v bistvo bolj sharp in vse to kar sem naštel so sami plusi.Za podvozje pa ne vem je se to avto za namorje peljat in po našil lokalnih cestah ali ne .........v glavnem moram probat kar pa je težko v nasi sloveniji.
Dare kolko vidim je megan na progi hudičevo hiter.

Uporabniški avatar
axa
Novinec

Kraj: Ilirska Bistrica

Napisal/-a axa Po apr 24, 2006 10:53 pm

Jaz sam se med temi avtomobili nebi odlocil za nobenega!ce bi ze imel
tolk denarja za potrosit za avto bi raj kej takega vzel(sej vem da ni hatch ma vseen :P :
http://www.autoscout24.de/home/index/detail.asp?ts=8575580&id=pgtpqt3frmm&source=as24_inseratsg_detail_ueberschrift
Pac 1 leto starega ampak avto se zmer prakticno nov.

Prednosti se pa vedo kje ticijo:4x4,DCCD(nastavljiv srednji diferencial),more
power,more power :D ,brezkopromisna kvaliteta izdelave,zvok boxer masine itd. itd.)

V glavnem pa kakor tebi pase in ti ze vnaprej zeilm srecno voznjo z avtom katerega
si bos kupil. :)

Uporabniški avatar
Sonny
Stalni uporabnik

Napisal/-a Sonny To apr 25, 2006 8:57 am

Astra opc je 2 sekundi hitrejša kot Megane na Nurburgringu 8) . Glede pričevanj ljudi, ki imajo ta avto, bi jaz nedvomno vzel Astro !

http://video.google.com/videoplay?docid ... =OPC+astra

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' To apr 25, 2006 1:25 pm

metallic je napisal/-a:Jest osebno bi vzel megana, ker mi je najhudejši med temi (dizajn, preformance). Mi je pa tut focus hud. :shock:

čeprav mi je astra najlepša od teh. :twisted:
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar To apr 25, 2006 1:59 pm

Sonny je napisal/-a:Astra opc je 2 sekundi hitrejša kot Megane na Nurburgringu 8) . Glede pričevanj ljudi, ki imajo ta avto, bi jaz nedvomno vzel Astro !

http://video.google.com/videoplay?docid ... =OPC+astra

ja pa prov rad bi vidu enga od korenjakov s tegale foruma, ki se bo tkole s svojim avtom peljal. Saj morda je kdo, samop jih na prste prešteješ. Prste ene roke, se bojim...

Vzemi tisto, kar ti je bolj vsec.

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter To apr 25, 2006 2:38 pm

Sokol je napisal/-a:Zakaj ga bo pa prodala,če smem vprašat?
Kaj jo na avto moti?

Baje je tak trd da ni nikam z njim za it, pa na servisu so ji fajn zaračunali, ker je blo nekaj v motorju. Edini razlog za nakup pa je bil ker sta hotla samo nekaj kar bi noro šlo :twisted: In to tut gre, čeprav mislim da je Astra hitrejša
Ampak daljša tura, in sta bla oba zmatrana do konca, bolj kot v scenicu 1. generacije brez klime
Sam avto gre pa res noro hudo v primerjavi z povprečnimi avtomobili, edino za vsakdan pa ni :? (za mlado družino mam to v mislih)
Slika

dare01
Novinec

Napisal/-a dare01 To apr 25, 2006 2:55 pm

Tomcatter je napisal/-a:
Kaj jo na avto moti?

Baje je tak trd da ni nikam z njim za it, pa na servisu so ji fajn zaračunali, ker je blo nekaj v motorju. Edini razlog za nakup pa je bil ker sta hotla samo nekaj kar bi noro šlo :twisted: In to tut gre, čeprav mislim da je Astra hitrejša
Ampak daljša tura, in sta bla oba zmatrana do konca, bolj kot v scenicu 1. generacije brez klime
Sam avto gre pa res noro hudo v primerjavi z povprečnimi avtomobili, edino za vsakdan pa ni :? (za mlado družino mam to v mislih)

da ne bo kdo mislil, da imam jaz megana f1 za prvi avto. ampak vse to je relativno. poleti pa vidiš nemce na morju na hrvaškem z porscheji, m3-ji, amg-ji,....vse to je kar trdo ampak se vseeno pripeljejo čez pol evrope....

dare01
Novinec

Napisal/-a dare01 To apr 25, 2006 2:56 pm

Tomcatter je napisal/-a:
Kaj jo na avto moti?

da ne bo kdo mislil, da imam jaz megana f1 za prvi avto. ampak vse to je relativno. poleti pa vidiš nemce na morju na hrvaškem z porscheji, m3-ji, amg-ji,....vse to je kar trdo ampak se vseeno pripeljejo čez pol evrope....

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter To apr 25, 2006 3:08 pm

Samo ona sta hotla udoben družinski avto za 4 ki bi šel hitro. Ampak jim to zdej ni všeč kr je nizek pa trd, nista pa glih neka voznika kot jih je dosti tukaj :!:

Pa za mlado družino z osnovnošolcem pa dojenčkom ni glih tak komot it na morje ;)

Odvisno kaj bolj hočeš pač: udobje pa praktičnost : hitrost
Slika

Uporabniški avatar
Sokol
Novinec

Napisal/-a Sokol To apr 25, 2006 3:09 pm

Kja zdaj megan z cup podvozjem ni za vsak dan al je....ker jaz nimam se drugega avta na razpolago.Joj :evil: se pran jezen ko ne morem tega sam probat pa se odločit!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov