Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Če apr 27, 2006 2:10 pm

Vuso je napisal/-a:Na pooblaščenem servisu si dal za servis manj kot 120k?Bi ti bil zelo hvaležen,če mi poveš kje si delal ta servis ali pa če magari pošlješ na pm skeniran račun, ker tegale pa ne verjamem.sori.brez zamere ;)

Poglej PM.

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Pe apr 28, 2006 6:58 pm

Poraba vseh 4ih twinsparkov je približno ista.meni 1.4 pije od 7,5l zelo nežne relacijske(manj je mission impossible) do 10l mestne vožnje.Za čez 10l ga je je treba že kar prtisnit.Mislim da boš mel v povprečju okrog 9.vsaj toliko imam jaz in večina je mestne vožnje.
Twinsparki v načelu niso tako požrešni kot so bili boxer motorji in je z oljem večinoma mir.Problemi so ponavadi s stvarmi na katerih piše bosch.Variator faze je še posebaj pri 1.4 in 1.6 motorjih obvezno problem.Pri vžigu se za par sekund pojavi dizelski zvok in če ta ne traja dalj časa ti variator ne povzroča nobenih problemov.pogost problem sta tudi lambda sonda in LMM, ampak jaz jih pri 100k km še nisem menjal.Znajo crkovat kakšne lučke in obvezno ne pozabi pritisnit vseh stikal, ki so v avtomobilu.hmm kej drugega se zdajle ne spomnim.Je pa top avto s super voznimi občutki.1.6 je sigurno boljša izbira kot 1.4, ki je skoraj malo prešvoh za tako kilažo.za kej več pa PM ali pa alfa forum ;)
lp

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK So apr 29, 2006 8:40 am

Vuso je napisal/-a:Poraba vseh 4ih twinsparkov je približno ista.meni 1.4 pije od 7,5l zelo nežne relacijske(manj je mission impossible) do 10l mestne vožnje.Za čez 10l ga je je treba že kar prtisnit.Mislim da boš mel v povprečju okrog 9.vsaj toliko imam jaz in večina je mestne vožnje.
Twinsparki v načelu niso tako požrešni kot so bili boxer motorji in je z oljem večinoma mir.Problemi so ponavadi s stvarmi na katerih piše bosch.Variator faze je še posebaj pri 1.4 in 1.6 motorjih obvezno problem.Pri vžigu se za par sekund pojavi dizelski zvok in če ta ne traja dalj časa ti variator ne povzroča nobenih problemov.pogost problem sta tudi lambda sonda in LMM, ampak jaz jih pri 100k km še nisem menjal.Znajo crkovat kakšne lučke in obvezno ne pozabi pritisnit vseh stikal, ki so v avtomobilu.hmm kej drugega se zdajle ne spomnim.Je pa top avto s super voznimi občutki.1.6 je sigurno boljša izbira kot 1.4, ki je skoraj malo prešvoh za tako kilažo.za kej več pa PM ali pa alfa forum ;)
lp

Hvala za izčrpne podatke... Bom pazljiv, grem drug tedn menda pogledat alfo...

Lp

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha So apr 29, 2006 12:02 pm

ManIAK je napisal/-a:
Vuso je napisal/-a:Poraba vseh 4ih twinsparkov je približno ista.meni 1.4 pije od 7,5l zelo nežne relacijske(manj je mission impossible) do 10l mestne vožnje.Za čez 10l ga je je treba že kar prtisnit.Mislim da boš mel v povprečju okrog 9.vsaj toliko imam jaz in večina je mestne vožnje.
lp

Hvala za izčrpne podatke... Bom pazljiv, grem drug tedn menda pogledat alfo...

Lp

V primeru, da so zate višji stroški registracije (cestnina + zavarovanje) sprejemljivi bi osebno pri AR 145 izbral oz iskal 2,0 QV različico.
Za tvoj denarn limit bi se dalo dobit letnik 2000, z malce potrpljenja+sreče tudi 2001. Pri cenah pa ne glej tisto v ponudbi ampak se pozanimaj o "realni" ceni (tisti pri kateri avto zamenja lastnika)
V kombinaciji letnika + tega kar ti ponuja težko dobiš boljši "komplet" zmogljivosti (motor, menjalnik, volan, zavore, lega na cesti + vodljivost, zvok ...), za povrh je tudi glede "look" področja nekaj posebnega.

LP

Uporabniški avatar
De_Tomaso
Uporabnik

Napisal/-a De_Tomaso Ne apr 30, 2006 12:25 am

Vsekakor za svoj denar človek dobi težko boljši avto kot je 145 QV. Seveda glede na to, koliko so te alfe cenejše z manjšimi motorji, velja skoraj enako tudi za ostale.
Vprašanje podnebnih sprememb zaradi naše potrošnje ni vprašanje stroškov, ampak vprašanje naše morale.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov