Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi To maj 23, 2006 10:37 am

Kaj pa kaj takega? Ima tudi klimo

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=725662#

tale primera je nima, zal
http://www.bolha.com/oglas1694858

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon To maj 23, 2006 10:56 am

Nixxon je napisal/-a:PS: Če boš gledal Primero bi jaz osebno gledal 1.8 motor, predvsem zaradi tega, ker ima več moči in navora, porabaa, domnevam, da ne bo niti za pol litra višja, če jo znaš vozit.

Vse lepo in prav... :roll: Ampak Primere niso imele 1.8 motorja mislim, da do leta 2000. Za tak denar pa ne dobiš l. 2000 ;)
Hja drzgače bi ti pa v tem primeru priporočal tole Almero, ki jo je pokazala Jorgeus. Pojdi jo pogledat. ;)
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon To maj 23, 2006 12:33 pm

Aja? Nenavadno. Saj pravim, o starejših ne vem veliko.
Slika

David_
Nov uporabnik

Napisal/-a David_ To maj 23, 2006 3:25 pm

Vse lepo in prav vendar je ta Almera predraga!Kje bi se še dalo pogledat te Almere, ker jih je na avto.net-u zelo malo pod 600k :? !
Kaj pa kakšni Golf-i 3, sen gledo tudi niso tak slabi, pa dele se da poceni dobit, pa veliko jih je na razpolago(poraba,plej,..)?
Zmagovalec lahko postaneš samo, če si pripravljen stopiti čez rob.

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha To maj 23, 2006 8:28 pm

killah bee je napisal/-a:Tko, podeljena sta bila dva opozorila. Če se bo to nadaljevalo bodo potrebni drugačni ukrepi ;)

P.S.: Če nimate kaj pametnega napisat, ne pišite. Če vas kdo sprovocira, enostavno spreglejte tak post in obvestite moderatorja. Naloga le njega je utišat take osebke, ki provocirajo, žalijo in podobno. Ne spuščajte se na enak nivo kot vaš predhodnik in enostavno ignorirajte uporabnika. :!:

Včasih se počutim, kot da so vozniki na tem forumu nedozoreli svojim letom in ne znajo brzdat svojih hormonov :roll:

Glej ga, glej gospoda moderatorja al karkoli si že tu. Trudite se dvignit nivo foruma, ga narediti strokovno podkovanega …. , s to reakcijo name pa ste z mojega vidika dokazali, da je to navaden čvek o avtomobilizmu !
Kaj je provokacija - neki podatki, ki so neresnični ali to, da nekdo pove in dokaže, da so neresnični ?
Če bi bil ti kot in ostali, ki urejate te strani in skrbite za zgoraj naštete cilje potem, bi popravili oz opozorili avtorja oz avtorje, ki piše z mojega vidika kratko malo neumnosti oz neresnice, o dejstvih, ki sodijo med osnovne pojme avtomobilizma.
S tem, ko kazujete mene, ki hočem zgolj obrazložit neresnice, jo podprem z dejstvi in dokazi, in soglašate z njimi, strokovno povedano podpirate čvek o avtomobilzmu, ne pa neke strokovne debate. In če podpirate čvek potem lahko upravičeno dvomim o vaši strokovnosti.

LP

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha To maj 23, 2006 8:30 pm

Symon je napisal/-a:Če ta tema ni zrela za zaklep pol tut nobena ni.... :roll:
Miha umiri se, globoko zadihaj, POGLEJ NASLOV TEME in napiši kaj v kontekstu z njo! :roll: :evil:
Zakaj morate vsako temo zasrat?!?! Namesto, da bi človeku pomagali, mu samo smetite temo. Upam, da bodo moderatorji večino objav v tej temi izbrisali, da se bo tema lahko nadaljevala v bolj umirjenem tonu, brez raznih "Mojstrov", "neukežev" in "ljudem-ki-so-s-svojim-avtom-naredili-60.000km-pa-jim-ne-verjamete".... :evil:

In kaj se pa ti zdej oglašaš ??? A ti človek znaš brat oz ali sploh prebereš kaj je napisano preden se oglasiš ???
Če bi znal prebrat, oz bi sploh prebral bi videl, da sm jst DAVID-u prvi zapisal odgovor in sm mu v tem odgovoru pomagal s svojim mnenjem prvi ! Če najdeš kaj narobe v njem mi dokaži kaj je narobe, sicer utihni in ne piši neumnosti in neresnic o meni, in predvsem in zgolj ti ohladi !!!
In če ti verjameš vsem pretiravanjem z brzino, vrtljajev in ostalega, na kar sm reagiral - dokaži mi, da s ni res kar sm zapisal – sicer zame o teh zadevah očitno nimaš pojma !

LP

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha To maj 23, 2006 8:51 pm

David_ je napisal/-a:Vse lepo in prav vendar je ta Almera predraga!Kje bi se še dalo pogledat te Almere, ker jih je na avto.net-u zelo malo pod 600k :? !
Kaj pa kakšni Golf-i 3, sen gledo tudi niso tak slabi, pa dele se da poceni dobit, pa veliko jih je na razpolago(poraba,plej,..)?

Za rabljene avtomobile raje poglej kje v svoji okolici (prijatelji, sorodniki ... ) - od ljudi, ki jih poznaš. Iz mojih izkušenj je veliko avtomobilov, ki jih dobiš praktično zastonj, pa z njimi ni pričakovat velikih stroškov.
Pred kratkim npr. je sosed prodal NISSAN SUNNY-a, sicer starega 16 let, pa nekje 170.000 km - ampak avto je bil na kratko kot nov (prva barva, nič rjavine, nekaramboliran .... ). Cena 100 tisočakov ;)
Kolikor sm jst poznal lastnika in njegov odnos do avtomobila bi si upal trdit, da bo z rednim vzdrževanjem zlahka naredil še vsaj 100 "tisočakov".
Torej malo poglej "okrog sebe" ;)

LP

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon To maj 23, 2006 9:22 pm

Mojster...----> PM
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

ginek
Nov uporabnik

Napisal/-a ginek To maj 23, 2006 10:40 pm

zupi13 je napisal/-a:david: poglej, če si študent, si mislim ,da te denar ravno ne tišči, zato ti jst predlagam, da kupiš nekaj z malim oz. manjšim motorjem (poraba, registracija, rezervni deli) - micra & co. ker res je fajn imet velik avto, sam je pa dober met tut kajga jurja v žepu za kak pir, ne pa da vse zdevaš za avto in becin (tako kot veliko ljudi v naši okolici). men foter zmeri prav da naj živim po svojih zmožnostih. pa še kok ma prav! ne se zakreditirat pa dnarja izposojevat samo zato, da boš mel velik avto. boš videl, da ti čez par mesecev ne bo žal!

Se strinjam s tem. Študent in Primera? Odgovor je ne, razen če imaš otroke za vozit naokoli (mladoletne prijateljice izvzete).

Jaz imam drugače že 5-leto v lasti Primero 1.6 SLX letnik 97 (z njo naredil okoli 60.000km), poraba je okoli 9-10 litrov pri mestni/primestni vožnji. Brez priganjanja se razume, ker navkljub 100KM avto ne gre kaj prida. Občutek za volanom je še kar, nos je lahek in ne sili preveč iz ovinka, podvozje ni premehko. Kvari se ne, rjavi ne.

Inanna
Nov uporabnik

Napisal/-a Inanna Pe maj 26, 2006 3:48 pm

moj oče ima tudi almero 1.6, sicer 2001 letnik in je zelo zelo zadovoljen. do sedaj ni imel niti enega manjsega problema.
porabi pa nekako 6-8l / 100km. ob normalni uporabi,jasno....
tako da...super. poznam pa se nekaj drugih, ki imajo nissane in so vsi zadovoljni.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Pe maj 26, 2006 5:52 pm

Mojster Miha, Mazda 323 1.3 54 kW gre po števcu čez 200, po ravnini. ;)

Drugače smo imeli Sunnyja - novejši model z 1.4 motorjem in je bil prav lepo prožen, nad 140 mogoče malo preglasen, več kot 180 se pa tut nismo peljali z njim, glede na obrate bi šel več.

Na tvojem mestu bi raje kupil Primero 2.0, ker ob normalni vožnji ti ne bo poila nič več kot pa 1.6. pa še spodobno se boš peljal in je ne boš prosil pri pospešavanjih, prehitavanjih, klancih, ...Registracija pa spet ni toliko dražja od 1.6 motorja.

Očasno vozim predzadnji model Micre 1.0 (ki se bo prodajala) in je dost poskočen avto, samo ga je treba pa vseno pritisniti do podna če hočes da se res premakne in zato je tut poraba pri vožnjo po AC do 140 m/h okol 7.4.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
frenk19
Novinec

Napisal/-a frenk19 So maj 27, 2006 12:47 am

Jaz sm lastnik nissan almere 1.4, 3 leta. In sm zlo zlo zadovoljen. Avto gre pa zlahkoto prek 190 :lol: :lol: :lol:

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Po maj 29, 2006 3:04 pm

Pred časom je bila v oglasih tudi ena stara mikrica s klimo. Pri nas so v glavnem tiste z manjšim motorjem 1.0, ker je bil takrat davek na ta vozila nižji in 1,3 sploh niso uvažali oziroma samo po naročilu.
Kar se nissanov tiče, jaz imam sunnyja, letnik 93, 1,6, 66 kW (koliko je to konjev, ti pa ne znam iz glave izračunati), poraba je pa znosnih 7,5 litra. Osem izjemoma. Več pije po avtocesti, relacijske vožnje pa minimalno. Edino neugodno pri njem je registracija, ker zaradi kW pade v višji razred. No, ker razen rednih servisov in pač tistega, kar je treba zamenjati že zaradi let, ni večjih stroškov, vzamem v zakup in mu kličem še na mnoga leta. Pa še fino ga je vozit, je zelo mehak (nima serva, pa sploh ne opaziš) in pregleden.
Almera se mi zdi super glede velikosti. Počekiraj tudi na spletnih straneh servisa Krulc iz Moravč, sicer najbrž nima vseh avtov tudi na internetu, ampak če najdeš kaj, kar je bilo vedno servisirano pri njem, skoraj ne moreš falit (ima pa mogoče malček višje cene).

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Po maj 29, 2006 6:04 pm

nissan ALMERA, en tak nevpadljiv avtomobil z znosno ceno, na katerega se sploh ne pomisli, potem pa.

tudi sam razmišljam, da bi almera znala priti v ožji izbor za ženino zamenjavo (ne za zamenjavo žene, ampak njenega sedanjega vozila :) )
še posebej, ko sem ga našel [url=http://www.reliabilityindex.co.uk/tophundred.html?apc=3128339010848601]tukaj
[/url]
sedmo mesto po zanesljivosti rabljenih vozil v spisku stotih, v prvi desetniji v družbi takšnih težkokategornikov kot so honda accord, subaru forester ali rav4 ni od muh.
pa še: kar dva nissana med 10.

kupi almero!
lp pilgrim
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov