Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

amun
Nov uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a amun To jul 04, 2006 10:11 pm

O registraciji še ni bilo veliko govora...

Koliko bi me to stalo za A3 -> 1.6, 1.8 ali 1.8T
Lp, Simon

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass To jul 04, 2006 10:33 pm

Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

amun
Nov uporabnik

Napisal/-a amun Pe jul 07, 2006 6:15 am

Sem malo preračunaval, glede registracije.
Glede na to, da bo to moj prvi avto, je tista zavarovalna premija 0%, ker štartam od začetka.

Kakšna pa so kaj pravila za te premije? Kako pridem do 50% popusta?
A se mi popust vsako leto poveča za 5%?
Hm...če je tako, potem bom šele čez 10 let upravičen do 50% pousta....
Verjetno to ni tako, ali pač...?
Lp, Simon

TilenR
Novinec

Napisal/-a TilenR Pe jul 07, 2006 8:21 am

Jp 5% na leto. Smo vsi v istem zosu.

tešo
Novinec

Kraj: Krško

Napisal/-a tešo Pe jul 07, 2006 9:25 pm

če pa povzorćiš nesrečo greš pa -15%

se pa da pridt tudi prej na 50%, sam na nelegaln način :D
Slika
Slika
Lep Pozdrav By tešo

TilenR
Novinec

Napisal/-a TilenR So jul 08, 2006 9:44 am

Da se vse, sam pol se pa enkrat zavarovalnica spomne pa mal pregleda stvari, pa plačaš vse za nazaj + obresti. Poznam par primerov.

amun
Nov uporabnik

Napisal/-a amun Po sep 11, 2006 7:41 am

Ne bi rad smetil foruma z novimi temami, pač pa posodobil tole, že staro.

Gre namreč za to, da še vedno nisem kupil audi-ja A3, preprosto ker se mi ni nikamor mudilo. Sedaj pa bo potrebno v tem mesecu nekaj kupit. Spremenil sem CENO nakupa. Za avto bi sedaj odštel okrog 2MIO sit (2.1MIO MAX).

Še vedno navijam za Audija A3 letnik 2000, model 2001.
Slišal sem že, da je to (pre)veliko denarja za relativno star avto(6 let), vendar, ker mi je ta avto tako všeč, zagovarjam svojo teorijo z dejstvom, da se audi, četudi 2 leti starejši ne more primerjat z recimo renault laguna, letnik 2002. Vsaj kar se kvalitete vozila tiče. Oprema je v laguni verjetno obširnejša, ampak meni je pomembno samo to da ima avto klimo, ABS in servo. Vse ostalo so malenkosti, ki pri meni nimajo tako pomembnih uteži.

Spet vas prosim za mnenje.
AUDI A3 letnik 2000 model 2001 ali:
- laguna letnik 2002
- opel astra letnik 2002/3
- mogoče čisto kaj drugega

Sam še vedno navijam za A3, ker mi je všeč, vendar moje subjektivno mnenje verjetno ni najbolj primerno, zato me zanima, kaj si mislite vi.

hvala in lp,

Simon
Lp, Simon

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Po sep 11, 2006 11:48 am

Če ti je tako všeč audi potem ga kupi.Jaz bi raje vzel kakšen novejši avto, ampak kupuješ ti in nihče drug.Če boš res vzel 1.8T pazi na ohranjenost turbine, ker znajo biti cene popravila 25% vrednosti avtomobila.Roke znajo verjetno malo hecat.Meni osebno so audiji obupno dolgočasni avtomobili.Stroški popravil so verjetno precej višji kot pri kaki bolj "ljudski" znamki.Če ti je najbolj važna klima,servo in ABS ne vidim prav nobenega razloga zakaj ravno audi, ker to opremo ima ogromno cenejših avtomobilov.Objektivno gledano bi jaz iskal najcenejši in najboljši avto za ta denar.In to audi sigurno ni.Če bi pa rad audija in si ga sposoben vzdrževat si ga pa pač kupi.You live only once :P

RenaultFan
Nov uporabnik

Napisal/-a RenaultFan Po sep 11, 2006 1:12 pm

osebno bi izbral laguno,je novejši,in renoji so meni osebno kvalitetni,ker smo do zdaj imeli laguno
letnik 94 in zdaj imamo laguno letnik 2002 1.8 16v oprema prilivege bila je 2.5 mio
kupljena v tpvju zelo dober avto!

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 Po sep 11, 2006 2:23 pm

jaz bi od teh tudi Laguno. je kar zelo udoben avto. sploh pa ima opreme tolko ko noben audi A3, da o prostornosti ne govorimo.

zdaj samo čakajmo napad mojstre miha. :lol:

Uporabniški avatar
maniac
Novinec

Napisal/-a maniac Po sep 11, 2006 3:57 pm

če ne rabiš večjega avtomobila in ti je A3 tako všeč, ga pa nabavi, ane

jst osebno bi pogledal proti bmw-ju serije 3 e46, 5 e39, alfi 147, 156, audi a4, passat, octaviji, integri, acordu,...ampak jst sm bolj nagnjen k večjim avtom

lp

amun
Nov uporabnik

Napisal/-a amun Po sep 11, 2006 7:57 pm

Velikega avtomobila ne rabim. Od opreme bi rad da ima vsaj klimo, abs in servo, ostalo me ne zanima tako. Predvsem bi rad kvaliteten avto. Audija bi vzel 1.6, 75kW. Mislim da je zame dovolj. Pa tudi pri registraciji bi prišparal.
Ključno vprašanje je verjetno to, kateri avto za to ceno, mi bo povzročal najmanj težav.

Mislim, da so audiji kar dobro narejeni. Glede lagune pa mislim tako...avto je lep, mogoče malenkost prevelik, vendar me je najbolj strah statistike renaulta. Veliko ljudi je nezadovoljnih in imajo težave že z NOVIMI renaulti. Seveda so tudi tisti, ki imajo srečo in naletijo na dober avto.

Skoraj raje bi vzel starejšega audija, kot pa tvegal z renaultom.
Ne vem, zdaj sem res zbegan.

Lp,

Simon
Lp, Simon

Uporabniški avatar
maniac
Novinec

Napisal/-a maniac Po sep 11, 2006 8:13 pm

da is ne boš delal iluzij: tvegaš tudi z audijem ;)

lp

ps: še najmanj pa z japonci, korejci ter seveda bmw-jem

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Po sep 11, 2006 8:48 pm

Točno tako. Japonec, (korejce bi jaz preskočil), BMW.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 To sep 12, 2006 10:56 am

bass je napisal/-a:Točno tako. Japonec, (korejce bi jaz preskočil), BMW.

zakaj pa bi preskočil korejce, če človek rabi zanesljiv avto? a BMW je bolj zanesljiv :roll:

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha To sep 12, 2006 3:35 pm

amun je napisal/-a:Velikega avtomobila ne rabim. Od opreme bi rad da ima vsaj klimo, abs in servo, ostalo me ne zanima tako. Predvsem bi rad kvaliteten avto. Audija bi vzel 1.6, 75kW. Mislim da je zame dovolj. Pa tudi pri registraciji bi prišparal.
Ključno vprašanje je verjetno to, kateri avto za to ceno, mi bo povzročal najmanj težav.

Mislim, da so audiji kar dobro narejeni. Glede lagune pa mislim tako...avto je lep, mogoče malenkost prevelik, vendar me je najbolj strah statistike renaulta. Veliko ljudi je nezadovoljnih in imajo težave že z NOVIMI renaulti. Seveda so tudi tisti, ki imajo srečo in naletijo na dober avto.

Skoraj raje bi vzel starejšega audija, kot pa tvegal z renaultom.
Ne vem, zdaj sem res zbegan.

Lp,

Simon

AUDI A3 je odlična izbira. Z 1,6 l agregatom ne zgrešiš- je sicer vstopni model, ampak za nezahtevnega voznika bo čisto dovolj. Glede na to, da imaš na začetku pod opcijo tudi dizelsko različico bi osebno raje izbral agregat TDI 90 - je bolj dinamičen kot 1,6 bencin, obenem bo rabil manj - lahko računaš z okrog 5 l/100 km povprečja oz na daljših relacijah prek 1000 km brez postanka na črpalki

LP

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha To sep 12, 2006 3:41 pm

robertos_664 je napisal/-a:jaz bi od teh tudi Laguno. je kar zelo udoben avto. sploh pa ima opreme tolko ko noben audi A3, da o prostornosti ne govorimo.

zdaj samo čakajmo napad mojstre miha. :lol:

Prepričevat prepričane je misija nemogoče ;)

LP

mikko
Novinec

Napisal/-a mikko To sep 12, 2006 3:41 pm

alfa 147 pa eno hudo opremo notri pa je zmaga ;)

8AK
Novinec

Kraj: Ljubljana - Črnuče

Napisal/-a 8AK To sep 12, 2006 3:51 pm

mikko je napisal/-a:alfa 147 pa eno hudo opremo notri pa je zmaga ;)

kaj si ti nor?! kaj neveš da se alfe samo kvarijo ? :P
Drgač pa ja, kot si napisal :D
Slika

Slika

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass To sep 12, 2006 5:48 pm

robertos_664 je napisal/-a:
bass je napisal/-a:Točno tako. Japonec, (korejce bi jaz preskočil), BMW.

zakaj pa bi preskočil korejce, če človek rabi zanesljiv avto? a BMW je bolj zanesljiv :roll:

Oprosti, če si vzel moj komentar osebno, ga nebi smel, saj ni bil tako mišljen.
Korejci znajo naresti kar zanesljiv avto, a usedi se v novega accenta pa v deset let starega BMW 3, pa ti bo jasno zakaj bi jaz preskočil korejce...če ti pa ne bo jasno, potem ti pa ni pomoči.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov