Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Re: Nakup avta za cca 6,7mio

Napisal/-a Mojster Miha Pe jul 07, 2006 6:24 pm

JaNi|86 je napisal/-a:Mama bo dobila nov služben avto (ki bo služil predvsem v družinske namene) in lahko izbere passata variant 2.0 tdi Comfortline (cena cirka 6,7 mio oz.malo več z drugo barvo itd.) ali avto, ki je v podobnem rangu (lahku tudi limuzinc,...)-obvezno mora biti nov in diesel
Mudi se ne, avto se bo kupil enkrat začetku drugega leta samo bi rad začel prej gledat pa to, da se avto potem še pravočasno naroči,...
Pa še to, zdaj bomo meli že eno 7 leto passata (zadnji 2 generaciji) in smo se ga rahlo malo že naveličali zato prosim še za kakšne druge predloge, sam sem že nekaj gledal kot so recimo:
Alfa romeo 159 1.9 JTDm (150 KM) Sportwagon
Audi A3 2.0 TDI Sportback Ambiente 5v(ta je sicer malo majhen za našo familijo ampak za pogledat je:)
Mazda 6/SP CD 143/TE

gledal pa sem potem še tudi kako tako varianto:
Mazda 5 CD 110 TX
oz. kaj podobnega

ps. avto bi se naj nekje po 3-4 letih odkupil in bi ga meli samo za privatne namene, tako da ne smjo bit predragi servisi pa vzdržljiv more bit, saj bo takrat mel okoli 120-150k prevoženih kilometrov.

Hvala za odgovore

Najboljši odgovor da testna vožnja

PASSAT je v tem razredu najbolj recimo temu uravnovešen glede lastnosti - ni športnik kot recimo ALFA, je pa udobnejši in ima še vedno za povprečnega kupca več kot dobro lego na cesti. Skratka - "zlata sredina"
V primeru, da iščeš športnika potem brez veliko pomislekov BMW serije 3, ALFA 159 ali HONDA ACCORD - odvisno kaj ti je bolj všeč. Osebno najraje BMW-ja - zadnji pogon
Dobro kombinacijo udobja in športnosti nudi AUDI A4. Itd. - v tem razredu je ponudba oz možnosti veliko - naj o tem odloči tvoja testna vožnja. Osebno bi izbral BMW 320 d.

Sicer pa bi v primeru, da ni pogoj nov avto izbral BMW 525 d - na kratko "zakon". Dobiš leto, mogoče dve stare z dobro garancijo in malo km - glede lastnosti pa je razred zase.

LP

LP

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Re: Nakup avta za cca 6,7mio

Napisal/-a Mojster Miha Pe jul 07, 2006 6:24 pm

JaNi|86 je napisal/-a:Mama bo dobila nov služben avto (ki bo služil predvsem v družinske namene) in lahko izbere passata variant 2.0 tdi Comfortline (cena cirka 6,7 mio oz.malo več z drugo barvo itd.) ali avto, ki je v podobnem rangu (lahku tudi limuzinc,...)-obvezno mora biti nov in diesel
Mudi se ne, avto se bo kupil enkrat začetku drugega leta samo bi rad začel prej gledat pa to, da se avto potem še pravočasno naroči,...
Pa še to, zdaj bomo meli že eno 7 leto passata (zadnji 2 generaciji) in smo se ga rahlo malo že naveličali zato prosim še za kakšne druge predloge, sam sem že nekaj gledal kot so recimo:
Alfa romeo 159 1.9 JTDm (150 KM) Sportwagon
Audi A3 2.0 TDI Sportback Ambiente 5v(ta je sicer malo majhen za našo familijo ampak za pogledat je:)
Mazda 6/SP CD 143/TE

gledal pa sem potem še tudi kako tako varianto:
Mazda 5 CD 110 TX
oz. kaj podobnega

ps. avto bi se naj nekje po 3-4 letih odkupil in bi ga meli samo za privatne namene, tako da ne smjo bit predragi servisi pa vzdržljiv more bit, saj bo takrat mel okoli 120-150k prevoženih kilometrov.

Hvala za odgovore

Najboljši odgovor da testna vožnja

PASSAT je v tem razredu najbolj recimo temu uravnovešen glede lastnosti - ni športnik kot recimo ALFA, je pa udobnejši in ima še vedno za povprečnega kupca več kot dobro lego na cesti. Skratka - "zlata sredina"
V primeru, da iščeš športnika potem brez veliko pomislekov BMW serije 3, ALFA 159 ali HONDA ACCORD - odvisno kaj ti je bolj všeč. Osebno najraje BMW-ja - zadnji pogon
Dobro kombinacijo udobja in športnosti nudi AUDI A4. Itd. - v tem razredu je ponudba oz možnosti veliko - naj o tem odloči tvoja testna vožnja. Osebno bi izbral BMW 320 d.

Sicer pa bi v primeru, da ni pogoj nov avto izbral BMW 525 d - na kratko "zakon". Dobiš leto, mogoče dve stare z dobro garancijo in malo km - glede lastnosti pa je razred zase.

LP

Uporabniški avatar
the_man
Novinec

Kraj: all around

Napisal/-a the_man So jul 08, 2006 10:06 am

Chapyy-H je napisal/-a:Oče bo dobil nov služben avto cirka 12-20 miljonov, ne mudi se ker ga dobi šele nasledn let tko da mi prosm 7 mesecov pošiljate predloge, aja pa more bit diesel obvezno NOV pa pocen za uzdrževanje pa lepe barve ker se bo potem odkupil za privatne namene aja pa zdej smo že 3 generacije vozil pasata pa so se ga naše fine riti mal naveličale zato prosm kakšne druge predloge, pa če se komu da, če mi še rit obriše:) lol, kwa je z vami ljudje božji kaj pa avto.net pa te fore mal poklikat po netu za avtomobili...... Sori JaNi|86 ampak res ne razumem kaj si s tem postom hotu pokazat da si poun denarja k tvoja mat dela u hudi službi, da si len k pes da kle folk nateguješ da ti avte iščejo k se teb ne da, pa da u končni fazi avto kupujete šele čez več kot pol leta???? what a f**k? peshuka slovenci smo čedalje bolj čuden narod, se kdo podpiše pod to? Ne vem no al sm pa jst mal čudn, tud možno:)

js se podpisem pod to, ampak le pod zadnji del, si dokazal da smo slovenci res cuden narod, polni zavisti do drugih. no vsaj vecina je takih. pa kaj če je prasal za mnenje kak avto bi naj mama vzela, moj fotr je tud dobo novga v sluzbi, pa ka zaj, je pač na visjem polozaju. pa ni zato nč več vreden od delavcov v tist firmi, niti manj ne. naj bi bili vsi enakopravni, ti se pa spravis na njega ker je za mnenje prasal. mal pri sebi počisti pa bo kr bolse

lp
za prepoznavnost športnosti avtomobilske firme tekmujejo v formuli 1, rally-u, nascar,...vw pa svojim izdelkom preprosto nadane oznako GTI

Uporabniški avatar
axa
Novinec

Kraj: Ilirska Bistrica

Napisal/-a axa So jul 08, 2006 12:49 pm

Kakor je bilo povedano....v vsakega od kandidatov se usedite in probajte ter
se pol odlocite.Ker vsi ti nasteti avtomobili so primerljivi po kakovosti in
zmogljivostih tako,da tle lahk odloca samo osebna preferenca,ker tukaj
bo pac vsak navijal za "svojo" znamko.

Uporabniški avatar
[SlasH]
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a [SlasH] So jul 08, 2006 12:56 pm

Ta forum je namenjen avtomobilizmu in vsem kar je povezano s tem. Človek pač išče avto v nekoliko višjem cenovnem reazredu, a vseeno nima nekega znanja oz. izkušenj. Pričakoval je, da bo(m)do člani tega foruma priskočil na pomoč s kakšnimi koristnimi informacijami. Ne pa, da se človeka takoj napade, da se faulira in se hvali koliko $$ imajo.

Pač je tako, da vsi ne kupujejo avtomobilov v rangu do treh milijonov.
Let there be rock!

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man So jul 08, 2006 1:30 pm

In prav je tako, sicer ne bi ostali čez par let imeli nič pametnega na izbiro med rabljenimi ;)

helvis
Novinec

Napisal/-a helvis So jul 08, 2006 1:35 pm

priporočam ti mazdo k to so avto brez okvare

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 So jul 08, 2006 11:02 pm

helvis je napisal/-a:priporočam ti mazdo k to so avto brez okvare

:roll: kaki argumenti da glava peče.
vsi pravijo isto za toyoto, pa je kolega z avensisom dizlom več na servisu kot na cesti. ga je že parkrat na AC pustil na cedilu.

najboljše je da greš v avtohišo, kjer ti bodo dali avto tudi za vikend na test (jaz sem se na ta način odločil za mojega), pa se potem na podlagi tega odločiš. ker samo iz slik in podatkov ne avta kupovat. jaz sem se tudi skoraj tako odločil pa se bi zaj..
tak da brž v avtohiše pa malo zagnjavit da dajo avto vsaj za en dan.

Uporabniški avatar
JaNi|86
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a JaNi|86 Ne feb 04, 2007 12:15 pm

Tak zdaj more odločitev past, avto bo "enoprostorec"
Tukaj so možne izbire: ----->KLIK<-----
Nagibamo se najbolj k prvim 4-im, oz. najbolj k Mazdi 5.
Zanima me kako ti avti zgubljajo na vrednosti po letih (recimo VW bo zagotovo čez 4 leta dražji kot pa Citroen)
Zanima pa me tudi vzdržljivost avtomobiliv in cene servisov oz. rezervnih delov

ps. ve kdo mogoče ceno najigacije za mazdo 5, ker na netu ne najdem cenika dodatne opreme ?
Hvala za odgovor, lp

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne feb 04, 2007 12:41 pm

obvezen preizkus vseh resnih kandidatov.
Do takrat pa za malo pomoči citiram iz teme o Picassoju
Izbira je jasna kot današnji dan - Grand Picasso ali S-max

esem je napisal/-a:Auto Express je primerjal na testu C4 P, S-Max-a, Zafiro in Mazdo 5. Zmaga gre Citroenu!
več tu
http://www.autoexpress.co.uk/carreviews ... zda_5.html

1st Citroen C4
The C4 Picasso is a massive step forward with excellent seating and class-leading refinement

2nd Ford S-MAX
Ford's S-MAX is a competent package and we expect a good showing in this company

3rd Mazda 5
Mazda's 5 is affordable, well built with good handling and steering

4th Vauxhall Zafira
Vauxhall's Zafira was a pajoneer with seven seats in the compact MPV sector, but can it still shape up?

Slika

Uporabniški avatar
JaNi|86
Novinec

Napisal/-a JaNi|86 Ne feb 04, 2007 8:56 pm

Hvala za post.
Ve kdo ceno navigacije pri mazdi 5, okvirno ?

ocean
Novinec

Napisal/-a ocean Ne feb 04, 2007 11:37 pm

za samo ceno navigacije ne vem jo mas pa u tej opremi serijsko: MAZDA5/CD143/GTA

po pa kle na linku magari pocekiri kok stane taka: http://www.mazda.si/index1.htm

Uporabniški avatar
JaNi|86
Novinec

Napisal/-a JaNi|86 Po feb 05, 2007 9:57 am

To vem da ma serijsko ja, samo bi bla verjetno oprema GT :)
No pa saj bom 1x tak na mazdo šol estne vožnje itd itd, pa tam vprašal

hvala :twisted:

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Po feb 05, 2007 10:43 am

Ford. Pika.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
JaNi|86
Novinec

Napisal/-a JaNi|86 Po feb 05, 2007 11:37 am

bass je napisal/-a:Ford. Pika.

glej takih neutemeljenih komentarjev ne rabim!

Kateri aavto pa najbolj ceno zgubi po cca 4 letih, pa kak so servisi cenovno itd itd

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Po feb 05, 2007 6:30 pm

JaNi|86 je napisal/-a:Tak zdaj more odločitev past, avto bo "enoprostorec"
Tukaj so možne izbire: ----->KLIK<-----
Nagibamo se najbolj k prvim 4-im, oz. najbolj k Mazdi 5.
Zanima me kako ti avti zgubljajo na vrednosti po letih (recimo VW bo zagotovo čez 4 leta dražji kot pa Citroen)
Zanima pa me tudi vzdržljivost avtomobiliv in cene servisov oz. rezervnih delov

ps. ve kdo mogoče ceno najigacije za mazdo 5, ker na netu ne najdem cenika dodatne opreme ?
Hvala za odgovor, lp

Tu moraš enostavno na testno vožnjo, pa sam ugotovit kaj je zate naj - predvsem pa : če ti je (oz vam je) kot sam praviš najbolj všeč MAZDA, ne razmišljat veliko, ampak enostavno kupi !

Če bi se osebno strogo med naštetimi odločal bi bil v veliki dilemi med FORD-om in TOYOTO. FORD je po mojem prepričanju v splošnih lastnostih na kratko "naj", pri TOYOTI pa me navdušuje izredno zmogljiv agregat, ki je že pravi dirkalnik za ta razred. Podobno kot VW v kombinaciji z DSG menjalnikom (avtomatik, ki prestavlja hitreje kot voznik) - ampak, ker ga ni v opisu, sklepam, da te ta opcija ne zanima.

In pravtako osebno s seznama "odpišem" CITROEN-a
- slaba kakovost izdelave
- nezanesljivost
Testni primerek, ki so ga imeli v rokah slovenski avtomobilistični novinarji je kratko malo odpovedal oz po domače povedano crknil. Po njihovih navedbah se je elektroniki kratko malo "zmešalo".
Sicer gre za zanimivo ponudbo v tem razredu - samo naj ga skupaj sestavijo Japonci pa bo OK.

LP

Uporabniški avatar
JaNi|86
Novinec

Napisal/-a JaNi|86 Po feb 05, 2007 7:56 pm

Danes je prišla šeena varjanta, COROLLA 2.2 D-4D (136 KM) Verso. Avto je res da nekaj manjši, je pa v 2 vrsti res zelo prostoren in ta avto bi za to ceno imel tudi vso možno opremo razen usnja. Pa še Toyota je glede na zanesljivost res klasa.
Jaz sicer navijam za varjanto 177konjev, samo tak je če majo starši glavno odločitev :)

Tak da zdaj samo še testne vožnje tekom tega in naslednjega tedna pol pa odločitev pade in se avto naroči :lol:

Hvala vam vsem za pomoč javim odločitev

ps.: kake so kaj čakalne dobe pri toyoti ?
lp

Uporabniški avatar
Escalade
Nov uporabnik

Napisal/-a Escalade Po feb 05, 2007 8:40 pm

JaNi|86 je napisal/-a:Danes je prišla šeena varjanta, COROLLA 2.2 D-4D (136 KM) Verso. Avto je res da nekaj manjši, je pa v 2 vrsti res zelo prostoren in ta avto bi za to ceno imel tudi vso možno opremo razen usnja. Pa še Toyota je glede na zanesljivost res klasa.
Jaz sicer navijam za varjanto 177konjev, samo tak je če majo starši glavno odločitev :)

ps.: kake so kaj čakalne dobe pri toyoti ?
lp
177masina je res huda ane, pa tudi pri versu, kokr si povedu, dobis zelo veliko za vec kot solidno ceno. edino vizualno mi ne potegne, ima pa dobre vozne lastonosti + notr je res prostoren - ga priporocam!

za cakalne dobe pa telefon v roke pa poklic, bos najvec zvedu

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Po feb 05, 2007 9:12 pm

Kaj pa volvo V50, S60 ali celo S80 :?:
http://www.summitavto.si/SA,,volvo,v50.htm
http://www.summitavto.si/SA,,volvo,s60.htm
http://www.summitavto.si/SA,,volvo,s80.htm
Z D5 motorjem, ki so eni od najboljših pa še poraba je kvečjemu 7 litrov ali manj.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
JaNi|86
Novinec

Napisal/-a JaNi|86 Po feb 05, 2007 9:25 pm

a-a avto more bit mala varjanta enoprostorca, poleg tega s80 je predrag s60 pa bi dobu z ful malo opreme pa še to nevem

saj drugače volvo ql, samo ne zadostuje potrebam :roll:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov