Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Motorist46
Nov uporabnik

Kraj: Kranj - Obala

Napisal/-a Motorist46 To jul 18, 2006 3:24 pm

@Fiat007 skoraj enak predračun sem dobil v trgovini. Glej ravno tukaj se je pri meni pojavil problem, kako v enem letu privrčevati malo več kot 800.000SIT. Ko smo dajali stvar na obroke pa je bila obrestna mera popolnoma nesprejemljiva, tako da sem se potem lotil iskanja drugega avtomobila z veliko več opreme za manj denarja. Vem, da se ne da primerjati omenjenih modelov (Clio-Punto), ker je Punto nov. Bistveno vlogo je odigral denar, ki si ga prislužim z dijaškim/študentskim delom, seveda pa mi bodo kar veliko pomagali tudi starši.

Uporabniški avatar
sandek
Uporabnik

Kraj: maribor-metropola

Napisal/-a sandek To jul 18, 2006 3:48 pm

drugače pa upam da ti bo dobro služil pa da boš dal kake slikce gor

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply To jul 18, 2006 3:51 pm

Na slikici ki si jo prilepil je Clio z ksenonskimi žarometi, ti jih pa nisi nikjer omenil.

fifi
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a fifi To jul 18, 2006 4:00 pm

Ja, še dober, da dans komu starši pripravljeni sofinancirat nov avto, js vem, da ne bi zmogel odplačevat obrokov 5 let kot študent pa poleg tega se še sam preživljat v LJ. Upam, da ti bo Cliač dobro služil, sicer pa mislim, da imaš v opremi tudi ksenonske žaromete al se motim?
Don`t worry, be happy:)

Uporabniški avatar
Motorist46
Nov uporabnik

Napisal/-a Motorist46 To jul 18, 2006 4:04 pm

Slika je čist informativna, ker sem jo našel na internetu. Hotel sem pokazat, kako bo zgledal sprednji odbijač, oprema pa je takšna kot je napisana na prejšnji strani.

Slike avtomobila pa pridejo takoj, ko ga prevzamem (sredi septembra).

Lep dan še naprej 8)

Fiat007
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a Fiat007 To jul 18, 2006 4:06 pm

Motorist1987 je napisal/-a:@Fiat007 skoraj enak predračun sem dobil v trgovini. Glej ravno tukaj se je pri meni pojavil problem, kako v enem letu privrčevati malo več kot 800.000SIT. Ko smo dajali stvar na obroke pa je bila obrestna mera popolnoma nesprejemljiva, tako da sem se potem lotil iskanja drugega avtomobila z veliko več opreme za manj denarja. Vem, da se ne da primerjati omenjenih modelov (Clio-Punto), ker je Punto nov. Bistveno vlogo je odigral denar, ki si ga prislužim z dijaškim/študentskim delom, seveda pa mi bodo kar veliko pomagali tudi starši.

To je meni vse jasno. Hotel sem ti samo pokazati, da je cca. 41.000 SIT razlike pri pologu in potem cca. 40.000 SIT razlike pri nasldnjih dveh obrokih. Za to razliko pa dobiš veliko več. Pa ne govoriva o opremi ampak o tem, da imap nov model avta, ki bo ob prodaji imel sigurno večjo vrednost kot Clio.

Ampak kot sem že rekel. Vsakomur privoščim avto, kot si ga zaželi. In predvsem varno vožnjo.

Lp

fifi
Novinec

Napisal/-a fifi Če jul 20, 2006 6:02 pm

Saj ne gre za to kakšno vrednost bo imel avto ob prodaji, Honda bo imela pa večjo prodajno vrednost od Fiata, pač človek ne more spravit na leto tolk keša samo za obrok avta, kaj ti tukaj ni jasno?

Uporabniški avatar
ahiM
Stalni uporabnik

Napisal/-a ahiM Če jul 20, 2006 7:26 pm

Ne sekiraj se. Dobro si kupil, pa naj folk klobasa kar hoče. Čeprav je res, da bi lahko vzel tudi rabljenega na položnice (Clio je pač Clio, bi lahko rekli nekater), ampak če je govora o novem avtu, je to to. Je pa tudi res, da s tako opremo bolj težko (ima več opreme kot punto - Active).
Sploh pa, glede na to, da si kupil avto z namenom, da se boš z njim vozil in ne, da ga boš prodajal čez 1 leto, ne vidim tu nobene ovire, zakaj ga ne bi kupil.

P.S.: Avtotriglav oz. Avtocommerce bi se pa lahko iz tega marsikaj naučil!
SlikaSlika

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Če jul 20, 2006 8:17 pm

Odločitev o avtu je "padla" kot rečemo - s tega vidika lahko samo voščim srečne km :tomidelej:

Edino v cenovno "ugodnost" dvomim - 2,325 mio SIT

Nov model oz generacija, ki je v celoti opazno boljša - za nekaj več kot 100 tisočakov doplačila

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=916631

oz testni z različno "količino" opreme imaš pa praktično enako garancijo za enako ceno oz 100 tisočakov več
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=920041

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=842144

Osebno bi se v taki "dilemi" raje odločil za novo generacijo kot za staro z boljšo opremo

LP

fifi
Novinec

Napisal/-a fifi Pe jul 21, 2006 8:56 am

Nov model lahko pomeni tudi porodne težave pri novi tehniki. Star model Cliota je po najbrž bolj zanesljiv, tako da po mojem tu ni bila slaba odločitev še posebej, ker je oprema na precej višjem nivoju. Pač odvisno od preferenc vsakega posameznika, nekateri imajo radi nove in večje modele, drugim pa velikost ni toliko važna in dajo več na zanesljivost in dobro opremljenost starih modelov.

fifi
Novinec

Napisal/-a fifi Pe jul 21, 2006 4:34 pm

Kaj potem ta nova faza Clio Storia modela bo imela Thalijino armaturko al bo imela samo malo spremenjeno od trenutne?

Fiat007
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a Fiat007 Pe jul 21, 2006 4:39 pm

fifi je napisal/-a:Saj ne gre za to kakšno vrednost bo imel avto ob prodaji, Honda bo imela pa večjo prodajno vrednost od Fiata, pač človek ne more spravit na leto tolk keša samo za obrok avta, kaj ti tukaj ni jasno?

Kaj pa tebi ni jasno?
A imam mogoce pravico, da povem svoje mnenje in izracune?! In od kje tebi podatek, da bo Honda pa kasneje vec vreda?! To so špekulacije in ne jaz in ne ti ne veva kaj bo aktualno na slovenskem trgu cez n let...

Pa kot sem ze rekel, srecno voznjo mu zelim....

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Pe jul 21, 2006 6:13 pm

fifi je napisal/-a:Nov model lahko pomeni tudi porodne težave pri novi tehniki. Star model Cliota je po najbrž bolj zanesljiv, tako da po mojem tu ni bila slaba odločitev še posebej, ker je oprema na precej višjem nivoju. Pač odvisno od preferenc vsakega posameznika, nekateri imajo radi nove in večje modele, drugim pa velikost ni toliko važna in dajo več na zanesljivost in dobro opremljenost starih modelov.

V glavnem se strinjam z zapisanim - meni osebno je razlika v ceni premajhna. Predvsem ker s seznama opreme CLIO STORIA najbolj recimo temu izstopa radio MP3, lita platišča, meglenke pa še kakšna malenkost - vse našteto lahko kupiš naknadno med tem, ko vseh ostalih prednosti nove generacije (boljša energonomija, večja prostornost, boljša vodljivost + lega .... ) ne moreš.

LP

fifi
Novinec

Napisal/-a fifi Pe jul 21, 2006 6:26 pm

No, človek se je že odločil, mi pa lahko debatiramo do onemoglosti kaj bi se sami odločili na njegovem mestu. Ima pa tale Storia model še vsaj dva plusa, ki pa nista tako zanemarljiva, športna sedeža spredaj in alu dodatke na armaturki, ki precej popestrijo sicer dolgočasno armaturo. Sem prepričan, da so standardni sedeži pri novem Cliu slabši od športnih pri starem. ;)

Uporabniški avatar
Motorist46
Nov uporabnik

Napisal/-a Motorist46 Po avg 14, 2006 10:38 am

Prišla je prva uradna informacija o prenovljenem Cliu II.

http://www.avtomanija.com/default.asp?rb=2&id=1143

LP!

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Po avg 14, 2006 3:03 pm

Kokr jst vem, je tud na temu forumu že govora o tem clio-tu. Čaki, d najdem link....

...evo najdu: http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... light=clio

Drgač mi pa tale zadn del cliota prov ni všeč, bi blo boljš, če bi tablca kr tm ostala, kjer je. Pa tud s tem, ko bodo dal staro armaturko (če bojo), bodo čist mem usekal. Še najlepši Clioti so mi Extremi (obe verziji k sta).
Slika

Uporabniški avatar
avtomobil
Novinec

Napisal/-a avtomobil Po avg 14, 2006 6:01 pm

MojsterMiha. Če rad voziš po predpisih bo Punto z takim motorjem čisto dober zate,dovolj poskočen za prehiteti motečega tovornjaka in kar je najbolj važno,glede porabe goriva bolj ekonomičen,kot avti z močnejšimi motorji.Kot študentu, ti bo tudi prav prišla cenejša registracija.

Za vožnjo na dopuste ,izlete ,zabave pa ne boš čisto nič prikrajšan.
Avto,moj partner!!!!!!!!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov