Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Norden
Novinec

Napisal/-a Norden Če jul 27, 2006 10:20 pm

Tomaz40 je napisal/-a:
BOZL4 je napisal/-a:tomaziiiiiii ok :!: lahko noc ;)

No le pejt pančkat, pa ti mogoče jutr po kosilu ne bo treba.

Sladke sanje. ;)

PS: Zanimivo, da alfo 166 z najmočnejšim motorjem torej 3,2 V6 z 240 konji, dol poči že najmanjši Volvo V40 (pazi to: KARAVAN) s svojimi 200 konjički.

WAW si car na cesti, ko te pri semaforju stisne ena 65 letna babica z najmanjšim modelom Volvota in to karavan. . :twisted:

Tvojo babico pa stisne ena 18 letnica s še manjšo GTA-jko. Po želji pa tudi s karavanom. Mislim, kakšni argumenti... :roll:
Most of the parts that break on the 156 are made in Germany

Norden
Novinec

Napisal/-a Norden Če jul 27, 2006 10:23 pm

eclipse_R je napisal/-a:Men ste pa alfisti že mal smešni.. Tok krčevito se oklepate te Alfe, kot da bi bli največji superšportniki na tem svetu.. Bedarija, če men poveš.. nobena znamka ni popolna, niso vse alfe lepe, daleč od tega. Samo, da se pojavi alfa v naslovu se oglasi 10 alfistov, ki absolutno predlagajo alfo pa če je na drugi strani Mclaren F1 ;)

Pa ne me razumet narobe, nimam nič proti alfi, tut to, da hočeš nekak dopovedat ljudem, da je alfa dobr avto pa branp njen naslov, sam ne tok krčevito.. me vsak dan bl odvrača od nakupa k tle berem to.. pa si kr fajn ogledujem 156ke za nasledn avto ;) poleg ostalih seveda, sam če vam povem, katere bo spet alfa absolutno najboljša a?

Sicer pa osebno bi raje vzel S80, mi je lepši.. Le za vzdržvanje ne vem :D bo treba kdaj kkšnga volvista fajn izprašat :)

se opravičujem za offtopic :P

lp

Pač povejo svoje mnenje. In ja, če bi moral izbirati med alfo ali mclarnom bi izbral alfo, saj je slednji avto precej neuporaben za vsakdanji promet. O stroških rednih servisov pa ne bomo.
Most of the parts that break on the 156 are made in Germany

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Če jul 27, 2006 10:53 pm

Če ti je avto tudi statusni simbol, sam najbolje veš kaj bi rad z njim pokazal. Alfa izraža mladost in dinamiko, Volvo prestiž in umirjenost. Pravo nasprotje, zato se iz tega vidika ne bi smelo biti težko odločiti med njima.

Glede varnosti je Volvo boljši, je tudi bolj prostoren in praktičen, z eno besedo "družinski".

Glede športnosti in nasploh voznih lastnosti prednjači Alfa (in s športnostjo ne mislim drage pred semaforjem :roll: ). Ni pa noben od teh avtov res športnik, ker so pač to dokaj velike ladje, narejene bolj za potovanja.

O kvaliteti in stroških vzdrževanja Volvov sem slišal že toliko nasprotujočih si mnenj, da se bom komentarja vzdržal. Še posebej ker sam nimam nobenih izkušenj z njimi. Alfini dizli so priznano eni najboljših, tud sicer je avto zelo kvaliteten, o stroških vzdrževanja pa tudi tu ne vem dosti (pri moji Alfi 146 niso nič posebnega, je pa tole dva razreda nižje od 166).

Mislim da odločitev ne bi smela biti težka, če le veš kaj ti je pri avtomobilu najbolj pomembno. Greš še na kako testno vožnjo z obema, in bo stvar jasna.

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Če jul 27, 2006 11:09 pm

eclipse_R je napisal/-a:Pa ne me razumet narobe, nimam nič proti alfi, tut to, da hočeš nekak dopovedat ljudem, da je alfa dobr avto pa branp njen naslov, sam ne tok krčevito..

Ne vem kdo tako krčevito karkoli brani, vsak je pač povedal svoje mnenje, in z večino se kar strinjam - to leti na predstavnike obeh "taborov". Je pa jasno da vsak zagovarja svoje. Navsezadnje, če mi Alfa ne bi bila dober avto, je ne bi vozil.
Edina smešna v tej temi sta pa BOZL4 in Tomaz40, pa še tam en izpad, ne vem od koga že... je pa bil volvaš ;)

opelčk
Nov uporabnik

Napisal/-a opelčk Pe jul 28, 2006 7:54 am

NE MENI SE NE GRE ZA STATUSNI SIMBOL IN STAR SEM 28 LET. BOLJ KOT SAM IZGLED IN PIČKE ( čeprav se jih ne branim) MI GRE ZA VZDRŽLIVOST AVTA . VSAK DAN NAREDIM MINIMALNO 130 KM V SLUŽBO IN DOSEDAJ SO MI VSI AVTI RAZEN GOLFA 4 , POVZROČALI NEMALO PROBLEMOV IN STROŠKOV.PRI ZADNJEM OPLU VECTRI MI JE ODPOVEDALA VSA ELEKTRONIKA IN MENJALNIK. PROBAL SEM VOZIT OBA IN STA PRAVE ZVERINE MORDA VOLVO ŠE BOLJ 164 KM. NEVEM PA KAJ LAHKO PRIČAKUJEM OD MOTORJA PO 200.000 PREVOŽENIH KM.

helvis
Novinec

Napisal/-a helvis Pe jul 28, 2006 9:14 am

js bi se odloču za volvota

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz40 Pe jul 28, 2006 9:41 am

tha_man je napisal/-a:Ne vem kdo tako krčevito karkoli brani, vsak je pač povedal svoje mnenje, in z večino se kar strinjam - to leti na predstavnike obeh "taborov". Je pa jasno da vsak zagovarja svoje. Navsezadnje, če mi Alfa ne bi bila dober avto, je ne bi vozil.
Edina smešna v tej temi sta pa BOZL4 in Tomaz40, pa še tam en izpad, ne vem od koga že... je pa bil volvaš ;)

Ker ta post več kot očitno leti name, bom napisal odgovor.

Prosim, da preberete moje poste in poste od BOZL4 še enkrat in probajte pogledat kakšne utemeljitve sva oba pisala. Jest sem povedal kako jest vidim situacijo in moje mnenje tudi utemeljil. In kaj je napisal BOZL4:''glej ce hoces biti car na cesti je ALFA zakon ce pa hoces zgledat kot penzijonist pa vzami VOLVO hahahahah''.
No in kot repliko na ta post sem mu napisal da ima avto od babice (ker očitno vozijo volvote samo babice in dedki) boljše pospeške od avtomobilov, ki jih vozijo carji (ker očitno vsak postane car takrat, ko začne vozit alfo).
To je to. Poglejte moj prvi post v tej temi in mi prosim povejte kje sem neupravičeno kritiziral alfo.

Tudi sam sem razmišljal o nakupu alfe, torej je že to samo po sebi pohvala, saj če bi menil da je to slab avto, na to ne bi niti pomislil, kaj šele da bi zbiral informacije o njej.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
axa
Novinec

Kraj: Ilirska Bistrica

Napisal/-a axa Pe jul 28, 2006 11:25 am

Veste na kaj me spominjajo te teme,kjer poteka debata o dveh razlicnih znamkah
avtomobilov?

Na tole:
Slika

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Pe jul 28, 2006 11:33 am

jaz sem bil ponosni lastnik sicer malo manjše 156 z motorjem 2,4 JTD sicer 140 konjev. avto me je prevzel od trenutka ko sem se prvič zapeljal. do sedaj še nisem peljal dizla ki bi nudil toliko navora, pospeškov od ugodni porabi. ta je bila od težki nogi cca. 7,3 litra na 100 km. notranjost je športno elegantna (edino lesen volan me je motil), le zame je malo premalo prostora za noge (200 cm). pa še ena malenkost me je motila: avto je boil spuščen in zato ni bol primeren za slabše ceste in garažne hišem ker sem brusil sprednji spojler....
http://www.mobisux.com/album/data/500/2 ... -1-med.JPG

če te še kaj zanima PM
Slika

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Pe jul 28, 2006 4:17 pm

bass je napisal/-a:Uglavnem, volvo je super avto, varen, zanesljiv in krasen v vsem kar rabiš....če jih šteješ 50.
Če pa želiš od avta kaj drugega kot le varnost in zanesljivost.... in če še nisi v penziji.... no saj veste.

amater.

premalo poznaš znamko Volvo, pa nekaj pametuješ. si že slišal ta motorje T4, T5, T6, T5-R, se mi je zdelo da ne. ;)
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Pe jul 28, 2006 4:22 pm

Tomaz40, smešno je blo že to, da si sploh odgovarjal na otročje provokacije oz BOZL4... pa brez zamere ;)

opelčk, vsak avto te lahko zafrkava, glede zanesljivosti elektronike in motorjev pa nekako prednjačijo japonci, tako da mogoče lahko pogledaš še malo med njih, če ti je to bistveno. Honda Accord, Mazda 6, Toyota Avensis... seveda pa tudi pri teh nimaš garancije da bodo 100% neproblematični, le malce večjo verjetnost za to...

200 kkm ni noben problem za sodobne motorje, če je bil avto normalno vožen in v redu čuvan. Ampak kdo bi to vedel... Pri dizlih je še posebej veselje, če ti gre kaka turbina - hitro zgubiš tisto kar si prišparal na gorivu...

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Pe jul 28, 2006 5:04 pm

Fabrizio je napisal/-a:
bass je napisal/-a:Uglavnem, volvo je super avto, varen, zanesljiv in krasen v vsem kar rabiš....če jih šteješ 50.
Če pa želiš od avta kaj drugega kot le varnost in zanesljivost.... in če še nisi v penziji.... no saj veste.

amater.

premalo poznaš znamko Volvo, pa nekaj pametuješ. si že slišal ta motorje T4, T5, T6, T5-R, se mi je zdelo da ne. ;)

Prav imaš Fabrizio, ti si car in poznavalec, jaz pa nimam pojma :lol:
Volvo je dolgcajt, pa če ma raketni pogon. Pa zdaj pokaži svoje znanje...
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Pe jul 28, 2006 5:08 pm

ja to je pa tvoje osebno mnenje.. alfa 166 je pa meni grda za pobruhat ;) pa pokaži še ti znanje ;)

sam da pokažem, kako inteligenten je bil bassov odgovor..

lp
Slika

Uporabniški avatar
Spasky
Novinec

Napisal/-a Spasky Pe jul 28, 2006 5:33 pm

ojej, kater komentarji :roll:
V glavnem, če želiš udobje in zanesljivost bi dal jst glas volvu.
Meni osebno je pa 166 lepa, izgleda zelo "jezno" kar se tudi izraža ob sami vožnji. Volvo me preprosto pusti hladnega.
Mimogrede, če si se pa že peljal z obema pa ne vem zakaj še nisi kupil alfo? :mrgreen:
Poglej po japoncih, če ti je zanesljivost glavnega pomena, kot je nekdo že zgoraj višje omenil. Zanesljivost pri rabljenih avtomobilih je pa itak tko-tko.
Pa še neki človek se je že odločil za dizlerja, tko da res ne vem kaj ma veze potem nabijat z raznimi GTA, T-6,...
Mitsubishi outlander
Mini Cooper S
Suzuki LTR
Ducati Diavel

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Pe jul 28, 2006 5:52 pm

eclipse_R je napisal/-a:ja to je pa tvoje osebno mnenje.. alfa 166 je pa meni grda za pobruhat ;) pa pokaži še ti znanje ;)

sam da pokažem, kako inteligenten je bil bassov odgovor..

lp

Se opravičujem, Volvo je razburljiva znamka, otroci imajo na steni posterje Volvotov, ker so tako lepi in imajo čudovit dizajn, notranjost pa je nekaj čisto posebnega, nekaj kar ne vidiš nikjer drugje. Volvo je res radikalen kar se tiče dizjna... :roll:

Lahko salte nazaj delate volvaši, a Volvo bo še vedno konzervativec z dolgočasno zunanjostjo in še bolj boring notranjostjo. Domnevam, da so zato začeli z nekimi sistemi ki špricajo vodo vozniku v obraz in odprejo okna, če računalnik zazna, da se ti spi v dolgočani sivini in posledično prevečkrat zapreš oči.
Alfa 166 ti vsaj sproži nek emocionalen odziv, dober ali slab, medtem ko je Volvo tako razburljiv kot postano pivo.

Ko pomislim na Volvota, pomislim na sivo barvo, zunaj in znotraj. :roll:

So pa Volvoti zelo zanesljivi in varni, kot sem že povedal.
Zanesljiv in varen je tudi renault modus, pa ne pomeni da je lep ali razburljiv. Je pač zanesljiv in varen.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Pe jul 28, 2006 6:15 pm

Ah to mi ne deluje slabo oziroma sivo :

http://a332.g.akamai.net/f/332/936/12h/ ... 5598-E.jpg

Uporabniški avatar
sandek
Uporabnik

Kraj: maribor-metropola

Napisal/-a sandek Pe jul 28, 2006 6:25 pm

jaz bi vzel volvota

BOZL4
Novinec

Napisal/-a BOZL4 Pe jul 28, 2006 6:32 pm

maziiiiiiiiii ne si srcu gnat si pac na strani volvasev jaz pa ALFISTOV stvar koncana pa ne jokaj vec :x
how will we ever know, if we never try!!!

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Pe jul 28, 2006 6:50 pm

izstopam iz debate, nima smisla.

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Pe jul 28, 2006 7:15 pm

bass je napisal/-a:izstopam iz debate, nima smisla.

you got it. :twisted: ;)
[OO-(||||)(||||)-OO]
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov