Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Ne avg 13, 2006 10:42 pm

marsus je napisal/-a:Sam sem gledal od začetka za clioti ampak sedaj se čedalje bolj zanimam za citroen ax.Zanima če je tukaj gor ali pa če kdo pozna kakega mostra,lahko tudi fušar,ki bi šel na ogled kakega ax-a.Seveda proti primernemu plačilu,in pa da bi ga kasneje lahko vozil k njemu na servis?

Iz kerga konca Slovenije si.

lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po avg 14, 2006 1:27 am

gorki je napisal/-a:Drugace pa je avto (AX) dokaj udoben in z 1.1 motorjem zaradi nizke teze zelo poskocen. Pospesek ima nekje 13 s do 100km/h, doseze pa tudi hitrosti do 170 km/h.

AX 1.1 ima, če si sam notri, pospešek blizu 11 s (preverjeno). Je pač zelo lahek, motor pa odziven in poskočen. Pa tudi tih je še kar.

marsus
Novinec

Napisal/-a marsus Po avg 14, 2006 4:34 am

sonček je napisal/-a:
marsus je napisal/-a:Sam sem gledal od začetka za clioti ampak sedaj se čedalje bolj zanimam za citroen ax.Zanima če je tukaj gor ali pa če kdo pozna kakega mostra,lahko tudi fušar,ki bi šel na ogled kakega ax-a.Seveda proti primernemu plačilu,in pa da bi ga kasneje lahko vozil k njemu na servis?

lp

dolenjska velike lašče,Sem pa vsak dan v Ljubljani zaradi službe.

Uporabniški avatar
gorki
Novinec

Napisal/-a gorki Po avg 14, 2006 7:41 am

esem je napisal/-a:
gorki je napisal/-a:Drugace pa je avto (AX) dokaj udoben in z 1.1 motorjem zaradi nizke teze zelo poskocen. Pospesek ima nekje 13 s do 100km/h, doseze pa tudi hitrosti do 170 km/h.

AX 1.1 ima, če si sam notri, pospešek blizu 11 s (preverjeno). Je pač zelo lahek, motor pa odziven in poskočen. Pa tudi tih je še kar.

Saj vem, da ima. Samo, ce bi napisal tocne podatke bi se spet zaceli kregati glede tega. Jaz sem raje navedel podatke, ki so podobni tovarniskim. ;)
Lp, Gorki

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Po avg 14, 2006 9:25 am

marsus je napisal/-a:
sonček je napisal/-a:

lp

dolenjska velike lašče,Sem pa vsak dan v Ljubljani zaradi službe.

Ti pejt avto gledat vizualno ga preglej,zapel se par kilometrov pol pa še reč prodajalcu, da boš pelal na ogled k mehaniku da pač prever v kakšnem stanju.....ampak pričakuj da boš moral še kej popravt.

lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

bsmuk31
Stalni uporabnik

Napisal/-a bsmuk31 Po avg 14, 2006 10:26 am

Nasvet: če boš kupoval AX-a se pazi slabih polosi. Preizkusiš jih pa tako, da ko greš skozi oster ovinek (malo več gasa), ne sme pokati !

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Pe avg 18, 2006 11:46 pm

...Homokinetični zglobi ;) Tovarniško pomoje 11.9 do 100...
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man So avg 19, 2006 1:17 am

Doma imamo AX-a 1.1, in zadeva kar leti. Res da ima ravno pol manj moči kot moja Alfa, zato pa je tud ravno za polovico lažji. V kombinaciji s standardnimi ozkimi gumami imaš zato občutek, da z mesta potegne skoraj bolje kot Alfa. Seveda k temu pripomore tudi majhnost, saj imaš pri isti hitrosti občutek da se pelješ veliko hitreje.
Vglavnem, pelje se lepo in kar udobno, je dokaj visok, tako da mu tud kake čudne poti ne delajo težav, za svojo velikost je kar prostoren, registracija je poceni, poraba je nizka... problemov nekih z njim niti ni, rjavi tudi ne... Imeli smo tudi Yugota, ampak je AX čisto druga kategorija, sploh ne moreš primerjat.

Uporabniški avatar
zums
Nov uporabnik

Napisal/-a zums Sr avg 23, 2006 10:01 am

Fiat Tipo, letnik 89 90 91,1.4 , probi enga poiskat, ki nima nič elektronike, pa da nima injection , pa si zmagov.Čist dost leti, dost velik je,čist pocen deli...
Poraba od 7-9 l/100km
Jest ga vozim že 4 leta od 160 k - 230k km.

lp Zums

Uporabniški avatar
slobender
Novinec

Napisal/-a slobender Sr avg 23, 2006 11:46 am

Kaj pa je narobe z elektroniko ? LOL?

Jaz ga mam zdaj 2 leti in dela kot urca. Jaz sem tudi kupoval avto med 100-160k in sem na koncu vzel tipota za 150k (1.4IE) ... ja pridem klaso višje pri cestnini. Upam pa, da imaš nekaj denarja za prvi servis, ker ko avto kupiš je najboljše naredit velik servis (razen, če nimaš računa oz. servisne knjige kdaj je blo kaj menjano). Avto za 1xx k ti ne bo nič koristil, če ti bo šel k vragu zobar jermen (mašina papa). Računaj še enih 20-30k za popravila oz. servis, ker tak stari avto ima skoraj vedno kakšno hibo ali dve. Preveri tudi gume. Ti stari avti imajo skoraj vedno zvožene gume (vsaj v primerkih, ki sem jih jaz obiskal ob nakupu avta).

Super je tudi, če vzameš s sabo kakšnega mehanika, ki avto dobro pogleda in ga popelje na testno vožnjo.

Za tak denar bi jaz vzel unota ali fiesto. Je pa cena rezervnih delov na strani unota (dobiš za vsakim ovinkom rezervni del). :lol:

Uporabniški avatar
LaKi_
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a LaKi_ Sr avg 23, 2006 11:52 am

sonček je napisal/-a:Kaj pa kej tazga. Men osebno za tak dnar vredu.
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=947638

Česa takega se izogibaj, če nemisliš stalno viset na Petrolu.
Ga mam doma, pa je prepožrešen, da pa bore malo od sebe :)
Kar se tiče prostornosti, je pa zadovoljiv.
Res pa je da z njim nimam nobenih stroškov, razen prepogostih obiskov Petrola.
Težko je danes biti norec, kajti konkurenca je velika.

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Sr avg 23, 2006 12:52 pm

pa še na omv pejt kdaj, pa ne boš tko pogosto na petrolu :lol:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov