Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

železnik
Nov uporabnik

Napisal/-a železnik Sr avg 23, 2006 11:30 am

ja res ga bom šel peljat s tem avtom in bom videl ali je to to ali pač ni

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P Sr avg 23, 2006 11:57 am

vipo je napisal/-a:Men osebno je 407 en najlepših avtomobilov tega razreda. Moraš pa računati na to, da ko ga boš prodajal, boš zanj veliko manj dobil kot za kakšno Toyoto ali pasata ali audija ali..., čeprav danes plačaš isto za vse tega letnika...

Res je, da bo manj dobil kot pa za pasata,... samo vprašaj se kolk cenej ga bo pa tut kupu pa kolk opreme bo tut dobu za cenejši denar. Zakaj si pr teh zadevah tolk zakrivate oči?

Uporabniški avatar
vipo
Nov uporabnik

Napisal/-a vipo Sr avg 23, 2006 12:13 pm

Oprema meni osebno ne pomeni toliko, vsaj ne pri takih avtih, ki ze vse imajo, kar normalen človek potrebuje. Imam raje par 100ksit v žepu...

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Napisal/-a Walker_P Sr avg 23, 2006 12:39 pm

vipo je napisal/-a:Oprema meni osebno ne pomeni toliko, vsaj ne pri takih avtih, ki ze vse imajo, kar normalen človek potrebuje. Imam raje par 100ksit v žepu...

Dvomim da majo vsi kar normaln človek potrebuje, mal poglej po katalogih pa po opremi raznih avtov pa boš vidu da se kr razlikuje od avta do avta, kaj serisjko seveda vsaka posamezna firma ponuja v avtu. Nekateri celo kakšnga avtoradia nimajo notr, pa recimo električni pomik zadnjih stekl, hlajen sovoznikov predal, tempomat, pa še bi ti lahk našteval. Vrjamem pa da imaš raje ob nakupu novega avta gor lita platišča kot pa npr hlajen sovoznikov predal. Podajam ti samo primerjavo, ampak enim ta hlajen predal vredn več kot pa lita platišča. Sam se prepričaj pa boš vidu.

Uporabniški avatar
vipo
Nov uporabnik

Napisal/-a vipo Sr avg 23, 2006 12:49 pm

Lej, govorim o normalnem človeku, ne pa avtomobilskem navdušencu. In ne nimam raje litih feltn. Saj ne rečem, da te stvari, ki si jih naštel, niso slabe, ampak niso življenjskega pomena. Kar se mene tiče, je dobr imet klimo, električna prednja stekla, servo, ABS, lahko tudi EPS, daljinsko centralno zaklepanje, pa jasno airbage, več ne rabim. In ponavadi ti avtomobili vse to imajo serijsko. Dobr, radio pa pač kupiš enga v tehnični trgovini za veliko manj denarja kot je originalni.

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Napisal/-a Walker_P Sr avg 23, 2006 1:16 pm

vipo je napisal/-a:Lej, govorim o normalnem človeku, ne pa avtomobilskem navdušencu. In ne nimam raje litih feltn. Saj ne rečem, da te stvari, ki si jih naštel, niso slabe, ampak niso življenjskega pomena. Kar se mene tiče, je dobr imet klimo, električna prednja stekla, servo, ABS, lahko tudi EPS, daljinsko centralno zaklepanje, pa jasno airbage, več ne rabim. In ponavadi ti avtomobili vse to imajo serijsko. Dobr, radio pa pač kupiš enga v tehnični trgovini za veliko manj denarja kot je originalni.

Res je, ampak za pasata boš dal recimo slabih 7 mio za kakšnga francoza pa verjetno kakšn miljonček manj. To ti hočem povedat. Pa včasih se zgodi, da pa kakšnmu francozu dobiš še celo serijsko več opreme pr osnovnem modelu kot pa recimo kakšnem drugem avtu.

Uporabniški avatar
LudiLimun
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a LudiLimun Sr avg 23, 2006 1:29 pm

Jp passat bo dražji, pa še mn opreme bo mel (recimo brez pomika zadnjih šip). Jebiga Volkswagen je v letu 1998 spi*du mitsubishiju GDI motor, ga preimenoval v FSI (manjša poraba-najnovejša tehnologija), in zdej misljo da jim ni treba nobene serijske opreme dajat u avto. Pač, kle je taka politika uzadi, da se ti še sanja ne.

Lp

Uporabniški avatar
LudiLimun
Stalni uporabnik

Napisal/-a LudiLimun Sr avg 23, 2006 2:14 pm

Evo železnik, kle maš stran k si lohk zračunaš kolk je tako vozilo po eurotax-u vredno
http://dat.de/fzgwerte/index.php?action ... 8511&view=
Jst sm za ta model zračunu, glede na letnik, pa kilometre 3 700 000SIT (15500Eur), sam pol pa prštej še mal za navigacijo, pa usnje.

Več k 4.5 mio jst nebi dal, pa naj ma avto kar če od dodatne opreme; PS:pa za pasata tut ne!!!

LP

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Napisal/-a Walker_P Sr avg 23, 2006 2:42 pm

Lej sm dal 407 2.0HDI pa Pasata 2.0TDI za foro na eurotax. Letnika oba 2004, pa oba exlusive oprema, 82.000 prevoženih km in je pršla razlika za cca 1.200 EUR. Zj pa reč da ni razlike v ceni. Pa če je 240k je pa 240k.

Uporabniški avatar
LudiLimun
Stalni uporabnik

Napisal/-a LudiLimun Sr avg 23, 2006 3:00 pm

Sigurn da bo razlika, sej nikol nism reku da je ne bo. Vse kar jst pravm, je da je Volkswagen tolk precenjen zarad avtomobilske politike.
Na primer, vsak ve da dons delamo motorje k so okolju prijazni, da ne onesnažujejo okolja ipd. In se grejo proizvajalci med sabo je*at do miligramov saj ki jih spusti v okolico njihov motor. Na drugi strani pa te iste saje na kilograme sipajo v mešanco za avtomobilsko gumo; in zdej usakič k ti bremzaš se pnevmatika rabi, torej grejo spet saje v okolje. To je javnosti skrito, sam oni so svetniki k majo svoj FSI motor, k je oklju bl prjazn k en navadn sesalni motor, in od kle se začne tista razlika u ceni.
K sm jst svojga 206 kupu, sm dubu el. šipe, el. nastavljive vzravtne špegle + ogrevane, ... če bi šou polota isto mašino kupvt za 200, 300 jurjou več, nebi mel niti servo volana!!!

Pa verjem da ni volkswagen nč bolši, u ničemr, vsaj dons ne več, te časi so mimo. Ker je tut usaka Kia al pa Hyundai lih tolk dobr, sam da ne ponujajo usnja (npr.), k ga drgje ponujajo, noben pa noče pomislt da daš za usne 500kSIT+

LP

Uporabniški avatar
LudiLimun
Stalni uporabnik

Napisal/-a LudiLimun Sr avg 23, 2006 3:05 pm

PS: Da me ne bo kdo kej narobe razumel, jst ne pluvam čez Volkswagna, je čist u redu avto, jst sm samo razložil tisto razliko u ceni.

Vsak avto ma svojga kupca, sjt pravm.

LP

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Sr avg 23, 2006 3:26 pm

LudiLimun je napisal/-a:Evo železnik, kle maš stran k si lohk zračunaš kolk je tako vozilo po eurotax-u vredno
Jst sm za ta model zračunu, glede na letnik, pa kilometre 3 700 000SIT (15500Eur), sam pol pa prštej še mal za navigacijo, pa usnje.

Več k 4.5 mio jst nebi dal, pa naj ma avto kar če od dodatne opreme; PS:pa za pasata tut ne!!!

LP

tole je fajn zadeva na tej strani, sam ceno zmanjšuje samo do 99000 km, pol pa ostaja ista ne glede na kilometre...
Slika

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Sr avg 23, 2006 3:30 pm

Walker_P je napisal/-a:
vipo je napisal/-a:Lej, govorim o normalnem človeku, ne pa avtomobilskem navdušencu. In ne nimam raje litih feltn. Saj ne rečem, da te stvari, ki si jih naštel, niso slabe, ampak niso življenjskega pomena. Kar se mene tiče, je dobr imet klimo, električna prednja stekla, servo, ABS, lahko tudi EPS, daljinsko centralno zaklepanje, pa jasno airbage, več ne rabim. In ponavadi ti avtomobili vse to imajo serijsko. Dobr, radio pa pač kupiš enga v tehnični trgovini za veliko manj denarja kot je originalni.

Res je, ampak za pasata boš dal recimo slabih 7 mio za kakšnga francoza pa verjetno kakšn miljonček manj. To ti hočem povedat. Pa včasih se zgodi, da pa kakšnmu francozu dobiš še celo serijsko več opreme pr osnovnem modelu kot pa recimo kakšnem drugem avtu.

Bedarija :jao:

Če si pogledaš limuzino, osnovni različici, 2,0 HDI oz 2,0 TDI je razlika dobrih 100 tisočakov - opreme je v obeh primerih "količinsko" primerljivo enako

Na splošno pa je to nek stereotip " Nemci so dragi pa nč opreme nimajo " ki je v primeru PASSAT-a (in še kakšnega drugega vozila) povsem zgrešen. Že prejšnja generacija PASSAT-a, je pred skoraj 10 leti imela serijsko večino tega kar je VIPO naštel, in celo avtomatsko klimo (razen 1,6 bencin in 1,9 TDI 90 - ki sta imela ročno).
Se pa da pri Nemcih zamislit in zaželet veliko več kot pri PEUGEOT-ju (pa tudi drugih Francozih - od tehnike, zunanjosti, notranjosti ... kar pa seveda znajo pridno zaračunat.

LP

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Sr avg 23, 2006 3:41 pm

železnik je napisal/-a:ja sedaj pa res nevem ali ga naj kupim ali ne :?

Avto je lahko čisto OK - treba ga je videt, ocenit - tu naj ti pomaga kakšen strokovnjak, ki se spozna na "zadevo".

Poleg tega bi osebno prodajalca preprosto vprašal za garancijo (recimo mesec dni) - v primeru, da ti mi jo da brez oklevanja bi še razmišljal o avtomobilu, v primeru, da bi začel komplicirat, se izgovarjat ... samo "tace stran" - avto enotavno "odpišem".

V primeru, da je z avtom karkoli narobe poglej še za kakšnega ali pa mogoče kaj "konkurenčnega". V cenovnem okviru tega avtomobila je kr pestra in zanimiva ponudba avtomobilov enakega ranga - starih nekje leto dni, v nekaterih primerih lahko računaš tudi na nekje dve leti tovarniške garancije.

LP

železnik
Nov uporabnik

Napisal/-a železnik Sr avg 23, 2006 6:58 pm

hvala vam za neketere pojasnitve. bom pa res nekega strokovnjaka za te avte s sabo vzel in bomo videli kaj bo iz tega

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Sr avg 23, 2006 6:58 pm

Preveč izbočen volan v katerega se zatika ura :cry, grajanje bogate opreme, podvozje niti dovolj športno niti dovolj udobno :cry :vc ... samo smejemo se lahko "umotvorom" naših vrlih "objektivnih" novinarjev

železnik
Nov uporabnik

Napisal/-a železnik Sr avg 23, 2006 7:58 pm

nemorš verjet! :lol:

W3s7_S1D3
Novinec

Napisal/-a W3s7_S1D3 Sr avg 23, 2006 9:03 pm

Mojster Miha je napisal/-a:
Poleg tega bi osebno prodajalca preprosto vprašal za garancijo (recimo mesec dni) - v primeru, da ti mi jo da brez oklevanja bi še razmišljal o avtomobilu, v primeru, da bi začel komplicirat, se izgovarjat ... samo "tace stran" - avto enotavno "odpišem".

V primeru, da je z avtom karkoli narobe poglej še za kakšnega ali pa mogoče kaj "konkurenčnega". V cenovnem okviru tega avtomobila je kr pestra in zanimiva ponudba avtomobilov enakega ranga - starih nekje leto dni, v nekaterih primerih lahko računaš tudi na nekje dve leti tovarniške garancije.

LP

A ni po zakonu, da če kupit avto preko posrednika, da ti dolžan dat 6 mesecev garancije? Nisem siguren, vendar sem to nekje že slišal.

Uporabniški avatar
vipo
Nov uporabnik

Napisal/-a vipo Sr avg 23, 2006 11:27 pm

zupi13 je napisal/-a:
LudiLimun je napisal/-a:Evo železnik, kle maš stran k si lohk zračunaš kolk je tako vozilo po eurotax-u vredno

LP

tole je fajn zadeva na tej strani, sam ceno zmanjšuje samo do 99000 km, pol pa ostaja ista ne glede na kilometre...

Tudi meni je malo čudno. Je kolega dal Fiat Bravo staro za novo, ohranjeno, letnik 1999 in so mu jo ocenili na 400 ksit, po tem izračunu je pa vredna 3000 €. No, saj na avto.netu se res bolj po tej ceni prodajajo, a noben prodajalc ti je ne bo odkupil... Morajo zaslužit s starim avtomobilom, ki jim ga daš, in še z novim, ki ga od njih kupiš! Pa naj še kdo reče, da jim gre slabo.

Jurendicovski
Nov uporabnik

Napisal/-a Jurendicovski Če avg 24, 2006 1:14 pm

Da še jaz nekaj napišem o avtu, moja punca ima 407 SW 2.0 HDI, in ga gledam (vozim bolj malo) od prvega kilometra. Avto je star slabo leto pa pol in je dal skozi kr poštenih 40kkm, do zdaj ni blo problemov, šla je samo žarnica žarometov.
Videz je pač subjektiven, zato ga nebi komentiral. Sam delam v avtopralnici in dam skozi dosti avtov, moram povedat da kvaliteta res ni na nivoju novih nemških in japonskih avtov, je pa popolnoma zadovoljiva (to predvsem pade na materijale in izdelavo v kabini), je pa res da imajo pedala za gas in zavoro že pošten mrtvi hod, sem pa ravo danes v pralnici vozo skoraj novo 407ko, in je blo vse še tesno.
Za vozit je avto bolj tak, jaz sem nagnjem bolj v športno smer, 407sw definitivo ni za gorske cestice, volan bi lahko bil bol direkten, ima pa dober in pozitiven občutek, dosti feedbacka. Največje razočaranje pa mi je bil motor, sej ne da bi manjkalo navora, tega je ogromno, ampak odzivnost je na nuli (dobesedno skoraj sekunda luknje), motor se zdi težki nerad se vrti,... mogoče pa se to samo meni zdi ker sem navajen 1.8 benicna, ampak pod 1500rpm samo trese, nad 3k pa je kones zabave, treba ga je držat med 2k in 3k. Poraba je pa res minimalna, malo nad 6l v normalni vožnji. Je pa to idealni autoban kruzer, 6. prestava, gre 250km/h, 150 pa se peleš z
6l/100km.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 10 gostov