Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Pe sep 08, 2006 5:41 pm

Mojster Miha je napisal/-a:
rok46 je napisal/-a:
rok46 je napisal/-a:itq d opla...maš saj nov avto,ne pa neko ladjo k ne gre nikamor ( s to mašino seveda ),pa opremo bol švoh kukr si reku,pa predvsem s tolko km prevoženih...opel torej ;)

Raje ne "nakladaj" :/:o:/

Glede na zapisano niti ne veš za kateri motor gre, torej je "čista tema" glede zmogljivosti ;)

LP

ti si itq značkar,škoda kej debatirat dalje s tabo ... ja res je bolš met avdija s 110k km prevoženga kot pa popolnoma nov avto...pa če se veliko vozi je še tolko bolše novi avto met,tko da saj veš kaj voziš,ne pa da se peljše nekak v strahu da ne bo vsak cajt kaj crknilo...po čez par let ko se bo avto prodajal,kaj se bo lažje prodalo? supr dupr audi a6 s prevoženimi 250k km al astra ki jih lahko ma dobrih 100k km manj?js osebno sploh nebi kupoval avta k ma 100k km in več pa naj bo to audi,bmw,reno,alfa...nima veze,novo je le novo.in potem folk joka ko kupi avto s 130k km prevoženga zakaj mu avto crkuje pa ga zafrkava,yeah that's a tuff Q :roll: in zdj bo tvoj odgovor na moje prejšnje vprašanje seveda audi...oh ta tvoj audi in vw :roll: osebno raje kupim opla,sploh dizla ki so itq med najbol zanesljivimi dizli...sicer pa,škoda besed...

LP

Jaz naj bi bil "značkar" ? Zakaj ? Ker ti nimaš pojma o A6 in vsem kar je z njim povezano - znaš pa kljub neznanju zapisat, da je "ladja, ki ne gre nikamor". Take neumne, bedaste in debilne izpade si privoščijo samo pacienti posebne sorte.
Ne vem sicer zakaj - si mogoče sam "značkar" in te moti dejstvo, da to kar v A6 omenjenega letnika kupcu ponudi AUDI tvoja "značka" ne zmore danes in ne bo zmogla še lep čas v prihodnosti (če sploh bo kdaj) ?
Raje kot se s tem obremenjuješ si preden komentiraš poglej čisto osnovne podatke o vozilu, primerjaj jih in nato povej svoje mnenje, oceno ...
Vsi smo krvavi pod kožo, vsi grešimo, vsi delamo napake ... mislim pa da te ne sme "vrag vzeti" oz bit "konec sveta"- če ti nekdo pove, da se motiš ;)

LP

pa kje pa js kej omenjam svojo značko,oz pripadnost svoji znački,pa tud kako ti veš kera je moja ˝značka ˝ avtomobila? ti zmerej ko je kaka tema sam da je VAG grupa umes , tkoj svoje posiljeno mnenje daješ pa kolko majo oh in sploh opreme,ki je drugi nikol ne bojo mel...ja seveda.prou kupi ti audija mene prou BK kaj on kupi,js sm povedou svoje mnenje,ti si začel z napadanjem mene in citati kok neumne komentarje dajem in oh in sploh?? ja,js ga nebi kupu? zakaj?povedou sm svoje mnenje,avto ko ima čez 100k km zame ni več na seznamu za nakup,sploh pa ne proti novem avtu,pa če se ti na glavo postaviš pa mi tupiš kok je audi oh in sploh...in ja 1.9tdi A6 ne gre nikamor pa pika,druga zgodba je 2.5tdi. zdj se pa lahko postavlaš in skačeš po trepalnicah zarad mene.pa seveda,raje star audi samo da bojo sosedi foušni,kot pa novi opel...tipično,kaj čm druzga rečt...pa lep dan naprej ti želim 8)
Slika

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Pe sep 08, 2006 9:43 pm

rok46 je napisal/-a:
rok46 je napisal/-a:
rok46 je napisal/-a:itq d opla...maš saj nov avto,ne pa neko ladjo k ne gre nikamor ( s to mašino seveda ),pa opremo bol švoh kukr si reku,pa predvsem s tolko km prevoženih...opel torej ;)

Raje ne "nakladaj" :/:o:/

Glede na zapisano niti ne veš za kateri motor gre, torej je "čista tema" glede zmogljivosti ;)

LP

ti si itq značkar,škoda kej debatirat dalje s tabo ... ja res je bolš met avdija s 110k km prevoženga kot pa popolnoma nov avto...pa če se veliko vozi je še tolko bolše novi avto met,tko da saj veš kaj voziš,ne pa da se peljše nekak v strahu da ne bo vsak cajt kaj crknilo...po čez par let ko se bo avto prodajal,kaj se bo lažje prodalo? supr dupr audi a6 s prevoženimi 250k km al astra ki jih lahko ma dobrih 100k km manj?js osebno sploh nebi kupoval avta k ma 100k km in več pa naj bo to audi,bmw,reno,alfa...nima veze,novo je le novo.in potem folk joka ko kupi avto s 130k km prevoženga zakaj mu avto crkuje pa ga zafrkava,yeah that's a tuff Q :roll: in zdj bo tvoj odgovor na moje prejšnje vprašanje seveda audi...oh ta tvoj audi in vw :roll: osebno raje kupim opla,sploh dizla ki so itq med najbol zanesljivimi dizli...sicer pa,škoda besed...

LP

Jaz naj bi bil "značkar" ? Zakaj ? Ker ti nimaš pojma o A6 in vsem kar je z njim povezano - znaš pa kljub neznanju zapisat, da je "ladja, ki ne gre nikamor". Take neumne, bedaste in debilne izpade si privoščijo samo pacienti posebne sorte.
Ne vem sicer zakaj - si mogoče sam "značkar" in te moti dejstvo, da to kar v A6 omenjenega letnika kupcu ponudi AUDI tvoja "značka" ne zmore danes in ne bo zmogla še lep čas v prihodnosti (če sploh bo kdaj) ?
Raje kot se s tem obremenjuješ si preden komentiraš poglej čisto osnovne podatke o vozilu, primerjaj jih in nato povej svoje mnenje, oceno ...
Vsi smo krvavi pod kožo, vsi grešimo, vsi delamo napake ... mislim pa da te ne sme "vrag vzeti" oz bit "konec sveta"- če ti nekdo pove, da se motiš ;)

LP

pa kje pa js kej omenjam svojo značko,oz pripadnost svoji znački,pa tud kako ti veš kera je moja ˝značka ˝ avtomobila? ti zmerej ko je kaka tema sam da je VAG grupa umes , tkoj svoje posiljeno mnenje daješ pa kolko majo oh in sploh opreme,ki je drugi nikol ne bojo mel...ja seveda.prou kupi ti audija mene prou BK kaj on kupi,js sm povedou svoje mnenje,ti si začel z napadanjem mene in citati kok neumne komentarje dajem in oh in sploh?? ja,js ga nebi kupu? zakaj?povedou sm svoje mnenje,avto ko ima čez 100k km zame ni več na seznamu za nakup,sploh pa ne proti novem avtu,pa če se ti na glavo postaviš pa mi tupiš kok je audi oh in sploh...in ja 1.9tdi A6 ne gre nikamor pa pika,druga zgodba je 2.5tdi. zdj se pa lahko postavlaš in skačeš po trepalnicah zarad mene.pa seveda,raje star audi samo da bojo sosedi foušni,kot pa novi opel...tipično,kaj čm druzga rečt...pa lep dan naprej ti želim 8)

Sploh ne vem, kaj vtikaš vmes VAG grupo - če ti nimaš pojma o avtomobilu in zgrešiš mnenje o avtomobilu, zakaj se potem začneš z neko značko in pripadnjostjo vlečt iz svoje nevednosti ?
Zate A6 z omenjenim agregatom "ne gre nikamor"- ja seveda, pametnjakovič - pa povej mi kako pa potem sploh izbiraš ASTRO, ki ima slabše zmogljivosti - po tej tvoj logiki se namreč sploh ne premika ;)

LP

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe sep 08, 2006 9:49 pm

mihec..nehi raj k mislim da ne bos nc pametnega napisal..kot še nikol nisi....vazn da je tdi..vse ostalo sux..a ne? ;)
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

fiat gt
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a fiat gt So sep 09, 2006 5:37 am

Mislim da se nima smisla kregat...okol tega na komentarje mihca in roka bom tko povedal mihec mogoce tocno ta avdi ki ga fant kupuje ima res(luksuz) opremo,ampak kot si pisal da drugi avti tega ne bodo imeli se lep cas mislim da si ustrelil mimo,kaj ti avdiji kot vsi dobro vemo so too much dragi in in ce hoces kaj vec mors se skor pol cene vec placat za dodatno opremo,vem pa to da ze osnovni npr.a4 nima niti tempomata( ok se da brez) in niti el.nastavljiva ogledala-to je pa zalost...tko da mislim da se da luksuz tudi drugje dobit za manj dnarja.. ;) preden me napades sem privrzenec stirih krogcev tko da...

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha So sep 09, 2006 5:40 am

speedfreak je napisal/-a:mihec..nehi raj k mislim da ne bos nc pametnega napisal..kot še nikol nisi....vazn da je tdi..vse ostalo sux..a ne? ;)

:cry :jao:

Ja tvoji komentarji pa so polni modrosti in učenosti - poglej si raje, kaj si ti pametnega zapisal - navajam : " opla vsekakor..čez 3 leta bo mela astra nekako 120kkm audi pa 230kkm..mislim da tu ni dileme..vsaj zame ne."

Sploh pa : kje piše v stilu "važn da je TDI" - lepo sm zapisal zakaj AUDI in zakaj OPEL

Zate pa je itak škoda komentarja - oz začni pometat pred lastnim pragom ;)

LP

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha So sep 09, 2006 6:02 am

fiat gt je napisal/-a:Mislim da se nima smisla kregat...okol tega na komentarje mihca in roka bom tko povedal mihec mogoce tocno ta avdi ki ga fant kupuje ima res(luksuz) opremo,ampak kot si pisal da drugi avti tega ne bodo imeli se lep cas mislim da si ustrelil mimo,kaj ti avdiji kot vsi dobro vemo so too much dragi in in ce hoces kaj vec mors se skor pol cene vec placat za dodatno opremo,vem pa to da ze osnovni npr.a4 nima niti tempomata( ok se da brez) in niti el.nastavljiva ogledala-to je pa zalost...tko da mislim da se da luksuz tudi drugje dobit za manj dnarja.. ;) preden me napades sem privrzenec stirih krogcev tko da...

"Ne bodo nikoli imeli lep čas" - povej mi - si je mogoče v ASTRI zaželeti oz imeti 4 kolesni pogon, pa da ne naštevam vseh menjalnikov, motorjev, ter vse ostale opreme, dodatkov - predvsem po njihovih tehničnih karakteristikah in zmogljivostih ?
Glede cene - gre za limuzino, ki se na tržišču kosa z avtomobili kot so MB razred E, BMW serije 5 in podobnimi - cena igra v tem razredu drugačno vlogo kot v razredu ASTRE. Za kupca takega razreda doplačilo opreme v vrednosti ASTRE (pa tudi "daleč" preko tega zneska) običajno ne predstavlja posebne težave ;)

LP

Uporabniški avatar
Vince
Stalni uporabnik

Napisal/-a Vince To okt 03, 2006 6:50 am

No že na začetku se oproščam za pogrevanje starih tem pa vseeno mogoče zna tale moja izkušnja tud kdaj priti prav.
Sam sem pred kratkim kupil NOV avto in bom tkole svetoval vsem potencialnim kupcem novih avtomobilov-ko boste šli naslednjič v salon za začetek vso svojo energijo od kosila vložite v to, da sunete na gobec pocukrano smeječega in pretirano prijaznega prodajalca, ki vidi v vas kovček denarja in ne stranke. Do tega spoznanja boste namreč prišli, ko boste poravnali ceno avtomobila in se bodo (NAJ BI SE) začele vse tiste ugodnosti, privilegiji, bonitete, asistence, popusti in brezplačne storitve, ki vam jih obljubljajo, ko vi še skopuško tiščite denar v kovčku ali na plastični kartici.
Hja potem pa se začne vojna, če se na prodanem avtomobilu najde kaka napaka ali defekt.
Pa da ne pozabim omenit seveda garancije. 5 let na tisto 2 leti na drugo in 20 let na tretjo zadevo. He he...dragi moji...garancija že garancija samo ne pozabit na njene pogoje. Skorajda ne pretiravam, če rečem, da je že samo vožnja po lokalni cesti mimo "domačega mehankarja " poseg nekvalificirane osebe v avtomobil in posledično izguba garancije na prej omenjeno "tisto", "drugo" in "tretje". Avtomobilski oderuhi bodo najbrž kamalu zahtevali že to, da vam za to v Nemčiji specializiran (vsaj 5 let) strokovnjak na uradnem servisu kjer ste avto kupili dotoči gorivo, saj smo mi lastniki seveda nekvalificirani za kakršenkoli poseg, naše vozilo pa je po besedah prodajalca višek tehnologije (nekaj v rangu F16).

Po tem, ko sem vsaj 20 ljudi osebno poslal k hudiču ob kolobocijah glede garancije sem sklenil, da za defekte na avtomobilu poskrbim kar na lastno denarnico, ker je škoda mojega časa, denarja in predvsem živcev.

Zato pa svetujte tisti, ki ste že kupili in tak in drugačen avto (nov/rabljen) in ne tisti, ki so slišali od strica in tete, da NOV avto je pa vseen nov. Smeh smeh...
Namočili so me že Francozki in Italijančki. Prvi naj v svojih koretah kr rogljičke prevažajo po rodni Franciji, drugi pa makarone po rodni Italiji, tko da Japonci pa Nemci me še čakajo, da jih stestiram. Upam, da ne bom razočaran nad avtomobilsko industrijo tako kot sem bil do zdaj.

LP

Vince
Največji osebni dosežek
*********Državni prvak L klase v letu 2003********
Najvišji teamski uradni rezultat
*********165.2dB*********

Zaston se še mačka ne gon!

damcodamco
Nov uporabnik

Napisal/-a damcodamco To okt 03, 2006 8:03 am

Vsem bralcem tega posta sporočam, da sem po tehtnem premisleku kupil Audija. Včeraj sem postal lastnik A6 Avant 19 TDI (96 kW), 08/2003 (model 2004), 125k km (100% realnih), PDC, temp, nav, concert,... in sem zaenkrat zelo zadovoljen.
Hvala vsem za nasvete in tole debato.

Uporabniški avatar
sandek
Uporabnik

Kraj: maribor-metropola

Napisal/-a sandek To okt 03, 2006 9:12 am

bojo kake slikce :?:

atko
Nov uporabnik

Kraj: mb

Napisal/-a atko To okt 03, 2006 9:47 am

Pravilno si se odločil bravo :clapclap ,v audiju pa se ja res boljše pelješ kot pa v astri.

atko
Nov uporabnik

Kraj: mb

Napisal/-a atko To okt 03, 2006 9:48 am

Pravilno si se odločil bravo :clapclap ,v audiju pa se ja res boljše pelješ kot pa v astri.

fiat gt
Novinec

Napisal/-a fiat gt Pe okt 06, 2006 2:02 pm

[/quote] To je premikajoča nepremičnina. [/quote]

kakor za koga! me pa zanima kako premikajoco zadevo imas ti!'ce si vozil 1.7 dti je eno ce pa cdti je pa spet nekaj drugega ,in glede na to da si lastim novo astro 1.7 cdti lahko povem da to kar ti streljaš tukaj gor je ena grda prodana buca :lol:

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx So okt 07, 2006 5:50 pm

zame avto ki zlahka doseže 200 kmh ni neprimicnina...sorry k mam svoje mnenje :-P
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
the_man
Novinec

Kraj: all around

Napisal/-a the_man Ne okt 08, 2006 12:43 pm

damcodamco je napisal/-a:Vsem bralcem tega posta sporočam, da sem po tehtnem premisleku kupil Audija. Včeraj sem postal lastnik A6 Avant 19 TDI (96 kW), 08/2003 (model 2004), 125k km (100% realnih), PDC, temp, nav, concert,... in sem zaenkrat zelo zadovoljen.
Hvala vsem za nasvete in tole debato.

lp
čestitam za nakup, želim ti veliko lepih, srečnih in predvsem varnih kilometrov, uživaj v vožnji

lp
za prepoznavnost športnosti avtomobilske firme tekmujejo v formuli 1, rally-u, nascar,...vw pa svojim izdelkom preprosto nadane oznako GTI

fiat gt
Novinec

Napisal/-a fiat gt Ne okt 08, 2006 7:03 pm

hladni je napisal/-a:moja je mela 100 pesov in ja, motor je zelo neodziven. Proti 130 oz.155 konji dizla je nepremičnina žal... :lol:

waw to je povsem samoumevno da gre slabse kot 130 konjski dizel ali vec!!! ampak za 100 konjev sevedno gre dobro...pol je pa zame tut 155 nepremicnina prot 180ps

prej si posploseval da ne gre nikamor ,sedaj pa ti 100 konjsko astro primerjas z 130 ali vec ma halo clovek kje zivis :roll: za 100 konjev gre super in mir....

fiat gt
Novinec

Napisal/-a fiat gt Ne okt 08, 2006 8:48 pm

ce tudi govoris o teh dveh avtih je tko malo razlike v performansih med njimi da ni omembe vredno na pospesku niti 2 sekundi koncna je tudi tm...mogoce gre avdi malo bolje ze zaradi mednosne razdalje.Če govorimo samo 0-100 bi se to poznalo ce bi imel eden izmed njih 8ali celo 7 in manj sekund!!

BMW Motorsport
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Center

Napisal/-a BMW Motorsport Po okt 09, 2006 12:38 am

fiat gt je napisal/-a:ce tudi govoris o teh dveh avtih je tko malo razlike v performansih med njimi da ni omembe vredno na pospesku niti 2 sekundi koncna je tudi tm...mogoce gre avdi malo bolje ze zaradi mednosne razdalje.Če govorimo samo 0-100 bi se to poznalo ce bi imel eden izmed njih 8ali celo 7 in manj sekund!!

Kaj pa je to :?:

Zihr si hotu s tem povedat 'Mednožne razdalje...' al kj tazga.. :lol: :lol: :P
Bayerische Motoren Werke fuer immer!!!

P.S.: Need $ for Bavaria: Please donate... ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov