Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

bad_olio
Nov uporabnik

Kraj: OBLA ZEMELSKA

Napisal/-a bad_olio Sr sep 27, 2006 2:31 pm

mislim, ta s svojim JTDjem se pa res ne ustavi....

ne vem, kakšni so razlogi za pluvanje čez SDI motor...
... poznam dva kolega, ki imata golfa 3 kao SDI motor. En je star 12 en 9 let. Oba imata okrog 350k km. Mislim, da je brez veze, da omenim da delata BP. Aja pa en znanec-veterinar je imel golfa do 500k km, tudi BP.

Sam sem imel golfa4 SDI. Sej je res, da ni imel pospeškov za trgat gate, ampak poraba je bila VEDNO okrog 5 litrov (+- dva deci).

Če vsak dan delaš relacijo KP-LJ-KP, je SDI zelo dobra izbira. (Ugodna cena, malo vzdrževanja)

PS: Kolega ma JTD in je zadovoljen, ko bo z nijm naredil več kot 200k km, se bomo potem naprej pogovarjali.

PSS: Moj naslednji avto ne bo več TDI (ampak to je že druga zgodba z drugimi razlogi).
!!!NESO LHKE!!!

Uporabniški avatar
ghostrider
Novinec

Kraj: kva te boli ku...

Napisal/-a ghostrider Sr sep 27, 2006 3:10 pm

esem je napisal/-a:nočem se mešat v vročo debato, samo na dve stvari bi opozoril
ghostrider je napisal/-a: Kolega ima hdi 307-ko, ki mu kuri 8l povprečno-na servisu pravjo, da je to normaln in ima 160 končne, kar je baje tudi normalno. Brat ima enako hdi 307-ista poraba in iste lastnosti.

Naj taki lastniki končno poiščejo dobrega serviserja, ker taka poraba ni normalna. Marsikateri lastnik takih HDI-jev ima porabo pod 6 l. Tudi nepotrebna vožnja v obratih naredi svoje. Znanec je vozil isti dan isto laguno na isti relaciji z 10 km/h večjo povprečno hitrostjo, pa je imel dva (!) litra manjšo porabo (po rač in po tankanju) kot prej njegov stric.
Še manj je normalno mehanikovo zagovarjanje take porabe. Je še v garanciji, ne znajo popravljat...?

ghostrider je napisal/-a:Sem pa mnenja da je popoln avto sestavljen iz italianskega disajna in nemške tehnologije- tudi pri svojem boš opazil da je temu tako.

Tudi nemška tehnologija je daleč od opevane. Spomni se vpoklicev BMW, MB in ne vem koga še zaradi Boschevih črpalk. Te so mimogrede en najbolj kvarljivih delov na PSA avtih. Spomni se, kdo je naredil common rail, ki ga zdaj hočeš nočeš uvaja tudi VW/AUDI - že vedo zakaj.
lp

Za hdi motor 90 km pri 307 je to normalna poraba. Bil je pa pri kavčiču in priklopili so ga na tester. Če ne verjameš, pojdi vprašat. Druga zgodba je hdi 115-pomoje, kjer se poraba približa cca 6.7, še vedno pa ne kuri 6 in noben mi ne bo govoril o tem, ker jih poznam te avtomobile predobro. Spet se drugače obnaša p 206. 90 km ima porabo toliko kot 115 307, 115 pa ima še nižjo. Šele tukaj pridemo do dobrih 6 litrov, ampak to vožnje po jajcih.
Serijske napake se dogajajo pri vseh avtomobilih. Ko že praviš o lagunah 1.9 dci- kriza da te glava peče. Je bila že odprta tema, kaki problemi so s temi avti. Turbina, elektronika... in to ne pri 200 ali 300 kkm, ampak pri avtu, ki je še v garanciji ali ravno izven obdobja. Ne rečem, mogoče mate lih sam pr vas tako srečo, da nimate problemov, drugač so pa pizdarije take da glava peče. Aja pa pr mb in bmw so jih vsaj nazaj poklical. Pr renoju so pa folk nategval in jim za pizdarije v garanciji izstavljal račun, kao, napačna uporaba. Odpri temo okvare pri vozilih z bmw dizelskimi motorji in vzporedno renault z dizelskimi motorji, bomo videl, kje bo več postov. Drugače je pa tako: Če odpreš havbo pri nemškem in pri katerem drugem avtu, opaziš, da so deli večinoma enaki. Večinoma je pomembna le kvaliteta izdelave in sestave. Mel sem možnost videt razliko med enim in med drugim, in tudi vem, kako se v različnih fabrkah dela.
Zdj pa jst s te teme pičim k itak vsi sam svoje nove avte hvalte, pa čeprav pojma nimate kaj mate. Ko boste pa enkrat non stop na servisu visel, takrat pa ne bo noben pršu tega povedat.
Svaki čedo svoga konja hvali!

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr sep 27, 2006 3:32 pm

kje si ti hdi 115 najdu???, pa pežo hdi 90 ma vsaj en uporabnik na tem forumu, pa naj sam pove kok mu žre...pa ne vem ka sploh hočeš povedat s svojim postom??
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

TaStar
Nov uporabnik

Kraj: Loka

Napisal/-a TaStar Sr sep 27, 2006 3:52 pm

golf 4 SDI ali TDI, ali audi a3 TDI
TDI Power!!!

Uporabniški avatar
ghostrider
Novinec

Kraj: kva te boli ku...

Napisal/-a ghostrider Sr sep 27, 2006 3:53 pm

Sj pravm da nism zihr kolk je ta močnejši, no. Evo človeku neki hočeš povedat kar je res in poj se ti vs razpizden spotika ob drobnarije. S tem da ne razumeš, kaj ti hočem povedat, pa dokazuješ veliko. :bonk Če ti je kdo reku, da mu 307 hdi 90 km kuri 6 litrov :bow , te je nategnu kolkr si dolg in širok. Pa če ga boš vprašal, bo itak reku da mu kur še mn ko vžigalnik, ker je takih samohvalnežev na tem forumu še in še. :]
Zate je post itak brez pomena, če človek ne hvali sebe in tistega, kar ima.
Ne da se mi s takimi idioti več :g: , grem na :pivo in :___o od te teme, ker sem tisto kar sem hotu povedat že povedal.
Svaki čedo svoga konja hvali!

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Sr sep 27, 2006 4:28 pm

bad_olio je napisal/-a:... poznam dva kolega, ki imata golfa 3 kao SDI motor. En je star 12 en 9 let. Oba imata okrog 350k km. Mislim, da je brez veze, da omenim da delata BP. Aja pa en znanec-veterinar je imel golfa do 500k km, tudi BP.

se strinjam s trditvami o tem da je sdi najbolša izbira v tem primeru, me pa moti to, da sdi, nemore bit star 12 let! 1.9d ni enako 1.9sdi, ker je sdi velik bol ekološki, ma več elektronike in zato ma tut mal slabše pospeške(spet odvisno od avta do avta)...
LP Rok

bad_olio
Nov uporabnik

Kraj: OBLA ZEMELSKA

Napisal/-a bad_olio Sr sep 27, 2006 4:57 pm

Gen|uS je napisal/-a:
bad_olio je napisal/-a:... poznam dva kolega, ki imata golfa 3 :-P kao :-P SDI motor. En je star 12 en 9 let. Oba imata okrog 350k km. Mislim, da je brez veze, da omenim da delata BP. Aja pa en znanec-veterinar je imel golfa do 500k km, tudi BP.

se strinjam s trditvami o tem da je sdi najbolša izbira v tem primeru, me pa moti to, da sdi, nemore bit star 12 let! 1.9d ni enako 1.9sdi, ker je sdi velik bol ekološki, ma več elektronike in zato ma tut mal slabše pospeške(spet odvisno od avta do avta)...

1.9d in 19.sdi je isto sranje drugo pakovanje.... sdi ma par konju več in čipan sdi kr lepo potegne :P :P
!!!NESO LHKE!!!

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Sr sep 27, 2006 5:07 pm

bad_olio je napisal/-a:
Gen|uS je napisal/-a:
bad_olio je napisal/-a:... poznam dva kolega, ki imata golfa 3 :-P kao :-P SDI motor. En je star 12 en 9 let. Oba imata okrog 350k km. Mislim, da je brez veze, da omenim da delata BP. Aja pa en znanec-veterinar je imel golfa do 500k km, tudi BP.

1.9d in 19.sdi je isto sranje drugo pakovanje.... sdi ma par konju več in čipan sdi kr lepo potegne :P :P

Dejte raje v zabavni kotiček ali pa km drugam pisat takšne neumnosti - več kot očitno nimate pojma o motorjih ;)

LP

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Sr sep 27, 2006 5:14 pm

ghostrider je napisal/-a:Sj pravm da nism zihr kolk je ta močnejši, no. Evo človeku neki hočeš povedat kar je res in poj se ti vs razpizden spotika ob drobnarije. S tem da ne razumeš, kaj ti hočem povedat, pa dokazuješ veliko. :bonk Če ti je kdo reku, da mu 307 hdi 90 km kuri 6 litrov :bow , te je nategnu kolkr si dolg in širok. Pa če ga boš vprašal, bo itak reku da mu kur še mn ko vžigalnik, ker je takih samohvalnežev na tem forumu še in še. :]
Ne da se mi s takimi idioti več :g: , grem na :pivo in :___o od te teme, ker sem tisto kar sem hotu povedat že povedal.

Bolje, da se niti ne obremenjuješ s speedfreak-om in njemu podobnimi - njihova "mojstrovina" je v tem, da znajo s svojim neznanjem in pomanjkanjem izkušenj kregarijo začet - ko spoznajo, da so "mimo usekali" pa si hočejo svoje neznanje z žaljenjem drugih potolažit

Zaradi takih pa je forum prej kot strokovno podprta debata o avtomobilizmu bolj podoben čveku o avtomobilih - žal

LP

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Sr sep 27, 2006 5:44 pm

Mojster Miha je napisal/-a:
ghostrider je napisal/-a:Sj pravm da nism zihr kolk je ta močnejši, no. Evo človeku neki hočeš povedat kar je res in poj se ti vs razpizden spotika ob drobnarije. S tem da ne razumeš, kaj ti hočem povedat, pa dokazuješ veliko. :bonk Če ti je kdo reku, da mu 307 hdi 90 km kuri 6 litrov :bow , te je nategnu kolkr si dolg in širok. Pa če ga boš vprašal, bo itak reku da mu kur še mn ko vžigalnik, ker je takih samohvalnežev na tem forumu še in še. :]

Bolje, da se niti ne obremenjuješ s speedfreak-om in njemu podobnimi - njihova "mojstrovina" je v tem, da znajo s svojim neznanjem in pomanjkanjem izkušenj kregarijo začet - ko spoznajo, da so "mimo usekali" pa si hočejo svoje neznanje z žaljenjem drugih potolažit

Zaradi takih pa je forum prej kot strokovno podprta debata o avtomobilizmu bolj podoben čveku o avtomobilih - žal

LP

:bonk :har :rofl
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

berlingoman
Novinec

Napisal/-a berlingoman Sr sep 27, 2006 6:29 pm

Men HDI 90 konjev žere povprečno na mesec kombinacija pol mesto,pol AC
6.1 litra

Kaj naj naredim :?: da bom meu tako porabo ko SLAVNI TDI

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Sr sep 27, 2006 9:24 pm

začni živet v svetu sanj in laži tak k tdi fahrerji.

Uporabniški avatar
kalbo
Novinec

Napisal/-a kalbo Če sep 28, 2006 8:45 am

Ma ja itak! Bad olio al kaj si že. Sej SDI dela itak, če maš srečo tko k vsak. Sam to ni to za takšno ceno pa gotovo. Fora je v bistvu sam o ceni VWja. Je absolutno predrag. Drgač men dol visi kero znamko vozim in se službeno prav rad vozim s TDIjem. Sam za privat mi pa na kraj mozga ne pade, da bi vrgu 3+mio za rabljenga pasata, če sem dobil enako velik, enako zmogljiv avto za pol te cene. Kvaliteta je pa podobna, če ne enaka. Luft meser sem menjal ravno tako kot bi ga mogu pr TDI. Drgač sm pa že kr blis 200k.

Jest sm vedno reku, da če vam avto ne dela, menite serviserja in ne znamke.

Ko smo pa že pr stricih pa njihovih izkušnjah, je pa mojmu stricu pr 4 leta stari Merčki s klase prežrlo hladilnik. Fantje dragi, to se men pr 15 let starem jugotu ni dogajal.

Aja, pa še to. Boli me spolni organ za porabo, pa naj bo to služben avto al pa privat. Sam to je pa že druga tema o freakih, ki grejo z 70 v šesti na avtocesto, ker kao šparajo.

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Kraj: Ko si bogu za hrbtom, se uro voznje.

Napisal/-a AXioN Če sep 28, 2006 10:26 am

bad_olio je napisal/-a:1.9d in 19.sdi je isto sranje drugo pakovanje.... sdi ma par konju več in čipan sdi kr lepo potegne :P :P

d ima mehansko bosch pumpo
sdi ima elektronsko bosch pumpo

Cipanje sdi-ja je priblizno isto, kot da bi cipal punta 1.2 60km

Drugace pa, da se vam da nabijat od dveh stamprlih nafte.. Poraba je pac odvisna od vsakega avta, ce nekomu ustreza poraba 7l, naj vozi ali pa naj si kupi lupo 3L :D
Zadnjič spremenil AXioN, dne Če sep 28, 2006 10:34 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Sigor
Stalni uporabnik

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Sigor Če sep 28, 2006 10:32 am

berlingoman je napisal/-a:Men HDI 90 konjev žere povprečno na mesec kombinacija pol mesto,pol AC
6.1 litra

Kaj naj naredim :?: da bom meu tako porabo ko SLAVNI TDI

če ti porabi 6,1 litra na mesec se ne sekiraj, eno porabijo tolko na 100 km :jao:
Slika

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Če sep 28, 2006 11:56 am

speedfreak je napisal/-a:začni živet v svetu sanj in laži tak k tdi fahrerji.

Zgolj tipično tvoj post .... ali sanje in laži nekoga, ki o TDI-ju nima pojma, še manj pa dolgoletnih izkušenj ;)

LP

Uporabniški avatar
batek
Novinec

Napisal/-a batek Če sep 28, 2006 12:44 pm

AXioN je napisal/-a:
bad_olio je napisal/-a:1.9d in 19.sdi je isto sranje drugo pakovanje.... sdi ma par konju več in čipan sdi kr lepo potegne :P :P

d ima mehansko bosch pumpo
sdi ima elektronsko bosch pumpo

Cipanje sdi-ja je priblizno isto, kot da bi cipal punta 1.2 60km

Tole se čist strinjam. SDI pač nima turbine in ga je nesmiselno čipat,tko da je drugo pakovanje.
batek

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Če sep 28, 2006 1:22 pm

:roll: a bote začel kaj pametnga pisat al se bote še naprej obnašal kot otrocii?
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov