esem je napisal/-a:nočem se mešat v vročo debato, samo na dve stvari bi opozorilghostrider je napisal/-a: Kolega ima hdi 307-ko, ki mu kuri 8l povprečno-na servisu pravjo, da je to normaln in ima 160 končne, kar je baje tudi normalno. Brat ima enako hdi 307-ista poraba in iste lastnosti.
Naj taki lastniki končno poiščejo dobrega serviserja, ker taka poraba ni normalna. Marsikateri lastnik takih HDI-jev ima porabo pod 6 l. Tudi nepotrebna vožnja v obratih naredi svoje. Znanec je vozil isti dan isto laguno na isti relaciji z 10 km/h večjo povprečno hitrostjo, pa je imel dva (!) litra manjšo porabo (po rač in po tankanju) kot prej njegov stric.
Še manj je normalno mehanikovo zagovarjanje take porabe. Je še v garanciji, ne znajo popravljat...?ghostrider je napisal/-a:Sem pa mnenja da je popoln avto sestavljen iz italianskega disajna in nemške tehnologije- tudi pri svojem boš opazil da je temu tako.
Tudi nemška tehnologija je daleč od opevane. Spomni se vpoklicev BMW, MB in ne vem koga še zaradi Boschevih črpalk. Te so mimogrede en najbolj kvarljivih delov na PSA avtih. Spomni se, kdo je naredil common rail, ki ga zdaj hočeš nočeš uvaja tudi VW/AUDI - že vedo zakaj.
lp
bad_olio je napisal/-a:... poznam dva kolega, ki imata golfa 3 kao SDI motor. En je star 12 en 9 let. Oba imata okrog 350k km. Mislim, da je brez veze, da omenim da delata BP. Aja pa en znanec-veterinar je imel golfa do 500k km, tudi BP.
Gen|uS je napisal/-a:bad_olio je napisal/-a:... poznam dva kolega, ki imata golfa 3kao
SDI motor. En je star 12 en 9 let. Oba imata okrog 350k km. Mislim, da je brez veze, da omenim da delata BP. Aja pa en znanec-veterinar je imel golfa do 500k km, tudi BP.
se strinjam s trditvami o tem da je sdi najbolša izbira v tem primeru, me pa moti to, da sdi, nemore bit star 12 let! 1.9d ni enako 1.9sdi, ker je sdi velik bol ekološki, ma več elektronike in zato ma tut mal slabše pospeške(spet odvisno od avta do avta)...
bad_olio je napisal/-a:Gen|uS je napisal/-a:bad_olio je napisal/-a:... poznam dva kolega, ki imata golfa 3kao
SDI motor. En je star 12 en 9 let. Oba imata okrog 350k km. Mislim, da je brez veze, da omenim da delata BP. Aja pa en znanec-veterinar je imel golfa do 500k km, tudi BP.
se strinjam s trditvami o tem da je sdi najbolša izbira v tem primeru, me pa moti to, da sdi, nemore bit star 12 let! 1.9d ni enako 1.9sdi, ker je sdi velik bol ekološki, ma več elektronike in zato ma tut mal slabše pospeške(spet odvisno od avta do avta)...
1.9d in 19.sdi je isto sranje drugo pakovanje.... sdi ma par konju več in čipan sdi kr lepo potegne :P :P
ghostrider je napisal/-a:Sj pravm da nism zihr kolk je ta močnejši, no. Evo človeku neki hočeš povedat kar je res in poj se ti vs razpizden spotika ob drobnarije. S tem da ne razumeš, kaj ti hočem povedat, pa dokazuješ veliko.Če ti je kdo reku, da mu 307 hdi 90 km kuri 6 litrov
, te je nategnu kolkr si dolg in širok. Pa če ga boš vprašal, bo itak reku da mu kur še mn ko vžigalnik, ker je takih samohvalnežev na tem forumu še in še.
![]()
Zate je post itak brez pomena, če človek ne hvali sebe in tistega, kar ima.
Ne da se mi s takimi idioti več, grem na
in
od te teme, ker sem tisto kar sem hotu povedat že povedal.
Mojster Miha je napisal/-a:ghostrider je napisal/-a:Sj pravm da nism zihr kolk je ta močnejši, no. Evo človeku neki hočeš povedat kar je res in poj se ti vs razpizden spotika ob drobnarije. S tem da ne razumeš, kaj ti hočem povedat, pa dokazuješ veliko.Če ti je kdo reku, da mu 307 hdi 90 km kuri 6 litrov
, te je nategnu kolkr si dolg in širok. Pa če ga boš vprašal, bo itak reku da mu kur še mn ko vžigalnik, ker je takih samohvalnežev na tem forumu še in še.
![]()
Zate je post itak brez pomena, če človek ne hvali sebe in tistega, kar ima.
Ne da se mi s takimi idioti več, grem na
in
od te teme, ker sem tisto kar sem hotu povedat že povedal.
Bolje, da se niti ne obremenjuješ s speedfreak-om in njemu podobnimi - njihova "mojstrovina" je v tem, da znajo s svojim neznanjem in pomanjkanjem izkušenj kregarijo začet - ko spoznajo, da so "mimo usekali" pa si hočejo svoje neznanje z žaljenjem drugih potolažit
Zaradi takih pa je forum prej kot strokovno podprta debata o avtomobilizmu bolj podoben čveku o avtomobilih - žal
LP
bad_olio je napisal/-a:1.9d in 19.sdi je isto sranje drugo pakovanje.... sdi ma par konju več in čipan sdi kr lepo potegne :P :P
AXioN je napisal/-a:bad_olio je napisal/-a:1.9d in 19.sdi je isto sranje drugo pakovanje.... sdi ma par konju več in čipan sdi kr lepo potegne :P :P
d ima mehansko bosch pumpo
sdi ima elektronsko bosch pumpo
Cipanje sdi-ja je priblizno isto, kot da bi cipal punta 1.2 60km
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov