Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

atko
Nov uporabnik

Kraj: mb

Napisal/-a atko Ne sep 24, 2006 4:55 pm

Pa še nekaj rezervni deli so enako dragi(podvozje,motor) kot pri golf 4 razen karoserijskih delov,in ne sposlušaj tukaj enih par pametnjakovičev če nimajo pojma.
Beetle je pač posebni avto in vsake oči imajo pač svojega malarja.Nov pa je bil tudi tričetrtine dražji od kakšnega p206 ali clia.Zaradi tega je takšna cena.

lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Ne sep 24, 2006 4:55 pm

sevnican je napisal/-a:
larcy je napisal/-a:OK, ok ste me ze prepricali. Ze iscem druge mozosti. Hvala.

Drugace pa, ja, kredit! Kako pa? mislim da danes redki kupujejo avto drugace.
Ja, na splosno je pri tipih to drugace in znajo biti bolj varcni. Pri meni pa denar kar zginja, tako da se mi zdi bolje da mi trgajo z racuna, bom vsaj vedela kdaj se ustavit in zacet jesti star kruh.

Jaz sem drugačega mnenja. Prvo si nekaj našparaš, kupiš avto v svojih zmožnostih, na gotovino, ne na kredit. Avto voziš, v tem času nekaj našparaš in tega prodaš in kupiš dražje vozilo. In tako naprej. Enkrat že prideš do malo boljšega vozila, pa ti ga ni treba vzet na kredit.

Eni se pa hočejo že za prvi avto zapufati do konca. :roll:

Konc koncev noben več ne jemlje življenja resno le zakaj je treba vzeti na vsake tok časa nov avto vzameš novga in ga imaš do konca potem pa spet. Mal premislite o tem.
Drugač pa vsak posameznik ve kako in kaj v življenju sam jest se nebi preveč bunjal z avti vzel bi avto recimo novga le če nebi imel drugih stroškov in se vozil do konca dokler bi še delel.

lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Ne sep 24, 2006 6:04 pm

Vuso je napisal/-a:Okusi so različni, ampak nekaj me je zmotilo.Res še nisem vozil VW traktorja, ampak bi rad videl tistega, ki ima s TDI 90 porabo 5 l.To mislim na povprečno porabo in ne na matranje po AC s 100km/h.Možno, da se motim, ampak, če je tole res letim takoj naslednji teden po traktor.Govorim o povprečni porabi na recimo 10k km.
Jaz tudi lahko napišem, da mi alfa žre 7,3 litre, ker sem imel enkrat tako porabo.Takole se poraba ne ocenjuje.

Iz mojih izkušenj ti lahko potrdim, da je okrog 5 l/100 km povprečne porabe za TDI 90 v GOLF-u IV in avtomobilih podobne teže oz razreda čisto realna.
Sicer pa ti svetujem testno vožnjo z novejšo 5. generacijo GOLF-a, ki ima med drugim tudi ta agregat - sicer je nekoliko težji in zajetnejši, ampak bistvene razlike v porabi ne bo.
Moraš pa seveda znat vozit - predvsem prestavljat - ljudem, ki imajo večino izkušenj z bencinskimi motorji po prvih km še ni jasno, da je "tiščanje" nad okrog 2000 vrtljajev v minuti za normalno vožnjo povsem odveč, pa da recimo za prehitevanje pri nekje 80 km/h ne rabiš prestavljat navzdol ampak samo "pohodiš".

Če si kot pravimo "mož beseda" boš iz mojih izkušenj kr "letel" po TDI-ja - pa srečno ;)

LP

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Po sep 25, 2006 8:03 am

Glede kredita moraš sama presoditi, meni se zdi pet let kar dolga doba, če govorimo o avtu. Odplačevala boš skoraj toliko kredita, kot ga jaz za stanovanje (na deset let).
Hvala bogu, če si oko vrgla na en avto in ti vse drugo nekako ni... Najhuje je, če imaš dva milijona in bi za ta denar človek rad čim boljši avto - potem se usuje 20 predlogov in se znajdi. Meni se novi beetle tudi ne zdi napačen na pogled. Zavedati pa se moraš, da so to avti, delani za posebneže z denarjem, zato tudi takšna cena. No, če bi že morala izbrati posebneža, bi veliko raje vzela novega minija.

Mihc
Novinec

Napisal/-a Mihc Po sep 25, 2006 8:47 am

po mojem je dat za avto k je star 6 let tok denarja prevec se posebej ce ga planiras imeti se dodatnih 6 let .. ker potem ko dejansko bos ga odplacal bo ze res stara gara ... bolje da se drzis novejsih avtov v kolikor zelis ga imeti nekaj casa
I am kept in place by G-forces, not seatbelts

Uporabniški avatar
Sigor
Stalni uporabnik

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Sigor Po sep 25, 2006 9:21 am

ja, je kar hudo, ko ti je en tako blazno všeč...
Nič ni narobe z Beetlom, samo za 6 let star avto (katerikoli, ne samo Beetle) vzet kredit na 5 let, to ni najbolj pametno.
Če ti je pa tako blazno všeč..., saj se da kredit tud prej odplačat, če se ti ponudi prilika.
Slika

XSARA Hdi
Nov uporabnik

Napisal/-a XSARA Hdi Sr sep 27, 2006 5:51 pm

beetle je zakon

sam sem imel dva beetla in pri tem avtu se mi je prvič in zadnjič dogajalo, da so bejbe meni hupale in mi mahale na cesti :P :P :shock:

Uporabniški avatar
The Edge
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a The Edge Če sep 28, 2006 3:08 pm

atko je napisal/-a:drugače pa čez pet let boš za njega še vedno dobila boljši denar kot pa kupiš sedaj novega clia ali pa kakšnega koli opla.

daš za njega mnogo več na začetku, dobiš za njega pol več...sam pri cliotu pa daš manj na začetku pa dobiš manj na kocnu.
Slika

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Če sep 28, 2006 3:32 pm

The Edge je napisal/-a:
atko je napisal/-a:drugače pa čez pet let boš za njega še vedno dobila boljši denar kot pa kupiš sedaj novega clia ali pa kakšnega koli opla.

daš za njega mnogo več na začetku, dobiš za njega pol več...sam pri cliotu pa daš manj na začetku pa dobiš manj na kocnu.

Govor je o rabljenem "hrošču" : novem CLIU (in drugih cenovno in drugače primeljivih) - z drugo besedo na žačetku daš enako ;)

LP

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Če sep 28, 2006 4:39 pm

tega so call ˝mojstra miho˝ sploh ne poslušej,ker kadar koli bo kak debata o rablenem avtomobilu znamke VW,ga bo tkoj hvalu ko da je iz samega zlata...to majo zanga najmanjšo porabo,najbol letijo,najbolšo opremo,najbolšo lego,skratka na konc pridemo celo do zaklučka da je VW najbolši avto :shock: ...skratka upam da te bo minilo tole,pa boš mal premislna pa si rekla,ne jst pa res nočm za 6,7 let star avto šele začet plačevat kredit...sicr pa poglej kako se zdj prodajajo beetli ko so tolk stari,kako se bojo šele potem ko bo star 11,12 let...in s tem mislim slabo.kupi raje leto ali 2 star avto,še bolš novega pa bo.če pa hočeš bit fina že zarad tega ker boš mela beetla ( ene pač take so ), pol pa kr v nakup ;)
Slika

Uporabniški avatar
maniac
Novinec

Napisal/-a maniac Če sep 28, 2006 5:22 pm

no ja, jst sem prepričan, da z malo sreče lahko najdeš dober primerek6-7 let starega beetla, ki ti bi lepo služil še nekaj časa...probleme ma takšne kot večina avtov tega koncerna (nič pretiranega, pa tudi vzor niso), kredit za 5 let...če ti je res toliko všeč...go for it...čeprav sem mnenja, da naj bi se za avto dalo nekje maximalno 1 letno plačo.

men se pri beetlu predvsem dopade prostornost na voznikovem sedežu...super!

izgubil ne bo pomoje ne vem koliko, ker jih je le manj na cesti, kot recimo golfov...bodo pa recimo rezervni deli malce dražji (karoserija, ostalo je itak golf)

ne vam pa, kako ljudje zdržite z enim avtom 10 let...?
men moj dela super, pa sem se ga že naveliču po enem letu (ponavadi še prej) :oops:
jst bi vse avte, ki so mi všeč rad mel enkrat...ne pa da na enem sedim pol življenja.
ekonomsko bi bilo to seveda ponavadi bolj racionalno, ampak booring :(
treba mal menjavat vsake tolko časa (pa ne nove kupovat seveda)

lp

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Če sep 28, 2006 6:01 pm

rok46 je napisal/-a:tega so call ˝mojstra miho˝ sploh ne poslušej,ker kadar koli bo kak debata o rablenem avtomobilu znamke VW,ga bo tkoj hvalu ko da je iz samega zlata...to majo zanga najmanjšo porabo,najbol letijo,najbolšo opremo,najbolšo lego,skratka na konc pridemo celo do zaklučka da je VW najbolši avto :shock: ...skratka upam da te bo minilo tole,pa boš mal premislna pa si rekla,ne jst pa res nočm za 6,7 let star avto šele začet plačevat kredit...sicr pa poglej kako se zdj prodajajo beetli ko so tolk stari,kako se bojo šele potem ko bo star 11,12 let...in s tem mislim slabo.kupi raje leto ali 2 star avto,še bolš novega pa bo.če pa hočeš bit fina že zarad tega ker boš mela beetla ( ene pač take so ), pol pa kr v nakup ;)

Kaj je s tabo pacient ? Za psiho in zdravstvene težave so drugi naslovi

Pa preden pišeš bedarije - poglej si malce tehnične karakteristike BEETLE : drugim novim avtomobilom za omenjen denar in boš ugotovil, da tisto kar ti pišeš v svojih bedastih izpadih na tvojo žalost drži - v korist VW-ja

Navajanje tehničnih karakteristik je dejstvo - za pacietne tvoje sorte pač hvaljenje in podobno

Pa uspešno zdravljenje ;)

LP

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Če sep 28, 2006 7:02 pm

Mojster Miha je napisal/-a:
rok46 je napisal/-a:tega so call ˝mojstra miho˝ sploh ne poslušej,ker kadar koli bo kak debata o rablenem avtomobilu znamke VW,ga bo tkoj hvalu ko da je iz samega zlata...to majo zanga najmanjšo porabo,najbol letijo,najbolšo opremo,najbolšo lego,skratka na konc pridemo celo do zaklučka da je VW najbolši avto :shock: ...skratka upam da te bo minilo tole,pa boš mal premislna pa si rekla,ne jst pa res nočm za 6,7 let star avto šele začet plačevat kredit...sicr pa poglej kako se zdj prodajajo beetli ko so tolk stari,kako se bojo šele potem ko bo star 11,12 let...in s tem mislim slabo.kupi raje leto ali 2 star avto,še bolš novega pa bo.če pa hočeš bit fina že zarad tega ker boš mela beetla ( ene pač take so ), pol pa kr v nakup ;)

Kaj je s tabo pacient ? Za psiho in zdravstvene težave so drugi naslovi

Pa preden pišeš bedarije - poglej si malce tehnične karakteristike BEETLE : drugim novim avtomobilom za omenjen denar in boš ugotovil, da tisto kar ti pišeš v svojih bedastih izpadih na tvojo žalost drži - v korist VW-ja

Navajanje tehničnih karakteristik je dejstvo - za pacietne tvoje sorte pač hvaljenje in podobno

Pa uspešno zdravljenje ;)

LP

ti si res mal usekan veš,k itq nikol ne dojameš point mojega posta,sej škoda s tabo se kej ment dalje...tehnične karakteristike? pa koji je teb falus,si res tko usekan al se sam delaš da si?? če gledaš sam to pol lahko to primerjaš tud z 15 let staro alfo k je mela malo morje opreme,al pa kakšno 25ko ko VW še vedu ni kaj pomen avtomatska klima...dej že nehej enkrat tko silt te svoje ˝golfe˝ v ospredje...aia sej res,to so najjači avti,noben jim do kolen ne seže v ničemr,jop,to bo to ;)
Slika

berlingoman
Novinec

Napisal/-a berlingoman Če sep 28, 2006 7:09 pm

jest tud mislim da je hrošč najboljša izbira :!:

sej nov sploh ni bil tak drag proti konkurenci,pa pleh ma dober,pa pospeške ,
pa lego na cesti je meu tud med najboljšimi ko je prišu na tržišče.
Dobr,zdej ga je čas že mal pofuru,ampak vseen je še zanimiv avto.
Sam ga mam že kr neki let in z njim ni večjih problemov.
V glavnem mi ga šraufajo fušarji,ker so uradni servisi dragi ko p..
pa se mu nič ne pozna,isto prede al pa ropoče kok se komu zdi.
Je pa zanmiv ko se furam po mestu me vsi zijajo ko da bi vozu najmanj Lotusa.
Ma zanmive detalje,luči v blatnikih,zadnje okrogle luči,letnik 72,pa okrogu šteuc
pa take lepe okrogline okoli blatnikov pa...
kaj naj še rečem dober avto za pošten dnar

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Pe sep 29, 2006 6:28 am

ad.1: nehajte se kregat pa rajš punci svetujte!
ad.2: ko boš šla kupovat avto obvezno vzemi s seboj mehanika, pa avto zapelta do kake baze AMZS, pa ga naj tam pregledajo. ti ne bo nikol žal par jurjev, če bojo odkril kako kapitalno napako!
Slika

Uporabniški avatar
kalbo
Novinec

Napisal/-a kalbo Pe sep 29, 2006 8:38 am

Mojster miha, pa kaj si ti, TDI zagovornik. Dejstvo je, da je pr dizlu tavelik servis drag. Pa ni važno al je mašina TDI, HDI JTD al pa ŽNJtd. Punca bo tko al pa tko zapufana do amena za 7 let starga beatla. Pol pa 200 čukov za tavelik servis, pa 200 čukov za roke pa amortizerje...to so dejstva pr vsakem avtu, ki šteje tolko let in posledično tolko kilometrov.
Zato se punci svetuje, naj računa še na stroške, ki so s tako starim avtomobilom. Pa naj bo to opevani TDI al pa JTD. Za 2 MIo dobiš pa marsikaj, ki ni ravno tako eksotično in po mojem mnenju neuporabno, predvsem pa dobiš pa mlajše.

Če si pa res tako močno želiš Hrošča, ga pa kupi. Sam ob jemanju kredita vzemi še malo rezerve, ker bo treba gotovo kaj dat na avto, pa naj razni majstri mihati govorijo kar čjo. Na to je treba računat na njihovo žalost tudi pri VWju. Če to vzameš v zakup pa ni z nakupom rabljenega avta nič narobe.

Pa naj ti dobro služi!

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Pe sep 29, 2006 1:08 pm

Sami vseznalci in lapači tukaj :roll: :roll:
- dejstvo 1: nikjer ni napisala koliko kredita misli vzet za avto in kakšno plačo ima.
Lahko da ji kredit ne bo pomenil neke visoke obremenitve na plačo. Je pa popolnoma odvisno od posameznika, če se hoče zapufat na polovico in več plače pač njen problem, menda bo že presodila ali bo lahko preživela s tem kar ji bo ostalo. konec koncev je vseeno, ali se zapufa za rabljenega hrošča ali pa za novega clia, puf je puf... Polg tega če je mlada je to še prednost, najbrž bo v službi v petih letih napredovala, ali pa kaj doštudirala in se bo plača zviševala skozi obdobje odplačevanja kredita

-dejstvo 2: Nov clio NI cenejši za vzdrževanja kot pa 5-7 let star beetle. Noben nov avto sploh pa ne v rangu okoli 2 miljona ni cenejši za vzdrževanje kot rabljeni. Zakaj? a)novega moraš peljati na pooblaščen servis, rabljenega pa ne b) novi avtomobili, predvsem pa renaulti sso novi podvrženi dragim okvaram, ki so na starejših modelih že odpravljeni. Seveda pod pogojem, da ne kupi najhujšega krša. Pač naj vzame s seboj kakega strokovnjaka in naj fa oreng pregleda pred nakupom.

-dejstvo 3: 10-12 let star avto ni nujno problematičen. Moja honda je stara 9 let pa ni problemov z njo nič. Tako da z avtom po petih letih ni nujno da bodo problemi. seveda pa problemi lahko so, če je avto zgonjen. Glej prejšnjo točko glede preprečevanja le-tega :D

-dejstvo 4: Vtaknite si dizle nekam :lol: Punca ni povedala koliko km na leto bo delala, zato ji ne priporočujte kot ovce dizla. Za majhne kilometre je bencinar dosti boljši. Če pa seveda želiš slediti modi, moraš pa voziti dizla, to je jasno...

-dejstvo 5: Punci je beetle všeč. In pika.

Moj nasvet. Če si lahko privoščiš kredit za dva miljona in potem ne živiš od zraka, če imaš ostale zadeve (stanovanje, šola) kolikor toliko poštimane potem samo navali po beetla. če ne delaš vsaj 30.000km na leto ne razmišljaj o dizlu, ampak kupi bencinarja. Absolutno pa vzemi s seboj človeka, ki se na stvari spozna, preverita vso zgodovino in stanje avtomobila. beetle so vozile dostikrat ženske, zato je lahjko najti nezgonjenega z malo km. Nato pa uživaj v vožnji z avtomobilom, ki ti je všeč ;)

Lp nejc
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

Uporabniški avatar
maniac
Novinec

Napisal/-a maniac Pe sep 29, 2006 1:14 pm

podpis pod tole, brez ene same pripombe :!:

lp
Ni vse tako, kot na prvi pogled zgleda!

Uporabniški avatar
kalbo
Novinec

Napisal/-a kalbo Pe sep 29, 2006 1:23 pm

Sva že dva, z dodatkom da je vseeno ob kupovanju rabljenega avta treba računat z nekaterimi nujnimi stroški, kot so osnovni servis (prodajalcu ni za zaupat), gume, ker so ponavad zgonene pr 5-6 let starem avtu. Torej če si nagledaš beatla (pa naj bo dizel al pa bencinar) za 2 mio, vzami vsaj 200 čukov kredita več, da pokriješ te stroške, ki pridejo vedno.

berlingoman
Novinec

Napisal/-a berlingoman Pe sep 29, 2006 3:10 pm

ka čem rečt :cry:
tuki zgleda tak nobedn ne bere postov
lepo sem napisu da predlagam nakup hrošča,ki ima
zadnje okrogle luči,LETNIK 1972 :!:
PA NI NOBEDEN OPAZU
mensezdi da je tuki en kup čvekačov,ko neki od enga ko je enmu povedu,ko enga
pozna ko so se pogovarjal čujejo,pol majo pa to za sveto resnico!!!
Morm rečt da je zlo mal postov ko ti res lahk kej pomagajo
ne pa da ti škodijo.
Ko sn sam kej vprašu sn dobu tud take odgovore :evil:
pol še pa ti isti mislijo da so pametni ala mojstri itd
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov