Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Če sep 28, 2006 2:45 pm

speedfreak je napisal/-a:Miha a si ti blont al kaj? Razočara relativno..glede na to da ma 95 konjev je pač človek pričakoval več kot je dobil, pri puntu te pa tistih 60 konjev zelo pozitivno preseneti ( pa ja, imam izkušnje z omenjenima avtoma).

Tebi se prou hoče prepirat - govorimo o zmogljivostih, rezultati zmogljivosti posameznega avtomobila niso relativnost, ampak so dejstvo. Tako kot je dejstvo, da je KIA v tem primeru zmogljivejša od FIAT-a. Če se pri tem nekdo tolaži z relativnostjo njegova stvar - dejstva ne more spremenit pa če se še tako trudi.

LP

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če sep 28, 2006 3:03 pm

sploh se nočem kregat, sam nisi dojel pointa, absolutno je KIA seveda zmogljivejsa, sam ni tok zmogljiva, kokr bi človek pricakoval glede na precejsno zalogo hrčkov, medtem pa ko pri puntu dobis vtis da ma več kot samo 60 konjev( vsaj pri nizjih hitrostih)...a razumes ka hočem povedat?
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 Če sep 28, 2006 8:53 pm

speedfreak je napisal/-a:sploh se nočem kregat, sam nisi dojel pointa, absolutno je KIA seveda zmogljivejsa, sam ni tok zmogljiva, kokr bi človek pricakoval glede na precejsno zalogo hrčkov, medtem pa ko pri puntu dobis vtis da ma več kot samo 60 konjev( vsaj pri nizjih hitrostih)...a razumes ka hočem povedat?

on ne razume nobenega sestavka , kjer ni omenjen VW :lol:

Uporabniški avatar
batek
Novinec

Napisal/-a batek Pe sep 29, 2006 6:23 am

speedfreak je napisal/-a:Miha a si ti blont al kaj? Razočara relativno..glede na to da ma 95 konjev je pač človek pričakoval več kot je dobil, pri puntu te pa tistih 60 konjev zelo pozitivno preseneti ( pa ja, imam izkušnje z omenjenima avtoma).

Tko nekako,seveda pa ne smeš pričakovat ne vem kaj !!
batek

Fiat007
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a Fiat007 Pe sep 29, 2006 6:48 am

Puntek je za tsitih 60 konjev cist soliden avto. In ce nisi prevec zahteven voznik, bo to zadostovalno. Koneckoncev, imamo pa v Sloveniji eno zadevo, ki si ji rece imejitve hitrosti. Vec ko 130knh itak ne smes ;)

SIPI
Nov uporabnik

Napisal/-a SIPI Pe sep 29, 2006 7:24 am

Ahoj.No moja punca ima tega tanovega Getza 1.4-16 ( 97KM) pa se tud jaz veliko peljem z njim in moram rečt,da je avto super.Notranjost je fina(opremo hud-car, ledrast volan,aluminjasti dodatki barva je enaka barvi vozila(rdeča)..Lepo se pelje,edino pri nizkih obratih je malce len, potem v višjih obratih pa kar fejst vleče.Napram moji seat ibizi 1.4 8v (60KM) je raketa.Cena 2,3mio

Uporabniški avatar
maniac
Novinec

Napisal/-a maniac Pe sep 29, 2006 4:15 pm

med tema dvema absolutno Getza!

zanesljiv, prostoren, poskočen, visoko sedenje,...sem ga imel na nekajdnevni testni vožnji, pa sem se raje z njim vozil, kot s takratno laguno...men je bil zakon ;)

v primerjavi z grande puntom, pa absolutno grandea...je lepši, večji in novejši (kar pri fiatih sicer ni ravno plus, pa ne samo pri fiatih)

lp
Ni vse tako, kot na prvi pogled zgleda!

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Sr okt 11, 2006 9:31 am

Zdej ne vem za druge, ampak ko sam kupujem avto, so mi zelo pomembni predvsem tekoci stroski - torej bencin in redni servisi!

Za Getza nimam nobenih izkusenj, na poraba.com pa ni cloveka, ki bi imel povprecno pod 7L. Kar je za mali avto veliko! Medtem ko je kar nekaj Puntov pod 6 in v bliznji okolici. Ker ga ima tudi brat od novega, lahko potrdim, da se za 1.2 masino prav lepo vozi - tudi ob vklopljeni klimi. Njegova povprecna pa je tudi okol 6 - veliko mestne voznje in kratke relacije - v 4 letih ima navozenih samo 58K.

Razen rednih servisov ni imel cisto nobene tezave (toliko o Fiatih).

Poraba Getz:
http://www.poraba.com/avrage_car.php?searcht=413

Poraba Punto:
http://www.poraba.com/avrage_car.php?searcht=332

Res pa je odvisno tudi koliko km delas na leto. Ce malo, se tudi vecja poraba ne bo poznala veliko v denarju.

LP
Slika

dunker
Stalni uporabnik

Napisal/-a dunker Sr okt 11, 2006 10:53 am

Hehe, bojim se, da je bratov Punto premajhen vzorec, da bi sklepal o (ne)pokvarljivosti, pa tudi sicer ima šele 58 tisoč km, kot praviš ... Naj še jaz delim s tabo svoje izkušnje. Punta imam sedaj cirka 10 mesecev, omeniti pa moram še to, da z avtom ravnam več kot lepo - mrzel nikoli ne vidi čez 3000 obratov, optimalno ogret gre mogoče enkrat mesečno čez 5000, kontroliram vse tekočine, redne servise delam kakšnega tisočaka kilometrov prepogosto ...

Nooo, in v teh 10 mesecih ni bilo še niti ENKRAT, da bi avto deloval tako, kot je treba. Pa s tem ne mislim na to, da kakšna žarnica crkne. Vedno nekaj zajebava - če ne drugega, lučke za osvetlitev gumbov na armaturi žmigajo, če imajo slab dan. Ali pa se pri daljinskem zaklepanju ne ugasnejo žmigavci, ko blinknejo. Na črpalki se matraš tankat 5 minut, ker je treba bit pravi akrobat s tisto cevjo, da ti non-stop ne prekinja. Pedal sklopke škripa. Nato začne teči olje - gruntam, ali pušča pri pokrovu ventilov ali je kriv semering na gredi? Peljem na servis - olje pušča na obeh koncih! Na istem servisu mi povedo, da sklopka ne bo več zdržala 500 km, avto pa je imel 75'000 km (jaz sem ga kupil pri 70'000 km). Ko me ocurijo za kupe denarja, se odpeljem domov in glej glej, čez teden dni se pod avtom naredi lužica. Tokrat očitno zavorno olje (nisem ziher, jutri grem na servis). Poleg tegale olja mi zadnjih 14 dni hudič tudi nekaj škriplje pri ostrih zavojih v desno. Desetih malenkosti, ki so crknile vmes, ne bom našteval ... Zdaj čakam, kdaj bo šel v *** servo volan, ki naj bi bil serijska napaka ...

Torej, ne vem, kaj za fak sem jst kupil, ampak mesečni stroški vzdrževanja te zadeve so vsaj 3x višji od fotrove Alfe 156 2.4 JTD ... Toliko o FIATu ... :evil:

Je pa lep, ja, sploh malo spedenan. In pelje se blazno lepo, sploh spuščen in na 195 širokih gumah ... ampak other than that it's a piece of ****. ;)

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Sr okt 11, 2006 11:10 am

Dunker: brat je kupil novi avto iz salona z narejenimi par sto metrov. Kar si pa ti kupil in koliko je realnih kilometrov in vzdrzevano pa ne ve noben.

Ima enakega kot brat tudi njegov sodelavec, kupil ga je mesec dni kasneje. Danes ima narejenih nekaj cez 100Kkm in razen zarnic ni imel NIC tezav.

Ja, govorim samo o prvih lastnikih!

LP
Slika

dunker
Stalni uporabnik

Napisal/-a dunker Sr okt 11, 2006 12:56 pm

Hm, jst sem kupil slabe 4 leta star avto z 70'000 km, kar je 17'500 km letno. Tip je živel 20 km od Ljubljane, tko da se mi zdi realno, ker je imel najbrž vse opravke precej pri roki, 17'500 km letno pa tudi ni tako malo. Če bi pa mislil tip kam v tujino hodit, bi pa najbrž kupil drugačen avto že v štartu ...

Glede servisiranja pa res ne vem, kaj je uganjal ... ampak mislim, da se kaj takega sodobnemu avtu ne bi smelo dogajat v nobenem primeru ...

Smileon
Nov uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Smileon Sr okt 11, 2006 1:25 pm

kixs je napisal/-a:Za Getza nimam nobenih izkusenj, na poraba.com pa ni cloveka, ki bi imel povprecno pod 7L.

Nisem na poraba.com, imam pa 45.000 km z 1.6 in je poraba 7.1
Nobenega izrednega servisa, drugače pa vsi servisi od 15 do 20kSit.

LP

dunker
Stalni uporabnik

Napisal/-a dunker To okt 17, 2006 4:42 pm

Takole, na mojem Puntu je že naslednja okvara, predračun 100 tisočakov ... V zadnjih treh mesecih vštevši tole krepko prek 300 tisočakov izrednih servisov!

Prosim za pomoč ---> preberite tole temo.

:(

Uporabniški avatar
Spasky
Novinec

Napisal/-a Spasky To okt 17, 2006 6:22 pm

Oprosti, ampak glede na probleme, ki si jih naštel, si kupil slabo ohranjen rabljen avto, torej nisi objektiven v tej temi, kjer je govora o novem avtomobilu.
Mitsubishi outlander
Mini Cooper S
Suzuki LTR
Ducati Diavel

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha To okt 17, 2006 6:29 pm

Spasky je napisal/-a:Oprosti, ampak glede na probleme, ki si jih naštel, si kupil slabo ohranjen rabljen avto, torej nisi objektiven v tej temi, kjer je govora o novem avtomobilu.

Ne strinjam se s tvojo izjavo - s temi generacijami oz letniki je bilo veliko ljudi razočaranih.

Poznam primere, kjer je šlo za nove avtomobile oz prve lastnike, ki so v garancijskem roku bili kot rečemo " več na servisih kot na cesti ".

LP

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha To okt 17, 2006 6:35 pm

dunker je napisal/-a:Takole, na mojem Puntu je že naslednja okvara, predračun 100 tisočakov ... V zadnjih treh mesecih vštevši tole krepko prek 300 tisočakov izrednih servisov!

Prosim za pomoč ---> preberite tole temo.

:(

Ti imaš na eni strani veliko "smolo", na drugi strani pa kljub vsemu veliko mero potrpljenja in živcev s tem nesrečnim avtomobilom.

Jst bi na tvojem mestu vsaj resno razmišljal o prodaji - bolj verjetno je, da bi jo že izvedel

Glede okvare : malo se pozanimaj, če je kje v tvoji bližini kakšen "neuraden" oz "nepooblaščen" vendar zanesljiv serviser. Cene so občutno nižje, kvaliteta pa v nekaterih primerih (ki jih jaz poznam) celo boljša kot na pooblaščenih.

Pa veliko sreče

LP

dunker
Stalni uporabnik

Napisal/-a dunker To okt 17, 2006 7:12 pm

Veš, kako je s tem, Mojster Miha ... vedno se tolažim, da praktično nima več kaj crknit ... in vedno mi avto dokaže nasprotno. ;) Neumno se mi zdi, da sem kupil avto za 1'2 mio, vrgel za popravila 300k, za gume (oboje so povsem nove) 140k, sedaj pa bi ga prodal mogoče za 1'1 mio SIT ...

Glede moje (ne)objektivnosti ... Spasky, vsak nov avto slej ko prej postane rabljen in kot lastnik rabljenega Puntota mislim, da moje mnenje v tej temi prekleto dosti pomeni ... Vsakega ob nakupu zanima točno to - kako se bo obnašal avto, ko bo enkrat "rabljen", se pravi, ko bo imel nekaj let in nekaj kilometrov za sabo ...

PRODRIVE
Poznavalec foruma

Napisal/-a PRODRIVE To okt 17, 2006 7:16 pm

Moje skromno mnenje govori v prid Punta
CARPE IMPREZAM

leoCar
Poznavalec foruma

Kraj: prekmurje

Napisal/-a leoCar To okt 17, 2006 7:22 pm

Moj glas gre za getza!
BMW E46

Uporabniški avatar
Spasky
Novinec

Napisal/-a Spasky To okt 17, 2006 7:24 pm

Mojster Miha je napisal/-a:
Spasky je napisal/-a:Oprosti, ampak glede na probleme, ki si jih naštel, si kupil slabo ohranjen rabljen avto, torej nisi objektiven v tej temi, kjer je govora o novem avtomobilu.

Ne strinjam se s tvojo izjavo - s temi generacijami oz letniki je bilo veliko ljudi razočaranih.

Poznam primere, kjer je šlo za nove avtomobile oz prve lastnike, ki so v garancijskem roku bili kot rečemo " več na servisih kot na cesti ".

LP

Torej, rad bi mi povedal, da so bili 2001 letniki Punto zjebani, ok- nimam te informacije, lahko da je res, deklica itak kupuje novega,ne isto generacijo,tako da nima toliko smisla govorit o 6 let starih avtomobilih, v tem času bo imela že drugi avto.

Osebno tudi poznam primere, k so se zjebale 1 let stara impreza wrx sti, BMW e46, ... spet nima veze.

Vozil sem 1.1 getza in 1.4, oba dokaj "poskočna", visoko sedenje; se pa prijatelj, ki ima 1.4 pritožuje nad relativno visoko porabo.
Mitsubishi outlander
Mini Cooper S
Suzuki LTR
Ducati Diavel
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 9 gostov