Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Če okt 12, 2006 8:17 pm

8AK je napisal/-a:
golfa 2 ki naj bi bil trdnjava

LoL kje si pa to slišu? :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=kNRPRolY6tc

Od avtomobila z začetka 80-tih boljše "varnosti" niti ne gre pričakovat - pišeš pa kot da je tvoja 75 kej boljša :lol:

Sploh pa o recimo 147 niti ne gre zgubljat besed :jao:

http://www.youtube.com/watch?v=4b9WNYXGUtY

LP

8AK
Novinec

Kraj: Ljubljana - Črnuče

Napisal/-a 8AK Če okt 12, 2006 9:21 pm

Mojster Miha je napisal/-a:
8AK je napisal/-a:
golfa 2 ki naj bi bil trdnjava

LoL kje si pa to slišu? :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=kNRPRolY6tc

Od avtomobila z začetka 80-tih boljše "varnosti" niti ne gre pričakovat - pišeš pa kot da je tvoja 75 kej boljša :lol:

Sploh pa o recimo 147 niti ne gre zgubljat besed :jao:

http://www.youtube.com/watch?v=4b9WNYXGUtY

LP

ne to ne pišem kot da je moja boljša, ker je isti šmorn :P ampak nekdo je napisal da je golf II trdnjava :lol:
Slika

Slika

Uporabniški avatar
kalbo
Novinec

Napisal/-a kalbo Po okt 16, 2006 7:54 am

No majster miha, ti si pa že mal obseden s temi golfi no. Tok hud in u iberdober avto pa to spet ni.

Jest bi ti še do nedavnega predlagal Puntota, ker sem se tudi sam vozil z njim. Super avto, poceni za vzdrževat, ni kej rečt čez njega. No ravno včeraj sem pa peljal bratca na ogled ene Lantre 95 letnik 1,8 16V. Notri je vsa oprema + klima+ 2x airbag+ ABS. Cena 300 Jurjev za lepo ohranjen in predvsem mnogo udobnejši avto od puntota. Za tvoj baget bi pa sigurno dobil novejšo.
Pol bi na tvojem mestu pogledal še za kako Laguno 1,8 navadna mašina, pa še kaj bi se našlo v tem cenovnem razredu, ki je mnogo udobneje in verneje od Puntota, da o golfu 3 ne govorim.

Mojster miha, roko na srce, ne s*** s temi golfi no!

Uporabniški avatar
oorosh
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a oorosh Po okt 16, 2006 8:22 am

Pol bi na tvojem mestu pogledal še za kako Laguno 1,8 navadna mašina, pa še kaj bi se našlo v tem cenovnem razredu, ki je mnogo udobneje in verneje od Puntota, da o golfu 3 ne govorim.

Laguna je precej prevelik avto za moje potrebe. V poštev bi prišel pa megane 1.4. Bom pogledal pa tudi še kakšnim hyundajem.

Uporabniški avatar
kalbo
Novinec

Napisal/-a kalbo Po okt 16, 2006 8:39 am

Sicer ne vem zakaj bi bil prevelik avto za katerekoli potrebe. Lahko je kvečjemu premajhen. Velik avto ni noben baubau, parkirat se ga da ravno tako kot majhnega, pa še prtljažnik je spodoben. Gotovo nameravaš tudi na morje z avtom, a ne? Če si pa res zagledan v puntota, pa kar veselo po njem.
Sam glej da boš kupil dobrega. Kupi po možnosti 60 ali več konjskega, ker je 55 mašina slaba. Rajši vzemi malo starejšega pa zraven malo rezerve, ker bo treba gotovo kaj menjat (tudi pri tistih dveh golfih), če ne drugega gume zagotovo. Preglej zadnje roke, ker je to hiba puntotov. Če mu zadnja kolesa stojijo navzven, so roke zanič. V tem primeru zbij ceno, roke se da pa obnovit za nekaj deset jurjev. Pod dihtungo od glave poglej, če je kaj mastno. Ne sme bit preveč. Če je sklopka trda, pomeni, da še ni bla zamenjana. Punto ima namreč novo sklopko mehko kot puter. S končniki, ležaji in nasploh s prvim podvozjem pa nikoli ni bilo težav vsaj pri meni ne. Amortizerji so tud za pogledat.

Vseeno bi pa na tvojem mestu vzel večji avto, čeprav mi je Punto dobro služil kar 130 tisoč Km. Kupil sem ga pa pri slabih 100 tisoč.

BMW Motorsport
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Center

Napisal/-a BMW Motorsport Po okt 16, 2006 11:55 pm

Ja jst tud ne vem zakaj se ludje bojijo velzga avta.

Raje trpijo in komi čakajo da stopjo iz avta?? Res ne vem... :?
Bayerische Motoren Werke fuer immer!!!

P.S.: Need $ for Bavaria: Please donate... ;)

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass To okt 17, 2006 12:06 am

Tega tudi jaz ne razumem. Pol metra razlike ni nek bonus pri parkiranju. Očitno nekateri še vedno zmotno mislijo, da je velik avto=drag avto za vzdrževanje.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
kalbo
Novinec

Napisal/-a kalbo To okt 17, 2006 7:28 am

No nekaj je pa treba rečt. V Puntotu me iz Grosuplja do Murterja ni zabolela niti ena koščica, v službeni Bori (isto sranje drugo pakovanje k Golf) pa človeka vse boli že ko se pelje mimo Celja na poti iz Ljubljane do Maribora. Super vozne lastnosti ampak žal totalno neudobno.

BMW Motorsport
Stalni uporabnik

Napisal/-a BMW Motorsport To okt 17, 2006 7:40 am

To glede puntota se nebi strinju, ker so bli vsi, ampak vsi do tegale Grande Puntota polom v vožnji...

Čist nč ni štimal v teh avtih, sploh pa mi je blo težko notr sedet, kaj šele udobje pa to.

Pr temu novmu je pa čist cool, tud zice so popravl in je dost bolš od vseh francoskih jajčkov pa še voz se lepš! Sam vseen ga ni čez velk avto, če mene vprašaš. ;)

Uporabniški avatar
kalbo
Novinec

Napisal/-a kalbo To okt 17, 2006 7:48 am

Nevem no, jest sm not sedu 130 kKm pa je blo kr v redu. res pa je, da ni narjeno za dirkanje. Za normalno vožnjo je bilo pa zlo udobno. Če pa primerjam z Golfom pa super udobno tudi na zadnjih zicih. Škoda za Golfa.

Sem pa definitivno za velik avto. Sem bil že prej, sam so me uspel prepričat investitorji (beri tastari) takrat za mali avto...Punto. Prej sm mel Yugota, še prej pa PZja.

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha To okt 17, 2006 6:21 pm

kalbo je napisal/-a:No majster miha, ti si pa že mal obseden s temi golfi no. Tok hud in u iberdober avto pa to spet ni.

Jest bi ti še do nedavnega predlagal Puntota, ker sem se tudi sam vozil z njim. Super avto, poceni za vzdrževat, ni kej rečt čez njega. No ravno včeraj sem pa peljal bratca na ogled ene Lantre 95 letnik 1,8 16V. Notri je vsa oprema + klima+ 2x airbag+ ABS. Cena 300 Jurjev za lepo ohranjen in predvsem mnogo udobnejši avto od puntota. Za tvoj baget bi pa sigurno dobil novejšo.

Mojster miha, roko na srce, ne s*** s temi golfi no!

Po tvojih postih sodeč si obseden zgolj ti - v smislu "anti GOLF" oz "anti VW" prepričanje oz obsedenost

Primerjaš udobje PUNTO : GOLF oz BORA - mislim, da je tu predvsem napaka v tebi, ker si ne znaš nastavit položaja za volanom - takšno nastavitev kot ima BORA serijsko volan - višina + globina, voznikov sedež - po višini + ostale nastavitve PUNTO nima serijsko. Da so sedeži v razred višjih avtomobilih na splošno boljši, tako kot energonomija, udobje .... pa je itak znano dejstvo.

Pa tudi, da te vse boli od LJ do MB - dej, dej ne vem kakšen "model" človeka si ti - jst z GOLF-om 4 generacije delam večkrat po 1000 in več km dnevno pa nism imel nikoli nobenih bolečin.

Jasno pa - če si "anti" do določenega avtomobila, te bo vse motilo in boš iskal kot rečemo "dlako v jajcu" - Bog ne daj, da bi jih v PUNTU iskali :lol:

LP

Uporabniški avatar
kalbo
Novinec

Napisal/-a kalbo To okt 17, 2006 8:01 pm

Majster, sej če ne sprobaš nobenga drugega avta kot golfa dizl, itak da je oh in sploh. Jest sem pr službeni Bori zadovoljen z vsem, z udobjem pa prav gotovo ne. Pa brez skrbi, da vem, kako se volan nastavi :D

Ti pa tle človeku ponujaš prastarega golfa, namesto, da bi človeku rekel, naj se ozre po čimveč znamkah. Men je to znesl, čeprav sem Fiat Freak. Poizkusi še ti, marbit bo šlo.
Najrajš od vsega pa vozim...ne boš verjel...tvojo priljubljeno znamko....VW Karavelo.

Aja pa pr 1000 in več kilometrih v enem dnevu, te more pa vse bolet v tahudi merčki, kaj te ne bo v golfu, tko da ne nakladej!

Uporabniški avatar
oorosh
Stalni uporabnik

Napisal/-a oorosh To okt 17, 2006 8:30 pm

Akhm, naslov teme je Kateri rabljen avto za voznika začetnika? in NE ali je VW golf boljši od punta.

On topic:
Danes sem si, kljub ubitačnemu urniku v šoli, vzel čas in pogledal po avto.net, našel pa tole: http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1048230#

Torej, kako pa stvari stojijo s suzukiji? Inštruktor v avtošoli je kar precej dobrega povedal na račun swifta, pa da slišim še vaše mnenje. Cena za dotični avto na linku se mi zdi malce previsoka :?:

Peace. Oorosh.

FastRider
Nov uporabnik

Napisal/-a FastRider To okt 17, 2006 9:15 pm

jah ce izberas med unim puntotom pa tem swiftom bi ti jest dost bol svetvou puntota.
swiftova cena sicr ni preterana ampk mislm da je punto za prvi avto bol primern. u vsakm primeru (ne glede kerga bos kupu) pa avto pred nakupom dobr prever (oz. gdo ka se na to bol spozna) pa po moznosti pros se za testno vozno
RIDE OR DIE

8AK
Novinec

Kraj: Ljubljana - Črnuče

Napisal/-a 8AK To okt 17, 2006 9:18 pm

Cena za dotični avto na linku se mi zdi malce previsoka Question

podpis. za ta denar dobiš marsikej veliko bolj opremljenega ...
Slika

Slika

Uporabniški avatar
g.Kromfelna
Novinec

Napisal/-a g.Kromfelna To okt 17, 2006 10:29 pm

Čimvečji avto za čimmanj dnarja z čimmanjšim motorjem. To je to. Tank. Dosti železa, malo moči.

BMW Motorsport
Stalni uporabnik

Napisal/-a BMW Motorsport To okt 17, 2006 11:06 pm

kalbo je napisal/-a:Majster, sej če ne sprobaš nobenga drugega avta kot golfa dizl, itak da je oh in sploh. Jest sem pr službeni Bori zadovoljen z vsem, z udobjem pa prav gotovo ne. Pa brez skrbi, da vem, kako se volan nastavi :D

Ti pa tle človeku ponujaš prastarega golfa, namesto, da bi človeku rekel, naj se ozre po čimveč znamkah. Men je to znesl, čeprav sem Fiat Freak. Poizkusi še ti, marbit bo šlo.
Najrajš od vsega pa vozim...ne boš verjel...tvojo priljubljeno znamko....VW Karavelo.

Aja pa pr 1000 in več kilometrih v enem dnevu, te more pa vse bolet v tahudi merčki, kaj te ne bo v golfu, tko da ne nakladej!

:ne Tle se pa ne strinjam, mene v E 320 CDI po 900 km v 18 urah non-stop vožnje ni bolelo čisto nič, pravzaprav me niti v SLK 200 Kompressorju po 1100 km v 16 urah ni nič bolelo pa čeprov naj bi bil športn avto.

Niti se nism počutu kj preveč zmatranga, tako da ne gre tuki za nobeno nabijanje. Probi sam pa boš vidu. ;)

P.S.: Vem, čisti OT, sam pač sm odgovoru.

Uporabniški avatar
kalbo
Novinec

Napisal/-a kalbo Sr okt 18, 2006 7:38 am

No, v golfu bi te ziher, za mečko pa ne vem, predvidevam.

Ne vem no, tistle svift men ni lih pr srcu, lohk pa da je dober.

Od tamalih bi lohk vzel tud kej tašnega. Moj brat ga ma, pa je šparovček, pa še poceni deli co zanj:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1066844

Al pa kej takšnega recimo:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1073200

Al pa tole:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=945101

Al pa tole, sam more bit res navadna 1,8:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1094068#

V glavnem, ne se omejit sam na eno znamko, ker ti v tvojem cenovnem razredu vrže ven skoraj 100 strani avtov. Izbira je velika, pleh je ratal poceni, pa pleh je dones težko prodat.

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Sr okt 18, 2006 3:49 pm

kalbo je napisal/-a:Majster, sej če ne sprobaš nobenga drugega avta kot golfa dizl, itak da je oh in sploh. Jest sem pr službeni Bori zadovoljen z vsem, z udobjem pa prav gotovo ne. Pa brez skrbi, da vem, kako se volan nastavi :D

Dej se malce zamislit na tvojimi besedami, predvesm pa ne govori neumnosti in ne sodi o stvareh, ki ti niso znane

Govoriš, da je PUNTO dovolj udoben za slabih 500 km poti (DOMŽALE - MURTER), v MERCEDES-u te pa vse boli po 1000 km. Dej se malo zamislit nad svojo izjavo.
Mimogrede - prejšnji vikend sm naredil z GOLF-om blizu 1500 km - sobota izlet v Bavarsko prestolnico dobrih 1000 km, v nedeljo v Dalmacijo dobrih 400 km - pa nobenih bolečin. Sicer imam takšnih relaciji kr precej, pa nikoli težav, bolečin in podobnega. Torej če ti stvari niso znane, jih nisi preizkusil - ne govori neumnosti

Glede - ponujaš "prastarega" GOLF-a - GOLF 3 generacije in PUNTO 1 generacije sta glede na čas lansiranja dve leti narazen, kar pomeni, da PUNTO je v tem primeru tudi PUNTO konstrukcijsko "prastar". Da je v avtomobil večjega razreda na splošno boljši je tudi splošno znano - FIAT pa jasno kot konkurenco ne punuja PUNTO ampak druge modele.

Pa tudi tvoja bojazen, da vozim samo GOLF-a je povsem odveč - je zgolj tvoja povsem zgrešena ideja.

LP

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Sr okt 18, 2006 3:51 pm

oorosh je napisal/-a:Akhm, naslov teme je Kateri rabljen avto za voznika začetnika? in NE ali je VW golf boljši od punta.

On topic:
Danes sem si, kljub ubitačnemu urniku v šoli, vzel čas in pogledal po avto.net, našel pa tole: http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1048230#

Torej, kako pa stvari stojijo s suzukiji? Inštruktor v avtošoli je kar precej dobrega povedal na račun swifta, pa da slišim še vaše mnenje. Cena za dotični avto na linku se mi zdi malce previsoka :?:

Peace. Oorosh.

Na splošno glede zaneslejivost je SWIFT boljši kot PUNTO, glede ostalega je najbolje, da preizkusiš "zadevo" - pa izbereš kar je zate "naj"

LP
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov