Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Ne okt 15, 2006 6:40 pm

rok46 je napisal/-a:mihec na tvoje poste sploh en bom več replicerou,ker je brezvezno in če kdo nujno rab zdravlenje pa da mal pomete na svojem podstrešju si to ti...moram pa te pohvalit za pretirano uporabo olepševalnic in lepih besed v vsakem tvojem postu ko ga berem,se zmerej nekej novega naučim od tebe...mogu bi bit kak profesor slovistike,ker ti ti edino dobro gre od rok,oz teče kot po maslu,kakor bi se verjetno ti izrazu ;) pa lep dan še naprej...pa da ne bom čist of topic...tist črni RS je pa res hud do jaja,sam svetlo modra barva mu tud zlo fain paše.če bi js kupvau RS-a bi bil v veliki dilemi kero barvo zbrat :)

Obnašaš se kot otroci - prvo se nekaj jeziš, besniš , zmerjaš ... ko te nekdo samo "grdo pogleda" pa se od strahu "p*****š" v hlače ter se začneš jokat, stokat, cmerit in užaljeno tožit svojo krivico :lol:

In res ti ni treba pisat komentarjev - neumnih, butastih ... najmanj pa ne žaljivih. Izrazi kot so " hitlervagon " in podobni ne sodijo na forum !

LP

Uporabniški avatar
_Pancho_
Novinec

Kraj: OBALA

Napisal/-a _Pancho_ Ne okt 15, 2006 8:01 pm

MISLITA VIDVA NEHAT ALI BO TREBA UKREPAT ??!!!!!
Če imata probleme jih rešujta preko privatnih sporočil!!!
Včasih vozim hitro, včasih pa počas

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne okt 15, 2006 9:48 pm

Lej miha dobr veš ka si mislim o tvojih nasvetih in oba veva da poznas sam vw :D , Rok46, s tabo se popolnoma strinjam sam res ni treba smetit moje teme in brezveze neka opozorila dobijat, ker nekaterim ni pomoči ;) ..Lp
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
M|t3k
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a M|t3k Ne okt 15, 2006 10:38 pm

4,6 mio je kar dobra cena za ta avto. Pomojem pa še lahko takrat ko prideš zaarat še kaj zrihtaš. Če ne drugega kak radio ali kako malenkost.

Če ga kupiš takoj slikat in na forum dat :)
Drugače se pa priporočam za testno vožnjo. Lahko tudi ti mojega 1.4 poskusiš, da vidiš kolk je RS boljši :lol:

Veliko sreče pri nakupu.

LP

Uporabniški avatar
pety
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a pety Po okt 16, 2006 10:31 am

Glede na to da clio 1.4 16v z nekaj opcijami stane prek 3 mio je 1,5 mio več za RS-a več kot ugodna ponudba.
V soboto sem imel možnost testirat to zverino po ormoških cestah. :lol: NORO!!
Kak pa to leti!
Nekje do 4000 obratov ni nič kaj prepričljiv ko pa motor preseže 4500 obratov pa postane prava zverina, iz zadnjega lonca pa se oglasi prava harmonija. Rdeče polje pa komaj na 8000. Prva liga. Ta avto nima nobene veze s civilnimi clioti.
Za ta denar mislim da je pravi nakup, čeprav bojo hondaši takoj rekli kaj pa civic type R, vw-fani pa polo GTI, vendar je RS za ta denar najbolši novi športak. Po moje nese vsakega serisjkega polčija in vsako serijsko hondico.

LP
Renault še ni slabega avta naredo.

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Napisal/-a croma_man Po okt 16, 2006 11:46 am

fiesta ST 8)
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Po okt 16, 2006 12:10 pm

croma_man je napisal/-a:fiesta ST 8)

Lepa, mala, okretna, vendar ne gre tolk dobr ;)

Se jo pa nebi branil :shock:
Slika

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Po okt 16, 2006 3:33 pm

speedfreak je napisal/-a:Lej miha dobr veš ka si mislim o tvojih nasvetih in oba veva da poznas sam vw :D , Rok46, s tabo se popolnoma strinjam sam res ni treba smetit moje teme in brezveze neka opozorila dobijat, ker nekaterim ni pomoči ;) ..Lp

Jah no - če želiš VW ga boš dobil :lol:

Sicer je v tem cenovnem rangu (okrog 5 mio SIT) še kr nekaj zanimivih, zmogljivih in športno "nabrušenih" vozil - tudi razred večjih - amapak glede na to, da ni VW te verjetno ne zanima - pustimo za drugič :lol:

LP

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Po okt 16, 2006 3:58 pm

pety je napisal/-a:Glede na to da clio 1.4 16v z nekaj opcijami stane prek 3 mio je 1,5 mio več za RS-a več kot ugodna ponudba.
V soboto sem imel možnost testirat to zverino po ormoških cestah. :lol: NORO!!
Kak pa to leti!
Nekje do 4000 obratov ni nič kaj prepričljiv ko pa motor preseže 4500 obratov pa postane prava zverina, iz zadnjega lonca pa se oglasi prava harmonija. Rdeče polje pa komaj na 8000. Prva liga. Ta avto nima nobene veze s civilnimi clioti.
Za ta denar mislim da je pravi nakup, čeprav bojo hondaši takoj rekli kaj pa civic type R, vw-fani pa polo GTI, vendar je RS za ta denar najbolši novi športak. Po moje nese vsakega serisjkega polčija in vsako serijsko hondico.

LP

Po mojih občutkih kr dobro "vleče" že od okrog 2000 vrtljajev (mogoče še malenkost "nižje") - 8000 pa ne doseže - za to moraš primerno HONDO izbrat

Proti GTI-ju nima občutno boljših zmogljivosti (pospešek 0-100 km/h npr. 0,2 s razlike, tudi ostale zmogljivosti kot so končna hitrost, prožnost ipd.) niso bistveno različne oz boljše

Sicer pa je tale, akutalni RS kr malce presenetljivo malenkost manj zmogljiv od predhodnika - je pa na drugi strani veliko manj "živčen" - beri:podvozje je bolje "uglašeno" oz je opazen napredek

LP

Uporabniški avatar
_Pancho_
Novinec

Napisal/-a _Pancho_ Po okt 16, 2006 4:46 pm

"Manj" zmogljiv je pa zato, ker je zrasel (je večji od predhodnika), ker je bolj varen, zato pa je za dobrih 200kg težji
Slika
Slika

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Po okt 16, 2006 5:05 pm

_Pancho_ je napisal/-a:"Manj" zmogljiv je pa zato, ker je zrasel (je večji od predhodnika), ker je bolj varen, zato pa je za dobrih 200kg težji

V bistvu se od predhodnika bolj oz višje "vrti", tudi navora je malenkost več

Bolj varen ? Varnost je zelo relativen pojem - posebno pri takšnih zmogljivostih, karakteristikah (beri : 200 "konjev" + pogon na prednja kolesa) in nenazadnje hitrostih katere dosega

LP

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Napisal/-a killah bee Po okt 16, 2006 9:40 pm

Avto je kr varen. Že prvi RSi so bili zelo varni, vsaj kar sem jih do sedaj videl razbitih, na kaki način so se razbili, pa vozniku ni bilo nič. :shock: Konec koncev ima 4 varnostne zvezdice. Je pa varnost res relativen pojem. Pri hitrostih 200km/h ni noben avto varen, če ga pa recimo pri 90 skotaš iz ovinka ven imaš pa zelo velike šanse da iz avta stopiš nepoškodovan. Vsaj v zgoraj naštetih primerih je bilo podobno, z tem da je bil en mal bolj poškodovan, ker ga je skotalil v prepad med drevje in skale. Od oka recimo 20-30m globoko :shock:

Pa pravijo da novi RS ni tako hiter kot prejšnji, ima boljše podvozje. Vendar mislim, da ko se bo nekdo navadil avta, bo ravno tako hiter kot nekdo z predhodnikom. Se mi zdi da ko malo spremljam zadeve, da avto postaja malo hitrejši in mogoče ga prvi primati niso znali obvladati in izstisniti vse iz njega ven :)

Bomo videli in pustimo se presenetiti :D
Slika

Uporabniški avatar
_Pancho_
Novinec

Napisal/-a _Pancho_ Po okt 16, 2006 9:55 pm

He, he, he, kaj več vam bom znal povedat v začetku drugega leta, brez preizkušanja varnosti (upam) ;)

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Po okt 16, 2006 10:06 pm

killah bee, kaj je zate nepoškodovan? Ko se pri 90 skotaš iz ovinka verjemi da si poškodovan.. niso poškodbe samo kri pa polomljene kosti.. Tut to da te boli vrat, rebra, hrbet, karkoli pač že so poškodbe.. in vrjem, da te maš ko odletiš iz ovnika že pri nižjih hitrostih, saj so sile velike ;)

lp
Slika

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Napisal/-a killah bee Po okt 16, 2006 10:54 pm

Sevede da boli, če nebi bolelo, bi bilo nekaj hudo narobe :D Jaz prask in lažjih bolečin ne štejem kot neke poškodbe. Poškodbe so recimo kaki zlomi , zvini in podobne hujše reči. Je pa čisto od situacije odvisno. Seveda te lahko ubije tud pr 30km/h, lahk pa praske ne dobiš pri 90km/h. Načeloma so pa varni avti tile Clioti od prvega RS pa do zdaj. ;)
Slika

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha To okt 17, 2006 3:49 pm

killah bee je napisal/-a:Avto je kr varen. Že prvi RSi so bili zelo varni, vsaj kar sem jih do sedaj videl razbitih, na kaki način so se razbili, pa vozniku ni bilo nič. :shock: Konec koncev ima 4 varnostne zvezdice. Je pa varnost res relativen pojem. Pri hitrostih 200km/h ni noben avto varen, če ga pa recimo pri 90 skotaš iz ovinka ven imaš pa zelo velike šanse da iz avta stopiš nepoškodovan. Vsaj v zgoraj naštetih primerih je bilo podobno, z tem da je bil en mal bolj poškodovan, ker ga je skotalil v prepad med drevje in skale. Od oka recimo 20-30m globoko :shock:

Pa pravijo da novi RS ni tako hiter kot prejšnji, ima boljše podvozje. Vendar mislim, da ko se bo nekdo navadil avta, bo ravno tako hiter kot nekdo z predhodnikom. Se mi zdi da ko malo spremljam zadeve, da avto postaja malo hitrejši in mogoče ga prvi primati niso znali obvladati in izstisniti vse iz njega ven :)

Bomo videli in pustimo se presenetiti :D

Dobra primerjava v smislu "kako je zmogljiv" bo v začetku prihodnjega leta, ko prihaja CORSA OPC - po napovedih naj bi imela enako zmogljiv agregat. Če sklepamo po zmogljivostih razred večje ASTRE OPC - bo OPEL pripravil še en "hud" avto

LP

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ To okt 17, 2006 4:07 pm

killah bee je napisal/-a:Avto je kr varen. Že prvi RSi so bili zelo varni, vsaj kar sem jih do sedaj videl razbitih, na kaki način so se razbili, pa vozniku ni bilo nič. :shock: Konec koncev ima 4 varnostne zvezdice. Je pa varnost res relativen pojem. Pri hitrostih 200km/h ni noben avto varen, če ga pa recimo pri 90 skotaš iz ovinka ven imaš pa zelo velike šanse da iz avta stopiš nepoškodovan. Vsaj v zgoraj naštetih primerih je bilo podobno, z tem da je bil en mal bolj poškodovan, ker ga je skotalil v prepad med drevje in skale. Od oka recimo 20-30m globoko :shock:

Sej ponavadi vozniku ni nč... naje+++ drugi v avtu ;)

Mislim da se najbolj splača kupit letnik 2003 ker je že prenovljen in ne tistega ki ima 132kw... ker ima 2 kw preveč ;)

LP
Slika

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply To okt 17, 2006 6:47 pm

Opel Astra OPC gre super. Sam sem malček vozil čipano z 205 kW in sem bil kar navdušen.

Kljub vsemu pa mislim, da ji manjka štirikolesni pogon. Mislim, da bo enak problem z Corso.

Prednost Clia RS pa je, da mu tega ni treba in je trakcija odlična.

PRODRIVE
Poznavalec foruma

Napisal/-a PRODRIVE To okt 17, 2006 7:23 pm

Zdaj je na tapeti že celi zverinjak,lepši mi je prejšnji RS ne bi se pa branil tega ,zgleda mi bolj okoren kot prejšnji. Mogoče kdo ve kakšne rezultate ima na stezi proti starejšemu RS-u :?:
CARPE IMPREZAM

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Napisal/-a Walker_P To okt 17, 2006 7:51 pm

eclipse_R je napisal/-a:killah bee, kaj je zate nepoškodovan? Ko se pri 90 skotaš iz ovinka verjemi da si poškodovan.. niso poškodbe samo kri pa polomljene kosti.. Tut to da te boli vrat, rebra, hrbet, karkoli pač že so poškodbe.. in vrjem, da te maš ko odletiš iz ovnika že pri nižjih hitrostih, saj so sile velike ;)

lp

Ojej, se je že zgodil, da nas je pr 120 skotal iz ovinka pa ni blo nič drugega kot kri pa praske, avto je bil totalka, aja pa ta avto ni mel airbagov (rover 214SLi). Druga zgodba: pr 80 nas je skotal iz ovinka, pa sm sam js mel poškodbo, pa še to let izpah rame (sm se mogu v strop upret). Tretjič: z ene 60-70 me je obrnal na streho pa sm stopu popolnoma cel iz avta, brez praske. Tak da glede poškodb je čist odvisn od človkea do človeka, od situacije do situacije. Aja pri prvih dveh primerih je avto skotalo 2× okrog strehe.

Sorry za offtopic, zj pa še glede RS-a
Zadeva je takšna. Avto je bomba, kaj nj druzga rečem, za svojo ceno ponuja dost več kot pa npr. kakšn drug avto v istem razredu za isto ceno. Ampak enim pač ego drži pokonc kakšn GTi al pa kakšn japonc. Če dobiš RS-a za takšn dnar kot si reku, ne boš niti 1% falil z nakupom. Je pa res, bol kot ga boš vzdrževal dlje bo mašina delala kot mora.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov