Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
vepar
Poznavalec foruma

Kraj: nou mejst

Napisal/-a vepar Sr nov 08, 2006 11:28 pm

kup bencinarja. od tamale brat ga ma. žre lih tam nekje 5l. pa nobenih problemov z mašino. probleme majo dizli, ker ma blok in vse od bencinarja in ne zdrži večje kompresije. zlo rad blok poč al pa glavo ukrivi- ko jo enkrat zbrusiš ma pa več kompresije avto pa ti še blok pihne...

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Če nov 09, 2006 12:13 am

a je možno da majo dizli probleme predvsem zato ker majo parkrat več km kot bencinarji?

Daihatsu
Nov uporabnik

Napisal/-a Daihatsu Če nov 09, 2006 12:21 am

To kaj sem jaz gledal niso imeli nic vec km kot bencinarji. Pa na oko motorcek ne zgleda slabo samo malo so se usteli v zmogljivostih ali pa materialih pomoje da je tako kot je.

Amopak dejstvo je da me se skoz lahko prime da kupim ravno TD le naletet moram na takega da vem da je ok in da bo me zdrzal vsaj leto dni ampak po oglasnikih je tega zelo malo bolj so povsod bencinarji. Vrjetno z razlogom zakaj je malo TD. Hehe.

Saj pravim ce za 60.000 kje najdem TD in je zdrzal 100.000 KM pa ne kaze nekih znakov da bo crknil se zna zgodit da bom celo tvegal. Bomo vidli.

Zaenkrat sem si rekel da ne in da nebom kupil kot sem ze napisal ampak dopuscam pa moznost tudi za to.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Če nov 09, 2006 4:59 am

Daihatsu je napisal/-a:To kaj sem jaz gledal niso imeli nic vec km kot bencinarji. Pa na oko motorcek ne zgleda slabo samo malo so se usteli v zmogljivostih ali pa materialih pomoje da je tako kot je.

Amopak dejstvo je da me se skoz lahko prime da kupim ravno TD le naletet moram na takega da vem da je ok in da bo me zdrzal vsaj leto dni ampak po oglasnikih je tega zelo malo bolj so povsod bencinarji. Vrjetno z razlogom zakaj je malo TD. Hehe.

Saj pravim ce za 60.000 kje najdem TD in je zdrzal 100.000 KM pa ne kaze nekih znakov da bo crknil se zna zgodit da bom celo tvegal. Bomo vidli.

Zaenkrat sem si rekel da ne in da nebom kupil kot sem ze napisal ampak dopuscam pa moznost tudi za to.
... pozanimaj se koliko te bo prišel material - tesnilo glave in delo mislim, da bo to dvoje stalo več kot boš dal ti za avto pa še grelne svečke ... ko sem jih kupoval so stale kot zlato ... (ena za 4 Golfove) avto je četudi dober drag z isto vožnjo boš pri AX-u porabil 1.5 litra dizla/100 km manj ... pa cel Ax-ov dober motor te bo stal manj kot delo glave na Charadu ... L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

berlingoman
Novinec

Napisal/-a berlingoman Pe nov 10, 2006 8:44 pm

no končno si (menda)zakapiru zaka se ne splača kupit dizl charada

sam te ne razumem čist-kok pa veš da boš kupo avto pa ti bo glih eno leto laufu
pol pa bo za odpad
če bi jest to vedu bi biu bogataš :D
ponavad zmeri kupim avto ko zgleda ful OK pol ga pa prvo leto šraufam pa denar not mečem,drugo leto se pa pol furam :!:

Daihatsu
Nov uporabnik

Napisal/-a Daihatsu To nov 14, 2006 3:20 pm

Ja saj to sem hoto kupit. Avto ko bo leto dni šel z nič vlaganja. Samo sem zdaj drugače naredil.

Morda po prepričevanju bi o AX-u razmislil če bi šel z nova ampak TD daihatsu pa ne več.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Sr nov 15, 2006 2:06 am

Daihatsu je napisal/-a:Ja saj to sem hoto kupit. Avto ko bo leto dni šel z nič vlaganja. Samo sem zdaj drugače naredil.

Morda po prepričevanju bi o AX-u razmislil če bi šel z nova ampak TD daihatsu pa ne več.
... Zmagal si ;) L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Mijo666
Nov uporabnik

Napisal/-a Mijo666 Ne nov 26, 2006 10:44 pm

Daihatsu diesla nikakor...problem je bil že pojasnen http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1153959 (glej opombe):D
Raje kupi bencinara. Sam sem bil lastnik Daihatsu Charadeja TS(bencinara). Z avtom ni bilo NIKOLI nobenih problemov. Tudi poraba je znala bit zelo majhna. Ob lepi vožnji je znal porabit 5-6 litrov ob priganjanju pa tudi do 8 litrov. Avto je kar veselje priganjati v obrate saj v ozračje spušča zelo lep zvok(sicer glasen :) ). Še posebej zaradi 3- clinidrov je avto (npr: pri prehitevanju) treba priganjat v obrate. Poraba olja je bila sicer malo večja. Z karoserijo sicer nisem imel problemov saj sem dobil zelo lepo ohranjenega. Položaj za volanom je naravnost fantastičen in tudi menjalnik je odličen. Prostora je za tako majhen avto več kot dovolj. Lega je tudi ok. Glede zanesljivosti pa: imam lep odnos do avta, ampak imam težko nogo. Avto je star in je 3-cilindraš...jaz sem se s svojim peljal 160km/h kjer koli in kadar koli :D . Prehitevanje sploh ni bil problem(priganjanje). Avto sem naprej prodal kolegu kateri pa nima nobenega odnosa do avta. Z avtom se je delalo zelo slabo(vožnja brez olja, spregledano drevo, itd). Včeraj sem ga imel priložnost peljtil po enem letu.
Avto še zdaj deluje brez problemov in brez vsakršnega servisa ale kakršne menjave delov gre kot urca. Skratka pri Daihatsu bencinarju nimaš kaj zgrešit.
Lp ;)
+Submit+
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov