Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
LudiLimun
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a LudiLimun Pe nov 24, 2006 4:18 pm

AMEN!
Sej pol maš še veliko povprečno hitrost. moj fotr jo ma mal čez 40, pa lihtko večino po regionalnih cestah vozi. Tako hitrost jst z nogami razvijem, brez pretirane porabe energije.

In kaj ti pr taki povprečni hitrosti pomaga 5-10KM več, nč! Plačaš pa več: nakup, poraba, registracija, ...
Za moje pojme bi se lahko ta tema zaklenila od trenutka, ko si omenil kaj boš kupil. ker mentaliteta na tem forumu je taka, da ma zmerej nekdo nekej za pripomniti, in pol se stvar spremeni v prepir, ki ne pelje nikamor. Jebiga!

LP in peace!!! :tomidelej:

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe nov 24, 2006 4:38 pm

LudiLimun je napisal/-a:AMEN!
Sej pol maš še veliko povprečno hitrost. moj fotr jo ma mal čez 40, pa lihtko večino po regionalnih cestah vozi. Tako hitrost jst z nogami razvijem, brez pretirane porabe energije.

In kaj ti pr taki povprečni hitrosti pomaga 5-10KM več, nč! Plačaš pa več: nakup, poraba, registracija, ...
Za moje pojme bi se lahko ta tema zaklenila od trenutka, ko si omenil kaj boš kupil. ker mentaliteta na tem forumu je taka, da ma zmerej nekdo nekej za pripomniti, in pol se stvar spremeni v prepir, ki ne pelje nikamor. Jebiga!

LP in peace!!! :tomidelej:

Če bi se zaklenila, ne bi bilo možno povedati osebkom, ki mislijo, da mora avto z nekaj čez tono teže imeti vsaj sto konjev, da je tak način razmišljanja zamejen z njihovo dirkaško optiko in da se avto prvenstveno uporablja za nestresno premikanje, ne pa za iskanje adrenalina. Na cesti nismo samo mi.

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Pe nov 24, 2006 6:11 pm

Če tako mislite, potem pa naj bo tako :roll:

Mi, ki imamo avte z 100+ konji smo pa največji idioti, ki znamo samo dirkat ;)

Pa povprečna hitrost se računa tud takrat ko avto stoji pri miru in je v prostem teku :wink:

Bolš da ne rečem naprej še kaj :roll:

No comment
Slika

BeAt
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a BeAt Pe nov 24, 2006 6:13 pm

:lol: No, pa še iz nekaj iz moje strani... Edina druga finančno zelo primerjljiva možnost ampak ne z toliko opreme (vsaj tisti,ki so bili na zalogi...zakaj bi čakali? :) ) je 1.4 8v, ki pa ima 10KM več... S temi 10KM pa verjetno še vedno ne bi zadovlili potreb nekaterih članov foruma, tako da mislim da ni več kaj za debatirat o tem... Ustreza nam ta motor, ker preprosto ne potrebujemo močnejšega, oba sma že navajena na 1.2 praktično od kar je izpit v rokah (pa še ti so imeli manj KM :D ).... Res je da je fajn imet močnejši avto in včasih pride prav in je super!, po drugi strani pa tudi ta avto zmore preko vseh omejitev na cestah.... Na semaforjih pač žal ne boma tekmovala :lol: Poraba bi naj bila ok, to bomo še vidli čez čas.... Mislim, da kljub vseemu ne bo razloga za hitro prodajo in da bo avto dolgo časa v užitek, nenazadnje je to prvi čisto nov avto, ki ga bom sploh mel priložnost vozit večkrat :lol:

No te je to, če sem kaj pozabil dodat še bom.... Upam na čim manj težav z avtom in čim varnejšo vožnjo brez karanbolov in podobnih stvari... in seveda brez neumnih prehitevanj v škarje in ostalih neumnosti (e vidiš s tem avtom ne bom mogo delat bedarij na cesti :P ) tistih, ki imajo več konjev pod pokrovom in mislijo, da lahko vozijo kak jim pride napamet... :!: :)

BeAt
Nov uporabnik

Napisal/-a BeAt Pe nov 24, 2006 6:17 pm

killah bee je napisal/-a:Če tako mislite, potem pa naj bo tako :roll:

Pa povprečna hitrost se računa tud takrat ko avto stoji pri miru in je v prostem teku :wink:

Bolš da ne rečem naprej še kaj :roll:

No comment

Nikjer in v ničem na svetu nismo vsi ljudje isti.... Zarad takih redkih izjem (ko praviš, da si sam) se pač ne da sklepat, zaradi tiste večine, ki pa pač je takšna ko je z takim avtomobilom pa se slab glas pač širi.... Lahko pa rečem, da jih dosti poznam, ki imajo veliko KM v svojih rokah in kljub vseemu vozijo super.... (Vale recimo - 350z :lol: )

OLI
Novinec

ojla

Napisal/-a OLI Pe nov 24, 2006 6:20 pm

Čestitam za nakup, veliko užitkov in srečno vožnjo z njim.

Sam sem februarja imel recimo podobne dileme (čeprav sem vedel že vnaprej) in sem kupil novega cliota 1.4 16v 100KM Dynamik oprema+avt. klima+tempomat. Cena z popusto 2.929.000 sit.
Res je da je super za tako težek avto(1200Kg) da ima vsaj 100KM.
Sem zadovoljen in po 28.000Km ki sem jih prevozil mu nimam kaj odčitati.

Tako da moj glas če bi še glasovali bi šel Cliotu.

Lp
Če misliš, da zmoreš, zmoreš.
Če misliš, da ne zmoreš, imaš prav.

Uporabniški avatar
LudiLimun
Stalni uporabnik

Napisal/-a LudiLimun Pe nov 24, 2006 6:55 pm

killah bee je napisal/-a:Če tako mislite, potem pa naj bo tako :roll:

seveda da se povprečna hitrost računa tudi u leru, ko avto stoji na miru, ampak samo ko motor laufa. Saj takrat poraba ni 0L :roll: , ampak neka minimalna potrebna za obratovanje motorja in premagovanje vseh prisotnih uporou. zato pa je povprečna hitrost tako majhna, bistvo pa, da je vseeno ali imaš 1000KM al pa 75KM. zjutrej k se pelješ u službo u koloni, bosta imela oba enako povprečno hitrost (ne pozabi da je bil avto kupljen za mestno vožnjo).

noben ti ni rekel da si i****, ki zna samo dirkati. poanta je v temu, da se je človek odločil za nakup tega avtomobila iz subjektnivnih razlogou, katere smo mu v veliki meri krojili z lastnimi mnenji, po katerih je navsezadnje tudi spraševal, in jih dobil. problem tvojega pisanja je samo v tem, ker si svoje mnenje oddal, žal, nekoliko prepozno, ko je fant avto že kupil (zaaral). poleg tega je pa tudi vprašanje v kolikšni meri bi kupec upošteval tvoje mnenje, ker je tudi uprašanje kakšne so njegove finančne zmožnosti (ki pa so povsem nepomembne tukaj)

OLI
Novinec

ja................

Napisal/-a OLI Pe nov 24, 2006 7:06 pm

Se pridružujem mnenju mojega predhodnika.

Vsi si ne kupujemo avtomobilov da bi imeli 1000KM ampak zato da se vozimo na željene kraje. Oziroma ga imamo zato da se vozimo in ne bahamo in tekmujemo...................

Če se pa gre za tekmovanje kdo je najhitrejši kmet na vasi pa se naj gre kdor se hoče.

Mislim in verjamem da koliko konjev ima avto ni ovira za srečne in zadovoljne kilometre, ki jih preživimo v svojem jeklenem konjičku.

Lp

jani.vuk
Novinec

Kraj: Idrsko pri Kobaridu

Napisal/-a jani.vuk Pe nov 24, 2006 7:08 pm

fiat fiat

Uporabniški avatar
VaLe
Poznavalec foruma

Napisal/-a VaLe Pe nov 24, 2006 7:11 pm

Ole.

Ponavadi je tako, da ko nekdo vpraša za mnenje kateri avto kupit, se vedno oglasi par komadov, ki pravi ja ta avto kupi, ker je pač najbolši izmed naštetih, v podpisu pa vidiš, da ima isto znamko avtomobila. Taki komentarji so skoraj vedno nerealni, ker se taki odločajo pač po svojih interesih. Ni vedno tak, da me ne bo kdo narobe razumel.
Skoraj nobeden na tem forumu nikoli ne razmišlja iz stališča človeka ki kupuje oz ki je postavil vprašanje, ampak vedno iz svojih interesov. To pomeni, da ni tvoj denar ampak njegov in ne boste vi plačevali, ampak on. Zato v večini primerov ne pride do iskrenih in realnih mnenj. Logično je, da je vsakemu izmed vas čisto vseeno, kak avto si človek kupi, ki ne razpolaga z vašim denarjem. Dosti krat je tako, da recimo se kupec odloči za avto za 2,100.000 SIT, potem se pa en pameten oglasi in reče... ja tisti za 2,000.000 je pa imel več konjev... zakaj nisi vzel tistega? In potem mu kupec odgovori... ja je imel moj več opreme... in potem ponavadi nastane še kregarija... zaradi svojih interesov nekaterih.

Lp

VaLe ;)
My Love... Nissan 350 z
Slika

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee So nov 25, 2006 11:20 am

Sej jest se strinjam z vsem napisanim. Podal sem samo mnenje da bi bila opcija 1,2 mlinčka prešvoh, kar je dejansko tud res. Avto je zrasel povsod, zato tud na teži. In za tak avto se bo 1,2 mlinček precej bolj mučil kot pa recimo kak 16V motor recimo z 90KM. Posledica tega je tudi krajša življenska doba motorja doba plus tega da bo porabil enako ali celo več goriva kot kaki močnejši motor.

Saj noben ne prepričuje, da si mora kupiti Sport izvedenko avtomobila, in da bo z tem dirkal po mestnih ulicah. Tud sam lepo vozim in ne divjam. V mojih vožnje letih sem dobil le 3 položnice zaradi radarja. In to ne zaradi divjanja, ampak malo moje nepozornosti in oderuških policajev, ki mislijo da vsak ki malo prekorači hitrost, da ga je treba obesit :D

Ko se kupuje avto, je potrebno gledat tud na vso racionalnost. Fajn je da ima avto več opreme, samo tudi oprema doprinese nekaj kilogramov v že tako velikem in težkem avtu. Recimo 1,2 mlinčke so dajali v stare punte, cliote, corse, fieste itd... Ti avti so bili majhni in lahki, zato tud dokaj zadovoljiva vožnja. Na novega Punta z recimo 500kg več isti motor :idea: :roll:
Le to sem hotel povedati, da je dobro premisliti. Vsekakor pa ti želim veliko lepih, varnih in uživaških kilometrov ;)
Slika

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man So nov 25, 2006 2:03 pm

No no, 500 kg spet ne, Grande je s primerljivim motorjem in opremo enih 150 kil težji od starega Punta in je eden najlažjih v svojem razredu med primerljivo velikimi. Sicer bi bil tudi meni 1.2 prešvoh, ampak potrebe so različne. Jaz vsak dan naredim približno 50 kilometrov po zaviti lokalni cesti čez gorjance (grande klanec :)), tk da z 1.2 nimaš tam kaj praskat, ker enostavno ne bi zdržal tempa ostalih brez konkretnega priganjanja, še posebej če se v avtu pelje več kot en. Medtem ko po mestu ni problema.

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan So nov 25, 2006 3:23 pm

grande punto dynamic 1,2 8v 3v 1090kg
punto 55 3v 850 kg

razlika
grande ma 240 kil več pa 10 konjev več
podpis

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n So nov 25, 2006 4:05 pm

kolk ma pa punto 2 teže (k vidm d je nisi navedu)
Slika

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan So nov 25, 2006 4:44 pm

prenovljeni punto 2 1,2 8v actual 935 kg, 60 konjev

neki redi se tale puntič :P
podpis

OLI
Novinec

Napisal/-a OLI So nov 25, 2006 5:04 pm

Sem istega mnenja kot predhodnik, poglejte si tole:

http://www.najdi.si/avtomobili/avtopoda ... 4+Ambiente

Škoda octavia ki tehta okoli 1300kg ima motor 1.4 in 75 KM, to je šele ena polomija po moje.

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Napisal/-a adamovc So nov 25, 2006 11:19 pm

Seveda več konjev ne škodi, a tudi minimum še daleč ni tako zanič, kot hočejo dokazati nekateri tukaj. Danes sem recimo s tem avtom in motorjem
http://www.najdi.si/avtomobili/avtopodatki.jsp?znamka=%A9KODA&modeltip=FABIA+1.2+%2864+KM%29+Classic+kombi šel v Celovec čez Ljubelj (dva v avtu pa kar precej prtljage) in sem uspel v največjih vzponih prehiteti dva avtomobila z vsaj dvakrat večjo konjenico pod motornim pokrovom. V kacinov klanec pa je povsem brez težav držal s tempomatom določenih 140 kmh. Pred tem sem vozil Polota z 50 KM in prehitevanje po recimo kakšni Jadranski magistrali ob polni naloženosti avta ni bil nikoli problem, pač nisem prehiteval čez polno črto ampak tam, kjer je bilo to dovoljeno.

Bistvo vsega: tudi avto z najšibkejšim motorjem je običajno povsem spodoben udeleženec v prometu in ni razloga za poniževalno pisanje nekaterih brez kakršnih koli argumentov (razen rekla-kazala). Vsak ima pravico odločati, za kaj zapravlja svoj denar, a za avto tudi bolj racionalni med nami še vedno damo preveč glede na naše zaslužke, zato je vsak prihranjen tolar še bolj dragocen.

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Ne nov 26, 2006 12:22 pm

lublancan je napisal/-a:prenovljeni punto 2 1,2 8v actual 935 kg, 60 konjev

neki redi se tale puntič :P

Vidiš, 155 kil, kot sem rekel. Glede na to koliko je večji, se mi to ne zdi taka razlika. Poglejte težo od Peugeota 206, tu pa res ne vem od kod vse kile, saj ga je praktično toliko kot avtov ki so razred višje... motorji so pa v povprečju še švohnejši kot v Puntu. Men je 207 sicer super avto, ampak teža in švoh motorji me ful odbijajo...

Vglavnem, tile osnovni motorji so ok za po mestu in malo kvačkanja naokoli, saj ni vse v moči, ponavadi so tako narejeni da imajo več navora pod nižjimi obrati in drugačna prestavna razmerja, ki poskrbijo za to, da se avto kljub vsemu ok obnese v prometu. Ampak samo če si zelo umirjen in potrpežljiv voznik, ter ne voziš redno s sabo še kupa kolegov/celo familijo.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne nov 26, 2006 12:32 pm

osebno sem mnenja da določena rezerva moči mora biti, je varnejse za prehitevanja, zlasti na magistralkah, kjer prehitevanje od 70 naprej s takim avtom kot je npr punto 1.2 zna bit zelo zanimivo ;) , en primer podhranjenega avtomobila je tud peugeot 307 sw 1.4 hdi z 68 konji. To ne gre čist nikamor, zre pa tud ne ravno malo, kljub navoru.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov