Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Ali se alfe pogosteje kvarijo kot ostale znamke?

Da
95
42%
Ne
132
58%

Skupaj glasov : 227

Uporabniški avatar
ghostrider
Novinec

Kraj: kva te boli ku...

Napisal/-a ghostrider To dec 12, 2006 12:36 pm

Medtem ko so alfe 33 in 75 crkovale, so se pri MB obračale številke preko 600000 km. In zaradi takega "idiotskega" razmišljanja se je folk obračal od alf, pač, slabe izkušnje. Ne rečem, da se mercedes naj ne bi kvaril - halo! Po vseh fabrkah se danes dela približno isto. Ne moreš pa primerjat alfe z MBjem izpred 20 let. Niti ne takratnih MBjev z današnjimi. Tudi danes pač trdno drži dejstvo, da si tak avto privošči lahko samo tisti, kdor ima denar za avto kupit in imet. Ostali se lahko tolažijo s tem da najdejo enega zanikrnega lastnika MB-ja, ki ga je kupil namesto najk trenerke in zato je pašteto in jamra, če mu crkne termostat, za menjavo katerega je odštel 20ksit. Prav tako pa tudi izgublja ceno. MB je narejen kot luksuz, katerega si ne more privoščit vsak butalc. Fora tega avta je imidž. Ravno tako kot ljudje oblačijo dolce&gabana kolekcije, tako kupujejo tudi MB-je. In za servis niti vedo ne, saj se jim finančno sploh ne pozna. Če si ga pa butalc privošči, ga pa kmalu proda. Vozne lastnosti za ljudi, ki ljubijo malce bolj športno vožnjo, so pri alfi zelo dobre, glede na ceno, gadno je sam vzdrževanje, ki pa, priznajte alfisti, pri nekaterih delih ni tako zelo poceni. Pa tako kot MB, Audi, BMW in VW crkujejo, tako crkujejo tudi alfe. Živimo pač v kapitalističnem svetu, kjer se industriji j... za kvaliteto. Važna jim je samo kvantiteta.
Svaki čedo svoga konja hvali!

Uporabniški avatar
oorosh
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a oorosh To dec 12, 2006 12:38 pm

Stric vozi Alfo 156 1.6, dela brez problemov že par let.

Uporabniški avatar
q_verde
Novinec

Napisal/-a q_verde To dec 12, 2006 1:02 pm

pri alficah je eden velik problem, to so sportni avtomobili, ki pridejo v Slovenijo najveckrat zgonjeni in jih v tujini vecinoma vozijo adrenalina zeljni ljudje, ne pa tako kot razne vag-e penzionisti, ki jih skozi sparajo. Ce kupujes rabljeno alfico bodi se posebaj pozoren na njeno preteklost, sploh ce le ta prihaja iz nase zahodne sosede.
ce bos kupil novo, pa ne bos imel nic vecjih problemov kot konkurenca. na zacetku je avto itak v garanciji in ti morebitno napako sanirajo, ce pa zdrzi to dobo, pa verjetno nic vecjega ne bo slo po gobe. jaz sem kupil ze dve novi alfi in obe vozil brez večjih stroskov (pri prvi sem sicer menjal variator v garanciji), pri novi nimam nobenih problemov. pa so mi vsi v sluzbi pravili, pusti ta j***a. in na sreco sem manj reden gost servisov kot oni.

:lol: :lol: :lol:

Martina Navratilova
Novinec

Napisal/-a Martina Navratilova To dec 12, 2006 1:10 pm

q_verde je napisal/-a:pri alficah je eden velik problem, to so sportni avtomobili, ki pridejo v Slovenijo najveckrat zgonjeni in jih v tujini vecinoma vozijo adrenalina zeljni ljudje, ne pa tako kot razne vag-e penzionisti, ki jih skozi sparajo. Ce kupujes rabljeno alfico bodi se posebaj pozoren na njeno preteklost, sploh ce le ta prihaja iz nase zahodne sosede.
ce bos kupil novo, pa ne bos imel nic vecjih problemov kot konkurenca. na zacetku je avto itak v garanciji in ti morebitno napako sanirajo, ce pa zdrzi to dobo, pa verjetno nic vecjega ne bo slo po gobe. jaz sem kupil ze dve novi alfi in obe vozil brez večjih stroskov (pri prvi sem sicer menjal variator v garanciji), pri novi nimam nobenih problemov. pa so mi vsi v sluzbi pravili, pusti ta j***a. in na sreco sem manj reden gost servisov kot oni.

:lol: :lol: :lol:

aja povej mi eneg res sportnega. Glede sodelavcev je pa samo ena moznost: vozijo Fiat/ranault/citroen/peugeot?. lol

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty To dec 12, 2006 1:31 pm

Imel AR 164 3.0 V6, AR 164 3.0 24v Super in AR 145 1.6.
Vse delale BP.
PS
Trenutno se odločam za nakup AR 156 SW 2,5 V6 automatic.

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso To dec 12, 2006 1:31 pm

8C Competizione :shock: Da o starejših modelih sploh ne zgubljam besed.Razne GTA,q4,2.5 V6,konec koncev tudi QV so verjetno zate penzionerski avtomobili.Tovarna je v finančni stiski in športni avtomobili niso ravno kure z zlatimi jajci.So pa alfe športnejše od drugih civilnih avtomobilov.Kar se tiče vzdržljivosti pa škoda zgubljanja besed.Vozite se z original korejci in bodite srečni ;)

Martina Navratilova
Novinec

Napisal/-a Martina Navratilova To dec 12, 2006 1:41 pm

Vuso je napisal/-a:8C Competizione :shock: Da o starejših modelih sploh ne zgubljam besed.Razne GTA,q4,2.5 V6,konec koncev tudi QV so verjetno zate penzionerski avtomobili.Tovarna je v finančni stiski in športni avtomobili niso ravno kure z zlatimi jajci.So pa alfe športnejše od drugih civilnih avtomobilov.Kar se tiče vzdržljivosti pa škoda zgubljanja besed.Vozite se z original korejci in bodite srečni ;)

8c a je to sploh serijski avto?

HAHAHA alfa 2.5 v6 sportna. HOHOHOHO

Ce so to sportni avti kaj je pol EVO, exige da o 911 ali podobnih niti ne govorimo. So to rakete pol al kaj? :D

Alfe so sportni avti za zenske.

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Re: Alfa Romeo - dober ali slab avto?

Napisal/-a AM To dec 12, 2006 1:47 pm

Moje mnenje je takšno, da se kvarijo zato bol kot ostale znamke zato, ker so toliko naviti... Tudi same mašine ne zdržijo toliko končnih km, kot pr kakšni drugi znamki ravno zaradi tega... Kar je povsem logično...

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty To dec 12, 2006 1:55 pm

Crkavajo zato, ker nekateri ne znajo ali nimajo denarja za vzdrževanje avta. Navitost ne igra vloge.
Predno avto začneš "gont", se mora ogreti olje, ne pa samo voda.

8C je (bo) maloserijski, oziroma omejena serija.

8AK
Novinec

Kraj: Ljubljana - Črnuče

Napisal/-a 8AK To dec 12, 2006 2:22 pm

Martina Navratilova je napisal/-a:
Vuso je napisal/-a:8C Competizione :shock: Da o starejših modelih sploh ne zgubljam besed.Razne GTA,q4,2.5 V6,konec koncev tudi QV so verjetno zate penzionerski avtomobili.Tovarna je v finančni stiski in športni avtomobili niso ravno kure z zlatimi jajci.So pa alfe športnejše od drugih civilnih avtomobilov.Kar se tiče vzdržljivosti pa škoda zgubljanja besed.Vozite se z original korejci in bodite srečni ;)

8c a je to sploh serijski avto?

Ce so to sportni avti kaj je pol EVO, exige da o 911 ali podobnih niti ne govorimo. So to rakete pol al kaj? :D

cepec, sem ti jih jaz že naštel! pametuješ pa niti ne prebnereš vseh replik!
6C,8C, Bimotore, 33 stradale, 33 TT, Giulietta, Disco volante, GTA junior, Giulia , Montreal, SZ/RZ in GTV6

Alfe športni avti za ženske ? A res? Samo en delček "športnih" alf:
1921 Alfa Romeo 20/30 HP ES Sport 67.9KM
1924 Alfa Romeo 22/90 Supersports 76KM
1928 Alfa Romeo 6C 1500 Super Sport 77.1KM
1929 Alfa Romeo 6C 1750 Super Sport 86.2KM
1930 Alfa Romeo 6C 1750 Super Sport 103.4KM
1934 Alfa Romeo Bimotore 540KM top speed: 321km/h
1935 Alfa Romeo 2900B 182.5KM
1935 Alfa Romeo Long 2900B 182.5 KM
1938 Alfa Romeo 6C 2300 B Mille Miglia 96.3 KM
1947 Alfa Romeo 6C 2500 Super Sport 106.5 KM
1952 Alfa Romeo Disco Volante Spider 1900 160.2KM
1953 Alfa Romeo 6C 3000M 278.8KM
1963 Alfa Romeo 2600 HS Bertone 147KM
1967 Alfa Romeo 33 233.2KM
1968 Alfa Romeo Carabo 233.2KM
1969 Alfa Romeo Iguana 233.2KM
1969 Alfa Romeo Coupé 33 233KM (1.9)
1970 Alfa Romeo Montreal 200KM (2.6)

In še malo "šrot mašin" (poglej si ponudbo konkurence v tem obdobju!) :
Alfa Romeo Alfetta 1.6 110KM (75')
Alfa Romeo Giulia 1.3 105KM (72')
Alfa Romeo Giulietta 1.6 110KM (78')
Alfa Romeo GT Junior 1300 1.3 105KM (66')
Alfa Romeo alfa SUD QV 1.5 (boxer) 105KM (83')
Alfa Romeo Giulia Sprint Speciale 1.6 113KM (63')
Alfa Romeo Giulietta Sprint Zagato 1.3 102KM (60')
Alfa Romeo GT 1600 Junior Z 1.6 127KM (72')
Alfa Romeo 1600 Spider Duetto 1.6 110KM (66')
Alfa Romeo 1750 GTV 127KM (67')
Slika

Slika

Martina Navratilova
Novinec

Napisal/-a Martina Navratilova To dec 12, 2006 2:29 pm

Aha vse se konca leta 70. Super vsak ki ima alfo starejso od letnika 70 mu priznam da ma sportni avto. Okej?

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed To dec 12, 2006 5:21 pm

ghostrider je napisal/-a:Medtem ko so alfe 33 in 75 crkovale, so se pri MB obračale številke preko 600000 km. In zaradi takega "idiotskega" razmišljanja se je folk obračal od alf, pač, slabe izkušnje. Ne rečem, da se mercedes naj ne bi kvaril - halo! Po vseh fabrkah se danes dela približno isto. Ne moreš pa primerjat alfe z MBjem izpred 20 let. Niti ne takratnih MBjev z današnjimi. Tudi danes pač trdno drži dejstvo, da si tak avto privošči lahko samo tisti, kdor ima denar za avto kupit in imet. Ostali se lahko tolažijo s tem da najdejo enega zanikrnega lastnika MB-ja, ki ga je kupil namesto najk trenerke in zato je pašteto in jamra, če mu crkne termostat, za menjavo katerega je odštel 20ksit. Prav tako pa tudi izgublja ceno. MB je narejen kot luksuz, katerega si ne more privoščit vsak butalc. Fora tega avta je imidž. Ravno tako kot ljudje oblačijo dolce&gabana kolekcije, tako kupujejo tudi MB-je. In za servis niti vedo ne, saj se jim finančno sploh ne pozna. Če si ga pa butalc privošči, ga pa kmalu proda. Vozne lastnosti za ljudi, ki ljubijo malce bolj športno vožnjo, so pri alfi zelo dobre, glede na ceno, gadno je sam vzdrževanje, ki pa, priznajte alfisti, pri nekaterih delih ni tako zelo poceni. Pa tako kot MB, Audi, BMW in VW crkujejo, tako crkujejo tudi alfe. Živimo pač v kapitalističnem svetu, kjer se industriji j... za kvaliteto. Važna jim je samo kvantiteta.

Zelo dobro si to napisal!
Pred 20 timi leti so bili predsodki na mestu, danes so stvari popolnoma drugačne - Alfe niso nič slabše kar se tiče pokvarljivosti od mercedesa ali volkswagna ali hyundaia. Priznajmo si to že enkrat.

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso To dec 12, 2006 5:42 pm

ghandaed je napisal/-a:
Zelo dobro si to napisal!
Pred 20 timi leti so bili predsodki na mestu, danes so stvari popolnoma drugačne - Alfe niso nič slabše kar se tiče pokvarljivosti od mercedesa ali volkswagna ali hyundaia. Priznajmo si to že enkrat.

Alfa sploh ni avto, pa full se kvarijo, kr mi je sosed povedal pa da olje pijejo tudi! Pa vsaki dan je treba šraufat ,kr vse crkuje. Tak ,da stran od alf :P Tak ,da ghandaed narobe si to napisal

P.S. Vozim alfo in naslednji avto bo spet alfa!!!
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko To dec 12, 2006 6:09 pm

Smem vprašat kero drvarnico ti voziš???

Uporabniški avatar
samekk
Uporabnik

Kraj: Sevnica

Napisal/-a samekk To dec 12, 2006 6:13 pm

Gricko je napisal/-a:

Smem vprašat kero drvarnico ti voziš???

po moje sploh avta nima.........sam neki pluva a ubistvu nima pojma :roll:

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ To dec 12, 2006 6:17 pm

Martina Navratilova je napisal/-a:zanimiva anketa. :D :D Vredna ni pocenega grosa.

Drugac pa mel smo 3 alfe doma od velikih 3.0 do navitih 1.6. In vse po vrsti so ble sranje. Avto ki se sam razstavlja, kateri razvije cricke 5min zatem ko ga odpeljes iz salona (pol pa poslusaj hud zvok motorja my ass) in kateremu natakas olje isto pogosto kot bencin tudi zmogljivosti podvozja, sasije in pogona niso kar nadobudnezi mislite ker takoj zvok motorja (ki je ponavadi super samo pokvarljiv) in obcutek na pedalu gasa povezete z nevemkaksno sportnostjo. So pa lepe. :) Sori sam tko je blo in par tem na tem forumu me je pac privedlo do tega da bom pac pisal kar mislim. Dont hate me 4 that.

in kdaj je bilo to? so bile rabljene al si nove kupil?
litr bencina, litr olja ;)

8AK
Novinec

Kraj: Ljubljana - Črnuče

Napisal/-a 8AK To dec 12, 2006 6:21 pm

Martina Navratilova je napisal/-a:Aha vse se konca leta 70. Super vsak ki ima alfo starejso od letnika 70 mu priznam da ma sportni avto. Okej?

napredek! :D in ja naj bo OK! :)
Slika

Slika

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad To dec 12, 2006 6:24 pm

De_Tomaso je napisal/-a:Ja predvsme Alfi Gt nenormalno pada cena. Novi so stali 6.6 milijona, sedaj 3 leta stari 4.8 mio. Torej 1.8 milijona v treh letih vržeš stran kot keks. 8)
... en primerek ohranja tako ceno ... jaz sem gledal nasplošno saj jih ne obsojam samo dejstva sem predstavil ... mislim tudi da je 147 bila predraga za tisto, kar ponuja za tisti denar bi raje vozil marsikaj drugega ;) gledam zadnjih 10 let in modele, ki si jih plačal leta 96 eno dobro cifro - sedaj ti jih skoraj mečejo v hrbet ... meni je drugače alfa zakon in če bi še kupoval dizla bi šel brez razmišljanja na 2.4 jtd ;) ... L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
johnny21
Nov uporabnik

Kraj: Slovenia

Napisal/-a johnny21 To dec 12, 2006 6:30 pm

Pozdravljeni

mal sem na hitro preletel tele debate in ker ravno govorite o Alfah, bom napisal tole bolj kot zanimivost. Sam pa nimam pa nič proti nobenem avtu, vsak oči imajo svojega malarja.
Torej:

Znanec ima Alfo 156 l.00 V6 (mislim da 3.0 al 3.2) neki čez 200KM in vso opremo. Zares skrbno skrbi za avto, ko je potrebno ga pritisne itd. skratka lahko rečem čisto povprečni voznik, pa bi človek prej rekel da je t.i.norec ker ima takšen avto. Pač se mu dopade italijanski slog in velika moč pod pokrovom. Cca. 2 meseca nazaj je peljal avto na servis (pooblaščen). Tam pustil avto in rekel naj poštimajo kar je pač treba.
No tedaj pa je mene vrglo na tazadno. Servis je plačal skoraj pol MIO (cca.500.000SIT). Sedaj me ne spraševat kaj je bilo menjano, ampak jaz osebno vozim Golfa IV TDI in sem leto nazaj naredil enako kot on in plačal borih 180.000SIT.
:lol:
Lep dan vsem
Johnny

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash To dec 12, 2006 6:44 pm

WTF :shock: WTF 500.000 Haalooo? Pa te ni nič zanimalo, kaj vse so mu menjal. Pa njega je kej vrglo na rit :?:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov