Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če jan 04, 2007 8:48 pm

dej si mal poglej kaj se po avtovlekah vozi !Sami novi avti pa naj bo fiat al pa VW ....

Uporabniški avatar
zx14
Nov uporabnik

Napisal/-a zx14 Če jan 04, 2007 9:13 pm

Kolega ima Bravo 1.6 že ohoho let. Res da se je vmes strgal jermen, pa še ene par stvari je crknilo, ampak je kar zadovoljen z njim.
Sicer pa bi na tvojem mestu razmislil o kakšni Astri F. Trpežna zadeva, brat jo ima, pa kar dela. Problem je le rja :(
Sam pa imam Xsaro. Avto je (subjektivno mnenje) sicer lep, ampak kvaliteta je pa na psu. Crknilo je že vse živo, deli pa so svinjsko dragi :( Skratka, ne priporočam :ne

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Če jan 04, 2007 9:43 pm

IcEm4n je napisal/-a:
Patrik_A3 je napisal/-a:Daj zresni se človek.Nena mi ti reči da se pri registraciji ne pozna razlika med 1.4 pa 1.6 pa pri porabi.... :roll: :roll:

Sory, sm opazu, da ma tale 1.4 75KM (za 1.4 sm vajen, da spada v en razred višji, kar se tiče registracije), tko da maš prov. Mi je pa zanimiv, da ma 1.2 motor več konjev kot pa tale 1.4.

1.2 ima 6 brzin, vsaj v Stilotu za Bravo nisem ziher.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Če jan 04, 2007 10:37 pm

Joj človek ej, če boš vse tole brau kokr so ti nekteri napisali se boš sm za glavo prjeu pa še drisko boš dobu, kup avto k ti je všeč pa se ne ozirej preveč kok eni filozofirajo :lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
ahiM
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a ahiM Če jan 04, 2007 11:28 pm

Samotar je napisal/-a:1.2 ima 6 brzin, vsaj v Stilotu za Bravo nisem ziher.

Bravo/Brava nimata 6 brzin, nobeden.
SlikaSlika

Neox
Nov uporabnik

Napisal/-a Neox Pe jan 05, 2007 2:39 pm

Ok, zdej res več nevem kaj nej... Kaj bi pa vi men priporocal za 700k pa more met ABS,centralno,električni pomik prednjih stekel,servo. To je pa tud vse kar zahtevam, aja pa nesme bit "škatlast" :D

Kaj pravte kej na tele avtočke:
Renault Megane 1.4 mogoce Coupe z 1.6 masino?
VW Polo Classic
Rover(200,214)

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Pe jan 05, 2007 3:12 pm

Lej, vse avte, ki so ti vsec, pojdi probat.

Lepo po avto.netu poglej kdo prodaja in se zmeni za ogled/voznjo. Pojdi pogledat tako drazje kot cenejse, da dobis obcutek kaj se dobi za dolocen denar. Eni so utopisti in hocejo "preveliko".

S testiranji bos tudi izlocil dolocen model avta ali pa vsaj letnik. Saj doloceno modelo leto prinese kaksne novosti, ki jih vidis sele potem v samem avtu.

Ko bos tako izlocil vse modele razen enega, se potem lotis iskanja najboljsega za denar!

Ko bos nasel pravega, ga pelji ali kaksnemu avtomehaniku ali se raje na AMZS na tehnicni pregled! Tako ti bo neodvisni mehanik povedal vsaj na grobo v kaksnem stanju je avto. Fino je imet s sabo kaksnega kleparja, saj se veliko avtov prodaja, ki so bili v svoji 10 letni zgodovini vsaj malo butnjeni, ce ne ze kar orenk udarjeni. Klepar bo to takoj videl in ti svetoval ali se ga vseeno splaca kupit - odvisno kako dobro je bilo popravljeno.

Kaj nabavi ti ne bom govoril, ker na koncu vedno kupimo z naso duso in ceprav nam to kdo odsvetuje.

Morda samo to, kupi tak avto, ki bo imel vse serijsko - nic znizan in predelan, normalne gume in feltne. In ce mislis delat dosti kilometrov, tudi to, da ima cim nizjo porabo!! Preveri na www.poraba.com in zracunaj povprecje.

LP
Slika

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso Pe jan 05, 2007 3:13 pm

dunker je napisal/-a:
civic 99 je napisal/-a:Ne kupuj Fiata ker ti bo žal. Raje kupi nemca ali japonca (moje mnenje) :!:

Se strinjam na vso moč, pa imam Fiata ... :? Jst bi ostal čim dlje od teh približkov avtomobilov ... za popravila na Puntu 1.2, ki naj bi bil ne vem kakšen šparovček, sem dal letos čez 800 € (200 tisočakov), pa pazim nanj res na vso moč. In že se spet nekaj čudno oglaša pri zavijanju pri nizkih hitrostih, tako da mi pomojem 500 € (120 tisoč) za nov servo v roku enega leta ne uide ... F***, kakšna j***a!

Moje mnenje - kupi kaj drugega. Bravota 1.4 je imel moj svak pa je bil tudi daleč od nekega zanesljivega avta. Sploh pa jst ne bi preveč poslušal Fiatovcev glede kvalitete avta, ker so tko ali tko večinoma navajeni, da kaj crkne in imajo izgovore v stilu "ja, okey, samo to je itak serijska napaka pri tem modelu" - bemtiš, če je serijska napaka, je to še tolk slabš, ne pa opravičilo!!!

To je samo moje mnenje.

Ne bom zagovarjal fiata( ga tudi sam ne vozim) ,ampak očitno imaš preklemano smolo. NA hitrco en primer. Sicer ni fiat je pa renault. Naš sosed (star 50 let) je kupil novega cliota 1.4. Sami problemi ,non stop na servisu ,crkovalo vse po spisku! Prodal in kupil novega P206. Zadovoljen z avtom. iN glede na to ,da so bli sami problemi z renaultom ,bi pričakoval ,da v familiji noben ne bo vec vozil cliota. Ravno nasprotno. Sin in hčerka oba vozita novega cliota oz. predzadnji model. Večkrat se srečamo in malo pogovarjamo pa oba neverjetno zadovoljna. Včasih se še pošalita na račun fotra ,da ni znal z avtom delat ,da je vse crkovalo, da je prestar itd...
Tako ,da zaradi enga ali dveh primerov še ne pomeni ,da je punto zanič avto. Je pa fajn ,da po pravici poveš in ,da je slišat tudi kaj iz prve roke! LP
AH NI NAM LAHKO!

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Pe jan 05, 2007 3:25 pm

Neox je napisal/-a:Ok, zdej res več nevem kaj nej... Kaj bi pa vi men priporocal za 700k pa more met ABS,centralno,električni pomik prednjih stekel,servo. To je pa tud vse kar zahtevam, aja pa nesme bit "škatlast" :D

Kaj pravte kej na tele avtočke:
Renault Megane 1.4 mogoce Coupe z 1.6 masino?
VW Polo Classic
Rover(200,214)

Težko je vedet, kaj je "škatlast" avto - izmed tvojih kandidatov sam recimo niti pod razno ne bi izbral POLO CLASSIC - pa ne zaradi oblike ampak zaradi odvečnega oz neuporabnega zadka.

Za ta denar bi osebno izbral:

bencin : HONDA ACCORD oz CIVIC - pri CIVIC-u imaš več oz zelo pestro izbiro agregatov od 1,4- 55 kW (75 "konjev") do 1,8 - 124 kW (170 "konjev")
dizel : GOLF - različni agregati, najraje TDI

LP

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Pe jan 05, 2007 3:30 pm

soso je napisal/-a:
dunker je napisal/-a:
civic 99 je napisal/-a:Ne kupuj Fiata ker ti bo žal. Raje kupi nemca ali japonca (moje mnenje) :!:

Se strinjam na vso moč, pa imam Fiata ... :? Jst bi ostal čim dlje od teh približkov avtomobilov ... za popravila na Puntu 1.2, ki naj bi bil ne vem kakšen šparovček, sem dal letos čez 800 € (200 tisočakov), pa pazim nanj res na vso moč. In že se spet nekaj čudno oglaša pri zavijanju pri nizkih hitrostih, tako da mi pomojem 500 € (120 tisoč) za nov servo v roku enega leta ne uide ... F***, kakšna j***a!

Moje mnenje - kupi kaj drugega. Bravota 1.4 je imel moj svak pa je bil tudi daleč od nekega zanesljivega avta. Sploh pa jst ne bi preveč poslušal Fiatovcev glede kvalitete avta, ker so tko ali tko večinoma navajeni, da kaj crkne in imajo izgovore v stilu "ja, okey, samo to je itak serijska napaka pri tem modelu" - bemtiš, če je serijska napaka, je to še tolk slabš, ne pa opravičilo!!!

To je samo moje mnenje.

Ne bom zagovarjal fiata( ga tudi sam ne vozim) ,ampak očitno imaš preklemano smolo. NA hitrco en primer. Sicer ni fiat je pa renault. Naš sosed (star 50 let) je kupil novega cliota 1.4. Sami problemi ,non stop na servisu ,crkovalo vse po spisku! Prodal in kupil novega P206. Zadovoljen z avtom. iN glede na to ,da so bli sami problemi z renaultom ,bi pričakoval ,da v familiji noben ne bo vec vozil cliota. Ravno nasprotno. Sin in hčerka oba vozita novega cliota oz. predzadnji model. Večkrat se srečamo in malo pogovarjamo pa oba neverjetno zadovoljna. Včasih se še pošalita na račun fotra ,da ni znal z avtom delat ,da je vse crkovalo, da je prestar itd...
Tako ,da zaradi enga ali dveh primerov še ne pomeni ,da je punto zanič avto. Je pa fajn ,da po pravici poveš in ,da je slišat tudi kaj iz prve roke! LP

Ni edini s to smolo - osebno poznam kr nekaj primerov.

In težko je, meni se zdi kr logično in povsem razumljivo, da ko te enkrat kot rečemo "pusti na cedilu" (okvare, nezanesljvost, veliki stroški ... ) določena znamka, ponovno izbrat isto.

LP

kandy
Novinec

Napisal/-a kandy So jan 06, 2007 1:28 am

Mi lahko kdo konkretno pove, v čem je tak velik problem motorjev 1.4 12v ?
ker mam sam bravota,pa me zanima kaj lahko pričakujem da bo šlo..ok vem,da je bilo potrebno menjat že vodno črpalko,sklopko,kolektor,amortizerje pa še en senzor bo verjetno potrebno menjat,ker včasih noče vžgat nekaj.avto ima 180.000 km in je servisiran,gre kar lepo..je 59kw.sam proti 1.6 je pa velka razlika v moči..sem vozil oba.

Uporabniški avatar
quasimodo
Novinec

Napisal/-a quasimodo So jan 06, 2007 1:44 am

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne jan 07, 2007 1:03 am

kandy je napisal/-a:Mi lahko kdo konkretno pove, v čem je tak velik problem motorjev 1.4 12v ?
ker mam sam bravota,pa me zanima kaj lahko pričakujem da bo šlo..ok vem,da je bilo potrebno menjat že vodno črpalko,sklopko,kolektor,amortizerje pa še en senzor bo verjetno potrebno menjat,ker včasih noče vžgat nekaj.avto ima 180.000 km in je servisiran,gre kar lepo..je 59kw.sam proti 1.6 je pa velka razlika v moči..sem vozil oba.

poznam 2 primera ki jim je axialne ležaje ven porinilo pa je zaribala glavna gred drugače pa če ni redno servisiran/vzdrževan je lahko rolls-royce pa bo crknil pa 1.4 ma tud precej porabe se mi zdi proti 1.6

istvan
Nov uporabnik

Napisal/-a istvan Ne jan 07, 2007 1:59 am

kandy je napisal/-a:Mi lahko kdo konkretno pove, v čem je tak velik problem motorjev 1.4 12v ?

Ta motor ima čuden sistem krmiljenja ventilov, ki v nekaterih primerih že prej kot v 80tkm ni več dobro nastavljen. Jaz sem poskušal parkrat stvar popravit pa nisem bil nikoli zadovoljen. Ta motor ni prijazen za šraufanje če mene vprašaš. Kupi raje 1.6 ali 1.2. Ker v nasprotnem primeru se ti bo fiat, ki po mojih izkušnjah že tako ali tako ni ravno biser zanesljivosti in kvalitete, precej zameril.

Tale opis je sicer v hrvaščini ampak je dobro in kratko napisan da boš dojel dejstvo. Če koga moti, da ni v slovenščini, naj moderatorji zbrišejo.

Klonite se kao ptičje gripe benzinca 1.4 12V, sa 1369 ccm i 80 KS. Jednostavno, njegova koncepcija nije pogođena. Najviše problema zadaje komplicirani razvodni mehanizam s jednim bregastim vratilom, dvostrukim poluklackalicama i 12 ventila. To se brzo sve 'razšteluje', motor ne izgubi puno na snazi, ali počne u prosjeku trošiti 10-12 litara. Ti motori imaju problema i s pumpom rashladne tekućine i brtvim glave motora, a malo ih prelazi (bez većih problema) više od 150.000 km.

Sm4jli
Novinec

Napisal/-a Sm4jli Ne jan 07, 2007 3:25 pm

istvan je napisal/-a:[/i]a malo ih prelazi (bez većih problema) više od 150.000 km.[/i]

zgleda da mam jst neverjetno srečo da pr 183.000 dela brez problema
:shock:, mogoče zato ker je moj 75KM oz.55Kw :D

Martina Navratilova
Novinec

Napisal/-a Martina Navratilova Ne jan 07, 2007 4:02 pm

Mojster Miha je napisal/-a:
soso je napisal/-a:
dunker je napisal/-a:

To je samo moje mnenje.

Ni edini s to smolo - osebno poznam kr nekaj primerov.

In težko je, meni se zdi kr logično in povsem razumljivo, da ko te enkrat kot rečemo "pusti na cedilu" (okvare, nezanesljvost, veliki stroški ... ) določena znamka, ponovno izbrat isto.

LP

Dober kolega in sosed ga ima in je tudi zamenjal eno tono stvari ze. Med drugim racunalnik, ventilator, nekaj na servu pa se polno enih malenkosti, tudi drugi pokazatelji kvalitete (cricki, obdelava plastike, natancnost izdelave) so, bom reku slabi. Meni ki vozim azijske znamke cist nepojemljivo. Pa naj se kdo rece da statistike kakovosti ne povejo veliko. Po mojih izkusnjah so zelo kredibilne in so pri meni visoka prioriteta pri nakupu avtomobila.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov