Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

wiliamskis
Novinec

Napisal/-a wiliamskis Če dec 28, 2006 6:49 pm

No pa še jst; saxo in 106 sta zelo dobra avtomobila, iz tvojega želje bi pa izključil puntota! Jaz bi jaz izbiral med Swiftom 1.3, ker avto dobesedno trga, pa tud če je navaden 12v ali Twingom z vzdržljivim, malo manj poskočnim motorjem, vendar to odtehta z ogromnim prostorom glede na majhno zunanjost :D
A ves ka je moč??? Ko biku tako v rit pihneš, da se mu rogovi zravnajo!!!

Uporabniški avatar
Neyo-Neyo
Uporabnik

Napisal/-a Neyo-Neyo Če dec 28, 2006 7:10 pm

jaz priporočam suzuki swift , renault twingo in clio ;) mogoče še kakšna honda :lol: samo so vse tok precenjene če bi hotu res dobrga bingota bi mogu odštet mastne denarje :roll: u glavnm swit twingo al pa clio ;)
s peugeoti nimam izkušenj tako da za to znamko nimam komentarja
vsekakor pa ne kupuj FIATA :!:
....

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 Če dec 28, 2006 7:20 pm

Lahko malo pokomentirate zakaj ne FIATA? :roll:

V primerjavi s francozi in korejci ni nič slabši, kvečjemu boljši

Prostoren, majhna poraba, poceni vzdrževanje, zanesljivost, veliko karoserijskih delov na odpadih, bil je avto leta......

Jaz poleg Puntota priporočam še Cliota 1.4, s106-ko pa nimam izkušenj.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Če dec 28, 2006 8:04 pm

Primoz_86 je napisal/-a:Lahko malo pokomentirate zakaj ne FIATA? :roll:

Prostoren, majhna poraba, poceni vzdrževanje, zanesljivost, veliko karoserijskih delov na odpadih, bil je avto leta......

Punto sam prtisneš pa je že na servisu(prevrjeno),tesnilo gre takoj,
Osu gre samo enkrat na led.lp

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 Če dec 28, 2006 8:05 pm

sonček je napisal/-a:
Primoz_86 je napisal/-a:Lahko malo pokomentirate zakaj ne FIATA? :roll:

Punto sam prtisneš pa je že na servisu(prevrjeno),tesnilo gre takoj,

Mi smo z njim prevozili 160.000km in z motorjem ni bilo nikoli niti najmanjše težave. Z unotom (enak motor) sem vozil 100km po avtocesti s hitrostjo 170-180km/h (je bilo nujno, tako da me ni brigalo za motor) pa mu ni bilo nič (ima sicer drugačno prestavno razmerje pri 5. prestavi kot Punto, tako da je motor na nižjih vrtljajih kot pri Puntu).

Sodelavec pa se je vozil v službo vozil z Unotom 1.0 po avtocesti, vedno do blokade. Po enem letu je avto zamenjal, čeprav ni bilo nobenega problema z motorjem

Morda crkujejo tistim ki jih gonijo mrzle. Uno in Punto katere sem vozil, mrzla nista nikoli videla čez 2500 obratov, dobro segreta pa občasno tudi čez 6000 obratov.

Clio 1.4 ima sicer verjetno res boljši motor. Sosed je naredil z njim čez 350kkm brez odpiranja motorja. Res pa je da je bil nad 300kkm že zelo zmatran

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe dec 29, 2006 7:32 am

gorki je napisal/-a:Mali servis (olje, oljni filter, delo) me stanejo 10.000 SIT. Ce pa se dam menjat zracni filter, svecke hladilno in zavorno tekocino me kosta okoli 25.000 SIT.
Zobati jermen menjujem na 75000km. Prvic sem menjal samo jermen, pri 150.000 pa se vodno crpalko, napenjalec, svecke, zracni filter, ojni filter, olje, zav. tekocino in hladilno tek., prednje zav. ploscice in me je stalo vse skupaj z delom 50.000 SIT. Po 140.000 prevozenih km sem menjal tudi komplet sklopko s kosaro in potisnim lezajem. Vred z delom sem placal 43.000 SIT.

Olje, oljni filter in delo - stane 3000 sit delo in potem kakršno olje daješ v avto. Če imaš kakega esso-ta za 800 sit na liter ali še manj(iz soda 60 litrskega pride okol 750sit na liter), te pride vse skupaj okol 7000 sit. Vsaj tok je pri meni v delavnici - filter je od 700 do 900 sit, olje je 4 litre 3000 sit in delo 3000 sit.
Drugače pa smo že delal generalko na cliotu II 1.2 60KM. Menjava duhtunge, obnovitev glave(27.000 sit- blizu litije jih ena firma obnavlja), vodna pumpa, jermeni, olje, svečke, filtri vse skupaj z delom za 56.000 sit. Tko da ti lahko povem, da imaš drage servise.

Delo za menjavo sklopke je od 7000 do 10.000 sit pri fušarjih (odnosno pri meni).
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Kraj: Cela EU

Re: Kater majhen avto

Napisal/-a McLaren Pe dec 29, 2006 8:25 am

rozy je napisal/-a:
jest ti mojga prodam če te kej zanima pm, je pa Daewo Matiz
lp aleš

Ja jst bom en avto kupu šele v začetku pomladi, ne še zdej. Zdej me samo informativno zanima ;)

Uporabniški avatar
gorki
Novinec

Napisal/-a gorki Pe dec 29, 2006 10:54 am

nebivedu je napisal/-a:
gorki je napisal/-a:Mali servis (olje, oljni filter, delo) me stanejo 10.000 SIT. Ce pa se dam menjat zracni filter, svecke hladilno in zavorno tekocino me kosta okoli 25.000 SIT.
Zobati jermen menjujem na 75000km. Prvic sem menjal samo jermen, pri 150.000 pa se vodno crpalko, napenjalec, svecke, zracni filter, ojni filter, olje, zav. tekocino in hladilno tek., prednje zav. ploscice in me je stalo vse skupaj z delom 50.000 SIT. Po 140.000 prevozenih km sem menjal tudi komplet sklopko s kosaro in potisnim lezajem. Vred z delom sem placal 43.000 SIT.

Olje, oljni filter in delo - stane 3000 sit delo in potem kakršno olje daješ v avto. Če imaš kakega esso-ta za 800 sit na liter ali še manj(iz soda 60 litrskega pride okol 750sit na liter), te pride vse skupaj okol 7000 sit. Vsaj tok je pri meni v delavnici - filter je od 700 do 900 sit, olje je 4 litre 3000 sit in delo 3000 sit.
Drugače pa smo že delal generalko na cliotu II 1.2 60KM. Menjava duhtunge, obnovitev glave(27.000 sit- blizu litije jih ena firma obnavlja), vodna pumpa, jermeni, olje, svečke, filtri vse skupaj z delom za 56.000 sit. Tko da ti lahko povem, da imaš drage servise.

Delo za menjavo sklopke je od 7000 do 10.000 sit pri fušarjih (odnosno pri meni).

Kot prvo sem napisal, da ne vozim vec na poblascen servis, kjer imajo res visoke cene ampak k lokalnemu mehaniku in ne fusarju, to so cene z racuni pri s.p.-ju in stampiljko v servisno knjigo.
V motor pa gre izkljucno total 10/40 in pravtako ne najslabsi (najcenejsi) deli, ki se jih da dobiti.

Smisel mojega pisanja pa je bil le v tem, da avtorju te teme nanizam par osnovnih podatkov glede vzdrzevanja Peugeota 106. Je pa res, da lahko clovek za enako storitev na enem koncu Slovenije placa nizjo oz. visjo ceno kot na drugem.
Zadnjič spremenil gorki, dne Pe dec 29, 2006 11:33 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Lp, Gorki

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Pe dec 29, 2006 11:23 am

sonček je napisal/-a:Punto sam prtisneš pa je že na servisu(prevrjeno),tesnilo gre takoj,

glede na to kok avtov si ti že zamenju, je napaka v lastniku/vozniku ;)
podpis

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Pe dec 29, 2006 12:52 pm

lublancan je napisal/-a:
sonček je napisal/-a:Punto sam prtisneš pa je že na servisu(prevrjeno),tesnilo gre takoj,

Halo jest nisem imel fiata še je pa od kolegata fotr prtisnu puntota in je šla dihtnga pa ma avto bogih 70.000km
lp

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 Pe dec 29, 2006 5:14 pm

sonček je napisal/-a:
lublancan je napisal/-a:

Halo jest nisem imel fiata še je pa od kolegata fotr prtisnu puntota in je šla dihtnga pa ma avto bogih 70.000km
lp

No koliko pa pride menjava dihtnge? Kot jaz vem ubogih 40k SIT. V primerjavi z bencinom za 70.000km ali registracijo je to zastonj

Vsekakor pa ni normalno, da bi pri Fiatovih FIRE motorjih prebilo dihtngo, vsaj po mojih izkušnjah ne.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Pe dec 29, 2006 6:01 pm

Ja pač to je pa fiat,tako kot rover k prebije dihtngo. Ni pa vsakič enako pač to je odvisen kako ga voziš sam ta fotr k je fiata prtisnu je počla (ga je tiščal), če ga pa peleš normalno je pa čist ok. Tazga avta pa jest ne maram.
lp

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox Pe dec 29, 2006 6:12 pm

ahahaha kere izjave :lol:

sonček ti preveč posplošuješ. Tam v tistih krajih kjer ti živiš je VW itak zakon in ga ma cela tvoja familija.
Poskusi kdaj vozit še kak drug avto in boš mogoče videl da ni vse tako krš kot ti misliš ;)

Čeprav pa tudi js nebi vzel Fiata. nimam nekih izkušenj z njimi ampak ti vseeno raje predlagam peđoja ali saxoja.
Imata zanič menjalnike, vendar se sčasoma navadiš :) Vzdrževanje je pa itak poceni. Pa vzami raje 1.1 mašino, je za 10KM
močnejša kot 1.0, registracijski razred je isti, a poskočnost mnogo boljša ;)

pa uspešen nakup..

lp
Chuck Norris je enkrat prišel dvakrat

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Pe dec 29, 2006 6:23 pm

eentox je napisal/-a:

sonček ti preveč posplošuješ. Tam v tistih krajih kjer ti živiš je VW itak zakon in ga ma cela tvoja familija.
Poskusi kdaj vozit še kak drug avto in boš mogoče videl da ni vse tako krš kot ti misliš ;)

Čeprav pa tudi js nebi vzel Fiata. nimam nekih izkušenj z njimi ampak ti vseeno raje predlagam peđoja ali saxoja.
Imata zanič menjalnike, vendar se sčasoma navadiš :) Vzdrževanje je pa itak poceni. Pa vzami raje 1.1 mašino, je za 10KM

pa uspešen nakup..

lp

Če bi poznal mojo zgodovino na tem forumu bi skp padu tako da .....

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox Pe dec 29, 2006 6:35 pm

ne poznam tvoje zgodovine na forumu (nevem kaj si s tem mislu :? ), vem pa da vedno ponujaš Golfa :D
konc Off-T

lp
Chuck Norris je enkrat prišel dvakrat

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Pe dec 29, 2006 6:36 pm

eentox je napisal/-a:ne poznam tvoje zgodovine na forumu (nevem kaj si s tem mislu :? ), vem pa da vedno ponujaš Golfa :D
konc Off-T

lp

Ja mel sem dva sam zdej ga nimam več mam pa drug avto benca,zadovoljen kot še nikol.lp

VLEKAR
Novinec

Kraj: cviček land

Napisal/-a VLEKAR Pe dec 29, 2006 6:54 pm

sonček je napisal/-a:
eentox je napisal/-a:

pa uspešen nakup..

lp

Če bi poznal mojo zgodovino na tem forumu bi skp padu tako da .....

če imam slab dan,pridem na tale forum in se začnem smejati izjavam določenih avtorjev :D :D :D
kit bo zacelil use,kit bo polepšal avto le.....

butara
Nov uporabnik

Napisal/-a butara Pe dec 29, 2006 8:16 pm

fiat je zelo v redu avto imam puntaca 75 sx letnik 95 , 5 vrat , usne, centrano z alarmom in klimo poraba mestna 7,5 relacija 6,2 vozim ga 5 let naredu sem cerka 70k km v tem casu pa verjemi da nimam lahko nogo
in za ta denar ki ga imas ti si lahko privoščiš kaj mlajšeg kot imam jaz
zato ne vidim razloga zakaj ne puntota

pavel
Novinec

Napisal/-a pavel Pe dec 29, 2006 9:23 pm

Priporočam Twingota. Imam letnik98, prevoženih 250000km, samo redno vzdrževanje.Nobenih popravil. Olja od menjave do menjave ne potrebuje dolivanja. Lani sem kupil Yarisa, upam da bo še boljši.

lp pavel

Uporabniški avatar
ahiM
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a ahiM So dec 30, 2006 1:47 am

Dejansko so vsi od kandidatov vredu avti, če so bili redno vdrževani oz. v dobrih rokah.

Jaz ti svetujem, da oprezaš za vsem, kar ustreza tvojim finančnim zmogljivostim in ostalim preferencam. Ko najdeš tak primerek, ga konkretno preglej, naj ti ne bo škoda kakega jurja za mehanika (v primeru da odkrije pi*darijo je to res sitnica, kot če bi moral rihtat).

Skratka, kupi tisti avto, ki bo za svojo ceno ponujal največ. Brezveze je favorizirat nekaj in budalesat, saj vsi vemo, da vsak(pre)rad svojega konja hvali.

Moja 2 favorita sta P106 in Micra. Zakaj, je bilo že napisano.
SlikaSlika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov