Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 Ne jan 07, 2007 9:19 pm

|pikec| je napisal/-a:Kot sem povedal: z avtom nisem imel nobenih težav, prav tako vem za veliko ljudi, ki jih ni imelo. Če pa si ti ne znaš popravit centralnega zaklepanja, ali pa električnega pomikanja šip, potem pa ni nujno, da velja tako tudi za vse ostale. Verjemi, ne rabiš bit mcgayver, da se znajdeš. če se ti zdi 7 litrov dosti, potem ne vem koliko ti pije uno? z takim motorjem lahko vsaj traktor prehitiš brez, da imaš 500m cestišča pred sabo fraj. servise sem pa sam delal pri domačem mehaniku, tako da stroškov ni bilo.

sicer pa sem dal samo predlog, nakup je pa pač stvar vsakega posameznika. jaz osebno se rad peljem v udobnem avtu, z nekaj elektronike, ki pripomore k prijetnejši uporabi, brez kakrpšnih koli čričkov v avtu.. avto tudi ni malček, tako da se 4 ljudje udobno peljejo in tudi prtljažni prostor je dokaj velik. vse to lahko imaš tudi v 16let starem avtu za 100 tisoočakov.

sicer pa vsakemu svoje.

lp in brez zamere.

Tistih motorčkov ipd ni problem porihtat. Očistiš kolektor in dela. Problem je, če ti odpove elektronika ( mislim računalnik + kar spada zraven in ne CZ, el šipe ipd), se pokvari lambda, katalizator, servo volan, el. bencinska pumpa itd. Uno s 60km na fergazer mi pije 5,5L tako da mi je 7L dosti. 5,5L je na relaciji 50km pri hitrosti cca 100km/h. Malo je predelan fergazer, tako da je z originalnim verjetno malo večja

Pospeške ima spodobne, saj tehta le 800kg. Tudi 180km/h sem že šel z njim. V 15 letih se je 3x pokvarila membrana za predvžig (2500SIT/komad). Okvare ponavadi niti ne opaziš, le poraba se dvigne za kakšen liter. Zamenjat je bilo treba še ležaj alternatorja, to pa je vse.

Sedi se bolje kot v Citroenu C3 (ga imamo doma, tako da vem kaj govorim), pri 170km/h se da v avtu normalno pogovarjat. Motor dela tišje kot pri Puntu mk1, s katerim sem tudi dosti prevozil. Črički pa so, ja, ampak se že po nekaj tednih navadiš :P

Ker se veliko ukvarjam z elektroniko (gradim razne stroje, audio opremo ipd) ji ne zaupam ;)

Kar se varnosti tiče je tvoj predlog res boljši, z unotom ga ni dosti za srat, ker je pleh kot od konzerve. Do konca faxa ga nameravam obdržat zaradi nizkih stroškov, ko pa dobim službo bom nabavil kaj drugega predvsem zaradi varnosti

Glede odpadov: Jaz na odpadu še nisem videl take mazde, uno pa je na odpadu vsak peti avto ;)

Forum je namenjen izmenjavi mnenj, tako da nimam kaj zamerit ;)

Lp

Uporabniški avatar
|pikec|
Nov uporabnik

Napisal/-a |pikec| Ne jan 07, 2007 11:08 pm

kar se tiče elektronike, imaš prav in moram priznat, da mi je ta res enkrat odpovedala.. prej se res nisem spomnil, nimam kaj tajit, raje povem in opozorim.. lansko zimo me je avto pustil na cesti, bila je kriva elektronika, nova je stala 20tisoč. tak da tukaj imaš čisto prav :)

drugače se pa pelješ v vsakem avtu ane :) to je pač stvar posameznika, njegovih potreb in želja.

nasankaš lahko pri kateremkoli avtu, ne glede na znamko. pri takih cenah pa je za kakšne probleme toliko večja možnost.

lp.

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 Ne jan 07, 2007 11:31 pm

|pikec| je napisal/-a:kar se tiče elektronike, imaš prav in moram priznat, da mi je ta res enkrat odpovedala.. prej se res nisem spomnil, nimam kaj tajit, raje povem in opozorim.. lansko zimo me je avto pustil na cesti, bila je kriva elektronika, nova je stala 20tisoč. tak da tukaj imaš čisto prav :)

drugače se pa pelješ v vsakem avtu ane :) to je pač stvar posameznika, njegovih potreb in želja.

nasankaš lahko pri kateremkoli avtu, ne glede na znamko. pri takih cenah pa je za kakšne probleme toliko večja možnost.

lp.

Največji problem je to da te pusti na cesti. Moraš plačat odvoz na servis, lahko ti kdo prileti v rit, če ti crkne za ovinkom, lahko ti crkne prav takrat ko imaš kaj nujnega ali ko prehitevaš... Ali pa da te pusti sredi noči v kakšnem gozdu pri -20, s sabo pa nimaš mobitela ;) To se je nekajkrat zgodilo srodniku, na servisu pa niso nikakor znali porihtat
Lp

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Po jan 08, 2007 10:02 am

Primoz_86 je napisal/-a:
|pikec| je napisal/-a:kar se tiče elektronike, imaš prav in moram priznat, da mi je ta res enkrat odpovedala.. prej se res nisem spomnil, nimam kaj tajit, raje povem in opozorim.. lansko zimo me je avto pustil na cesti, bila je kriva elektronika, nova je stala 20tisoč. tak da tukaj imaš čisto prav :)

lp.

Največji problem je to da te pusti na cesti. Moraš plačat odvoz na servis, lahko ti kdo prileti v rit, če ti crkne za ovinkom, lahko ti crkne prav takrat ko imaš kaj nujnega ali ko prehitevaš... Ali pa da te pusti sredi noči v kakšnem gozdu pri -20, s sabo pa nimaš mobitela ;) To se je nekajkrat zgodilo srodniku, na servisu pa niso nikakor znali porihtat
Lp

A ni to problem pri vsakem avtu, celo novem? :x
Protonika ima bullbar.

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Po jan 08, 2007 10:27 am

Sam bi vzel Citroen AX. Ali bencinar od L93 naprej ali diesel od L95 naprej. Cena za prvega okol 500€, za drugega verjetno okol 1000€.

Trenutno imam ze drugega AX-a in lahko recem samo dobre stvari. Rje nobene, crkuje nic, mala poraba. Poceni deli (ce ze kaj crkne), poceni gume, poceni brisalci (rabis samo enega ;) ) , poceni registracija, ...

To je pravi sparovcek. :D

Ce te ne moti design in velikost, je to prava izbira. Proti R5, Fiat Uno, Yugo... sploh nimas kaj za razmisljat. Notranjost in udobje je od vseh najboljsa. Tudi po opremi. Naceloma dobis skoraj vsakega z elekticnim pomikom stekel in centralno. Ce naletis, tudi s sibedahom.

LP
Slika

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 Po jan 08, 2007 1:59 pm

protonika je napisal/-a:
Primoz_86 je napisal/-a:

lp.

Lp

A ni to problem pri vsakem avtu, celo novem? :x

Z leti se verjetnost še poveča zaradi obrabe el. pumpe za za gorivo, slabih stikov v konektorjih zaradi oksidacije, mrzlih lotov in starih elektrolitov v računalniku...

Če sta na izbiro avta z elektroniko ali brez, kot sta uno 60S (uno 45S) in uno 1.1 ie (uno1.0 ie), bi jaz vzel tistega brez. Je sicer nekaj dela z zaugom, si pa vedno 99,99% da te ne bo pustil na cesti in 100% da ne boš imel težave s plini na tehničnemu. 100% si tudi da ne boš imel prevelike porabe iz neznanih vzrokov. Tudi možnosti okvar so veliko manjše. Za po mestu bi seveda raje vzel tistega z elektroniko, da bi bila poraba nižja.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov