Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

a33
Novinec

Re: Alfa 33 1.5E vs BMW 316/318

Napisal/-a a33 Sr feb 07, 2007 4:28 pm

Z 316 / 318 ko ne boš driftal ker nikamor ne gre..., to je ladja za dedeke.
Užitek v vožnji je alfa, 33 ka pa sploh ker trga.

DimmniBurek je napisal/-a:Živ, imam možnost zelo poceni, če ne zastonj dobit enega izmed teh dveh avtov.
Za BMWja nevem kaka mašina je, ampak verjetno 1.6 ali 1.8

Zdej ta avto bi imel bolj za tko, se parkrat malo zapeljat, recimo registriranga bi mel mesc alpa dva poleti.
Neki sem gledal pa nikjer nezasledim kje ima pogon alfa. Vem da so ene imele 4×4. Zadaj piše samo 1.5 E
BMW me mogoče bolj mika ker ma RWD, kar bi mi ustrezalo za kak drift užgat...

Kako je kaj z pokvarljivostjo? Recimo da avta nista čist zmahana. Kolk so kej deli dragi?

Brat ima 156JTD pa je bolj j**c kot ne, tako da Alfam kej preveč ne zaupam, nevem pa kako je s starimi.

Uporabniški avatar
Major9
Novinec

Kraj: Domzale

Napisal/-a Major9 Sr feb 07, 2007 4:53 pm

ker debilen forum :lol: a so tuki gor sami nedonošenčki :shock:

DimmniBurek
Nov uporabnik

Kraj: Ilirska Bistrica

Napisal/-a DimmniBurek So feb 10, 2007 12:00 am

a33 je napisal/-a:Z 316 / 318 ko ne boš driftal ker nikamor ne gre..., to je ladja za dedeke.

DimmniBurek je napisal/-a:Živ, imam možnost zelo poceni, če ne zastonj dobit enega izmed teh dveh avtov.
Za BMWja nevem kaka mašina je, ampak verjetno 1.6 ali 1.8

Zdej ta avto bi imel bolj za tko, se parkrat malo zapeljat, recimo registriranga bi mel mesc alpa dva poleti.
Neki sem gledal pa nikjer nezasledim kje ima pogon alfa. Vem da so ene imele 4×4. Zadaj piše samo 1.5 E
BMW me mogoče bolj mika ker ma RWD, kar bi mi ustrezalo za kak drift užgat...

Kako je kaj z pokvarljivostjo? Recimo da avta nista čist zmahana. Kolk so kej deli dragi?

Brat ima 156JTD pa je bolj j**c kot ne, tako da Alfam kej preveč ne zaupam, nevem pa kako je s starimi.

Hmm, mislim da po mokrem poligune bi se s olajšano(brez odvečne teže) 318 dalo že kaj podriftat.
Sicer pa ni neka ladja, ker je avto letnik 87... al tam nekje
There Is No Engine Like Turbo Engine!

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso So feb 10, 2007 2:04 pm

Sam res :D Ena bolj debilnih zadnji čas.Kupi si burago, si nalepi špegelček in se glej in nam prihrani muke s tem kje se ti vidiš
Zaklenite to komedijo, ker nima smisla.
8)

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 So feb 10, 2007 2:07 pm

Vuso je napisal/-a:Sam res :D Ena bolj debilnih zadnji čas.Kupi si burago, si nalepi špegelček in se glej in nam prihrani muke s tem kje se ti vidiš

:lol: :lol:

Uporabniški avatar
Italian Stallion
Novinec

Napisal/-a Italian Stallion So feb 10, 2007 2:51 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:
Gricko je napisal/-a:
SAVINJCAN je napisal/-a:če so alfe tako fajn nevem zakaj se potem prodajajo 156-ke za smešnih 750 tisoč sit

no to ti lahko odgovorim le.......

poglej ceno Renofault lagune 1.9 dci z vso možno opremi in cca 2003 letnik in poglej alfo 156 1.9 jtd z malo manj opreme in sigurno kako leto starejše.....boš ugotovil da se slednje dražje ;) neglede na opremo in letnik......me zanima zakaj??
LP

In zakaj je potem več lagun na cesti kot pa alf 156 ?? :roll: :roll: Teslo...Sorry ampak res,ste meli mogoče kdaj laguno pa to..kaj ma cena veze z avtom oz. z njegovo vzdržljivostjo.Ker mam občutek da nekaj čez v slab glas dajati ta avto.Če si ga mel pa ti je kaj crknilo ali pa kaj podobnega vredu,če pa sploh še nisi nikoli mel lagune pa samo STFU...pa brez zamere..

Lp ;)
Preden take post-e pišeš se raje malo informiraj v svetu izdelave in proizvodnje avtov. A lahko kr neki pišeš! :evil: alfa na leto naredi dobrih 150k avtov (velikost proizvodnje,....), njihov cilj je zaradi povpraševanja dvignit to cifro na 300k, ti pa neki skačeš z renaultom, ko je že na eno leto samo cliotov več naretih ko vseh modelov alf, kaj šele lagun. Drugače pa nazaj na temo, imel sem 33 1.3s in gre ko svija, lahko jo fajn po obratih teraš, samo odzadaj jo je malo po ridah zanašalo (obrazložilo podvozje v enem prejšnjem postu - nebm še enkrat piso) . crkovala ni, res pa je, da kot boxer mrzle ne smeš posilit. BMW 316i/318i je mel kolega e36 in e30 pa za driftanje po suhem sta malo pretežka, po mokrem se pa da, ker itak nima zapore dif-a in za mene je 316i bolša bla ko majo bati manjši hod in je pri visokih obratih bolj agresiven motor, 318i ima pa pri nizkih obratih več navora ;) pa tudi zelo zanesljiv motor je :D
Cuore Sportivo

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide So feb 10, 2007 3:57 pm

a33 je napisal/-a:Z 316 / 318 ko ne boš driftal ker nikamor ne gre..., to je ladja za dedeke.

ti maš pa očitno še in še izkušenj za sabo... :jao:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Unas
Nov uporabnik

Napisal/-a Unas Sr feb 21, 2007 5:37 pm

SAVINJCAN je napisal/-a:
Gricko je napisal/-a:
SAVINJCAN je napisal/-a:če so alfe tako fajn nevem zakaj se potem prodajajo 156-ke za smešnih 750 tisoč sit

poglej ceno Renofault lagune 1.9 dci z vso možno opremi in cca 2003 letnik in poglej alfo 156 1.9 jtd z malo manj opreme in sigurno kako leto starejše.....boš ugotovil da se slednje dražje ;) neglede na opremo in letnik......me zanima zakaj??
LP

pa poglej cliota 1.6 letnik 98 brez opreme pa alfo 156 98 z veliko opreme je pa cena ista :P :har :rofl da o ceni novega avta ne govorimo.

In nauk? Moraš biti pa res d**** 1. klase, da kupiš kliota.

To OP: Ja poglej avta, pelji se pa se potem odloči. Ne pa, da greš najprej na forum.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Sr feb 21, 2007 5:57 pm

Unas je napisal/-a:
SAVINJCAN je napisal/-a:
Gricko je napisal/-a:

LP

pa poglej cliota 1.6 letnik 98 brez opreme pa alfo 156 98 z veliko opreme je pa cena ista :P :har :rofl da o ceni novega avta ne govorimo.

In nauk? Moraš biti pa res d**** 1. klase, da kupiš kliota.

:roll: :roll:

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Sr feb 21, 2007 6:52 pm

najbolš da en mesec maš enga drug mesec pa drug avto pa je :D

grega88
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a grega88 Ne feb 25, 2007 12:58 pm

joj!!!da povem moje mnenje-nasploh!!!zakaj bi bla alfa slaba???!!!to je dokaj nou avto in sestauljen pač iz istih delou kot usi to je pač samo slabo ravnanje prehodnika.Mogoče pa je res da je več možnosti okvar kukr pa pri bmwju 0,00.. več!!!Glej če boš z avtom ravnau tko kukr moraš ti bo tut sam use lepo vraču če pa boš delu za en k...c pa veš kaj sledi!!!Kar se tiče pa cen kot ste omenjal je pa use od povpraševanja.Ko bojo ljudje dojeli da je alfa vredu sm pač da ma stare grehe se bo tut njej cena začela dvigovt-moje mnenje!!!MAH škoda besed :? Drugač se pa sam odloč
višje,močneje,hitreje

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Po feb 26, 2007 10:53 am

Prevod, anyone?
Slika

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Po feb 26, 2007 11:46 am