Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

sanny
Novinec

Kraj: koper

Napisal/-a sanny Po feb 12, 2007 3:43 pm

pa si primerjal enako opremljene pa vsaj podobno motorizirane da lahko rečeš da sta honda pa astra dražji...je pa res da je focus med cenejšimi v razredu

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Po feb 12, 2007 5:15 pm

Je že res, da Golfov precej pokradejo, a mislim, da tukaj predvsem vpliva to, da je golfov tudi sicer veliko več. Mislim, da bi relativne številke kraj glede na skupno količino vozil precej manj odstopale.
Slika

apolo
Nov uporabnik

po dolgem razmišljenju

Napisal/-a apolo Po feb 12, 2007 5:20 pm

Kot sem že rekel. Jest sem pred isto dilemo le da jaz kupujem bencinarja. po slikah sodeč in po hvaljenju se bom sam odločil za bravota 1.4 tjet 150km. Design je nor... sicer mi je všeč 3 vratni golf ampak kaj ko ga ima že vsak. Pa vedno pravim da vzameš novo generacijo avtomobila in to je bravo. Prosim za vaše mnenje. Če bo ugodno ga grem iskat v Italijo. :-)

JustMuC
Novinec

Kraj: NM

Napisal/-a JustMuC Po feb 12, 2007 5:22 pm

_Wrath_ je napisal/-a:Jaz imam astro 1.9 cdti 120ps cipano na 160ps, avto gre nenormalno, bolj kot audi 2.0tdi 175ps! No sicer po avtocesti gre dokonca 240km/h po ravnem. Delali so mi ga pri tuner.at! Preden sem jaz kupoval sem tudi bil v dilemi, sicer pa mi sedaj ni niti malo zal, sprobal pa sem vse te razen forda.

od kdaj ma pa 2.0 TDI 175 KM? :P :) :P

Uporabniški avatar
Dauče
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dauče Po feb 12, 2007 10:30 pm

170 jih ma med drugim

bojan12
Nov uporabnik

Napisal/-a bojan12 Sr feb 14, 2007 10:11 am

Prav zanimivo je da je vedno vec avtov spodnjega srednjega razreda samo v 5 vratni izvedbi (leon, civic, bravo).
Ocitno je prodaja 3 v. modelov tako slaba (?) ali pa gre za doseganje cim vecjih dobickov.

Danes sem dobil v roke nov cenik za astro gtc 150 km disel in je 1000 eur cenejsa od verzije brez facelifta (20770 EUR), prav zanimivo.
Ne vem pa ce je kaksna razlika v opremi....

LP

sanny
Novinec

Napisal/-a sanny Sr feb 14, 2007 1:08 pm

bojan12 je napisal/-a:Prav zanimivo je da je vedno vec avtov spodnjega srednjega razreda samo v 5 vratni izvedbi (leon, civic, bravo).
Ocitno je prodaja 3 v. modelov tako slaba (?) ali pa gre za doseganje cim vecjih dobickov.

civic je trivratni...pride vsak cajt če ni že
bravo je tudi napovedan 3 vratni sicer je odvisno od prodaje...
za leona pa ne vem zakaj ga ni

bojan12
Nov uporabnik

Napisal/-a bojan12 So feb 17, 2007 12:39 pm

sanny je napisal/-a:civic je trivratni...pride vsak cajt če ni že
bravo je tudi napovedan 3 vratni sicer je odvisno od prodaje...
za leona pa ne vem zakaj ga ni

Res je, civic type-s bi naj prisel marca v Slo. Cene pa se niso znane. Kako se kaj obneseejo digitalni kazalniki pri dnevni svetlobi, ali je obratomer tudi digitalen ?
Kako pa je z zadnjim birsalcem ? Ali je res da se sipa cisti le z pisom vetra ? To bi znalo pri umazanih cestah, pozimi bit velik problem.

LP

sanny
Novinec

Napisal/-a sanny So feb 17, 2007 11:57 pm

bojan12 je napisal/-a:Res je, civic type-s bi naj prisel marca v Slo. Cene pa se niso znane. Kako se kaj obneseejo digitalni kazalniki pri dnevni svetlobi, ali je obratomer tudi digitalen ?

čisto lepo se vidi tudi pri dnevni svetlobi...ne obratomer ni digitalen

Kako pa je z zadnjim birsalcem ? Ali je res da se sipa cisti le z pisom vetra ? To bi znalo pri umazanih cestah, pozimi bit velik problem.

LP

ni nobenega problema...tako kot si rekel se čisti s pisom vetra

obe trditvi sta sprobani (niso varjante mi je povedal uni ki mu je povedal.....)

dare999
Nov uporabnik

Napisal/-a dare999 To feb 20, 2007 4:11 pm

Pozdravljeni!

Jaz imam focusa , sicer becinca 1.6 z 116 konji. Bil sem prav tako v dilemi, kaj kupiti in na koncu so ostali prav golf, astra in focus. Golfov 1.6 motor je bil preslab, 1.6 fsi pa predrag. Tako je ostal focus ali astra. In odločil sem se za focusa zaradi odličnega podvozja (sport). Pač samo moje mnenje. Pa še prostoren je focus najbolj, 136km dizel pa je prav tako dober kot od kunkurence, ker sem ga tudi probal. Tako da ti toplo priporočam focusa, ker ti v tem razredu za ta denar največ nudi. Odločil pa se boš seveda sam. Pa dober nakup!

PS Čez sedem let koliko ga nameravaš voziti pa tak za nobonega ne boš dobil bogvekaj!

bojan12
Nov uporabnik

Napisal/-a bojan12 Pe feb 23, 2007 1:42 pm

Trenutno so v igri astra focus in tudi civic type-s ce bo cena ugodna.

Moram pa to "japonsko cudo" videt tudi v zivo, da vidim kaksni materiali so uporabljeni v notranjosti napram astri, focusu in pa seveda avto tudi sprobat. Verjetno bo veliko bolj trdo vzmeten kar pa mi ne odgovarja najbolj.

LP

sanny
Novinec

Napisal/-a sanny So feb 24, 2007 12:28 am

ja že naš 1.4 sport oprema je mal bolj trd...kako luknjo manj požre sam pa tudi kakšen ovinek bolše spelje (ceste se drži ko fuknjena)...tukaj boš pa moral najt ti to kar ti bolj ugaja

_Wrath_
Nov uporabnik

Napisal/-a _Wrath_ So feb 24, 2007 4:47 am

JustMuC je napisal/-a:
_Wrath_ je napisal/-a:Jaz imam astro 1.9 cdti 120ps cipano na 160ps, avto gre nenormalno, bolj kot audi 2.0tdi 175ps! No sicer po avtocesti gre dokonca 240km/h po ravnem. Delali so mi ga pri tuner.at! Preden sem jaz kupoval sem tudi bil v dilemi, sicer pa mi sedaj ni niti malo zal, sprobal pa sem vse te razen forda.

od kdaj ma pa 2.0 TDI 175 KM? :P :) :P

Jap mucek, a si ze slisal za chip tunning???

bojan12
Nov uporabnik

Napisal/-a bojan12 Po feb 26, 2007 1:30 pm

Cena za type-s 2.2 diesel je 25500 eur kar je 2200 eur drazje kot za 5 vratni model s tem da v to ceno ni vkljucen tempomat, alarm, meglenke kar razliko se poveca napram 5v izvedbi.

Ni mi jasno zakaj so tako nabili ceno ? .Res cudno. Za tak denar se dobi ze A3....
Torej civic odpade.
LP

sanny
Novinec

Napisal/-a sanny Po feb 26, 2007 3:50 pm

kje si dobil tako ceno?????????

kaj te pa moti na 5 vratnem?? sej zaradi skrite kljuke zgleda skoraj kot 3 vraten sam da je malo bolj uporaben

bojan12
Nov uporabnik

Napisal/-a bojan12 To feb 27, 2007 9:11 am

Ceno sem dobil od dveh razlicnih avtocommerce prodajalcev tako da velja ta cena

Sicer pa so cene:
1.8 type s = 22250 EUR
1.8 type s+ = 24500 EUR (z alarmom, tempomatom, meglenkami, dezno tipalo, bluetooth, sat. navigacijo..).
2.2 type s= 25500 EUR (brez vsega kar je pri +)
2.2 type s+ = cena se ni znana (verjetno bo okoli 27000 EUR).
Res cudno da za malo bolj sportno podvozje ter 3 vrata hocejo imet 3000+ EUR vec.

Do sedaj nisem bil pristas 5 vrat (samski), no, do aprila, maja se lahko se premislim. Zaenkrat raziskujem avte le prek interneta, ko pa bom vse sprobal pa bo padla odlocitev, ki sigurno ne bo lahka.

LP

bojan12
Nov uporabnik

Napisal/-a bojan12 Pe maj 18, 2007 1:59 pm

Torej, dolzan sem vam se moje porocilo glede nakupa, morda je kdo v podobni dilemi kot sem bil jaz in mu bo moje

Testne voznje sem opravil z ford focusom, audi a3, volvo c30, honda civic, opel astro gtc.

Focus: dobro podvozje, zastarela notranjost.
a3: nemska kvaliteta a veliko predrag
c30: kvalitetni materiali v notranjosti vendar predrag
civic: notranjost futuristična, motor odlicen, problem je z dobavo, saj ce hoces model z tocno doloceno opremo cakas 6 mesecev.
astra: dober motor, kvalitetni materiali, slabsa preglednost nazaj

To je seveda samo nekaj osebnih mnenj.

Na koncu sem se odlocil za nakup astre gtc :lol: . Zakaj ? Zato ker sem za ceno cca 24000 EUR dobil astro gtc 1.9 cdti 150 km z naslednjo opremo:

OPC LINE 2 paket spojlerjev in pragov + opc volan z tipkami , prestavna ročica, aktivna vzglavnika
recaro usnjeni sedeži (ogrevani, 6 smeri)
parkirni senzorji
tempomat
senzor za dež
quick heat
avt. klim. naprava
čelni in stranska airbaga in zračni zavesi
poklopljiva ogledala
IDS+ aktivno podvozje (esp+abs+cdc)
bi xenon zarometi z pranjem + meglenki
alarmna naprava
bluetooth instalacija za gsm
potovalni računalnik
18 col. lita platišča
......

V kolikor bi imel tako opremo pri a3, c30, civic bi bili ti avti krepko dražji (tukaj ne govorim o 1000 eur ampak 4000 eur + ).
Resda astra nima nekega imidza vendar enostavno nisem bil pripravljen dati toliko vec denarja (ga rajši porabim za kaj drugega :) ).

LP

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Pe maj 18, 2007 3:16 pm

Pametno glede zadnjega stavka ;)
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Pe maj 18, 2007 6:23 pm

U jebote, 24 jurjev za astro :shock:

No, je pa nabita z opremo. Važno da si kupiš, kar želiš, ker boš ta avto imel naslednjih par let in je prav, da v nem uživaš.
Ne glede na to, da bi za tak denar jaz vzel A3, pa malo obtesal seznam opreme... no ampak saj pravim: naj ti bo v užitek ter mnogo lepih in varnih kilometrov!
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael So maj 19, 2007 10:58 am

spletko23 je napisal/-a:Živjo! Povsem na začetku sem se ogrel za Leona. Trenutno namreč vozim Seat Cordobo, ki mi že 12 let služi brez večjih težavic. Vendar ko takole na forumu prebiram težave z Alteami in Leoni me je po pravici povedano želja po Seatu kar malo minila..

Okej, tukaj sem uspel prebrat probleme enga tipa z Aleteo FR, ki res nima sreče. Vendar pa nisem našel nič pametnega o problemih s Seat Leoni. Glede nato, da imam novega Leona 1.9 TDI 105 KM ravno 14 dni in da sem prevozil 2500 km dosedaj, me zanima, kje so pri tem avtomobilu težave; lahko podaš link do teme če se spomneš (prosim) ali pa samo našteješ, da vem, kaj dat posebej pogledat na prvem servisu, ko bo avto še v garanciji.
Hvala!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov