Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Če feb 22, 2007 1:27 pm

čigav motor je pri saabu 2.2 dizel?

Sm4jli
Novinec

Napisal/-a Sm4jli Če feb 22, 2007 1:49 pm

men se zdi da v sodelovanju z Fiatom al Oplom

jony
Novinec

Napisal/-a jony Če feb 22, 2007 2:18 pm

oplov je, pa baje je kar vzdržljiv

Uporabniški avatar
RR
Stalni uporabnik

Napisal/-a RR Če feb 22, 2007 2:22 pm

A nima Opel Fiatov dizelski agregat?

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Če feb 22, 2007 3:52 pm

Za Oplove avte ne vem točno, ampak kolikor sem se pozanimal, so v novejših Saab 9-3 TiD (od 2004 ali 2005 naprej) vgrajeni Fiatovi 1.9 JTD motorji (120 ali 150 KM).
V prejšnjih verzijah (2004 oziroma starejši) pa je bil od dizlov ponavadi 2.2. turbodizel s 125 KM (in 280 NM navorom). Tukaj je bilo neko sodleovanje z Oplom, ampak detajli mi niso povsem znani.
Načeloma bi bil verjetno v Saab 9-3 bolj fajn novejši 1.9 TiD (posebej verzija 150 KM), ampak so na trgu precej dražji (tudi zato verjetno, ker so pač novejši).
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

sanny
Novinec

Kraj: koper

Napisal/-a sanny Če feb 22, 2007 9:38 pm

svašta....sonic pa te izjave...
po tvojem so avtomobili razdeljeni tako: vse smeti.............vw.......in nad vw so samo še audi, bmw, in MB... vse ostalo je pod vw in niso vredni en k nič...si se peljal še kdaj v čem drugem kot clio, megane, in golf V?? sej nisem hotel nobenega užalit in nič podobnega sam tko razdeli avte lahko samo nekdo ki nima pojma o pojmu glede avtomobilizma

pa glede cene o vw...če te interesira samo za koliko ga boš prodal si kupi civica...poglej 10 letni civici se prodajajo za take cene da kupiš dva golfa za ta dnar...

sej ne rečem sprobaj si megana pa golfa pa se odloči pa si kupi in bodi vesel s tvojim avtom sam ne neki poveličevat vw kot da je ne vem kaj oziroma pljuvat po ostalih znamkah kot da so smeti od avtov...različni ljudje, različna mnenja...jaz se naprimer iz lastnih izkušenj poščijem na vw dobesedno...kar sem mel kontakta s to znamko so bila samo ena velika j***a in izguba živcev...še zmeraj se vsak dan vozim z avtomobilom tega koncerna oziroma znamko ki spada pod ta koncern in upam tako jaz kot punca da se kmalu ne bova več kr nimava dnarja za ga sproti popravljat...lahko sem naletel na take sam to je pač moje mnenje ki sm si ga izoblikoval iz lastnih izkušenj ne pa s poslušanjem kaj nekdo govori al piše po forumih...

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Če feb 22, 2007 10:11 pm

Glej jaz ne morem pomagat, če napišem tako kot mislim da stvari stojijo, pa še to eni površno preberejo...

po tvojem so avtomobili razdeljeni tako: vse smeti.............vw.......in nad vw so samo še audi, bmw, in MB...
ne, ne! poleg audi, bmw, in MB je tudi še Saab, Volvo, Porsche, .. pa recimo še Alfa (častno mesto za športnost) in Škoda (ker so ravno bratje Slovani pa po tistih statistikah je tudi Fabia nadpovperčno zanesljiva) :D

vse ostalo je pod vw in niso vredni en k nič..
-Joj, upam da ne! Ker moram še cliota prej prodat... :twisted: pol pa zarad mene...

.jaz se naprimer iz lastnih izkušenj poščijem na vw dobesedno..
Hm, za te namene so sicer stranišča... a te mama ni naučila manir?

Pa ko ste se mnogi obregnili ob razmišljanje o ohranitvi vrednosti - saj glede na manjšo cenovno razliko med novimi avti bo najbrž tudi kot rabljen golf vreden le še približno toliko kot ostai avtomobili, pa itak je to precej negotovo. Ampak vseeno me manj skrbi, kako bom v promet spravil golfa kot bi me pri kakem drugem...
Najbolj važno mi je pa, kako se v avtu počutim in tukaj se pač vidi, je je kvaliteta. Saj še raje od gofa bi Audi A3 ali Volvo C30, ampak to je pa res predrago zame...

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Če feb 22, 2007 10:13 pm

sanny je napisal/-a:svašta....sonic pa te izjave...
po tvojem so avtomobili razdeljeni tako: vse smeti.............vw.......in nad vw so samo še audi, bmw, in MB... vse ostalo je pod vw in niso vredni en k nič...si se peljal še kdaj v čem drugem kot clio, megane, in golf V?? sej nisem hotel nobenega užalit in nič podobnega sam tko razdeli avte lahko samo nekdo ki nima pojma o pojmu glede avtomobilizma

pa glede cene o vw...če te interesira samo za koliko ga boš prodal si kupi civica...poglej 10 letni civici se prodajajo za take cene da kupiš dva golfa za ta dnar...

sej ne rečem sprobaj si megana pa golfa pa se odloči pa si kupi in bodi vesel s tvojim avtom sam ne neki poveličevat vw kot da je ne vem kaj oziroma pljuvat po ostalih znamkah kot da so smeti od avtov...različni ljudje, različna mnenja...jaz se naprimer iz lastnih izkušenj poščijem na vw dobesedno...kar sem mel kontakta s to znamko so bila samo ena velika j***a in izguba živcev...še zmeraj se vsak dan vozim z avtomobilom tega koncerna oziroma znamko ki spada pod ta koncern in upam tako jaz kot punca da se kmalu ne bova več kr nimava dnarja za ga sproti popravljat...lahko sem naletel na take sam to je pač moje mnenje ki sm si ga izoblikoval iz lastnih izkušenj ne pa s poslušanjem kaj nekdo govori al piše po forumih...

Oprosti - ampak tudi tvoje izjave so svašta

Cena CIVIC : GOLF ni bistveno različna, sploh pa če si pogledaš dobro ohranjene primerke (1 lastnik, servisna knjiga, dobro ohranjen .... ) - govorimo o bencinski agregatih, če pa ima GOLF dizelski agregat, posebno kakšen TDI je pa cena višja pri VW. Pri HONDI je izjema kakšen 1,6 VTI, ki je dobro ohranjen, predvsem pa nepoškodovan.

Tvoje težave s SEAT-om pa ne vpletaj - če si kupil slab avto oz si kupil "mačka v žaklju" je to problem tvoje izbire in tvoje nestrokovnosti pri nakupu oz nesposobnih serviserjev, ki težav ne znajo odpraviti - kot sm ti že enkrat dokazal je GOLF V z enakim motorjem, kot je tvoj SEAT dobro prestal supertest na 100.000 km - in če me spomin ne vara, so se odločili isti avto obdržat in test nadaljevat do 200.000 km.

LP

sanny
Novinec

Napisal/-a sanny Če feb 22, 2007 10:29 pm

Mojster Miha je napisal/-a:Tvoje težave s SEAT-om pa ne vpletaj - če si kupil slab avto oz si kupil "mačka v žaklju" je to problem tvoje izbire in tvoje nestrokovnosti pri nakupu oz nesposobnih serviserjev, ki težav ne znajo odpraviti - kot sm ti že enkrat dokazal je GOLF V z enakim motorjem, kot je tvoj SEAT dobro prestal supertest na 100.000 km - in če me spomin ne vara, so se odločili isti avto obdržat in test nadaljevat do 200.000 km.

LP

če si že tko pameten bi tudi med branjem o mojih težavah s seatom ugotovil da se pojavljajo vsakič nove napake in za to ne morem krivit serviserjev. in če pridem na servis in rečem to in to mi je šlo in mi on reče da to je itak standard potem nisem edini s to težavo. ma sej brez veze kr bo debata spet prešla v neko kreganje katera znamka je boljša...hotel se samo povedat da to njegovo deljenje avtomobilov po znamkah je mal tko.... da izgled o nepoznavanju pojma avtomobilizem in vsega kar je z njim povezano

Mojster Miha je napisal/-a:Cena CIVIC : GOLF ni bistveno različna, sploh pa če si pogledaš dobro ohranjene primerke (1 lastnik, servisna knjiga, dobro ohranjen .... ) - govorimo o bencinski agregatih, če pa ima GOLF dizelski agregat, posebno kakšen TDI je pa cena višja pri VW. Pri HONDI je izjema kakšen 1,6 VTI, ki je dobro ohranjen, predvsem pa nepoškodovan.

a si preveril to kje preden si ustrelil vn??? po mojem ne kr če ne bi ugotovil da je to popolna izmišljotina ali pa ne znaš uporabljati oziroma pregledovati oglasnikov tako internetnih kot papirnatih

kandy
Novinec

Napisal/-a kandy Če feb 22, 2007 10:50 pm

Težko je primerjat nekatere avte med sabo,predvsem je odvisno kaj zadaneš pri nakupu. Še najboljša izbira je kakšen fičo ;)
popolnoma brez elektronike in vseh težav ki pridejo z njo.No saj sam ga nisem nikoli peljal..tako so mi povedali.
Sam nažalost vedno naletim na zj..ban avto,ampak ga vedno nekak uredim,ko pa gre pa ga prodam ;)

sanny
Novinec

Napisal/-a sanny Če feb 22, 2007 10:56 pm

sonic je napisal/-a:
.jaz se naprimer iz lastnih izkušenj poščijem na vw dobesedno..
Hm, za te namene so sicer stranišča... a te mama ni naučila manir?

s takimi izjavami o moji mami lahko prideš osebno jih povedat...sam začni gledat avte z opremo za invalide ti je jasno...

sonic je napisal/-a:Pa ko ste se mnogi obregnili ob razmišljanje o ohranitvi vrednosti - saj glede na manjšo cenovno razliko med novimi avti bo najbrž tudi kot rabljen golf vreden le še približno toliko kot ostai avtomobili, pa itak je to precej negotovo. Ampak vseeno me manj skrbi, kako bom v promet spravil golfa kot bi me pri kakem drugem...
Najbolj važno mi je pa, kako se v avtu počutim in tukaj se pač vidi, je je kvaliteta. Saj še raje od gofa bi Audi A3 ali Volvo C30, ampak to je pa res predrago zame...

sej pravim če toliko govoriš da se toliko boljše pelje golf od ostalih se tukaj začnejo porajat vprašanja koliko avtomobilov si sploh sprobal. to pa kar si zdaj napisal so ti nekateri hoteli povedat že prej ko si ti pisal da boš za golfa dobil ne vem koliko več ko ga boš prodajal...gledat moraš koliko je razlika med ceno ki si jo ti plačal in ceno ki si jo dosegel ob prodaji in ta razlika je potem lahko merilo pri tem koliko si zgubil...je pa res da nekatere avte prej prodaš kot druge ampak tega pa ne moreš predvidet kaj se bo boljše prodajalo čez 5 let oziroma čez tolik olet ko boš ti prodajal avtomobil

evilson
Novinec

Kraj: Mežiska dolina

Napisal/-a evilson Če feb 22, 2007 11:20 pm

[quote="sanny"]svašta....sonic pa te izjave...
..vw.......in nad vw so samo še audi, bmw, in MB...

Taksno je tud moje mislenje. S tem pa ne mislim povedat da so ostali avtomobili zanic! Da se razumemo.
Passat 1.8T ---> BMW 523i

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Če feb 22, 2007 11:59 pm

sonic je napisal/-a:Najbolj važno mi je pa, kako se v avtu počutim in tukaj se pač vidi, je je kvaliteta. Saj še raje od gofa bi Audi A3 ali Volvo C30, ampak to je pa res predrago zame...

sicer ne spada v temo, ampak kako se je blo pejat in sedet v C30?
predvidevam, da si se že glede na to, da avto sodiš po tem kako se počutiš v njem in ne katere znamke je
lp

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Pe feb 23, 2007 3:05 pm

C30 - kako se pelje ne vem. Sem pa sedel notri in je fenomenalno. Odlična ergonomija, tudi udobje, lep design zunaj in znotraj, zelo kvalitetni materiali, obdelava. Je pa bila to verzija s precej opreme, tako da je tudi to vplivalo. Predvsem pa je ta verzija zelo draga (se ne spomnim točno, cca 25 jurjev EUR, če ne še več :shock: ) Že vstopni model C30 je sicer dobrih 18k EUR (yikes!)

Uporabniški avatar
LudiLimun
Stalni uporabnik

Napisal/-a LudiLimun Pe feb 23, 2007 3:30 pm

V C30 je sedeti in peljati se odlično. najbolj navduši skandinavska hladnokrvnost, komande na dosegu voznikovih rok, tihost ter mirnost v vožnji.
sprobani 2.0 bencinski motor ni navdušil, zato pa imajo tudi motorje s 5imi cilindri ;)

V slabo mu gre šteti: ceno (300-600 jurjou cnejši od enakega s40 :shock: )

Uporabniški avatar
{B}3[A]S[T]!_X™
Nov uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a {B}3[A]S[T]!_X™ Pe feb 23, 2007 4:33 pm

evilson je napisal/-a:

Taksno je tud moje mislenje. S tem pa ne mislim povedat da so ostali avtomobili zanic! Da se razumemo.

kako nekateri razmišljajo...za zjokat se je...mislim pa kaj si ti tako malo razgledan ali ti manjka par koleščkov v glavi?! Ne govori takih neumnosti...in malo si razširi svojo splošno izobrazbo, kar se tiče avtomobilov. VW je zgolj propaganda...v resnici je povprečje in nikakor ne more avtomobilistični vrh krojiti VW. Poleg audija, bmwja in MB je še 20 podjetij boljših od VW. Saj vem, da si ponosen lastnik passata...ampak spusti se na realna tla. Pa brez zamere.
lp
Slika

Uporabniški avatar
kochar
Novinec

Napisal/-a kochar Pe feb 23, 2007 4:47 pm

Kaj je boljše in kaj ne je zelo relativna zadeva. Če je pač njemu nemška avtoindustrija sploh&oh ok, pač njegova stvar. Nevem pa, kako je s tem postom pomagal avtorju te teme.
I'll be back.

evilson
Novinec

Napisal/-a evilson Pe feb 23, 2007 5:24 pm

Res nisem pomagal avtorju te teme. Se opravicujem za neomesno izjavo.

{B}3[A]S[T]!_X Tisto sem pa lepo napisal da to je samo moje osebno mnenje! In zato mi manjkajo kolescki v glavi?? Ce bi jih ti mev dost nebi pisal takih primitivnih izjav.
Pa prosim ce zaklucimo z VEDNO eni in isti debati. Jes sem v tem primeru za VW! Sem pa povsem na realnih tleh in zelo ponosen lastnik passata. Upam da si ga bos tudi ti lahko kdaj privoscil da ne bo taksne favsije

Lp,
Matej

sanny
Novinec

Napisal/-a sanny Pe feb 23, 2007 9:54 pm

{B}3[A]S[T]!_X™ je napisal/-a:

kako nekateri razmišljajo...za zjokat se je...mislim pa kaj si ti tako malo razgledan ali ti manjka par koleščkov v glavi?! Ne govori takih neumnosti...in malo si razširi svojo splošno izobrazbo, kar se tiče avtomobilov. VW je zgolj propaganda...v resnici je povprečje in nikakor ne more avtomobilistični vrh krojiti VW. Poleg audija, bmwja in MB je še 20 podjetij boljših od VW. Saj vem, da si ponosen lastnik passata...ampak spusti se na realna tla. Pa brez zamere.
lp

podpis
Zadnjič spremenil sanny, dne So feb 24, 2007 5:07 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

evilson
Novinec

Napisal/-a evilson So feb 24, 2007 11:24 am

Kje?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov