Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

barbka
Nov uporabnik

Napisal/-a barbka Ne mar 18, 2007 7:59 pm

No, lepo. Zdaj pa varno in po pameti!
@mojster miha: res je bilo luštn. Mojga jugeca je mel pol moj brat, zdej ga ma pa mehanik pa drva voz z njim. Včas ga še vidm :cry:
življenje je lepo.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Ne mar 18, 2007 10:58 pm

barbka je napisal/-a:Ja, to pa je avtoček..moj moj...Sej bo. ko sem bila jaz študentka, sem se z jugotom vozila, pa veš kam vse smo šle....No, mal Off topic.
Kaj pa kak starejši fordov model?

ha jest se še zdej vozim z njim pa se je tok luštn vozt not sam je ner., ker pa tle itak ni policajev bilo že več ko 10 stoleti.

Martin85: če pa si zadovoljen z fiatom pa vredu, če boš pa rabu dela pa pejd v Italijo. Kkašno opremo pa ima kej pa kok si dal kej za njega. Pa poročaj kej kok kej kur itd lahko tud na ps
Osu gre samo enkrat na led.lp

martin85
Nov uporabnik

Napisal/-a martin85 Po mar 19, 2007 7:17 am

Bravo sx 1.6 16V, letnik 96 oktober
125.000km
NOTRANJOST:
- nastavljiv sedež
- deljiva zadnja klop 1/3 - 2/3
PODVOZJE:
- lahka (ALU) platišča:195 50 15col (gume skoraj nove)
+ 175 65 14 nove zimske gume na jeklenih platiščih
VARNOST:
- 1x Airbag (voznik)
- 3. zavorna luč
- blokada motorja
- kodno varovan vžig motorja
UDOBJE:
- tonirana stekla
- električni pomik prednjih stekel
- centralno zaklepanje z dalj. upravljanjem
- avtoradio original + zvočniki spredaj zadaj
- nastavljiv volan po višini
- servo volan

+stršni spojler zadaj
mislim da sem vse napisal
za 1700€

martin85
Nov uporabnik

Napisal/-a martin85 Po mar 19, 2007 7:22 am

Aja pa zanima me še glede reg.
Ko narediva prepis (jaz si bom že prej zrihtal zavarovanje ker mam kopijo njegove prometnel) grem lahko na upravno enoto zrihtat prometno ali mora on prej narediti odjavo al kako???

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Po mar 19, 2007 8:36 pm

Od prodajalca rabiš kupoprodajno pogodbo on jo mora overt na občini ali pa pri notarju, pol greš pa na tehnične pa tam vse zrihtaš tud zavarovanje, odjave ni potrebno, tablce lahko obdržiš take kot so gor, ni mi pa neki jasn glede zavarovanje(sicer nisem nikol tako delov sem zmeraj šel na enem mestu skoraj vse uredit) men se zdi pa da ni samo dost prometna rabš tud kupoprodajno da bodo oni vedl, za vsak slučaj pa poklič na zavaro. Samo zavarovanje ko boš delov potem mora biti na prometni isti datum, isti dan boš mogu tud prometno narest zato pa ko boš šel delat zavarovanje moraš točno met jasn datum do takrat pa moraš tud komisijsko met(ovirjeno), pa račun od kupoprodajne ker nekateri ti ga ne dajo takoj ampak šele ko ti narediš zavarovanje. Mal pazi na te stvari, ker so se tud pri men dogajale potem pa so nastal velki problemi

martin85
Nov uporabnik

Napisal/-a martin85 Po mar 19, 2007 9:53 pm

A to je pol tako:
-nardiva prepis
-jaz si uredim zavarovanje in grem po prometno
-pošljem kopijo svoje police, da on dobi nazaj razliko, ker pač njegova na tem še ni potekla
-odjavt pa njemu ni treba?? hmmm

barbka
Nov uporabnik

Napisal/-a barbka Sr mar 21, 2007 8:59 am

Joj, sej ta pravila se skos neki spreminjajo,js sm šla kr tja, k lahko vse na enem mestu zrihtaš (npr. amzs), pa so mi vse povedal. Moraš pa tud na občino, to pa je res. Takrat ko sm js kupovala avto, je recimo ravno prišlo ven, da lahko obdržiš tablice. In zdej mam celjske, kar zna bit v Lj kr ok..če se izgubiš.
Drgač ma pa bravo kr velik opreme, po moje si dobr izbral.
življenje je lepo.

schaky
Novinec

Napisal/-a schaky Sr mar 21, 2007 4:02 pm

JAZ MAM V MARIBORU CELJSKE TABLE. ZAKON VAM POVEM. KO KAJ NE NAJDEM VPRAŠAM, PA VSI MI DAJEJO PREDNOST PA NOBENMU NI ČUDNO ČE MALO ČUDNO VOZIM.

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp Sr mar 21, 2007 4:30 pm

volvo 440 / 460. Super avto, je pa požrešen.

pa za take kilometre vzemi bencinarja.

barbka
Nov uporabnik

Napisal/-a barbka Sr mar 21, 2007 6:37 pm

schaky je napisal/-a:JAZ MAM V MARIBORU CELJSKE TABLE. ZAKON VAM POVEM. KO KAJ NE NAJDEM VPRAŠAM, PA VSI MI DAJEJO PREDNOST PA NOBENMU NI ČUDNO ČE MALO ČUDNO VOZIM.

Jst isto. Kul.
No, kaj si zadovoljen al ne al kako?
življenje je lepo.

Uporabniški avatar
andrej86
Stalni uporabnik

Kraj: Tam kjer klepajo renaultovi ventili

Napisal/-a andrej86 Sr mar 21, 2007 6:59 pm

kupi renaulta-maš vredu avto pa smešno poceni rezervne dele

barbka
Nov uporabnik

Napisal/-a barbka Sr mar 21, 2007 7:07 pm

Je že kupu bravota,js sm tud renojčita priporočila.
življenje je lepo.

schaky
Novinec

Napisal/-a schaky Sr mar 21, 2007 7:26 pm

barbka je napisal/-a:
schaky je napisal/-a:JAZ MAM V MARIBORU CELJSKE TABLE. ZAKON VAM POVEM. KO KAJ NE NAJDEM VPRAŠAM, PA VSI MI DAJEJO PREDNOST PA NOBENMU NI ČUDNO ČE MALO ČUDNO VOZIM.

Jst isto. Kul.
No, kaj si zadovoljen al ne al kako?

mislim da naslednji avto tut ne bo mel MB tablic! ful sn zadovoln

barbka
Nov uporabnik

Napisal/-a barbka Sr mar 21, 2007 7:28 pm

Mal sva off topic. Cjele zakon :D
življenje je lepo.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

nakup avtomobila za ceno DO 1200€.

Napisal/-a Ivan36 To mar 27, 2007 6:18 pm

martin85 Ker gre moj študij proti koncu (kmalu absulvent) in se bom moral začeti voziti na prakso, sem se odločil za nakup avtomobila za ceno DO 1200€. Nisem preveč izbirčen. Važno je, da ni premajhen (manjšega kot recimo polo nikakor ne), da bom imel čimmanj stroškov vzdrževanja. Pa recimo tam okoli 60KM, ne manj kot 1.2 motor,.... :!:
Jutri grem na ogled šeenega Bravota 1.6 Vendar sem kar nesiguren v svojo odločitev glede Fiat-ov, ker mi skoraj vsi govorijo tako, kot da bi vozil moped ki crkne vsakih 5km
Meni so pa ful všeč, pa še en plus majo, ker so deli poceni.... :?: :?: :?:

Glih dobro prišel domov. Kupil Bravo-ta 1.6 bencinski motor, 1581ccm, 76 kW, ročni menjalnik(5 pr.)
Narejen glavni servis, nov izpuh, nove bremze, skoraj nove letne in čistno nove na drugih platiščih zimske gume,....Karoserija lepo ohranjena...ena manjša raza na havbi in malo počen odbijač-korito od rož Mašina teče kot urca.... za 1700€

A je treba nabijat cel mesec potem pa kupiš za 500€ več ??? A imaš vse te račune od menjav tudi v rokah???

martin85
Nov uporabnik

Napisal/-a martin85 To mar 27, 2007 7:05 pm

Pa kaj ti zdej ni prou?!?!? A sm te kej prosu?

Začel sem s to ceno, vendar sem dobil nazaj denar, ki sem ga posodlil osebi, ki ga je potrebovala ravno za tak namen kot sem ga sedaj jaz :D

Kaj te moti da sem kupil močnejši motor, kot sem ga predvideval na začetku??? Sem pač izvedel, da bistvene razlike v stroških glede reg in becina ne bo, so pa vsi rekli (temu ni nihče nasprotoval) da bolje 1.6 kot 1.4 ker so bolj vzdržljivi.....

Sploh pa kaj se ukvarjam s tabo ki nimaš nobene veze z mano in jaz ne s tabo....
Če te pa kaj moti pa ne beri, OK :evil:

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 To mar 27, 2007 10:09 pm

Ma saj me ne moti :bow in vesel sem, da si kupil močnešo zadevo je sigurno boljše imeti 30 konjev v rezervi kot pa , da jih ni, pač nisem bolj diplomatsko napisal, da je na forumih za nakup vozila ena cena in nekaj modelov vozil debata traja kak mesec potem pa ustrelijo ja smo kupili npr.Ar146 za 3000€ prej pa sprašuje , kaj za 1500€ do 2000€ in se limajo linki za 1500€. ;) Glede vsega menjanega A imaš račune pa tudi če na roko napisane pride prav pri reklamaciji ;)

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček To mar 27, 2007 11:01 pm

Vprašte mene če vas kej zanima.

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Sr mar 28, 2007 8:47 am

Mojster Miha je napisal/-a:[

Da se vrnemo na temo - kaj pa Japonci - recimo NISSAN SUNNY, ALMERA - so malce bolj "požrešni", drugače pa zelo zanesljivi ali pa recimo kakšen Mitsubishi Colt

LP

Miha, ti to iz lastnih izkušenj? Nissan sunny, 1,6 motor karavan, ima pozimi povprečno porabo 7,5 litra (bencina, ne olja :D ), poleti kakšnega pol litra manj.
Protonika ima bullbar.

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Sr mar 28, 2007 11:38 am

protonika je napisal/-a:
Mojster Miha je napisal/-a:[

Da se vrnemo na temo - kaj pa Japonci - recimo NISSAN SUNNY, ALMERA - so malce bolj "požrešni", drugače pa zelo zanesljivi ali pa recimo kakšen Mitsubishi Colt

LP

Miha, ti to iz lastnih izkušenj? Nissan sunny, 1,6 motor karavan, ima pozimi povprečno porabo 7,5 litra (bencina, ne olja :D ), poleti kakšnega pol litra manj.

Samo pri tej tvoji porabi gre vse skupaj zelo na "izi". Primerljivo povprečje sm imel jst pred kratkim z "varčnim" TDI-jem - relacija Nova Gorica - Ivančna Gorica v uri in 15 min. NISSAN bi pri takšnem hitrostnem povprečju bistveno več "popil".

Moje izkušnje z NISSANI in njihovo porabo : z omenjenimi sm spraznil nekaj rezervoarjev

V primerjavi z recimo omenjenim Mitsubishi -jem je kot rečeno "požrežen", predvsem glede na zmogljivosti.

LP
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 9 gostov