Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
polo_gti
Novinec

Kraj: Za tretjim ovinkom desno

Napisal/-a polo_gti Če mar 01, 2007 6:52 pm

Čav
Ponovno se oglašam torej danes sem šel gledat dve ibize lahko bi rekel naslednje, ko sem prišel k prvi in drugi ibizi obe letnik 99 bi me takorekoč kmalu zadela kap no prvo sem šel gledat v Novo gorico, ko sem prišel tja me je obšla ob pregledu avta groza namreč zadnji robovi so bili gnili (20 cm po dolžini navzdol,navzgor), zadnja leva vrata rjasta(pikice) avto je bil povsod butnjen z vrati(recimo trgovski centri) manjkalo je nekaj plastike in avto je bil štrihan, pragovi ke pa sm rjavi. Motor dela še kr vredu toda ne dolgo nazaj se je nekdo igral z njim(dolival olje vidlo se je ko je kapnilo na glavo motorja-pokrova) no tukaj se bom kar ustavil, ker ni bilo vredno več debatirat.

Link avta:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1281670

Avto je po slikah sodeč kot nov tud, ko sem ga klical in ga povprašal o podatkih vse mogoče se mi je nalagal, ko sem avto videl v živo

No potem pa sem mimgrede zavil še v spodnjo idrijo
evo link:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1302474#

Tale je bila ravnotako katastrofalna, štrihana vse povsod, barva napokana vsepovsod, motor malce čudno delal ob štartu, lahko bi spet rekel na kratko katastrofalna.

In zdej avto bom sigurno vzel v avtohiši vem zakaj ga bom vzel ravno v avtohiši in ne na prostem trgu, ker je na prostem trgu ena velka nategavščina,lažnivost,pohlepnost,neresni in še bi lahko rekel. Toda , da se ne bom preveč razpisal me lahko ravno tako nategnejo v avtohiši samo v tem primeru jih pa lahko tožim, če ni z avtom vse vredu

Ni kaj več za reč zdej vsaj veste, da so teli avti, ki sem jih šel gledat po domač povedan zanič ali nič vredni.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če mar 01, 2007 6:57 pm

sam ti pa mas ene težave :D ..kdaj boš nehu gledat te kante od vw wanabee?
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Če mar 01, 2007 7:05 pm

No MojsterMiha, kje so zdaj tvoje replike? :lol:

Tudi moj nasvet je, da pogledaš druge znamke...jaz sem ti dal linke parih lepih italijanskih primerkov v svojem prejšnjem postu, imaš pa še mnogo alternativ drugega izvora.
Tisti, ki je preveč v nekaj zapičen po navadi slabo kupi. Poglej kakšnega japonca, francoza...starejši so še OK v primerjavi z novejšimi.
Think outside the box.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
polo_gti
Novinec

Napisal/-a polo_gti Če mar 01, 2007 7:20 pm

speedfreak je napisal/-a:sam ti pa mas ene težave :D ..kdaj boš nehu gledat te kante od vw wanabee?

jest jih nimam sam kaj pa naj naredim, če je pa tak trg z rabljenimi vozili. Mi pa ni nič žal da sem naredil v 4 dneh 800km

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Pe mar 02, 2007 6:24 am

bass je napisal/-a:No MojsterMiha, kje so zdaj tvoje replike? :lol:

Tudi moj nasvet je, da pogledaš druge znamke...jaz sem ti dal linke parih lepih italijanskih primerkov v svojem prejšnjem postu, imaš pa še mnogo alternativ drugega izvora.
Tisti, ki je preveč v nekaj zapičen po navadi slabo kupi. Poglej kakšnega japonca, francoza...starejši so še OK v primerjavi z novejšimi.
Think outside the box.

A ti človek sploh znaš brat - dej malo poglej nazaj - poglej kaj sm zapisal

Potem pa lahko pogledaš še tvojo "mojstrovino" o "kmetavzarjih" na prvi strani - jah, res koristen in pameten nasvet - zamisli se in drugič raje tiho bodi

Ker zgolj dokazuješ in podpiraš mojo teorijo o »kmetavzarijih« - primerjat POLO 1,4 : A.R. 145 QV - saj ni vredno komentarja. Če že hočeš primerjat tvojo A.R. najdi primernega konkurenta - recimo HONDO CIVIC (med drugim moj predlog) pa se vprašaj zakaj za dobro VTI odštetješ "malo bogastvo" enako oz primerljivo QV moraš pa šenkat

POLO lahko primerjaš s konkurenčnimi »malčki« - recimo FIAT PUNTO – samo na žalost recimo takega (avtomatska klima, dvobarvna notranjost ... ), s tako opremo FIAT ni bil sposoben v tistih časih spravit skupaj

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1299255

Predvsem - ne oglašaj se z neumnimi, "kmetavzarskimi" komentarji

LP

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Pe mar 02, 2007 8:02 am

Tale polo je lušten, a kot sem rekel, motor je klinično mrtev in ima za to kar nudi absolutno previsoko porabo.
Klimatronic pri 60ih konjih :lol: ... ene 40 jih še ravno ostane za vožnjo, ko ga vklopiš, pa še radio, gretje zadnje šipe in ogledal.

QV sem nalepil zgolj kot demonstracijo koliko avta se dobi za tak denar, je med linki par 1,4 motorjev, ki pa za razliko od polota 1,4 premorejo že solidno število konjičev. Edina slabost so višji stroški, malo višja poraba in okužba z alfa virusom. ;)

O hondah vti in njihovih cenah glede na ohranjenost pa nebi. Vredne so v realnosti nekje pol manj. S tem, da je lep primerek eden izmed stotih, pa še tisti stane minimalno 15k €.

In ja, če prodajalci v opombe pišejo: "Zraven avta pridejo gume" in podobne debilizme mi ne zamerit, da jih imam za bauerje in me odbija misel kupovanja avtomobila od nekoga, ki ima ravno toliko pojma o avtu, da ve da ima bencinarja pa ker letnik je. :roll:
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Pe mar 02, 2007 8:56 am

jorgeus je napisal/-a:Nekdo je svetoval, da se za ogled zmeniš na kaki pumpi ali kaj podobnega...moje mnenje je, da je to izredno slab nasvet. Zmeniš se vedno pri tistemu ki prodaja

Vedno se zmeniš pri njegovi hiši/stanovanju. Prvič lahko preveriš ali laže pri garažiranosti. Drugič in najpomembneje pa je, da lahko človeka presodiš (tudi) po hiši/stanovanju!

Lp nejc
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin Ne mar 04, 2007 2:01 pm

:roll: polo gti malo pretiravaš z nakupom IBIZE ko si gledau mojo sem ti povedal da je brez napak , ko si jo probau se lepo pelje brez ropota še sam sem ugasnil radijo in ventilator da si slišal da avto lepo teče brez ropota ,pa dejau sem da lahko peljemo avto na pooblaščen servis da potrdijo moje BESEDE in ne govori da je bila udarjena če se nočeš prepričati !!!
Zadnjič spremenil michelin, dne Ne mar 04, 2007 5:17 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Ne mar 04, 2007 2:06 pm

Zdaj mi je vse jasno. Taki kupci so težki ko cent. Ne bom več tratil časa s to temo.

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Napisal/-a michelin Ne mar 04, 2007 2:09 pm

:lol: ja težki kot cent pa kupujejo,pa kupujejo pa se nakoncu NATE............... :idea: :lol:

Uporabniški avatar
polo_gti
Novinec

Napisal/-a polo_gti Ne mar 04, 2007 4:31 pm

michelin je napisal/-a::roll: polo gti malo pretiravaš z nakupom IBIZE ko si gledau mojo sem ti povedal da je brez napak , ko si jo probau se lepo pelje brez ropota še sam sem ugasnil radijo in ventilator da si slišal da avto lepo teče brez ropota ,pa dejau sem da lahko peljemo avto na pooblaščen servis da potrdijo moje BESEDE in ne govori da je bila udarjena če se nočeš prepričati !!!

Dobro veš kaj je bilo, jest sem te spraševal, če je bil avto kej zaleten ti si rekel da ni bil, potem pa sva šla z bratom po ličarja in je ličar to takoj potrdil, da je bil desno zaleten, ni problema toda ceno imaš predrago.
Potem glavni servis še ni bil opravljen to je cca 400€.
Gume si imel samo 2 mm profila in to zimske gume

Drugače je avto vredu, dela vredu sam , če že kopujem zakaj nebi kupil avto tako kot je treba.

Vidu sem tud, da so danes mel avto na sejmu si ga potem prodal ali ga imaš še.

Zakaj si bil takrat tok proti, da nimaš časa, da bi ga peljal na pooblaščenca, da bi se avto dvignil.

Pa zakaj si ga pri garažah obrnil tako, da se nebi desno vidlo, če je bil zaleten ampak zakaj ga nisi zapeljal na bolj oddaljeno stavbo.

itd

Avto je veliko, čas si je treba vzet pa malo pogledat.

Uporabniški avatar
polo_gti
Novinec

Napisal/-a polo_gti Ne mar 04, 2007 4:35 pm

bass je napisal/-a:Zdaj mi je vse jasno. Taki kupci so težki ko cent. Ne bom več tratil časa s to temo.

bass preberi si še enkrat vse moje komentarje je bil poleg kasneje ličar(že več kot 20 let je ličar ima dva šihta) in je takoj potrdil, da je bil desno popravljen, če mi michelin pove kok je bil zaleten potem se lahko še kaj dogovorimo, ali pa je bil zgolj opraskan in je bil štrihan hočem, da mi pač to pove.

Drugič po nakupu bi me čakal servis v vrednosti 400€ + gume so bile slabe to je še dodoatnih 200€ to je že 150.000 sit bivših + avto 700k to je 850k za ta denar bi mogu bit avto z klimo.

Me pa zanima kako to, da že prodajaš dolg časa ibizo pa jo še nisi.

Uporabniški avatar
polo_gti
Novinec

Napisal/-a polo_gti Ne mar 04, 2007 4:46 pm

michelin je napisal/-a::lol: ja težki kot cent pa kupujejo,pa kupujejo pa se nakoncu NATE............... :idea: :lol:

nategnejo nikol vedi, da sem poklicno usmerjen v mehanika in mi probleme ne dela sam nočem opravljat to delo, ker me ne veseli več. Delam šolo za drugo smer

Uporabniški avatar
SlaFko
Novinec

Napisal/-a SlaFko Ne mar 04, 2007 4:49 pm

Avtov je dost, sam če češ kupit nekj pametnega moreš "naletet" al pa dobro plačat :!:

Ko sm lani kupovau avto sm vidu marskj, pač vsak ki prodaja vozilo z njim več ni zadovoljen zaradi teh ali onih razlogov!

Pa tudi če si "prepameten" kupec al jih maš par brihtnih zravn ni lih najbulše! :roll:
'Ko voli nek' izvoli...

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Napisal/-a michelin Ne mar 04, 2007 5:10 pm

polo gti zdej pametujš s takimi forami , pa ne bluzi kar ni res prit do mene pa mi povej svoje pa ne bluzi po netu otročarije , ki niso resnične pa ne govor u tri krasne stem zaklučujem s tabo to temo

Uporabniški avatar
polo_gti
Novinec

Napisal/-a polo_gti Ne mar 04, 2007 5:22 pm

michelin je napisal/-a:polo gti zdej pametujš s takimi forami , pa ne bluzi kar ni res prit do mene pa mi povej svoje pa ne bluzi po netu otročarije , ki niso resnične pa ne govor u tri krasne stem zaklučujem s tabo to temo

Pa pestro prodajo ti želim.

P.S. Če je avto vredu se ne prodaja več kot par dni temveč gre v parih urah po oddaji oglasa

Uporabniški avatar
polo_gti
Novinec

Napisal/-a polo_gti Ne mar 04, 2007 5:26 pm

michelin je napisal/-a:polo gti zdej pametujš s takimi forami , pa ne bluzi kar ni res prit do mene pa mi povej svoje pa ne bluzi po netu otročarije , ki niso resnične pa ne govor u tri krasne stem zaklučujem s tabo to temo

še nekaj mi povej preden sem prišel na ogled avta sem videl pri sprednjem blatniku eno črno nit, ki je bila na pol zabarvana v pleh mi lahko to pojasniš. Avto je imel tud rahle mehurčke ke pa sm mi lahko to pojasniš potem. Če mi poveš kako hudo je bil avto zaleten oz.štrihan ga pridem še enkrat pogledat in se bova na lep način dogovorila,...

Uporabniški avatar
erixon
Stalni uporabnik

Kraj: Dom je kjer je avto...

Napisal/-a erixon Ne mar 04, 2007 7:41 pm

Kupovanje rabljenega avtomobila, je kupovanje glavobolov in stroškov nekoga drugega.

Delno se s tem strinjam. Se najdejo tudi avti, ki so prodani samo zato, ker se ga je lastnik naveličal ali pa si želi novejši model. Pri avtomobilih s katerimi je pa očitno nekaj narobe pa samo prste stran!
Rad imam ženske, ki znajo bočno parkirat.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Ne mar 04, 2007 7:52 pm

Saj pravim, da je brez veze nadalnje komentirat... poba bi rad nov avto kot iz tovarne, pa da je napol zastonj. Đabe,brate, se boš naiskal in načakal. ;)

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Napisal/-a michelin Ne mar 04, 2007 8:12 pm

HVALA mojster bass 8) za lepo sporočilo polotu gti mal čudno je postalo , da pri tokih avtih VEDNO kriviš drugega :lol: :shock: :D
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov