Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar Sr apr 11, 2007 7:40 am

Čakam predračun, imaš številko šasije, pa se nehaj idiotsko obnašat. Pa ne mi obnovljenih pump ponujat, ker je to še en kretenizem Citroenovih servisov, kjer nikoli ne veš, če ti del zamenjajo z originalnim ali ponaredkom, novim ali obnovljenim. ;)

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Sr apr 11, 2007 7:51 am

Še enkrat reci, da se idiotsko obnašam, in dobiš rdeči karton, jasno?

Ne bom si jemal posebej časa za tako nesnago kot si ti, ampak se bom na servisu ustavil spotoma, ko bom pač hodil mimo. Še vedno mi nisi povedal naslednjih podatkov, je avto kupljen doma, koliko je star in če ima realne kilometre?

LP,
Martin

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar Sr apr 11, 2007 3:36 pm

Še vedno trdim, da popravilo stane najmanj 4000 EUR in imam za to tudi dokaz. Dokler mi ne predočiš dokaza, da se kje drugje da to ugodneje rešiti, pa se prosim ne vtikaj, ker si en čisto naveden lažnivec in manipulant. ;)

Začni stvari enkrat argumentirati in pri tem več ne uporabljal argument moči.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Če apr 12, 2007 9:30 am

milankregar je napisal/-a:Še vedno trdim, da popravilo stane najmanj 4000 EUR in imam za to tudi dokaz. Dokler mi ne predočiš dokaza, da se kje drugje da to ugodneje rešiti, pa se prosim ne vtikaj, ker si en čisto naveden lažnivec in manipulant. ;)

Začni stvari enkrat argumentirati in pri tem več ne uporabljal argument moči.

Lažnivec in manipulant?
-nisem imel pojma koliko stane pumpa, zato sem kontaktiral nekaj slovenskih servisov. Odgovor po mejlu sem dobil edinole iz Maribora. Se bom pa še nadalje pozanimal, ampak ne na čast tvoje riti, ampak na čast Citroëna, potem pa kar bo bo, če bo stalo €4000 bo pač stalo toliko, mnnje o tem naj si ustvari celotna a.com in širša publika in naj pač ne kupuje več Citroënov.
-manipulant si ti. Obtožuješ me, da sem s foruma skinil Africa, pa z njim sploh nisem bil v kontaktu. Njegove težave sem zgolj bežno prelistal.
-obtožuješ me, da sem uradni serviser in podobne bedarije.
-žališ da boli glava. Proti takemu vedenju je argument moči povsem upravičen. Danes si spet udaril z nizkimi. Dajem ti še zadnji ustni opomin, potem pa letiš s foruma.

Pa še enga smeškota: ;)

LP,
Martin Oblak

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Če apr 12, 2007 10:07 am

Evo, po telefonu sem se pogavarjal z enim od znanih osrednjeslovenskih servisov.

Po predložitvi št. šasije so mi povedali naslednje ugotovitve:
- Kregarjev avto je bil kupljen v MB l. 2001
- že v 20 dnevih je naredil 2000 km
- 16. 4. 2004 je imel že 80.000 km, torej jih ima po mojih ocenah 12. 4. 2007 še enkrat toliko, najbrž med 150-200.000. Podatek o 60.000 je torej čista laž, toliko kilometrov je ta avto imel konec l. 2003. Kdo je zdaj manipulant in lažnivec?
- pri 29.000 km je evidentiran zadnji servis (neka akcija), potem je bil avto servisiran izven garancije.

In kar je najpomembneje:

- Hidravlične pumpe niti na tem servisu niti v Kopru sploh nimajo na ceniku, ker tega dela nikoli bilo, tako piše v mreži.. Kje so dobili ceno v Avto City MB, se bom še pozanimal.

G. Kregar, kdo je zdaj manipulant in lažnivec?

Kaj če bi prej ti pokazal svoj predračun, da vidimo id. številko kosa in kdo je ta predračun izdal? Bi bilo zelo dobrodošlo. Če to dokažeš, pač daj na TV in toži vse po spisku, mene, Koper, celo Francijo, ne vem zakaj tega z bratom nista storila že prej?

LP,
Martin

EDIT: Poklicali smo v Koper, kjer so nam povedali, da imajo kos celo na zalogi. Stane €913 + davek, se pravi €1095 z davkom vred. Za delo mi na servisu niso znali povedati natanko, treba bi bilo preprogramirati računalnik, mehanik je ocenil na vseskupaj na maks. €1500. Pod pogojem, da ni z avtom narobe še vse kaj drugega.

Pokliči sam katerikoli servis in boš dobil enak odgovor. Enako lahko stori katerikoli od forumašev, če mi ne verjamete.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če apr 12, 2007 12:29 pm

Rabljene ali obnovljene pumpe za hidravliko za C5 so od 300 pa do 650 evrov, nova pa je ponavadi še enkrat dražja.

Imam eno hidravlično pumpo doma, ker sem hotel narest predpripravo za hidravlični vitel na svojem avtu. Zanjo sem dal na odpadu celih 75 evrov, je pa iz xantije. Bil je pa na istem opdpadu tudi en C5, vendar je bila pumpa iz C5 malce dražja - možakar je hotel 150 evrov.

Tko da za 4000 evrov bi moral dobiti vsaj 20 rabljenih pump z odpada, ali 7 obnovljenih pump, ali pa vsaj 3 nove na uradnem servisu.

P.S. Pa ne maram PSA koncerna, ker mi je ravno tok antipatičen kot VAG - oboje je za en K...! Crkuje na vsakem koraku.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Če apr 12, 2007 1:33 pm

nebivedu je napisal/-a:Rabljene ali obnovljene pumpe za hidravliko za C5 so od 300 pa do 650 evrov, nova pa je ponavadi še enkrat dražja.

Imam eno hidravlično pumpo doma, ker sem hotel narest predpripravo za hidravlični vitel na svojem avtu. Zanjo sem dal na odpadu celih 75 evrov, je pa iz xantije. Bil je pa na istem opdpadu tudi en C5, vendar je bila pumpa iz C5 malce dražja - možakar je hotel 150 evrov.

Tko da za 4000 evrov bi moral dobiti vsaj 20 rabljenih pump z odpada, ali 7 obnovljenih pump, ali pa vsaj 3 nove na uradnem servisu.

P.S. Pa ne maram PSA koncerna, ker mi je ravno tok antipatičen kot VAG - oboje je za en K...! Crkuje na vsakem koraku.

Pošteno povedano.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe apr 13, 2007 8:28 pm

Tudi sam sem šel na pooblaščen servis Citroena (na Viču) in po skoraj polurnem pregledovanju baz podatkov itd mi je bilo rečeno tole: Zamenjava hidravlične pumpe z novo original Citroenovo bi prišla z delom in davki malo manj kot 1300 €. Sta sicer dve vrsti (ena za izvedbo C5 s tipko sport je cirka 20 € dražja). Ob dogovoru za termin popravila je celo treba plačat avans - seveda zato, ker črpalko naročijo od bog ve kod (iz Francije), kar kaže na to, da dejansko ni okvar (kar je potrdil tudi "serviser"). Sama črpalka pa je malo čez 900 € (JdV je dobil točno cifro!), poleg tega je še nekaj drugega materiala + hidravlična tekočina.

Mislim, da so stvari sedaj jasne. :shock:
lp

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Pe apr 13, 2007 11:36 pm

Milan pa se je usral.

pavko
Nov uporabnik

Kraj: križ

Napisal/-a pavko So apr 14, 2007 12:30 am

Ravno sm hotel Brezdelnežu predlagati na si pred nakupom samo mogoče pogleda še kakšnega Volvota, ker je varn, zanesljiv in udoben (res da je malo dražji servis-ampak ga tudi bol malo rabiš vozit tja:)).
Ampak kot opažam sem popolnoma off-offtopic :bonk :bonk

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1326341#

Uporabniški avatar
avtomobil
Novinec

Re: Kerga karavana?

Napisal/-a avtomobil Ne apr 15, 2007 10:47 am

Brezdelnez je napisal/-a:Kupujem avto za cca 8000€. Sam se nagibam v smeri:
Renault Laguna Grandtour
Ford Mondeo karavan...
od letnika 2000 in do dobrih 100.000 prevoženih.
Hvaležen bi bil še za kakšen predlog in prednosti oziroma slabosti zgoraj naštetih avtomobilov, rabim pa varen avto po možnosti dizla in da ima 5 vrat.
Lahko je tudi enoprostorec.

HVALA za pomoč.

Škoda Octavija!
Avto,moj partner!!!!!!!!

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a SamoK Ne jun 03, 2007 2:42 pm

@Joie de vivre!
Kaki avto mas??

Uporabniški avatar
davor homar
Nov uporabnik

Napisal/-a davor homar Ne jun 03, 2007 7:14 pm

ce bi bil jst na tvojem mestu bi izbiral med avdijem in vw. najbolj pogosta sta passat tre avdi a4
!!!!!!!!! hitr se delc pride ce se pride!!!!!!!!

Uporabniški avatar
davor homar
Nov uporabnik

Napisal/-a davor homar Sr jun 06, 2007 6:49 pm

passat al pa avdi
!!!!!!!!! hitr se delc pride ce se pride!!!!!!!!

Tu_Nera
Novinec

Napisal/-a Tu_Nera Če jun 07, 2007 12:33 pm

ww passatr 1.9 TDI letnik 99-00 najjače ga mamo doma in razn rednih servisou ni nobenih težav pa raje kupi uvoženega iz nemčije kr tam vozijo na daljše proge pa na kilometrene glej ;) ;) kr jih ma večina itaq zbite ut naš po vsej vejetnosti

udobje pa brez besed
Slika :ewil:

Tu_Nera
Novinec

Napisal/-a Tu_Nera Če jun 07, 2007 1:08 pm

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Po jun 11, 2007 10:27 am

:D Ej, Brezdelnez zdaj so te cisto zmesali. Na koncu pazi da ne bos v Combi-Ficeku koncal :D

Tu_Nera
Novinec

Napisal/-a Tu_Nera Ne jun 17, 2007 7:43 pm

kaj je narobe z njim mal preber opremo :evil: :evil: :evil: :twisted: :twisted: :twisted: :roll: :roll:

Uporabniški avatar
Somebody_new
Novinec

Napisal/-a Somebody_new Sr avg 27, 2008 11:38 am

C5, drugače pa Mondeo, s Stilotom ti verjetno nebi bil zadovoljen, ker se ti gre za notranjost avta... Passata odsvetujem zaradi TDI motorjev ter samih voznih lastnosti!
TIGR

Uporabniški avatar
povh
Novinec

Kraj: med ovinki

Napisal/-a povh Sr avg 27, 2008 12:20 pm

Kaj pa je narobe z tdi motorji, ter voznimi lastnostmi passata?? :shock:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov