Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Ne mar 18, 2007 11:36 am

pa še ziher ima tako smešno ceno, tako da ti ga ne bo škoda, ko boš hotu eno adrenalinsko vožnjo

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Ne mar 18, 2007 11:40 am

sam se raje vozim v 10 let starem BMWju ali Audiju, ker prvo je varnost in udobje. ;)
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Ne mar 18, 2007 11:58 am

ka predelaš za njivo orat, ali pa rotacijsko kosilnico nekako predelaš pa maš za travnik kosit :P

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Napisal/-a adamovc Ne mar 18, 2007 3:20 pm

Falco' je napisal/-a:sam se raje vozim v 10 let starem BMWju ali Audiju, ker prvo je varnost in udobje. ;)

Pod varnost si verjetno imel v mislih tole:
BMW 3-series 1997 SlikaSlikaSlikaSlikaSlika
Test Scores: Front 2 (13%) Side 8 (44%) Overall 10 (29%)

Slika Slika

lebica
Novinec

Kraj: BELAKRAJINA - SEMIČ

Napisal/-a lebica Ne mar 18, 2007 3:34 pm

adamovc je napisal/-a:
Falco' je napisal/-a:sam se raje vozim v 10 let starem BMWju ali Audiju, ker prvo je varnost in udobje. ;)

Slika Slika

:EE jao varnost na višku .........konzerva

trafo66

Napisal/-a trafo66 Ne mar 18, 2007 3:37 pm

mrož je napisal/-a:Tale notranjost pove vse o tem, koliko je ta avto moderen. Take armaturo, gumbe in vse skupaj smo nazadnje videli tam nekje v osemdesetih.

Slika

jaz nimam renoja in podobno nisem nikoli imel ampak glih na tej sliki ne vidim neke grde notranjosti. najgrša mi je pri folcvagnih in citroenih. dacija ma pa kar lepo enostavno armaturo.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Ne mar 18, 2007 4:01 pm

adamovc je napisal/-a:

Ampak tukaj je vendarle treba opozorit, da so te euroncap zvezdice primerljive le v istem velikostnem razredu - dacia je pa vsaj en razred pod bmw serijo 3.
Tako da je razlika v varnosti manjša, kot je videti na prvi pogled.
Novejša serija bmw 3 od 2000 naprej ima pa 4 zvezdice. Dacia jih ia tudi 4, ampak v svojem razredu, torej je bmw trojka 2000-2005 seveda varnejša od dacie logan (kar bi tudi pričakoval)
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
mihant
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a mihant Ne mar 18, 2007 5:00 pm

osebno ne vem. ideja dacie se mi zelo dopade, še posebej mcv verzija je zanimiva. kar se tiče ncap testov, ki so enaki ne glede na razred avta, se mi zdi da so povsem enakovredni. zvezdica je zvezdica, točka pa točka. in ponavadi velja, da so večji avti varnejši od manjših, ki odlične rezultate dosegajo šele v zadnjem času (prvi je bil R Modus). torej se mi zdi dosežek dacie v primerjavi z bmw 3 iz leta 97 odličen. čeprav bi v prvi vrsti rekel, da ne gre primerjati novega in 10 let starega avta.

sem najdu filmček o izdelavi logana mcv, posnet v tovarni dacie v Romuniji. tovarna se zdi povsem moderna, enako tudi izdelava vozila. mogoče uporabljajo manj robotov kot kje druge - npr. stekla dajejo ročno noter. video prikazuje naslednje: namestitev oznak vozila, namestitev stekel, sedežev, zanimivi so kontrolorji (vrata odprejo ene 10x :) ), na koncu je še preizkus žarometov.

video najdete tukaj: http://www.youtube.com/watch?v=P2y7rMoL4jM. se mi je pa porodilo vprašanje, kaj v posnetku na 3:48 udari delavec po spodnjem delu vrat? zanimivo, kako prilepijo stekla. lepilo je verjetno na vratih, ki jih potem, dokler ne prime, prilepijo kar z lepilnim trakom. se mi rešitve dopadejo, ker so enostavne!
jaz niti nimam kej dost pojma o avtih.

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Ne mar 18, 2007 5:39 pm

tisto je z "štilom" kladiva malo vrata naravnal :lol: zgleda da je spodnji konec preveč ven gledal
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Napisal/-a metallic Ne mar 18, 2007 5:51 pm

mihant je napisal/-a:osebno ne vem. ideja dacie se mi zelo dopade, še posebej mcv verzija je zanimiva. kar se tiče ncap testov, ki so enaki ne glede na razred avta, se mi zdi da so povsem enakovredni. zvezdica je zvezdica, točka pa točka. in ponavadi velja, da so večji avti varnejši od manjših, ki odlične rezultate dosegajo šele v zadnjem času (prvi je bil R Modus). torej se mi zdi dosežek dacie v primerjavi z bmw 3 iz leta 97 odličen. čeprav bi v prvi vrsti rekel, da ne gre primerjati novega in 10 let starega avta.

Zanimiv komentar... :lol: :lol:
trojka je pa bla za primer, ker nekdo misli, da je mnogo varnejša od logana. ;)

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Ne mar 18, 2007 6:17 pm

mihant je napisal/-a:. kar se tiče ncap testov, ki so enaki ne glede na razred avta, se mi zdi da so povsem enakovredni. zvezdica je zvezdica, točka pa točka.

Morda se tebi tako zdi, pa seveda ni tako.

Kot je razloženo v FAQ-u na strani euroncap.com (klikni "Your questions answered"), zvezdice primerjajo le avtomobile znotraj posameznega razreda. Torej 5 zvezdic od cliota seveda ne pomeni iste ravni zaščite kot 5 zvezdic od lagune.

"21. Can results be compared between different categories of cars?

No. Results should only be compared within the same group. The frontal testing method mirrors a crash between two similar sized cars. The Euro NCAP tests cannot be used to predict the outcome of such crashes between cars of different heights and masses."

Pa saj to bi moralo biti vsakomur jasno, no.
Zadnjič spremenil sonic, dne Ne mar 18, 2007 6:23 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Ne mar 18, 2007 6:19 pm

metallic je napisal/-a:
mihant je napisal/-a:osebno ne vem. ideja dacie se mi zelo dopade, še posebej mcv verzija je zanimiva. kar se tiče ncap testov, ki so enaki ne glede na razred avta, se mi zdi da so povsem enakovredni. zvezdica je zvezdica, točka pa točka. in ponavadi velja, da so večji avti varnejši od manjših, ki odlične rezultate dosegajo šele v zadnjem času (prvi je bil R Modus). torej se mi zdi dosežek dacie v primerjavi z bmw 3 iz leta 97 odličen. čeprav bi v prvi vrsti rekel, da ne gre primerjati novega in 10 let starega avta.

Zanimiv komentar... :lol: :lol:
trojka je pa bla za primer, ker nekdo misli, da je mnogo varnejša od logana. ;)

Dejmo malo resnosti :

"Trojka" na sliki je t.i. E36 model oz 3. generacija (predhodnika - E 21 in E 30) lansiranje modela je bilo leta 1992 - ocena varnosti je primerna časom nastanka.

O "varnosti" LOGAN-a je bilo že tako ali tako preveč napisanega - kdor želi naj si prebere - zato je brez pomena nadaljevat polemiko v tej smeri.

Na sploh pa mislim, da je tema že krepko "zašla" in je primerna zgolj za "pod ključ"

Na žalost je pokazala kaj drugega kot tipično »kvaliteto« foruma: iz preprostega vprašanja se sproducira peščica pametnih argumentov, veliko več pa je bedarij.

Argumenti nekaterih pa samo dokazujejo njihovo "visoko stopnjo" razvitosti - ne manjka predstavnikov živalskega sveta, tudi razne kariole se najde, brez sponih organov kot kaže tudi ne gre.
Najde se tudi peščica "naj" primerkov - ti temo izrabijo kot priložnost, da popljuvajo svojo "anti" znamko oz proizvajalca, pa čeprav pri tem krepko zaidejo iz teme - zgleda, da si na tak način "potešijo" dušo oz vest

LP

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Ne mar 18, 2007 7:08 pm

fiatpowered je napisal/-a:Vsi ki pravite da dacia ni kvalitetno narejena in nevem kaj še vse. Sori, samo ste budale. Če je kater avto trpežno narejen je pa to dacia, se vem ne zdi da je tako. Ta avto ni delan za bogataše, kateri kaj več kot v svojih fancy limuzinah ne vozijo kakih preseratorskih fotoaparatov in pederskih torbic. Ne ta avto je narejen da bo vsak dan po luknjastih cestah vozil pet ljudi+ enega na strehi v službo. Ta avto je narejen da bodo v njem vozili drva, cement, živali.... Ta avto je narejen da se bo vozil po takih brezpotjih in blatu po katerih bi razni fnaci šmeksi SUV terenci z 22" kolesi že zdavnej nasedli. Ta avto je narejen da bo za seboj stalno vlekel težko prikolico in vi pravite da avto ni kvalitetno narejen, ja samo ste res budale.

Kar se pa tiče te rdeče dačije ki jo je dal v prvem postu, ja tkole ti bom rekel, če boš dal dober miljon za to dačijo boš imel pač 5 let mir pred avtom ker to je pač skoraj nov avto, pa še v prednosti si ker imamo pri nas pač dobre ceste, zato je ta avto za nas slovence itak visoko predimenzioniran če je govora o robustnosti.

Glede na tvoj post si budala ti.

za voznjo po njivah pa za voznjo krav iz Celja do Sezane so traktorji, ne pa Dacia Logan.

V Daciji sem sedel, pa mi je totih 7k € prevec za to kaj mores pol 5 let najmajn gledat.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

lebica
Novinec

Napisal/-a lebica Ne mar 18, 2007 7:10 pm

sonic je napisal/-a:
adamovc je napisal/-a:

Ampak tukaj je vendarle treba opozorit, da so te euroncap zvezdice primerljive le v istem velikostnem razredu - dacia je pa vsaj en razred pod bmw serijo 3.
Tako da je razlika v varnosti manjša, kot je videti na prvi pogled.
Novejša serija bmw 3 od 2000 naprej ima pa 4 zvezdice. Dacia jih ia tudi 4, ampak v svojem razredu, torej je bmw trojka 2000-2005 seveda varnejša od dacie logan (kar bi tudi pričakoval)

se pa motiš ......to pa sploh ni res zvezdice so za vse velikostne razrede iste..tukaj gre predusem za točke ki so osnovane na podlagi poškodb ki jih zasledijo na lutki ob trčenju in opremi ki opozarja voznika za uporabo varnostnih elementov ;) :?

Po tvoji logiki bi potem recimo Clio z zvezdico in pol imel take obremenitve telesa da bi mukar razkosalo telo .....če vidiš da so na BMW iz leta 1997 obremenitve telesa že skoraj maksimalne po celem trupu ...... bolj kot na zvezdice se osredotoči na obremenitve telesa ;)

lebica
Novinec

Napisal/-a lebica Ne mar 18, 2007 7:18 pm

BMW 3 do leta 1997 obremenitev telesa in poškodbe

Slika

Dacia Logan 2005 obremenitve telesa in poškodbe

Slika

pa še poduk

http://www.euroncap.com/content/test_procedures/front_impact.php

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Ne mar 18, 2007 7:25 pm

avta letnika '97 in '05 gre težko primerjat, čeprav še vedno imam raje bavarca. mimogrede praksa govori drugače, ne verjameš? pridi k meni na kavico, ti bom pokazal razbitega bmwja in ti povedal kakšne poškodbe je lastnik utrpel. ;)
[OO-(||||)(||||)-OO]

lebica
Novinec

Napisal/-a lebica Ne mar 18, 2007 8:16 pm

Falco' je napisal/-a:avta letnika '97 in '05 gre težko primerjat, čeprav še vedno imam raje bavarca. mimogrede praksa govori drugače, ne verjameš? pridi k meni na kavico, ti bom pokazal razbitega bmwja in ti povedal kakšne poškodbe je lastnik utrpel. ;)

sej vrjamem ...varnost je zelo relativna stvar ....testi pač priakzujejo trčenja v skoraj idealnih razmerah .....na cesti je drugače...že hitrosti so večje ponavadi kot na testih ....no iz teh testov je mogoče razbrati trdnost posamezne školke pri testirani hitrosti .....ševedno pa je tisto ......SREČA če je nimaš ti tud Tank nepomaga ;)

Uporabniški avatar
mihant
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a mihant Ne mar 18, 2007 9:25 pm

sonic je napisal/-a:
mihant je napisal/-a:. kar se tiče ncap testov, ki so enaki ne glede na razred avta, se mi zdi da so povsem enakovredni. zvezdica je zvezdica, točka pa točka.

Morda se tebi tako zdi, pa seveda ni tako.

Kot je razloženo v FAQ-u na strani euroncap.com (klikni "Your questions answered"), zvezdice primerjajo le avtomobile znotraj posameznega razreda. Torej 5 zvezdic od cliota seveda ne pomeni iste ravni zaščite kot 5 zvezdic od lagune.

"21. Can results be compared between different categories of cars?

No. Results should only be compared within the same group. The frontal testing method mirrors a crash between two similar sized cars. The Euro NCAP tests cannot be used to predict the outcome of such crashes between cars of different heights and masses."

Pa saj to bi moralo biti vsakomur jasno, no.

priznam zmoto, tega res nisem vedel. torej je bolj primerno, da primerjamo rezultat logana z npr. citroen xsaro (1998) ali alfo romeo 147 (2001). isti razred, ista ocena. konkretno je loga v čelnem trku boljši od obeh, ravno obratno pa je pri stranskem trku. mogoče bi bilo boljše, če bi imel stranske zračne blazine. ampak to je le domneva.
jaz niti nimam kej dost pojma o avtih.

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Po mar 19, 2007 10:07 am

lebica je napisal/-a:
Nixxon je napisal/-a:PReverjena tehnika? Od kdaj so pa renojevi dizli preverjena tehnika?

.....je čist relativna stvar sam imam Clio 1.5 Dci 100KM in avto dela 70.000 km brez ene same napake na motorju pa sta bila dosedaj narejena dva servisa naslednji je pri 90.000km .....če pogledam pa od sodelavca BMW 320 pa se lahko samo smejem za približno iste kilometre (okol 80.00 km) ima precej problemov z avtom ....od turbine ....nevem ..vsake toliko časa kadi kot parna lokomotiva .... :roll: sej nepravim da je slab avto ... ali pa sosed ki v svojga Passata 2.0 TDI zlije vsakih 3000km pol litra olja ....nevem pol ..al mam pa jst tak srečo z Renaultom :oops:

Sem samo čakal kdaj se bo eden spotaknil ob BMWja v mojem podpisu. :roll:

Moji starši imajo tudi 1.5dCija, pa ti povem da tolk izrednih stroškov kot majo s tem jajcem, ga nismo z nobenim avtom do sedaj, pa oče že 20 let vse avte nove kupuje.
Slika

lebica
Novinec

Napisal/-a lebica Po mar 19, 2007 8:32 pm

Nixxon je napisal/-a:
lebica je napisal/-a:
Nixxon je napisal/-a:PReverjena tehnika? Od kdaj so pa renojevi dizli preverjena tehnika?

.....je čist relativna stvar sam imam Clio 1.5 Dci 100KM in avto dela 70.000 km brez ene same napake na motorju pa sta bila dosedaj narejena dva servisa naslednji je pri 90.000km .....če pogledam pa od sodelavca BMW 320 pa se lahko samo smejem za približno iste kilometre (okol 80.00 km) ima precej problemov z avtom ....od turbine ....nevem ..vsake toliko časa kadi kot parna lokomotiva .... :roll: sej nepravim da je slab avto ... ali pa sosed ki v svojga Passata 2.0 TDI zlije vsakih 3000km pol litra olja ....nevem pol ..al mam pa jst tak srečo z Renaultom :oops:

Sem samo čakal kdaj se bo eden spotaknil ob BMWja v mojem podpisu. :roll:

Moji starši imajo tudi 1.5dCija, pa ti povem da tolk izrednih stroškov kot majo s tem jajcem, ga nismo z nobenim avtom do sedaj, pa oče že 20 let vse avte nove kupuje.

Sej se nism v tvoj model ampak v dosti novejšega ;) odgovor na tvoje uprašanje ..dejansko si to hotel ..ali pač ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov