Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Po mar 26, 2007 2:29 pm

KUKI1 je napisal/-a:V popolnosti se strinjam s kljukcem, saj sem vozil Qasqaija vendar z 1.5 DCI s 105 kM, kateri pa je za malo bolj športno vožnjo nekoliko prešibak. Z motorjem 2.0 dci pa mora biti prava raketa, vendar se ga na žalost še ne da preizkusit, ker ga še ni v proizvodnji. Kljukec, tudi sam se nagibam za nakup Qasqaija z 2.0 dci motorjem, kateri naj bi bil skupni plod Nissan-Renaulta, zato te prosim, če mi lahko kaj več napišeš o njem. Tri leta star avto pa nikakor ni primerljiv z novim, pa še za isto ceno???

175 km varianta- je relativno tih in uglajen motor- čuti se sicer malce turbo luknje- nič groznega ;)- predvsem pa dobr potegne težko kišto- slabih 10s do 100- BP nad 200km/h
mamo ga 5 mesecev- narejenih nekaj preko 20.000 km - zaenkrat nobene napake- le redni servis
poraba je malce višja zaradi 245/45 r18 gum, ter velike teže espaca- cca 2t- ob dinamični vožnji cca 10l/100km
v manjšem avtomobilu, pa mislim, da ne odstopa po porabi glede na razne jtdje, tdije...
kolega je kupu senica z 150km motorjem- vendar šele pred dobrim tednom- tko da ti ne znam poročat- ga je vzel pa z novim renojevim 6 stopenjskim menjalnikom- bomo vidl kako se bo obnesel
p.s. sm mislu, da je motor čistokrven francoski proizvod :roll: - in milsm, da je skupni razvoj bolj plod trženja in splošnega zaupanja v francosko znamko ;)

KUKI1
Nov uporabnik

Napisal/-a KUKI1 Po mar 26, 2007 2:49 pm

Kljukec, najlepša ti hvala!!
Tudi qashqai ima 2.0 dci s 150 KM in šest stopenjskim menjalnikom, vendar kot sem napisal se ga še ne da preizkusit, čeprav so v Avtomagazinu že naredili "test", na katerem imajo edino pripombo na hrupnost motorja, ostale ocene so pa zelo dobre. Na Renaultovem servisu pravijo, da naj bi bil motor plod skupnega dela, se pa strinjam s tabo, da je možna marketinška poteza zaradi boljšega glasu japonskih avtomobilov.Tudi sedaj imam Nissan primero s katero sem prevozil 230000 in ni bilo omembe vredne napake. Ta motor pa vgrajujejo tako v Renaultova in Nissanova vozila že več kot leto in naj ne bi bilo kakšnih večjih napak. Pregovor pravi, da katerega piči kača, se potem boji tudi zvite vrvi. LP

Volvo-s60
Novinec

Napisal/-a Volvo-s60 Po mar 26, 2007 2:59 pm

Škoda scout , forester itd... nissoooo suv-i oz terenci naj si bomo na jasnem...

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Po mar 26, 2007 3:08 pm

Kam pa sodi po tvojem mnenju forester če ne med terence niti ne med SUV-je... Limuzine?

The Subaru Forester, is a compact crossover SUV produced since 1997 by the Japanese automaker Subaru.

Vir: wikipedia... Lahko pa greš tudi na katerokoli uradno Subaru stran, kjer ga tržijo pod isto klasifikacijo.
Zadnjič spremenil Jorgi, dne Po mar 26, 2007 3:15 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Obey me. You'll be happier.

Volvo-s60
Novinec

Napisal/-a Volvo-s60 Po mar 26, 2007 3:14 pm

Za suva ma predobre terenske zmogljivosti, za terenca je prenizek.

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp Po mar 26, 2007 3:40 pm

ja šele zdaj vidim, koliko kilometrov se bo delalo in pri takih kilometrih je dizl popolna bedarija, če ima pa turbino pa tudi ni najbolj ugodno za mašino (na tej relaciji se niti segreje ne dobro :P ).

Kupiš S40 je čisto soliden avto za v službo (za dva potnika in malo večjega voznika, če so štirje notri pa je že malo nabasano), če se hočeš it luksuz S60/S80, če pa ne maraš limuzin in se bolj nagibaš k karavanskim izvedbam, pa bi bil super kak V50 oz. 70, pa recimo da vzameš t5 awd in je to zmaga.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Po mar 26, 2007 6:17 pm

blazp je napisal/-a:ja šele zdaj vidim, koliko kilometrov se bo delalo in pri takih kilometrih je dizl popolna bedarija, če ima pa turbino pa tudi ni najbolj ugodno za mašino (na tej relaciji se niti segreje ne dobro :P ).

Kupiš S40 je čisto soliden avto za v službo (za dva potnika in malo večjega voznika, če so štirje notri pa je že malo nabasano), če se hočeš it luksuz S60/S80, če pa ne maraš limuzin in se bolj nagibaš k karavanskim izvedbam, pa bi bil super kak V50 oz. 70, pa recimo da vzameš t5 awd in je to zmaga.

a druge firme kot volvo ne obstajajo? :oops:
hoče dizla- pač bo več reskiral, na koncu lažje prodal, vmes se pa cenej pa z več navora vozil
morda res nebo naredu ekonomske računice....
kar se tiče kratkih razdalj in dizlov, je blo pa že dosti povedanega- se pa pr novih dizlih vsaj voda segreje po cca 5-7km
lp

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Po mar 26, 2007 7:02 pm

Volvo-s60 je napisal/-a:Škoda scout , forester itd... nissoooo suv-i oz terenci naj si bomo na jasnem...

Yes Einstein, smo si na jasnem :lol: . Je bil samo predlog glede na to, da jih večina suv kupuje zaradi 4×4 in ne prostora. pač meni se ŠOscout in forester sploh ne zdita slaba avtomobila/alternativa imata pa 4×4, zmerno porabo, dosti prostora,...kaj češ lepšega,cena je tudi ok (napram kaškaju in iksceju90).

drugič se bom držal topica in samo napisal kateri od omenjenih avtov mi je bolj všeč. v tem primeru, XC90.

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp Po mar 26, 2007 8:35 pm

kljukec je napisal/-a:
blazp je napisal/-a:ja šele zdaj vidim, koliko kilometrov se bo delalo in pri takih kilometrih je dizl popolna bedarija, če ima pa turbino pa tudi ni najbolj ugodno za mašino (na tej relaciji se niti segreje ne dobro :P ).

hoče dizla- pač bo več reskiral, na koncu lažje prodal, vmes se pa cenej pa z več navora vozil
kar se tiče kratkih razdalj in dizlov, je blo pa že dosti povedanega- se pa pr novih dizlih vsaj voda segreje po cca 5-7km
lp

hehe obstajajo :D ampak kaj češ, vsak dan bolj nor na volvo 8) - in v igri je tudi en volvo.
ja ma še vedno - kaj pa bolj pogosti servisni intervali - olje itd. tako da je tudi za premislit o tem, koliko bo ceneje. osebno sem mnenja da dizl za pod 50 km na dan ni.

če pa bi že šparati, kaj pa lpg (to sprašujem bolj zato, ker mene firbec matra) :D

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Po mar 26, 2007 9:18 pm

blazp je napisal/-a:
kljukec je napisal/-a:

lp

hehe obstajajo :D ampak kaj češ, vsak dan bolj nor na volvo 8) - in v igri je tudi en volvo.
ja ma še vedno - kaj pa bolj pogosti servisni intervali - olje itd. tako da je tudi za premislit o tem, koliko bo ceneje. osebno sem mnenja da dizl za pod 50 km na dan ni.

če pa bi že šparati, kaj pa lpg (to sprašujem bolj zato, ker mene firbec matra) :D

poglej si enkrat servisne intervale pri dizlu, pa jih primerjaj z bencinarjem
ne nas učit krive vere
lp

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' To mar 27, 2007 9:04 am

Volvo je bil dober avto (danes niso slabi, ampak včasih so bili boljši).
[OO-(||||)(||||)-OO]

KUKI1
Nov uporabnik

Napisal/-a KUKI1 To mar 27, 2007 4:22 pm

Falco' je napisal/-a:Volvo je bil dober avto (danes niso slabi, ampak včasih so bili boljši).

glede dobrih in slabih pa je toliko mnenj, kolikor je uporabnikov.

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Sr mar 28, 2007 3:25 pm

vsak pristaš volva, ki je vozil starejše modele in sedaj nove, ti bo potrdil moj odgovor (razen redkih izjem)... ;)
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
Volvo5er
Novinec

Napisal/-a Volvo5er Če mar 29, 2007 7:31 am

Falco' je napisal/-a:Volvo je bil dober avto (danes niso slabi, ampak včasih so bili boljši).

Res je :cry:

Kar pa še zdaleč ne pomeni da bi bil XC90 slab avto, ravno nasprotno, je eden izmed novih volvov, ki, vsaj mene, prepriča (razen grdega plastičnega ročaja za odpirat vrata ;) )

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Ne apr 01, 2007 8:36 am

Volvo5er je napisal/-a:

Res je :cry:

Kar pa še zdaleč ne pomeni da bi bil XC90 slab avto, ravno nasprotno, je eden izmed novih volvov, ki, vsaj mene, prepriča (razen grdega plastičnega ročaja za odpirat vrata ;) )

EEE glede te plastike a imajo zadnji modeli kaj bojel oblečen prtljažnik, ker 1 serija je imela odurno slabo plastiko na zadnih vrati nekateri imajo tam blago in na stropu tudi ni bilo predala za očala, ki jo med drugim Getz ima serijsko :!: in ostali Korejci.
Za moje pojme je kar precenjen in zelooo plastičen je pa treba vedeti, da je narejen za Ameriko in v Ameriki potem je šele prišel v Europo.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov