Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek To apr 10, 2007 8:54 pm

Lesane Parish Crooks je napisal/-a:pol folka tle gor govori kr neki k sploh še sdija pelal niso.,če je sdi je pa za en kura.c.
ni res, niso vsi prepotentni mulci ,za katere more met avto minimalno 150HP,da kam gre.. v taprvi graben.Obstajajo tudi ljudje ki pač ne rabijo neke moči pod pedalom.zakaj pa ne.SDI za pelat je čist ok,odvisno kakšne potrebe imaš.Če je to vsakodnevna normalna vožnja si zmagal.Da o stroških na prevožen km ne govorim.
Nikakor ni res da se avto ne premakne,vprašte se eni,kaj pa mal starej avti,ki majo manj konj?a tisto je pa nepremičnina al kaj?faak ej
u glavnem,če ti SDI motor zadošča ga vzem,sam bi pa vseeno rajš mal uč vrgel na kakega TDIja.

LP

jst sm ga vozu :P hehe res me ni navdušu lih no, ampak ok! pač moje mnenje!

sicer pa W_Golf a ti maš sdija?
Citroen C5 2.0 hdi Break :P

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Sr apr 11, 2007 12:56 pm

če bi bil Sdi za falus pa nebi se jih prodalo se nebi izdelovali ;)
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr apr 11, 2007 1:36 pm

Saj je dosti ljudi, ki slepo zaupajo goflu in hočejo vozit počasi in penzionistično. A avtor teme je rekel, da kdaj tudi potegne, zato SDi res ni najbolj primeren zanj.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Sr apr 11, 2007 3:01 pm

sicer golfa SDI nisem vozil, zato pa polota (letnik 2004) s to mašino. Prav bedno je bilo vozit tisti avto, pa sploh nisem kak ekstremni dirkač.. Mislim da mi je SDI motor precej pokvaril celoten vtis o avtu.
Golfe sem pa vozil le s TDI mašino in je pri isti kubaturi povsem druga stvar kot SDI. TDI je neprimerno zmogljivejši, pri tem da je golf (in to V) večji in težji avto od polota.. Kot dan in noč, res.

Poanta SDI-ja je res samo, če si star ata in je važno sam to, da je golf. Poraba je verjetno še kak deci manjša od TDI, predvsem pa nižja nabavna cena avta in tudi zavarovanje... Pomojem nekako tako kot golf z 1.4 bencinsko mašino.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
W_Golf
Novinec

Napisal/-a W_Golf Sr apr 11, 2007 3:46 pm

sonic je napisal/-a:sicer golfa SDI nisem vozil, zato pa polota (letnik 2004) s to mašino. Prav bedno je bilo vozit tisti avto, pa sploh nisem kak ekstremni dirkač.. Mislim da mi je SDI motor precej pokvaril celoten vtis o avtu.
Golfe sem pa vozil le s TDI mašino in je pri isti kubaturi povsem druga stvar kot SDI. TDI je neprimerno zmogljivejši, pri tem da je golf (in to V) večji in težji avto od polota.. Kot dan in noč, res.

Poanta SDI-ja je res samo, če si star ata in je važno sam to, da je golf. Poraba je verjetno še kak deci manjša od TDI, predvsem pa nižja nabavna cena avta in tudi zavarovanje... Pomojem nekako tako kot golf z 1.4 bencinsko mašino.

Ne bluzi...
Cena ni manjša od tdi-ja
Pa golf bencinar pa dizlaš... kej živiš da to primerjaš...na triglavu???

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Kraj: Ko si bogu za hrbtom, se uro voznje.

Napisal/-a AXioN Sr apr 11, 2007 4:22 pm

W_Golf je napisal/-a:
sonic je napisal/-a:sicer golfa SDI nisem vozil, zato pa polota (letnik 2004) s to mašino. Prav bedno je bilo vozit tisti avto, pa sploh nisem kak ekstremni dirkač.. Mislim da mi je SDI motor precej pokvaril celoten vtis o avtu.

Ne bluzi...
Cena ni manjša od tdi-ja

@W_golf: Ne pisi bedarij, ce nimas pojma. Pojdi raje pisat vice v zabavni koticek. Spremljam tvoje poste ze nekaj tem, in nisi kaj dosti pametnega napisal, razen zalil in pametoval v prazno. Slika

Zavarovanje je primerno manjse, sploh v primerjavi z 130konjsim tdi.jem. Cene pa se gibljejo ravno tam okoli 1.4bencinarjev, raje kak Eu vec.

Polota In golf sdi-ja ni za primerjat, je kot dan in noc. Sem tudi sam vozil polota, pa je proti golfu ziv skret. Folk pa ne ve niti tega da ima polo dva dizl mopeda, 1.9 in 1.7. Sploh pa menjalnik, s polotom se komaj 150km/h peljes, golfa pa se da pognati tam nekje do 170km/h, po stevcu se razume.
Ce si sparoven tip je najboljsa moznost sdi, prej kot 1.4 16v.
Princip motorja bazira se na motorju iz golfa serije3, ki je dodobra preverjen, s tem da je tu malce vec stroma in nekaj drugih novosti.

Glede podhranjenosti, kaj pa recimo stari golf 2 z dizl mopedom, ki ima komaj 54 konj in nekih 900kg? Tam pa se nihce ne pritozuje kako pocasen je, kilometre pa klepa za salo in vsi ga hvalijo, in še stepejo se za dobrega pod lipco, in to po 16letih, kar se je proizvodnja zakljucila. Da se tudi z golfom hitro peljat, s tem da nekateri ne locite pojmov hitra voznja in divjanje.

Uporabniški avatar
Lesane Parish Crooks
Uporabnik

Napisal/-a Lesane Parish Crooks Če apr 12, 2007 7:26 pm

AXioN je napisal/-a:Glede podhranjenosti, kaj pa recimo stari golf 2 z dizl mopedom, ki ima komaj 54 konj in nekih 900kg? Tam pa se nihce ne pritozuje kako pocasen je, kilometre pa klepa za salo in vsi ga hvalijo, in še stepejo se za dobrega pod lipco, in to po 16letih, kar se je proizvodnja zakljucila. Da se tudi z golfom hitro peljat, s tem da nekateri ne locite pojmov hitra voznja in divjanje.

:clapclap :clapclap
no to sem hotel izdavit v mojem postu na prejšnji strani

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Če apr 12, 2007 10:17 pm

:pop:

Uporabniški avatar
davorkat
Novinec

Napisal/-a davorkat Če apr 12, 2007 11:44 pm

AXioN je napisal/-a:
W_Golf je napisal/-a:

Ne bluzi...
Cena ni manjša od tdi-ja

@W_golf: Ne pisi bedarij, ce nimas pojma. Pojdi raje pisat vice v zabavni koticek. Spremljam tvoje poste ze nekaj tem, in nisi kaj dosti pametnega napisal, razen zalil in pametoval v prazno. Slika

Zavarovanje je primerno manjse, sploh v primerjavi z 130konjsim tdi.jem. Cene pa se gibljejo ravno tam okoli 1.4bencinarjev, raje kak Eu vec.

Polota In golf sdi-ja ni za primerjat, je kot dan in noc. Sem tudi sam vozil polota, pa je proti golfu ziv skret. Folk pa ne ve niti tega da ima polo dva dizl mopeda, 1.9 in 1.7. Sploh pa menjalnik, s polotom se komaj 150km/h peljes, golfa pa se da pognati tam nekje do 170km/h, po stevcu se razume.
Ce si sparoven tip je najboljsa moznost sdi, prej kot 1.4 16v.
Princip motorja bazira se na motorju iz golfa serije3, ki je dodobra preverjen, s tem da je tu malce vec stroma in nekaj drugih novosti.

Glede podhranjenosti, kaj pa recimo stari golf 2 z dizl mopedom, ki ima komaj 54 konj in nekih 900kg? Tam pa se nihce ne pritozuje kako pocasen je, kilometre pa klepa za salo in vsi ga hvalijo, in še stepejo se za dobrega pod lipco, in to po 16letih, kar se je proizvodnja zakljucila. Da se tudi z golfom hitro peljat, s tem da nekateri ne locite pojmov hitra voznja in divjanje.

Tole je najbolj realen post. Sam sem lastni Golf-a IV TDI (96KW), veliko sem se vozil tudi z fotrovim IV SDI-jem in se mi sploh ni zdel slab. Jaz delam 150km na dan enkrat do dvakrat na teden 300km na dan večinoma po avtocesti zato mi 6 brzina pride zelo prav in vozim prehitro 150-170km/h ker enostavno preveč časa preživim za volanom. Skratka če bi se vozil po mestu in delal precej manj km bi brez razmišljana zaradi mnjših stroškov kupil SDI-ja. Do 100km/h se boš vozil čisto normalno in pri normalni vožnji nekega pomankanja moči ni. Nad 100 km-h rata malo len in počasi nabira, vendar za normalno vožnjo nobene ovire, sploh pa če se držiš predpisov avto ZELO PRIPOROČAM.

LP Davor
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov