Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
SpunkyRacer
Uporabnik

Kraj: Logatec

Napisal/-a SpunkyRacer Ne apr 15, 2007 5:26 pm

na skoraj vseh lestvicah je po kakovosti,vzrževanju,ceni in udobju TOYOTA na prvih treh mestih....upam da ti to dosti pove...če ne gledaš na ceno...vsekakor toyota najboljša....imam tudi soseda....ki ima že ene 5 let toyoto...pa nič se ne kvari...no ja...jih ma kr tri...samo jih je menjal samo zaradi pač...potreboval je menjavo(zaradi otrok)....TOYOTA the best!
Rally is not for fun, rally is for LIFE!

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Po apr 16, 2007 6:52 am

yugo_tuning je napisal/-a:na skoraj vseh lestvicah je po kakovosti,vzrževanju,ceni in udobju TOYOTA na prvih treh mestih....upam da ti to dosti pove...če ne gledaš na ceno...vsekakor toyota najboljša....imam tudi soseda....ki ima že ene 5 let toyoto...pa nič se ne kvari...no ja...jih ma kr tri...samo jih je menjal samo zaradi pač...potreboval je menjavo(zaradi otrok)....TOYOTA the best!

za mali dnar...
Toyota je naredila avte, kjer pr njih ne drži pregovor : malo dnarja-malo muske.Za malo denarja maš zelo O.K. avto, vlk opreme pa servisi so poceni...ka še hočeš???

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Po apr 16, 2007 9:01 am

a poceni so servisi??
po računu ko sem ga videl za servis na 30.000 tisoč ti tega ne verjamem...

dokaži mi nasprotno.

Uporabniški avatar
orel
Nov uporabnik

Napisal/-a orel Po apr 16, 2007 10:35 am

Štos pri toyoti je tak: servisi se izmenjujejo en dražji pa en cenejši - kontrolni, na dolgi rok to pomeni, da je manj napak, da je avto bolj vzdrževan in zdrži samo ob rednih servisih dlje. manj se kvari in ni kakšnih šokov zaradi nenadnih hudih okvar. na drugi strani pa so lahko deli malce dražji, če že pride do kakšnih okvar.

tako da je na nek način tole obročno odplačevanje :)

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Po apr 16, 2007 8:41 pm

Grande Punto je sicer zunaj sexi, samo notri se mi zdi pa ... plastičen...
Saj tudi je in tudi rdčega polja na obratomerju nima sem ga testiral med prvimi saj ni slab samo meni ni potegnu moram še en test naredit.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic To apr 17, 2007 1:53 pm

pavko je napisal/-a:@sonic. Kje si pa to zvedel da je golf v treh letih samo v 3procentih zatajil? In da je s tem na prvem mestu (tudi pred lexusam in porscheam)? Ne bom trdil da ni res-sam če maš mogoče kšn link al pa kj podobnga k me res zanima.hvala

Žal ni nobenega linka. Pred mesecem-dvema sem kupil neko posebno izdajo nemške revije Auto Motor und Sport, posvečeno pregledom vseh osebnih avtomobilov (s poudarkom na nakupu rabljenih, ampak zelo uporabno tudi pri nakupu novega). Sem iskal na netu, ampak ni linka. Bo treba dobit "hard copy", če kdo ne verjame..
In notri so bili rezultati pregledov, ki jih izvaja nemški institut za kakovost Dekra.
In ja, golf V je bil pač najbolj zanesljiv med vsemi avti in vsemi kategorijami, tudi pred lexusi in porscheji. In seveda pred toyotami, ki so imele okoli 90% zanesljivost ali malo čez - golf V pa 97%.... res pa da podobnih procentov kot golf V ni dosegal noben od ostalih VW, ne polo ne zadnji primerki golf IV, tudi passati ne..
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Sr apr 18, 2007 12:08 pm

Normalno saj je to bilo v nemški reviji. Enako na nemških televizijah vedno zmagajo nemški avti če pa so med seboj pa kakor se zmenijo.

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz Sr apr 18, 2007 12:14 pm

xandrej je napisal/-a:Normalno saj je to bilo v nemški reviji. Enako na nemških televizijah vedno zmagajo nemški avti če pa so med seboj pa kakor se zmenijo.

Kaj pa če podobne rezultate dobi revija, ki pobira mnenja iz večine evropskih držav, kjer ta revija izhaja? So tudi zmenjeni?
Najbrs ja, enkrat en, enkrat drug. Tako ustrežljivi so med seboj...

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Sr apr 18, 2007 12:35 pm

No, jaz sem malo pobrskala tudi po Dekrinih straneh, pa o golfu nisem našla nič, je bila pa v Autobildu obsežna analiza golfa od enke do petke (ampak za petko jo je treba plačat). V povzetku pa piše, da se je golf s petko končno uvrstil med ZANESLJIVE avte (ne med najzanesljivejše ali da je celo najzanesljivejši).
Protonika ima bullbar.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Sr apr 18, 2007 1:17 pm

xandrej je napisal/-a:Normalno saj je to bilo v nemški reviji. Enako na nemških televizijah vedno zmagajo nemški avti če pa so med seboj pa kakor se zmenijo.

Ma normalno... vse je zmenjeno, vsi rezultati ponarejeni, itak da je jugo koral 45 v bistvu boljši avto od kateregakoli nemškega šrota... :roll:

A bi bilo tako neverjetno, da bi vsaj sem in tja nemški avto zmagal zaradi tega, ker je dejansko kvalitetnejši?

recimo v nižjem srednjem razredu ne vem, kateri avto bi bil boljši od golfa ali A3 (no verjetno bo konkurent novi volvo c30, ampak bo tudi precej drag, tako da itak ne bo dobil toliko kupcev kot golfi, megani in astre, ker je ža malo posebna kategorija)

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Sr apr 18, 2007 1:24 pm

@protonika: Dekrin website je res sila nepregleden, k sreči nam pomaga stric Google.

veselo branje:
http://www.dekra.de/dekra/presse/magazin/show.php3?p=0&id=127&nodeid=1977&_language=en&_article=11

(btw, kdor se lovi z nemščino: "bmw siebener" pomeni po naše: bmw serija 7)

Uporabniški avatar
|pikec|
Nov uporabnik

Napisal/-a |pikec| Sr apr 18, 2007 1:33 pm

kolko sem jaz slišal imajo yarisi namesto jermena ketno in je pri servisih tukaj en strošek manj.. če je to res, ne vem.. in če bi naj bila pri ostalih modelih ketna, tudi ne vem..

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Sr apr 18, 2007 1:49 pm

Eni se vedno najdejo v postih...

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Če apr 19, 2007 9:44 am

sonic je napisal/-a:@protonika: Dekrin website je res sila nepregleden, k sreči nam pomaga stric Google.

veselo branje:
http://www.dekra.de/dekra/presse/magazin/show.php3?p=0&id=127&nodeid=1977&_language=en&_article=11

(btw, kdor se lovi z nemščino: "bmw siebener" pomeni po naše: bmw serija 7)

Sem našla tudi nemško verzijo, ampak res zelo težko. Če vneseš v iskalnik Golf V, dobiš ven en članek, in to ne tega.
Protonika ima bullbar.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov