Kael je napisal/-a:Sm4jli je napisal/-a:Jaz sem imel s službenim Touranom 2.0TDI 140KM 6prestav na relaciji LJ-KP pri povprečni hitrosti 130 porabo 5.5 po BC
5.5 l / 100km pri hitrosti 130 km/H s Touranom? Kako ti je pa to uspelo? A ma avto mogoče par 10.000 km prevoženih. Ker meni na avtocesti pri tej hitrosti - torej 130, kadar mam mamin avto, pod 6.5-7 ne pokaže, pri 110 pa res tam okoli 5.5-6. Zgleda, da bo res mama mogla Tourana peljat na servis, ker meni pije spodobno, njej pa slabih 9l / 100 km nafte (1.9 TDI, 105KM, 5400 prevoženih).
Experto je napisal/-a:@Kael, mogoče pa še grem na preiskušnjo vožnjo Altee XL, mogoče je znotraj res tišja. Ford tudi ni neka moja priljubljena znamka, sem do sedaj vozil skoraj samo VW in Seat Ibiza vmes. S-Max bi bil sicer prvi Ford ampak po tem kar sem doživel na preiskušni vožnji, vsaka čast![]()
Kaj ima Altea XL tudi 2,0 TDI in avtomatski ali DSG menjalnik??? Mogoče veš kje bi lahko kaj približno takega dobil za peljati??
Hvala za prijazne nasvete, mogoče bi pa moral avtomobile prodajat, se človek malo pomiri ko prečita tvoje poste
Experto je napisal/-a:@Kael, tudi sam sem razmišljal o Setau Altei, ki mi je ful všeč po obliki pa mi je malo premajhna, Altea XL, pa mi od zadaj nekako ne leži. Ampak če vzamem Seata, pridem ponovno na ta nemogoči pumpne duze diesel. Tega pa si nočem več narediti, če pa vam povem od Maribora do Frankfurta, da me boli glava.
Tjaša Cerar je napisal/-a:No, res sem podala zelo skromen opis, torej oprema je trendline, podvozje pač običajno, avto je povsem nov, od tako imenovane dodatne opreme pa kot sem že rekla, tonirana bočna stekla, električni pomik stekel, avtomatska dvojna klimatska naprava, avtomatski vklop dnevnih luči - se opravičujem če sem mogoče navedla že katero od serijskih značilnosti. Drugače pa saj ne jokam za denarjem, baje da mora krožiti
.
Hvala za nasvet glede servisa.
hladni je napisal/-a:povh je napisal/-a:Čestitam za nakup, jaz bi isto zbral.Velik srečnih kilometrov.Experto je napisal/-a:@Kael, tudi sam sem razmišljal o Setau Altei, ki mi je ful všeč po obliki pa mi je malo premajhna, Altea XL, pa mi od zadaj nekako ne leži. Ampak če vzamem Seata, pridem ponovno na ta nemogoči pumpne duze diesel. Tega pa si nočem več narediti, če pa vam povem od Maribora do Frankfurta, da me boli glava.
Tega pa ne razumem, zakaj bi bil pumpe dize motor nemogoč. Vozil sem 1.9tdi, 1.5dci, 2.0hdi, 2.8dti, 1.9d... Pa je TDI od vseh najbolj brutalno potegnu, najbolj vleku že brez gasa, pa (glede na to kva je dal od sebe) najmanj pil. Nevem kva bi blu tle tko nemogočga.
to mene tudi zanima ja! danes so primerjali passata,avensisa in 407. Vidi vraga, najboljši motor je mel passat 2.0.tdi, sicer ima turbo luknjo vendar so zmogljivosti brutalne. Poraba passat 7.6, avensis 7.5 in 407...celo 8,2 litra! Torej kaj za vraga nekim PD ni všeč?
hladni je napisal/-a:časi ko je bil ford slab so mimo. Naš mondeo prede kot mačka, dober in kvaliteten. S max je bil avto leta menda in ne more bit slab. So pa primerjali okorg 10 enosprostocev in je zmagal touran, na 2. mestu pa seat altea. S max šele na 4 mestu.
Experto je napisal/-a:Sedaj pa ne vem, prečekiral sem nove Tourane pri Porsche Maribor in vsi imajo brisalce kot Cady ali moj, ki je letnik 2005. Mar to pomeni, da nemci dobijo boljša vozila kot mi?? Tehnično je to na tekočem traku čisto enostavno. To lahko pomeni tudi, da ima slabšo zvočno izolacijo, da mu manjka kaj pri elektroniki da mu manjkajo kateri airbagi ipd.
Mah včasih se mi zdi, da je avto res bolje kupiti preko sivega uvoznika iz nemčije. Ker je konkurenca tam večja, zahteve po emisijah in varnosti višje so avtomobili tam vsaj kaj se tega dela tiče, tam bolje opremljeni.
Experto je napisal/-a:Da so VW motorji pri nas, brez DPF (Diesle Partikel Filter), pa je tako znano.
Experto je napisal/-a: Mislim, da je celo v nemčiji na voljo samo za doplačilo in sicer 2.0 140 KM s samo 8 ventili. Torej ne novi 2.0 TDI s 16 ventili, ampak neki derivat s staro tehniko in znanim hruščem in ropotom.
Experto je napisal/-a:..ampak za mene to pomeni, da vsaj upoštevajo pripombe in želje kupcev, ne pa VW, ki je pri Touranu po 2 letih začel vgrajevati dele od Cadya, da je zmanjšal stroške proizvodnje.
Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov