Kakecek je napisal/-a:halo007 je napisal/-a:Kakecek je napisal/-a:No jes se nekako že od začetka ogrevam za Opel Corso 1,2 16 V z električnim paketom, ker Clio se mi zdi preveč običajen in švoh, pa me zanima kaj menite o tem modelu. Je vzdržljiv? So dragi rezervni deli? Se veliko kvari? ...
Jst mam "tastaro" corso 1.3 cdti. Je kar kul.
Je pa, kokr vem, 1.2 motor preslab za tole corsico. Že tastaro komi vleče, nova je težja in jo bo res teđko. Tko da razmisl o 1.4.
Aja, pa si prepričan, da je 1.2 preslab? Ker razlike med 1.2 in 1.4 niso tako zelo velike (kot naprimer med 1.0 in 1.2).
Poraba je pa skoraj za liter večja (glej predzadnjo stran v http://www.opel.si/site/local_image/pricepdf/corsa.pdf) ...
Pa tudi pri 1.4 je prostornina že večja od 1350 ccm, kar pomeni -> več $$ za registracijo. No, saj vsekakor se bom peljal na testno vožnjo, pa malo po avtocesti, da preverimo pospeške in poskočnost...
Že 1.4 motor je pri prižgani klimi za tastaro corso preslaboten, predvsem se pozna pomanjkanje navora, nova je kakih 100kg težja tak da je še tok slabše...seveda se gre tu za moje potrebe, za normalno vožnjo je 1.4 dost, 1.2 je pa res premalo.