Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Badmike
Novinec

Kraj: Tu pa tam

Napisal/-a Badmike Sr jun 20, 2007 6:49 pm

Joj!
Peugeot 206 rc!
Bodi realen in si omisli nekega Muscle car ki ti tega pužoja pohodi!
Daj raje kakega Lincolna Continental z suicide doors! Moje sanje!
Make my day

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Sr jun 20, 2007 6:54 pm

daj meni pa narei za Renault laguno letnik 94, obvezno 1.8 RT! :) haha se zdaj s enemorem nehat smejat, p 206 bi on rad iz amerike, LOL!

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Kraj: Chicago, USA

Napisal/-a chgotom Sr jun 20, 2007 8:21 pm

DaDek je napisal/-a:daj meni pa narei za Renault laguno letnik 94, obvezno 1.8 RT! :) haha se zdaj s enemorem nehat smejat, p 206 bi on rad iz amerike, LOL!

Peugot, Renault, Citroena ze vsaj 15 let ni na na ameriskem trziscu, nekaj malega je sivega uvoza, a le za vzorec. Predvsem iz (frankofonske) Canade. Ne se tolk smejat, ker tukaj so VSI avtomobili, jaja tud stare jugote se vidis. Pa spacke in male fiate500, predvsem v Californiji, kjer niti niso tako poceni. S takim avtom si "center of attention" to pa je v Ameriki PRICELESS - in se seveda placa!

Renault je zdaj prisotem kot Nissan, kolk je v Nissanu Renaultovih/evropskih delov pa verjetno boljse veste kot jaz.

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Napisal/-a DaDek Sr jun 20, 2007 9:19 pm

ej glede lagune sem se hecal.. kot parodija na 206 RC, glede yugotov pa mi je znano ja. nesojen avto za usa. :) na net.tv (komericalna tv slovenska) dostikrat vrtijo en film ko še danny de vito špila pa same yugece furajo not :D

T2a
Uporabnik

Napisal/-a T2a Sr jun 20, 2007 11:27 pm

Peugeotek je napisal/-a:da vidm če je res tko ugodna cena!!!1

kdo pa tle govori o ugodnih cenah?

tle imaš samo možnost relativno na enostaven način dobit kakega ameriškega ali japonskega eksota, ki jih pri nas ni, so zelo redki, ali predragi.

Uporabniški avatar
Scorp
Nov uporabnik

Kraj: obala

Napisal/-a Scorp Če jun 21, 2007 12:17 am

Kaj kdo ze kaj kupuje oziroma se resno zanika za nakup? Ker cene so res ugodne...

Gobavc
Novinec

Kraj: LJ-Vič

Napisal/-a Gobavc Če jun 21, 2007 12:31 pm

Če ne bi naša država zahtevala toliko dajatev in urejanj, bi bil nakup ugoden. Tako pa :roll: :roll: žal ni.
Z garancijo je pa tako. Ko avto zapusti Kanado oz. ZDA garancija propade. Velja pa primeru, da avto transportiraš nazaj v ZDA. Kdo bo pa to počel? Glede garancije sem 100%, ker sem pred mesecem dni govoril z nekom na Autocommercu in mi je dejal da so imeli ravno pred kratkim pogovore v tej smeri, ker so zgleda razni majstri izvohal, da so avti čez lužo cenejši. Vem pa zato, ker sem imel tudi sam podobne želje uvoza iz Floride.

anfakabl
Nov uporabnik

Napisal/-a anfakabl Če jun 21, 2007 2:15 pm

Gobavc je napisal/-a:Če ne bi naša država zahtevala toliko dajatev in urejanj, bi bil nakup ugoden. Tako pa :roll: :roll: žal ni.
Z garancijo je pa tako. Ko avto zapusti Kanado oz. ZDA garancija propade. Velja pa primeru, da avto transportiraš nazaj v ZDA. Kdo bo pa to počel? Glede garancije sem 100%, ker sem pred mesecem dni govoril z nekom na Autocommercu in mi je dejal da so imeli ravno pred kratkim pogovore v tej smeri, ker so zgleda razni majstri izvohal, da so avti čez lužo cenejši. Vem pa zato, ker sem imel tudi sam podobne želje uvoza iz Floride.

Kaj pa če je avto registriran v ZDA, tukaj pa samo zavarovanje plačaš. Se potem ne splača? :)

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Če jun 21, 2007 5:49 pm

chgotom je napisal/-a:...
- podane cene so vedno FOB CHicago z vsemi nasimi stroski...

ker se ravno pametnega počutim, bom povedal kaj pomeni FOB (Chicago). To pomeni Free On Bord in pomeni da prodajalec avtomobila nosi vse stroške in tveganje do trenutka, ko avto preide ograjo ladje v pristanišču v Chicagu. Vse stroške glavnega prevoza in seveda tveganje od tega trenutka dalje pa nosi kupec, seveda kupce nosi na sebi vse stroške plačila uvoznih dajatev in dovoljenj.

pametno se je pred nakupom avta pozanimat, če bo avto sploh dobil homologacijo za Slovenijo (oziroma evropo). Znanec je nekaj časa nazaj že pripeljal avto do trsta, potem se je nekaj mesecev ˝nagovarjal˝ in potem avto prodal, ker ga ni mogel v Sloveniji registrirat.

Drugač se da določene modelu dobit po konkurenčnih cenah.
Slika

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Napisal/-a DaDek Če jun 21, 2007 5:52 pm

mamo mi neke ekonomiste na forumu ne :) če sem kaj sovražo ko sem se GPO učil so bili to incotermnsi :D no sej se jih nikoli nisem naučo..

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Če jun 21, 2007 5:56 pm

Stench, dobro si opisal kaj pomeni FOB :D

Sicer pa incotermsi niso le domena ekonomistov ampak jih ogromno uporabljajo prometniki ter logisti. Le v vednost.
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Če jun 21, 2007 5:57 pm

ma meni niti niso bili tako napačni, je blo kaj drugega bolj
sory za OT.
Slika

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Kraj: Ko si bogu za hrbtom, se uro voznje.

Napisal/-a AXioN Če jun 21, 2007 6:25 pm

Kako pa je s starejsimi evropskimi avti, se ukvarjate s tem?

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Napisal/-a DaDek Če jun 21, 2007 6:32 pm

Sh3bO je napisal/-a:Sicer pa incotermsi niso le domena ekonomistov ampak jih ogromno uporabljajo prometniki ter logisti. Le v vednost.

za moje pojme za prometnika oz. logista ni tok pomembno, kdo kaj plača oz. kdo ima kak rizik, saj sta samo posrednika pri prevozu in organizaciji. O klauzuli se dogovorita prodajalec in kupec. ali?

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Če jun 21, 2007 7:22 pm

AXioN je napisal/-a:Kako pa je s starejsimi evropskimi avti, se ukvarjate s tem?

Ne razumem, zakaj bi evropski avto želel pripeljati iz Amerike? razumem seveda, da gr za tak model, ki ga v Evropi sploh ni več mooče dobiti, se pa prodaja kak primerek onstran luže, ampak v splošnem pa ne razumem ...

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Kraj: Ko si bogu za hrbtom, se uro voznje.

Napisal/-a AXioN Če jun 21, 2007 10:26 pm

f.taunus je napisal/-a:
AXioN je napisal/-a:Kako pa je s starejsimi evropskimi avti, se ukvarjate s tem?

Ne razumem, zakaj bi evropski avto želel pripeljati iz Amerike? razumem seveda, da gr za tak model, ki ga v Evropi sploh ni več mooče dobiti, se pa prodaja kak primerek onstran luže, ampak v splošnem pa ne razumem ...

Zato, ker so jih ubistvu delali samo v S ameriki, in jih v evropi ni toliko da bi jih lahko na prste na rokah prestel. Kakor pa spremljam zadevo, so čez lužo recimo ugodni.

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Če jun 21, 2007 11:51 pm

stench je napisal/-a:
chgotom je napisal/-a:...
- podane cene so vedno FOB CHicago z vsemi nasimi stroski...

ker se ravno pametnega počutim, bom povedal kaj pomeni FOB (Chicago). To pomeni Free On Bord in pomeni da prodajalec avtomobila nosi vse stroške in tveganje do trenutka, ko avto preide ograjo ladje v pristanišču v Chicagu. Vse stroške glavnega prevoza in seveda tveganje od tega trenutka dalje pa nosi kupec, seveda kupce nosi na sebi vse stroške plačila uvoznih dajatev in dovoljenj.

pametno se je pred nakupom avta pozanimat, če bo avto sploh dobil homologacijo za Slovenijo (oziroma evropo). Znanec je nekaj časa nazaj že pripeljal avto do trsta, potem se je nekaj mesecev ˝nagovarjal˝ in potem avto prodal, ker ga ni mogel v Sloveniji registrirat.

Drugač se da določene modelu dobit po konkurenčnih cenah.

Od momenta FOB Chicago pa to Trsta pa nosi vse stroske za morebtno poskodovanje, unicenje itd. SPEDICIJA.

Ponovno: ce hoces Air Cargo ali pa celo nobenega prevoza in prides sem, prevzames avto, se malo vozis po Ameriki in ga pol das v lastni reziji na prevoz... vse to je stvar dogovora!

Lahko ti tudi damo ceno CIF / C&F "any port" samo potem to ni vec ista cena, kot v linku. Vecino ljudi zanimajo cene FOB se posebej, ker nekateri zelijo avto kar na amerisko tablo.

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Če jun 21, 2007 11:55 pm

Gobavc je napisal/-a:Če ne bi naša država zahtevala toliko dajatev in urejanj, bi bil nakup ugoden. Tako pa :roll: :roll: žal ni.

Ne cisto tako. Kot ameriski drzavljan pripeljem nov Jeep v Evropo in se vozim par mesecev na amerisko tablo in evropsko zavarovanje. Garancijo in popravila v garancijskem roku mi bo naredil Daimler Chrysler brez problema.

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
traktor TDI
Novinec

Napisal/-a traktor TDI Pe jun 22, 2007 12:25 am

chgotom je napisal/-a:

Ne cisto tako. Kot ameriski drzavljan pripeljem nov Jeep v Evropo in se vozim par mesecev na amerisko tablo in evropsko zavarovanje. Garancijo in popravila v garancijskem roku mi bo naredil Daimler Chrysler brez problema.

LP iz Chicaga!

Ja, ti kot ameriški državljan. Kaj pa jaz? Imam slovensko državljanstvo.

Problem je tudi z lučmi in ne vem čem še vse, da se lahko avto tu sploh homologira. Če se kupi nov ameriški avto od pooblaščenega prodajalca v evropi, potem je to vse že urejeno, tako pa ni, in je potrebno rihtat vse na novo, kot da bi avto sestavil doma v garaži.

Na to ceno se lahko komot prišteje kakšnih 10k$, potem pa se tako več ne splača. Ampak ameriška j***a vozit v evropi je kot bi hotel v rusiji jahat kamelo. To ne gre, razen če imaš željo it 100 let nazaj in doživet takratno življenje (varnost na cesti) naših pradedov in še to nemogoče, ker tega nivoja tu ni bilo (z varnostnega vidika). Na srečo je bilo takrat pri nas še kar precej konjske vprege. Konja pa mi danes ni jahat, čeprav sem včasih (star 3 leta) hotel biti kavbojec (star 4 leta, pa policaj).

.

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Pe jun 22, 2007 12:50 am

traktor TDI je napisal/-a:
chgotom je napisal/-a:

LP iz Chicaga!

Ja, ti kot ameriški državljan. Kaj pa jaz? Imam slovensko državljanstvo.

Problem je tudi z lučmi in ne vem čem še vse, da se lahko avto tu sploh homologira. Če se kupi nov ameriški avto od pooblaščenega prodajalca v evropi, potem je to vse že urejeno, tako pa ni, in je potrebno rihtat vse na novo, kot da bi avto sestavil doma v garaži.

Na to ceno se lahko komot prišteje kakšnih 10k$, potem pa se tako več ne splača. Ampak ameriška j***a vozit v evropi je kot bi hotel v rusiji jahat kamelo. To ne gre, razen če imaš željo it 100 let nazaj in doživet takratno življenje (varnost na cesti) naših pradedov in še to nemogoče, ker tega nivoja tu ni bilo (z varnostnega vidika). Na srečo je bilo takrat pri nas še kar precej konjske vprege. Konja pa mi danes ni jahat, čeprav sem včasih (star 3 leta) hotel biti kavbojec (star 4 leta, pa policaj).

.

Izgleda, da imas povsem zgresene pojme o sedanjih modernih ameriskih avtomobilih. To, o cemer nakladas je deloma veljalo za modele tam izpred 30-40 let.

Zamenjava zarnic oz. minimalna prevezava elektrike, ce je res potrebna, stane precej manj, kot si predstavljas, dosti ljudi to dela in potem naprej proda tak avto s profitom.

LP iz Chicaga!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 9 gostov