nebivedu je napisal/-a:Pero imel sem kar nekaj avtomobilov, kilometrino merim kar nekaj čez miljon in pol kilometrov, pa se mi kaj takega še ni zgodilo, da bi iz pete šaltal v drugio in pri tem polomil odmično gred.
Če imaš namesto jermena ketno(R5GTT), bi se to moralo še prej zgodit, pa mi ni nikoli ratalo, so pa gume blokirale zaradi takega šaltanja.
Pero je napisal/-a:nebivedu je napisal/-a:Pero imel sem kar nekaj avtomobilov, kilometrino merim kar nekaj čez miljon in pol kilometrov, pa se mi kaj takega še ni zgodilo, da bi iz pete šaltal v drugio in pri tem polomil odmično gred.
Če imaš namesto jermena ketno(R5GTT), bi se to moralo še prej zgodit, pa mi ni nikoli ratalo, so pa gume blokirale zaradi takega šaltanja.
sicer ni nikjer napisano, ampak jaz sem predvideval da gre za ročično gred.
''Pobral'' sem pa to veliko let nazaj v eni knjihi o konstrukcijah gredi, pa če se ne motim je bila ta knjiga včasih v CTK (tehnična knjižnica). Glede na to da se v takem trenutku pojavijo nepvidene obremenitve (10.000 obratov namesto 5000 + velika obremenitev na strani sklopke), pa gred zvije ravno prav da začne pobirat ležaje. Sicer je res bolj teoretičen primer, ampak recimo da je možno.
Pri tvoji praksi in kilometrih bi bilo pa čudno če bi še uničeval motorje. Čeprav stvari včasih crkujejo bolj po Murphy-jevih pravilih.
Večina sodobnih avtomobilov(vsaj od leta 1994 ali pa še prej) imajo blokade obratov, kar pomeni da preko teh obratov naj nebi prišel, tako da če ti šaltaš pri 4000 obratih v peti prestavi v drugo, ti nabije obrate samo do blokade,...
AM je napisal/-a:To gre po sistemu videno kupljeno in nima šans, da bi uveljavljal kakšne skrite napake...
Kakih 8 dni , pa kr neki si nekateri namišljujete... Ni to to... Če bi bilo tako kot pravite nekateri, potem bi to z pridom izkoriščali in bi kupovali avtomobile, ki bi jim premenjavali vse možne dele , po 8 dneh bi pa zahteval nazaj denar itd, ker so kao bile skrite napake... Lol... Ni šans... V pogodbi je potrebno navesti, da gre za kakeršno koli garancijo s strani prodajalca ali kaj podobnega, drugače se lahko kar obrišete pod nosom.. Pa mi razložite kako boste dokazali skrite napake ? Kako ? Lol... Avto si videl in avto si kupil takšen kot je, če si ga uničil je pač tvoj problem sedaj... Pač ne moreš nikoli vedeti točno kdo je sedaj kriv... Ali je prodajalec resno vedel za napako ali ne ne boš nikoli vedel, lahko pa da je sam kupec premenjal kakšne stvari, zdaj pa hoče denar nazaj... Tukaj se kupec skuša prikazati kot pošten človek in da ni on nič naredu... Kako boš zdaj to vedu kdo je kdo... Zato pa ostaja še vedno enak sistem videno kupljeno, kjer pač moraš sam pregledat avto dovolj da veš v kakšnem stanju je.. Če pa nisi sam sposoben tega narest, ga pa pelji na kakšen pregled ali pa pripelji s sabo kakšnega avtomehanika ali podobno....
Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 6 gostov