Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
firebird
Novinec

Kraj: Ljubljana-Šiška

Napisal/-a firebird Sr avg 01, 2007 9:25 am

Ceed,tudi če bi bil brez garancije ;)

Vremc
Nov uporabnik

Napisal/-a Vremc Sr avg 01, 2007 6:44 pm

IcEm4n je napisal/-a:Vremc, h kermu se pa ti nagibaš?

Ma nise še siguren mel bi i30 1,6 crdi ma(glede denarja??)ne vem ,za ceeda bi menda
glih skozi prišu.Škonta pa ne da ne en ne drugi. :con

Vremc
Nov uporabnik

osvetlitev stevcev na armaturi

Napisal/-a Vremc Če avg 02, 2007 4:29 pm

Glede osvetlitve števcev na armaturi lahko povem ,da bi firmo stalo zanemarljivo malo
če bi dodali možnost za spremembo barve in to kar v avtoradiju.
Imam staro kripo od kenvuda ki ima možnost osvetlitve , plavo- rudeče, nevem če tudi zeleno ,ker se nisem s tem ubadal-sedaj po debati pa mi je šinila ideja.Če kupiš avto z original avtoradijem bi ta lahko z fabriško povezavo normalno spreminjal barve ne samo na displeju ampak na celotni armaturi (diode niso tako drage)Potem nebi bilo debate (meni je lepši rudeča osvetlitev-meni pa plava ,ker bi imel vse v enem avtu)-pa še kakšno barvo zraven.Zanimiva bi bila statistika koliko strank bi kupilo ceeda ali i30 če bi imel možnost spremembe barv pri osvetlitvi na armaturi.NEKDO JE NAPISAL vsake oči imajo svojga malarja -tudi zaradi takih stvari se ljudje odločajo katiri avto bodo kupili.
jast sem tudi eden od tistih butlov ki imajo malerske oči,čeprav ima ceed bolj ugodno ceno in 7 let garancije se bom najbrž odločil za i30.
Priponke
DSC00142.JPG

Vremc
Nov uporabnik

končna odločitev

Napisal/-a Vremc Po avg 13, 2007 4:58 pm

Odloču sem se zanakup I30 GLS CONFORT
barva ........srebrna
notranjost...črna
prostornina..1591
moč motorja.90KW/122KM

Čas je da zamenjam tega accenta čeprav me je 13 let dobro služil.
:vrum
Priponke
DSC00162.JPG

SporhetC
Nov uporabnik

testiral..

Napisal/-a SporhetC Sr avg 15, 2007 12:27 am

Vozim Ceda ...
Testiral sem i30 in se ne vozi niti približno tako dobro kot ceed.
Preveč mehak je .. v ovinku imaš občutek, kot da ti kdo pravi "ne tako hitro"..
Sredinska konzola mi ni všeč... je premalo urejena.. , neenostavna..

Drugače pa je kar dober avto ( razen cene seveda)...
Hyundai je rec vzel osnovo ceda, ampak luftal podvozje... ceed je definitivno bolj športen .., yundai pa še ima lepo pot do golfa... da pri podvozju proti ford focusu ne govorim..

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Sr avg 15, 2007 6:23 am

Korejci so z omenjenima voziloma naredili pomemben korak naprej. Kar je dobro tako za tradicionalne pristaše oz zadovoljne kupce (kot je zgoraj omenjeno) omenjenih znamk, kot za konkurenco, ki se bo morala situaciji primerno bolj potrudit za kupce.

LP

Vremc
Nov uporabnik

Re: testiral..

Napisal/-a Vremc Sr avg 15, 2007 3:00 pm

SporhetC je napisal/-a:Vozim Ceda ...
Testiral sem i30 in se ne vozi niti približno tako dobro kot ceed.
Preveč mehak je .. v ovinku imaš občutek, kot da ti kdo pravi "ne tako hitro"..
Sredinska konzola mi ni všeč... je premalo urejena.. , neenostavna..

Drugače pa je kar dober avto ( razen cene seveda)...
Hyundai je rec vzel osnovo ceda, ampak luftal podvozje... ceed je definitivno bolj športen .., yundai pa še ima lepo pot do golfa... da pri podvozju proti ford focusu ne govorim..

Športni i30 pride drugo leto ,pol se pa bomo pogovarjali o športnih vozilih! :vrum

Uporabniški avatar
[SlasH]
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a [SlasH] Sr avg 15, 2007 5:29 pm

Se mi zdi, da ga nisi čisto nič polomil z izbiro. Mene je i30 zelo presenetil. Je sodoben avtomobil, ki je narejen več kot solidno in je cenovno konkurenčen.
Let there be rock!

ivanetich
Novinec

Kraj: bohin

Napisal/-a ivanetich Po avg 20, 2007 4:38 pm

a nima ceed tud 7 let garancije? najbrž že to nekaj pove o kvaliteti zgleda da so se potrudli pr avtu. i30 pa je evropske navdušence golfov, ma tud podobne oblike.

Vremc
Nov uporabnik

pomankljivost pri klimi

Napisal/-a Vremc Po avg 20, 2007 5:14 pm

i30 ima med sprednjimi stoli zelo visoko konzolo,na kateri je za menjalnikom
predaček s priključkom za i pod,usb...nad njim pa naslonjalo za roko,seveda če kupiš
avto z conford opremo.OK - začudilo pa me je da tam zadaj med stoli ni odprtine za ventilacijo(reže za klimo), potniki na zadnjih sedežih nimajo možnosti regolacije hlajenja in so odvisni od tega kaj jim bo pripihalo nazaj od tistega kar si je sopotnik spredaj nastavil.
To je zelo velika pomanjklivost za udobnost potnikov na zadnjih sedežih, zakar bi
v fabriki porabili dober meter rebraste cevi in en okvirček z dvema loputama za levo-
desno in odprto -zaprto.
Mogoče pa se tega enostavno niso spomnili.
Mogoče pa bo to imel kakšen bolj luksuzen model kot je i30.

Uporabniški avatar
partty
Novinec

Re: končna odločitev

Napisal/-a partty Sr avg 29, 2007 7:57 pm

Vremc je napisal/-a:Odloču sem se zanakup I30 GLS CONFORT
barva ........srebrna
notranjost...črna
prostornina..1591
moč motorja.90KW/122KM

Čas je da zamenjam tega accenta čeprav me je 13 let dobro služil.
:vrum

Pravilno si se odločil!!! V Luki sem vozil že vse varjante Ceeda in I30-ke. Po mojem mnenju je i30 dosti boljši! Še boljše plastike v notranjosti, bolj udoben. Vrhunski avto.

HiM
Nov uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a HiM Sr avg 29, 2007 8:48 pm

i30 je identičen BMW 1, oblikoval ga je isti deseighner in tudi ko sem sedel notri je zelo na otip prijeten material, le sedež je nekoliko visok

Uporabniški avatar
marjanko
Nov uporabnik

Kraj: NM

Napisal/-a marjanko So sep 01, 2007 5:04 pm

Jaz se pa precej navdušujem za cee`d SW z 1,6 d motorjem. Cca 18000€, samo potrebno bo kar nekaj krede. :roll:

Uporabniški avatar
cliopower
Novinec

Napisal/-a cliopower So sep 01, 2007 5:30 pm

marjanko je napisal/-a:Jaz se pa precej navdušujem za cee`d SW z 1,6 d motorjem. Cca 18000€, samo potrebno bo kar nekaj krede. :roll:

Potem vrjetno gledaš 115KM z EUROPE+ opremo. :D

Uporabniški avatar
DCsport
Nov uporabnik

Napisal/-a DCsport So sep 01, 2007 6:16 pm

jst sm za i30
mi je zašiljena oblika veliko bol ušeč, malo me spominja na bmw 1 zadni konc morde malo tutdi bočna linija :twisted: Sem sedel notri pa mi je vrhunski,matrlaji so zakon. Armatura ne bo ušeč morda smo tisti ki jim je ušeč dolgočasen nemški slog :lol:
bmw 1 mije pa oblikovno super avto če bi mel dost dnara bi si ga že umislu mislm pa da mi tale i30 ne uide.
na ceno bo vrjetn kej popusta.?

Uporabniški avatar
marjanko
Nov uporabnik

Napisal/-a marjanko Ne sep 02, 2007 4:19 pm

Ja, mislil sem na 115KS cee`d. europe+
Mislim, da sta tako eden kot drugi dovolj solidna avtomobila za današnji čas, ostalo je le še stvar okusa.
Trenutno vozim 206SW HDI in sem bil skoraj prepričan, da bom zamenjal z novim 207 SW, ko pride na trg, zdaj pa nisem več prepričan odkar se je pojavil cee`d ali pa tudi i30, oba sta OK.

k0ndi
Nov uporabnik

Re: končna odločitev

Napisal/-a k0ndi Ne sep 02, 2007 4:29 pm

Vremc je napisal/-a:Odloču sem se zanakup I30 GLS CONFORT
barva ........srebrna
notranjost...črna
prostornina..1591
moč motorja.90KW/122KM

Tudi jaz se odlocam za enega od teh 2 avtov pa me zanima, glede na to, da si kupil novega, koliko bencina zre? Jaz sem bolj zmeren voznik, torej koliko porabi ob zmerni voznji? (ce ti je zmerno sploh uspelo vozit :D )

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Ne sep 02, 2007 5:01 pm

Če bi jaz zdaj kupoval avto bi sigurno vzel Hyundai I30. Brez pomisleka. Ceed je sicer lepši od I30 a ne tako, da bi opravičil nakup. Zakaj bi vzel I30? Zato, ker sem imel zelo dobre izkušnje z Accentom. Model pred tem tanovim. Delal brez problema od nakupa do prodaje. Z njim sem prevozil cca 120k km brez izrednega servisa. Sem bil res zadovoljen z njim. Mašina je delala ko urca. Pa nisem bil najnežnejši z njim. Zaradi tega bi definitivno vzel I30. Mašine so dobre, majhni stroški vzdrževanja in ne previsoka poraba so glavni razlog.

vugy
Stalni uporabnik

Kraj: AT-SLO

Napisal/-a vugy Ne sep 02, 2007 5:30 pm

Če bi se moral odločit med i30 in ceed-om bi se odločil za i30 ker mi je lepši + na testih je bil boljši kot ceed (zgolj primerjanje iz tehničnega vidika....lega, volan, motor in podobno)......gledal na parih odajah...na zadnje danes na auto motor sport.....kjer so ravno njiju primerjali z golfom...ki je na koncu zmagal....pri golfu je bla edina minus točka visoka cena novega......to je tak informaivno...drugače pa definitivno i30

Uporabniški avatar
marjanko
Nov uporabnik

Napisal/-a marjanko Ne sep 02, 2007 6:44 pm

Kaj pa NCAP test za i30? Ceed je prvi korejec z 5 zvezdic, i30 jih baje še nima.
Pa tudi garancija je v prid ceedu. Jaz sem tudi imel accent 1,3, novega od leta 1996 in tudi brez problemov. Imel sem ga 5 let. Kasnejši modeli pa so šli oblikovno 50 let nazaj, razen zdaj i30, ki je sodobno oblikovan.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov